14 Şubat 2011

Fenomen "Son"

45 yorum:

jose dedi ki...

dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 5 golcusünden biri.

GrandVizier dedi ki...

CAN dır

cesc dedi ki...

Duygusal entryler girmek için kasıyorum 2-3 dakikadır salak gibi. Önce gözyaşlarımı silsem ya...

sMAnia dedi ki...

en lerin en basta geleni

Karpatský Maradona dedi ki...

Benden sonraki nesil bildigin sanssiz. Bu nesili ne Cristiano Ronaldo, ne Messi, ne Neymar ne de turevleri paklar. Ronaldo gibisi bir daha gelir mi, bilemiyorum. Bir daha izleyemeyecegim icin uzuldugum 2. adamdan biridir kendisi, digeri Hagi'dir.

Thiam Jaba dedi ki...

...Ne Ronaldinho Ne Messi en iyisi oydu...

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Dünyanın en iyi forvetine güzel bir yazı gitmez mi bülent ağabey.. :(

cerkez1905 dedi ki...

HAGİ 'den sonra gelmiş geçmiş en büyük oyuncudur gözümde...

Pasetto dedi ki...

Kariyerindeki en pis golü bize atmıştır herhalde.Pis burunla.Ondada kendine has bir estetiği vardı ya.Yaşadığı o diz sakatlıklarından kurtulup ayağa kalkıp tekrar dünya kupasında gol kralı olması onun ne kadar özel bir oyuncu olduğunun kanıtı bence.Zlatanın saha içerisinde ona olan bakışı bizim burada yazacağımız herşeyin üstünde zaten.Beşiktaş pazarından aldığım formaya adını nakışla işlettirmiştim.Dişlerim ayrıktı biraz kafayada jilet attırmıştım.Sen o formayla rakiplerini ipe dizerken bende mahalle arasında kepenklerin doksanlarını avlıyordum.Senle sevdik futbolu daha da fazla sevdik.Sevdik işte.

Sercan dedi ki...

ronaldo denince hatırlayacağım tek ronaldodur. mahalle maçında gol atınca ismini haykırdığımız..

QuaresmA dedi ki...

Yeteneğine kimsenin bir lafı olmaz da; başardıkları her daim abartılıyor. Sırf "yeni nesil apaçi, ben futbolu taa eskiden izlerdim" ayağına yatabilmek için Ronaldo da çok abartıldı, özellikle de son zamanlarda. Halbuki şunu herkes biliyor ki; C.Ronaldo, yaşlı Ronaldo'nun başardıklarının çok daha fazlasını başaracak. Milli takım hariç tabi.

En iyi zamanlarında durdurulamaz olduğu kesin ama kendine iyi bakmadığı ve şanssız da olduğundan dolayı en iyi zamanları çok da uzun sürmedi. Ki en iyi zamanlarının bir kısmında Inter ile hiç-bir-şey kazanamadığını da unutmamak lazım. O yüzden Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi 5 forvetinden birisi falan değil. Çok abartı bir tanım. Sırf C.Ronaldo'yu çekemeyen bızdık Messi'ciler Ronaldo'ya giydirebilmek adına bu adamı büyüttü. Yeteneklerinin uzağında kalmış büyük, ama efsanevi olmayan bir forvet benim için.

vaykey dedi ki...

o kendine has çalımıyla bakkala gönderdiği kaleci ve savunmacılar sayesinde perakencecilik sektörüne en büyük katkıyı yapan isimlerin başında geliyordu. çocukluğumuzda bir anı olacak şimdi o görüntüler.

mevlüt dedi ki...

en son zidane bıraktığında bir garip oluştum. sanırım yaşlanıyorum :/

asd dedi ki...

Spain Barcelona

* Copa del Rey: 1997
* UEFA Cup Winners' Cup: 1997
* Supercopa de España: 1996

Italy Inter Milan

* UEFA Cup: 1998

interle birşey kazanamadı diyenlere gelsin.

bu adam gibisi gelmez. bilmeyenler youtubedan psv, barcelona ve interdeki videolarını izlesin.

kidfromleeds dedi ki...

