8 Şubat 2011

Guardiola 2011

Romen gazeteci anlatıyor, Atletico Madrid maçı öncesi Camp Nou'da basın toplantısına katılmış. Salonda sadece İspanyol medyası yok elbette. Barcelona'nın her basın toplantısına dünyanın dört bir tarafından gazeteci geliyor. Herkesin hedefi aynı. Guardiola ile bir röportaj yapmak. Şimdi karşımda olsa ben de sorardım açıkçası "Sen Barcelona'yı nasıl durdururdun?" diye... Guardiola ve Hayat Bilgisi postunda adam gibi adam olduğuna dair çok veri vardı elimizde. Ekleyelim. Basın toplantısı 10-15 dakika değil. 45-60 dakika sürüyor. Soruların neredeyse hepsini tek tek cevaplıyor. İspanya dışında gelenlerin güncelin dışında sorduğu sorulara cevap vermek kimi zaman tekrardır ama bunları da geri çevirmiyor. Basın toplantısının bitiminde Romen gazeteci kendisini takdim ettiğinde direkt Popescu'yu sormuş Guardiola. Basın danışması randevusuz görüşmeyi kesmek için ikisine doğru geldiğinde de Guardiola eliyle "Kal orada" demiş. Bu adam başka bir adam. Bugüne kadar İbrahimoviç dışında hiçbir futbolcu onun aleyhinde konuşmadı. Uzun zamandır beklenen kontrat haberi bugün geldi. Sözleşmesini bir yıl daha uzattı. Geçen hafta içinde Katar'dan yıllık 20 milyon Euro'luk bir teklif aldığı yazıldı. 20 milyonu okuyunca hadi oradan diyorsun ama teklif eden de Katar olunca neden olmasın diye de ekliyorsun. Guardiola için benim tahminim: Önümüzdeki sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacak. Aklıma gelen kulüp Alex Ferguson sonrası Manchester United. Sir, Liverpool'u solladıktan sonra da bırakır zaten. İkinci ihtimal, "her şeyi kazandım arkadaş" deyip Katar'daki iki onluğun peşine düşmesi... Bugün Madrid medyasında sözleşmenin bir yıllık olması sevinçle karşılandı. Herkes biliyor ki bu adam bu takımın başında olduğu sürece, Messi-İniesta-Xavi üçlüsünden biri de takımdan ayrılmadığı sürece Ronaldo'ya Ferrari'den çıkma motoru taksak olmayacak...
Guardiola Neyi Değiştirdi?

17 yorum:

coolasfcuk dedi ki...

sir alex ile bu adamın adını aynı cümlede anmak bile komik oluyor. "uzay takımı" sonrası muhtemelen italya'ya gidip kahramancılık oynayacaktır. beceremeyince de evine döner.

Unknown dedi ki...

Guardiola'nın da 1 sezon Katar da oynadığını hatırlatmakta fayda var. Yani o ortama yabancı değil, biliyordur oraları... Eğer o zaman memnun kaldıysa şimdi 20 M Euro'ya okay diyebilir. 2-3 sene çalıştırsa yeter. Hem dinlenir, hem de parasına bakar.
Ancak ManU'nun başına geçmesi de ayrı bir şık olur...

Baran dedi ki...

Alex Ferguson ornegi de varken neden ayrilacagini dusunuyorsunuz acaba? Yoksa birileri "yeter artik cok guclu oldunuz, sen git" mi diyecek? :)

roland deschain of gilead dedi ki...

acaba katalan milli takımının başına geçer mi?

roland deschain of gilead dedi ki...

hani var ya şu cruyff un yönettiği çakma milli takım... tahminim fifa nezdinde çalışmalar vardır ve 1-2 yıl sonunda andorra, san marino vs gibi bir statüyle turnuvalara katılmaya başlarlar.

Thiam Jaba dedi ki...

...Barça efsanesi olarak kalacak bence, kesinlikle ayrılmaz, zaten ayrılması için hiçbir sebep yok, gayet başarılı ve bence ferguson gibi yıllarca kalmalı, ayrıca ferguson'da bırakmaz ölene kadar

Necdet dedi ki...

tadında bırakmak lazım.
ferguson'un büyüklüğü tartışılmaz ama bu ibrahim üzülmez ayakları da bi yerde bıktırıyor insanı.pekçoğunuza sorsam mourinho daha iyi dersiniz ferguson'la karşılaştırınca, peki öyle mi?hiç kucağına ronaldo, maicon, casillas, drogba verilmişliği var mıdır ferguson'un.zamanında bıraksaydı ya da saha doğrusu insanlar artık sıkılmasaydı mourinhoyla karşılaştırılmazdı dahi.
guardiola 2012 de barçayı bıraksın, hatta cruyff gibi uzun bi seyahate de çıksın.yeterki barça cacık tadı vermesin, bir efsane olarak hatırlansın.çocuğum görmesin,dinlesin,anlatsın.
cantona'nın gözündeki merteği gören oldu mu?

İsim dedi ki...

