1 Şubat 2011

Torres-Carroll-David Luiz

Liverpool’un başında başka bir teknik adam olsaydı bu transfer bugün biter miydi, yoksa sezon sonuna mı kalırdı. Bence Dalglish, ilk teklifi kabul etmeyen Liverpool yönetimine “Satın” dedi. "Kendini Liverpool’dan büyük gören futbolcu..." Bunu Dalglish kabul etmez. Liverpool taraftarının gözünde Torres batan geminin faresi olmayı tercih etti. Büyük futbolcu, yılın futbolcusu sadece atılan gollerle olunmuyor, o kupaları da kaldırman gerekiyor. Benitez döneminde İspanyol yurduna dönen Liverpool’da artık devrini tamamlamıştı Torres. Evet, forma çok yakışıyordu, evet “The Kid”di ama bu futbol dünyasında herkes satılık... Para da Abramovich’de.
Bir zamanlar Atletico Madrid’de oynarken, adı Milan ile anılıyordu. Orası olmadı ama Ancelotti en sonunda istediği adama kavuştu. Kağıt üzerinde elinde Anelka-Drogba’ya sahip bir adam için lüks bir transfer ama sezon başında iki kupanın ardından adam gibi transfer yapmayan Roman Bey’in elini cebine atması gerekiyordu artık. Domino etkisi ise Andy Carroll transferi... Bu işten kazanan da Newcastle oldu zaten. Kafayı yiyen de Sunderland olmuştur. Bent’i sattıktan sonra Carroll’a ödenen rakamı görünce insanın kafayı duvara vurması lazım.Sadece 41 kez Premier Lig’de forma giymiş bir adama 35 milyon pound ödemenin bir açıklaması var: "Easy come easy go*". Atletico Madrid’e 36 milyon Euro bonservis ödeyen Liverpool, 58 milyon Euro’yu Torres’den kasasına koyunca; elbette ki Newcastle da ilk teklif olan 25 milyon poundu kabul etmez. * Kolay gelen, kolay gider...Chelsea’nin ilk ihtiyacı bir stoperdi. Benfica’dan David Luiz transferinin perde arkasındaki isim, Chelsea’nin yakın zamanda en büyük transfer operasyonlarını yöneten menajer Jorge Mendes ve Pini Zahavi’nin kan davalısı olan eski menajer Jose Vega. Önce Ramires; şimdi de 26.5 milyon pounda David Luiz... Portekiz ekonomisini Porto-Benfica ayakta tutuyor... İspanya’nın transferde sesi çıkmazken, İtalya’da bir iki çıtır transfer varken; İngilizler bir Torres hamlesiyle bugün ortalığı ayağa kaldırdılar. Artık başka bir Liverpool olacak sahada. Dalglish, sahaya Luis Suarez-Andy Carroll ikilisini sürecek. Bardağın dolu tarafı, gitmek isteyen bir yıldızın yerine kendisini ispat etmek isteyen iki gencin transferi elbette...Liverpool tarihinin en pahalı transferiydi Fernando Torres. Şimdi Ada içinde en yüksek bonservis ödenen adam ünvanını da aldı. Cristiano Ronaldo’ya ödenen 94 milyon, eski paranın hesabından Zidane için ödenen 73 milyon, İbrahimoviç operasyonunun 66 milyon maliyeti, Kaka’ya ödenen 65 ve Figo’yı kopartan 60 milyonun ardından tarihin en pahalı transferi listesine adını yazdırdı “The Kid” Mendieta kazığı ve David Villa’nın Barcelona’ya transfer maliyetlerini de sollayıp en pahalı İspanyol olmayı başardı. İniesta ve Xavi gibi adamlar yerlerinden kıpırdamadığı sürece de bu rakamı aşabilecek kimse yok gibi görünüyor şimdilik...

10 yıl önce Atletico Madrid-Leganes maçıyla başlamıştı A takım kariyeri. Raul gibi o kadar erken attılar ki sahaya, Torres hep varmış, hep izliyormuş gibi gelir insana. Atletico Madrid basiretsiz kulüptür. Geçen sezon Avrupa Ligi’ne alana kadar.. Ki bu sezon da öyledir. Torres kaptanlık pazubandını çıkardığında 91 golle terk etti Madrid’i. 2007’de Liverpool günleri. İspanyol teknik adam, Xabi Alonso, Arbeloa, Luis Garcia, Riera... Madrid kahvesi gibi...
İlk sezonda tüm resmi maçlarda 33 gol. Süper performans... İkinci sezonda sakatlıklar... 17 gol... Üçüncü sezonunda 22 gol. Euro 2008’i finalede kazandıran, 2010 Dünya Kupası’nda ortalıkta görünmeyen adam... Kulüp bazında bir tek kupa kazanabildi. O da İspanya’da 2. Lig şampiyonluğu... "The Kid"di... Çocuk büyüdü artık, baba bile oldu (!) Ne demişti Torres: "A working class hero is all i want to be" .... Oldu mu? Oldu... Ya şimdi?
Cagliari'den Juventus'a giden Matri, hafta sonunda Cagliari taraftarının karşısına çıkacak yeni formasıyla... Fernando Torres daha şanslı. Hafta sonunda Liverpool geliyor Londra'ya... Maç Chelsea-Liverpool.

16 yorum:

Halim dedi ki...

liverpool'a dosemisler iyice. suarez gibi çapsiza (epl de yapamaz) saydilar o kadar para, simdi de torres'ten geleni oldugu gibi harcadilar ne idigi belirsize. valla bu adamlarda hiç akil yok. içlerine les adnans kaçmis sanki.

liverpool'un ihtiyaci olan jose ve juventuslu birkaç yonetici. baska turlu iflah olmaz bu takim.