@ Quaresma
genc bir arkadassin galiba. Son 20 yilin en iyi forveti bu adam. barcelona ve interdeki ilk senesine sahit olamadin herhalde.
sampiyonlar ligini kazanamamis olabilir, ama ronaldo kesinlikle efsanedir

Tatü dedi ki...

Yetenek olarak ilk 5 te değil ilk 3 tedir benim gözümde.. hiçbir şey başaramasada bu adam bambaşkaydı başka türlü oynuyordu.

Rumeras dedi ki...

@QuaresmA ;
Lütfen bana şaka yaptığını söyle..
Senin savunduğun C.Ronaldo'nun yaparken tökezleyip düştüğü çalımla Dünya üzerinde yatırmadığı kaleci kalmayan adamdan bahsediyorsun şu anda , he belki net izliyememiş olabilirsin ama bir youtube'a filan girip bak bence biraz :)

Miksiyon dedi ki...

zidane dahil pek çok büyük futbolcu onun beraber oynadıkları en iyi oyuncu olduğunu ifade ederlerken sizin gördüğünüz şeylerden bahsetmiyorlardır aslında.evet sahada zaten dünyanın gelmiş geçmiş en iyi forvet oyuncusu olduğunu çoktan kanıtlamıştır ama hepsi onun antrenmanlarda yaptıklarından bahseder.genel itibari ile onu izlemekten antrenman yapamadığını itiraf ederler.işte öyle bir adamdır ronaldo.en iyilere kendini izleten bir adam .

flamy1907 dedi ki...

Zaten Real Madrid ten ayrıldığında emekli olmuş gibi değil miydi? O yüzden şimdi hiç bir his oluşmadı içimde bari iyi bir emekli hayatı sürsün el fenomeno...

QuaresmA dedi ki...

@ asım

Inter ile UEFA Kupası'nı kazanması müthiş bir başarı gerçekten de. Yalnız UEFA Kupası'nı kazanmak Inter gibi bir takım için Serie A'yı kazanmaktan daha kolay olmalı. Ki ne tesadüf UEFA'yı almışlar ama Serie A'da hüsran.

@ kidfromleeds

Yaşla konunun alakası yok. Siz FIFA'da tüm takımı satıp Ronaldo'yu satın alabilmek için debelenirken biz futbola para gömüyorduk.

Ne yazık ki Ronaldo sen efsanedir dedin diye efsane olmuyor. Son 20 yılın en iyi forveti ? Yetenek olarak belki. Verimlilik ve kulüp başarısı açısından ? Inzaghi bile daha ötedir bu açılardan.

@ Rumeras

Saçma.

Senin savunduğun Ronaldo'da o çalımlarından birini lüzumsuz bir yerde yaparken bacağını eline aldı ve kariyeri büyük sekteye uğradı.

Kaleciyi yatırmış, yatırmamış ne fark eder ? Onu Denilson da yapıyordu. Kerlon da kafasında topla gidiyor mesela. Peki yeterince başarı kazanamadıysan neye yarar bunlar ?

İzlemeyi sevdiğiniz topçu efsane topçudur diye birşey yok.

Unknown dedi ki...

@Quaresma
Arkadaslardan tepki almissin, ben de tepki veren arkadaslarla ayni fikirdeyim, anlasilan yasin 20 den fazla degil..

Youtube dan ac Ronaldo'yu izle diyen arkadaslara katilmiyorum, Ronaldo gibi buyuk bir futbolcu youtube a sigabilecek kadar kucuk bir futbolcu degil, onun PSV'de Barca'da canli naklen 90 dakika boyunca maclarini izleme sansi yakalamis olanlar ne dedigimi daha iyi anlayabileceklerdir..

Cristiano Ronaldo, Messi ile Fenomen Ronaldo'yu karsilastirmaya calisanlara da elma ile armut ornegini vermek istiyorum ve F. Ronaldo'yu maalesef hic izlememis oldugunuz anliyorum.

Ronaldo gelmis gecmis en iyi futbolcu muydu? ilk 5 arasina girebilir mi? bilmiyorum.