Sevgili Bülent abi,

Guardiola'nın Barcelona'nın Ferguson'u olmaması için bir tek neden göremiyorum siz belirli periyodlar ile Guardiola'nın Barca'dan ayrılacağı tezini ortaya atıyorsunuz belki daha yakından takip ettiğiniz için bildiğiniz bir şeyler vardır bunları da paylaşırsanız sevinirim.
Yoksa sadece Maurinho gibi yeni meydan okuma ve mücadeleler isteyen bir yapısı olduğuna inandığınız içinmi bunu iddia ediyorsunuz?
Bir konu daha var Guardiola ayrılacağım dese Barca'nın papazları ondan başka bir hoca ile çalışmak isteyeceklermi acaba?
Xavi,İniseta,Puyol,Messi...
Bırakmaması için futbolcu grubu,yönetim,taraftar ne gerekiyorsa yapacaktır diye düşünüyorum.
Son olarak Manu ve Guardiola kulağa çok kakafonik geliyor,kulağa değil de aklamı desem?
Sebebini açamadım şimdi kelime dağarcığım yetmedi belki ama benim Manu için kafamdaki senaryo Ryan Giggs'in yakında Ferguson'un yanına oturacağı ve sonra takımı bayrağı devir alacağı yönünde.

BT dedi ki...

@İsim
Barcelona en başarılı olduğu zamanda bile kaos yaşayan bir kulüp. Guardiola kontratı biterken , 5 yıllık yeni sözleşme imzalamadığı sürece bu türden ihtimallerden bahsetmek lazım. Kişisel hedefleri açısından da "Barça'yı ben de şampiyon yaparım"dan o da sıkılmıştır. Başka yerde de kendini ispatlamak ister diye düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim de. Lakin büyük bir kulüpte her şeyi kazanan teknik adamın bir yıllık kontrat yapması herkese her şeyi düşündürtür.

İsim dedi ki...

Bülent Abi,

Bende o bir yıllık kontratları hep şahane bir strateji olarak değerlendirmiştim.
Hatta hayranlık duyuyorum zira takım planlaması hiç bir yıllık bakış açısının sonucu değil gibi.
Başarısızlık halinde gitmeyi bilmeli,uzun vadeli kontratlar ile kimse de stres yaratmamalı mesajı verirken aslında kendi kıymetini de arttırıyor her geçen sezonda yönetim ve taraftar gözünde sanki.
Adamın sanki tüm kariyeri bu bir yıllık kontratlarla geçecek Barca'da gibi.Elbette zaman gösterecek her şeyi.
Nazik cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
Saygılarımla

aydın dedi ki...

Yazmayayım diyorum ama..
Yıllarını şu an dünyanın en iyisi olup olmadığı tartışılan bir ekibin mutfağında, yapım aşamasında geçirmiş bir adamın United ile anılmasına şaşıranlar var.Evet Guardiola x futbolcu yerine y'yi sokup maçı kurtarmıyor, peki United'ın ondan beklediği bu mudur? Arsene Wenger dendiğinde aklınıza ne geliyor? Dünyanın en zengin kulübü istese parayı bastırır Ferguson'dan sonra Jose'yi getirir.Bence onları uyarıp bu yanlıştan döndürelim, Guardiola ile olmaz bu iş.

Thiam Jaba dedi ki...

..reallileri korku sarmış durumda, ama bence kesinlikle başarılı olduğu sürece takımda kalacaktır, zaten gitmesi aptallık olur. elinde messi varken nereye gidiyosun ya

Protanopia dedi ki...

Geçen yıldı galiba yanlış hatırlamıyorsam, Guardiola şu an her şey iyi uzatıyorum, yarın başka şeyler olabilir demişti. Yani 5 yıl anlaşma imzalayıp ortada yollanmak istemediğinden ne zaman gerekirse problemsiz ayrılmak istediğinden olabilir.

Ayrıca her şey bu kadar mükemmel işliyorken kısa süre sonra bırakacağını sanmıyorum. Ancak 7-8 sürdürmez, sıkılır gibime geliyor. Belki ayrılınca takım dahi çalıştırmaz.

Flying Dutchman dedi ki...

Doğum gününü kutlamışlar mı gazeteciler o önemli...

Mephisto dedi ki...

adam bence paraya pula ve başka bir maceraya bakmayacaktır. kendisi için "bence" en önemli gördüğü klüpte bu kadar başarılı olmuşken başka bir yere gideceğini sanmıyorum.

xavi iniesta guardiola, bütün günahlarımız affola...

Halim dedi ki...

guardiola'nin en az 3-4 yil daha ayrilacagini dusunmuyorum. ayrilmayi kafaya taksaydi bu yil takimin basinda olmazdi. unutulmasin ki pep kulubun çocugu. baskasi olsa tek senelik anlasma kafalari bir hayli karistirirdi. ama ozçocuk olunca durum farkli.

bence tek senelik kontrattan amaci hem yonetim hem futbolculari alarmda tutmak, gevsemelerini engellemek. "kupalar geliyor, real'i her sene maymuna çeviriyoz, keyif aliyoruz/veriyoz, huzurumuz var.. tum bunlarin bozulmasini istemiyorsaniz boyle devam ama eger citivirsaniz sizin kaprisinizi çekecek biri degilim, basarim giderim"

Spooky dedi ki...

rumen