1 Şubat 2011

Dalglish ve Torres

Arşivden: 11 Aralık 2007
Kral ve Prens. Dalglish ve Torres. Torres'in Bolton Wanderers'a attığı gol, Dalglish'in 1978 finalinde FC Bruges'e attığı golü kopyası diyorlar. Harika bir bağlantı kurmuşlar ikisi arasında ve Liverpool tarihiyle.
Başlıyoruz o zaman: Torres, Carragher ile oynuyor. Carragher, Fowler ile oynadı. Fowler da John Barnes ile. Kara tren John Barnes, bıyıklı santrfor Ian Rush ile oynadı. Ian Rush da Dalglish ile. Dalglish, Emlyn Hughes ile. Hughes, Ian St John ile o da Roger Hunt ile. Hunt, Ronnie Moran ile oynadı. Moran... İşte böyle geriye sardın mı; 1892 yılına, kulübün kuruluşuna kadar geliyorsun. 115 yıllık bir gelenek...

Bugün:

4 yorum:

gnykrs dedi ki...

Bence fernando Torresin ustune fazla gidildigini dusnuyorum. Sizin blogda bile sanki Chelsea ye gitmekle yanlis yapmis oldugunu hissini bize verdiginizi hissettim. Benim dusuncemde Torres normal olani yapti. Torres bir adali degil adali olmadigindan dolayi bu gemi su almaya basladiginda gemiden ayrilmak isteyen ilk kisilerden biri olmak istemeside normal. Bence onun bir Liverpool fenomeni olma gibi bir dusunceside oldugunu dusunmuyorum. Nasil iyi futbolcular iyi takimlar ve iyi takim arkadaslari ile oynak isterse Torresde paraninda yardimiyla bunu secmis oldu. Bir Toschack bir Rush yada Daglish olabilmek eskilerde kaldi. Bu takimi daha once basarisizliklar yuzunden Owenlar Mc Manamanlar birakti ki bir ISPANYOLUN su durumda birakmasindan normal bir durum yok gibi dusnuyorum, hele bide size 5 yilda 45 milyon paund odiyen bir klub bulmussaniz bir dakiaka durmanizi gerektirecek bir durum sezemiyorum. Bu arada bir baska yorumda Andy Caroll un 35 milyon ettigi yerde Torres gibi World Class bir ismi Chelsea bedavaya kapatmis oldu. Liverpool u anlamak cok zor sanirim..

Anıl dedi ki...

Torres'in Adalı olmasına gerek yok. Torres'in Atletico Madrid günlerinde dahi yastığının altında Liverpool atkısı bulunduğu biliniyor. Liverpool taraftarı tepki göstermekte gayet de haklıdır. Ben de bir İstanbullu değilim ama kalbim İstanbul takımlarından birine ait. Nedir yani!

Unknown dedi ki...

"Tüm istediğim, işçi sınıfı kahramnı olmak" demekyecekti o zaman. Asıl kızılan samimiyetsizliğidir. Çünkü zaten istenilen performansın uzun zamandır uzağındaydı.

Diğer taraftan tabiiki Liverpool tarafı biraz duygusal karşılıyor durumu. Taraftarlık dediğin duygu işidir. Ama Liverpool-Chelsea maçında eğer oynar ise, Anfiel Road'u alev alır.

gnykrs dedi ki...

Anil arkadasim yaptigin yorum bence cok komik. Yani Torresin yastiginin altinda liverpool atkisi bulundurmasi bizim halisahada sempatisi duydugumuz avrupa takimlarinin formalarini giymemiz gibi birsey. Senin baska sehirde yasayip istanbul takimini tutmanda cok normal bunu butun turkiye yapiyor. sartlari her ulke icin ayri degerlendirmelisin bence. Eger izmirdeyse izmir takimlarindan birini desteklersin bu kesin ama asik oldugun sevdigin takim ise 4 buyuklerden biridir bu genel olarak boledir. istisnalar kaideyi bozmaz. Onun disinda Adali futbolcu olmak baska olmak demektir. Koklerine bagli olmak yeri gelince snob olmak yeri geldiginde hircin. Ama nerden geldigini nereye ait oldugunu asla unutmamaktir. Bu yuzden degilmidir craig bellamy onu isteyen onca premier league den takim varken o Cardiff i secti. Cunku o oranin cocugu. Bunun gibi milyon ornek var. Ingiliz yildiz olmak bir yere koklerinle bagli olmak demek. O kokleri koardigin zaman zaten fenomen olamiyorsun o takim icin bir daha. gerrard yada Terry bugun superstar ise bu takimlar icin sirf bu yuzden vede sirf bu yuzden butun arkadaslarindan daha cok para kazaniyorlardir. Baska bir olayda bence Torres bugun Real Madrid te oynasaydi ne barca ya ne de baska bir ispanyol klubune imza atmak istemezdi bunuda tarihte hic gormedik. genelde bole sansasyonel isleri takimdaki yabanci oyuncular yapiyor. Robinhonun Man.City transfer olmasi sonrada Barca da oynamak istedigini aciklamasi gibi. Her ulkde tas yerinde agirdir, agir olmayanlar ise lejyonerlerdir. Sevgiler