çocuk chelsea'de rahat eder, gollerini atar ama eski karizmasi, havasi olmaz. lebron'un miami'ye transferine benzzettim bunu. kolay yol :)

handjar dedi ki...

abi katılamıyorum bu yazına adam gururluydu elinden geleni yaptı yapmaya çalıştı izlerim bütün maçlarını liverpool'un ama roy o kadar kötü düzende oynattı ki yapabileceği hiçbirşey olmamasına rağmen gerrard'dan bile fazla yürekli oynadı ama külüp gelen tekliflere fazlasıyla gelin mesajı vermeye başlayınca istenmediğim yerde durmam düşüncesine girdi ve mavi oldu.o hala atletico pazubandında you'll never walk alone yazan adamdır o hala the kid Fernando Torres'tir, dediklerinin aksine yüreklidir ,onurludur,kalbinde kırmızıdır..

ilyasgumulu dedi ki...

liverpool un bu kaostan çıkması için bir darbeye ihtiyacı vardı.Bu yüzden stevie-g takımdan gidemeyeceğine göre torres in satılıp hücum hattının değiştirilerek taraftara yeni bir beklenti verilmesi bence yerinde bir karar.artık insanların melankoliyi bırakıp mantığa yönelmeleri gereken zamandır futbol dünyası eski top öldü yaşasın yeni top

serhanalp dedi ki...

Duygusal yaklaşmamak lazım aslında. Liverpool'un yaptığı hamleler doğru hamleler ancak benim kabullenemediğim tek şey Torres'den gelen bonservisin aynız hızda Carroll'a aktarılması.

Ha olmaz öyle duygusal yaklaşalım biraz diyorsanız el nino'yu mavi forma içinde görmek, internet sitesinde "Torres starts talks with Chelsea" yazısını görmek fanatik bir Liverpool taraftarı olarak içimi acıttı.

Haftasonu görelim bakalım neler olucak...

Muratonovic dedi ki...

cok yanlis yapti.. Bayrak adam olcakti oysa..

ayrica `easy come easy go` icin Turkcede `haydan gelen huya gider` deyimi var, daha uygun gibi..

varol döken dedi ki...

andy carroll'da boğaziçi sosyolojiyi kazanıp, beyzbol sevenler derneği'ni kuracak tip var.

İlker dedi ki...

yanılıyorsam düzeltin ama benim bildiğim chelsea, Torres'i minimum fee clause ile aldı. Zaten Dalglish'ın satın-satmayın deme gibi bir lüksü yoktu.

eren kıyak dedi ki...

Dün akşam Liverpool taraftarı artık büyük bir nefret duymaya başladı Torres'e. Gerçi ben de hoşlanmadım bu transferden ki bu olay Arsenal zamanında Henry'nin Chelsea forması giymesi gibi birşeydir. Taraftarın Gerrard ile birlikte bayrak adamıydı ama yerini 2 bayrak adamı adayına bıraktı ve ikisinedn en az biri dahil iyi bir iş yaparsa Torres'i heryerden silerler.

coolasfcuk dedi ki...

liverpool tarihinin elli gole en çabuk ulaşan oyuncusu, dört sezonda, 102 lig maçında 65 gol atmış bir adam. daha ne yapması lazımdı, xabi alonso'nun boşluğunda, aquilani'nin bir türlü gelemediği orta sahaya o mu geçseydi? stoperde carragher'ın yanında o mı dursaydı?

liverpool, üç sezondur şampiyonluk peşinde koşmak yerinde, takıma boş adamları doldurmakla uğraşmasaydı torres emin olun bir yere gitmezdi.

Necdet dedi ki...

benim açımdan feyyaz'ın beşiktaştan fenere transferine denktir bu transferin etkisi.torres en beğendiğim forvet, liverpool'da en sevdiğim takım olmamışlardır hiçbir zaman. ancak bazı şeyler semboliktir, başka türlü olmaması lazımdır.nasıl ki ronaldo,mourinho yalnız ve yalnızca real'le anılabilecek karakterlerse torres gibilerde kırmızılarla anılırlar.

Turiaf dedi ki...

torres transferine en çok sevinecek adam terry dir heralde zira kontratında match highest earner maddesi olduğu için otomatikman torres in aldığı ücrete çıkacak kendi ücreti

SineQuaNon dedi ki...

Atletico çıkışlı olduğu için Real'e gitmeyen bir adamın takımından kopup karşı yakaya geçmesi hiç de mantıklı gelmiyor :/ hiç bir zaman anlayamayacağım neden Madrid'e gitmediğini.

@İlker: http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=21908743

BuRaK dedi ki...

son 2 yılda çok büyük düşüş var torres te ama artık kulüp seviyesinde kupa kazanması lazım. gerard lig hariç herşeyi aldı. ama o liverpool da yok artık o yüzden iyi oldu kendisi açısından. liverpoolun fazla arayacağını sanmıyorum torrsi hele bir de carroll iyi çıkarsa. bildiğim kadarıyla carroll 89 lu. tepe tepe kullanırlar. benitez geldi ispanyol doldu şimdi dalglish geldi öze dönüp britanyalılaştıracak mı takımı. bir de iskoç ortasaha aldılar galiba

İlker dedi ki...

@sinequanon: eğer öyle ise geçtiğimiz yıl Liverpool ligi 7. bitirince bu clause zaten aktif hale gelmiş olmuyor mu?

unknown dedi ki...

galatasaray ve liverpool.. sevdiğim takımlardan birer birer soğuyorum..

Mephisto dedi ki...

brezilya dizileri gibi maç... izleme de yanında yat demişler büyüklerimiz. o misal.