Tek bildigim Ronaldo'nun gelmis gecmis en buyuk 2 golcuden birisi oldugudur..

Son olarak futbol izleyicileri olarak bir eksikligimizi soylemek istiyorum, lutfen kulup renkleriyle gozlerinize perdeler indirmeyin, Barca taraftariysaniz bu Casillas'a sempati duymaniza engel olmasin ya da Real Madrid'e sempatiniz varsa Xavi'yi sevmekten vazgecmeyin, ezeli rakiplerin efsanelerine kendi efsanenizmis gibi sahip cikin yoksa kendi efsaneniz futbolcunuzu sadece kendinize saklamis olursunuz.

coulibaly dedi ki...

Tüm zamanların en iyi golcüsü olduğunu düşünüyorum. Daha fazla izlebilirdik, sakatlıklardan ve kendi iyi bakmamasından dolayı izleyemedik ne yazık ki.

cozker dedi ki...

Görmüş olduğum en büyük golcü tartışmasız Romario'ydu. Hemen arkasından ise Ronaldo gelir. Romario'yu aratmayacak kadar büyük bir golcüydü.. Sürati, tekniği, koşarken topun ayağına yapışması, gol vuruşları kısaca her yönüyle o bir fenomendi.. Böylesine teknik golcüler günümüzde artık yetişmiyor ne yazık ki..
Hoşçakal fenomen..

Unknown dedi ki...

Bir de Bulent agabey sana bir elestiri getirmek istiyorum, keske Ronaldo'yu ugurlerken O'nun en guzle gunlerini gecirdigi fotograflarindan birisiyle veda etseydik, gobekli, yuzunden dusen bin parca bir Ronaldo'yu gormek yerine Barca ya da Brezilya formasiyla tig gibi oldugu donemlerden bir fotografla veda etsek cok daha yakisikli olurdu..

Adsız dedi ki...

bu nesil futbolu bıraktıkça ben yaşlandığımı hissediyorum kötü oluyorum
ne güzel çocukluğumun kahramınıydın usta nie bırakıyorsun ki

tofi dedi ki...

@cozker evet romariodan bahseden tek kişi olmussun, tebrikler, ve luis nazario de lima ronaldo, efsaneydi, hep kiloluydu ama kendine has tekniği, sürati, kuvveti vardı, yillar evvel fernando couta'nun önunde dizini döndüğü gün, içim cız etti, şimdi bile fena oldum, altina youtube dan barçadayken attıgı golu koymak farz oldu, saygılar.
http://www.youtube.com/watch?v=9iXOMPo7cEI

QuaresmA dedi ki...

@ asvalttaicenler

Yahu 20 yaşında değilim, şu şekilde laf atmaya çalışarak düşük tartışma kültürünüz hakkında ip uçları vermeyin.

Kaldı ki, sanki bana Pele'yi falan anlatıyorsun :) 20 yaşımda olsaydım bile Ronaldo'yu canlı izlemiş olurdum.

Neyse, uzatılacak fazla birşey yok. Kimsenin Ronaldo'nun yeteneğine birşey söylediği de yok. Fakat kulüp başarıları açısından başarılmış öyle efsanevi birşey göremiyorum. Yukarıda birisi 2 takımın oynadığı İspanya Süper Kupası falan yazmış, çünkü çok zorlamak gerekiyor Ronaldo'nun kulüp başarılarını ararken. O kupayı kaybetse de runners up diyip başarılar listesine koyarlardı eminim :)

Sadece size şu dayatılanı unutun, çünkü doğru değil. Romantik romantik "esas Ronaldo yaşlısı :/" gibi bir yanlış çıkarım var. Yok öyle birşey ! Öyle olsaydı C. Ronaldo'nun milli takım kariyeri dışında, henüz 26 yaşında yaşlı Ronaldo'nun yaptıklarına tur bindirmesi durumu olmazdı. Ama oluyor işte. "Efsane" her gün 10 tane hamburger yerken, "çakma Ronaldo" günde 1000 tane mekik çekiyordu. Madrid'deki son yıllarından itibaren futbolcu dışında her şeye benzeyen adama sırf zamanında sempati beslendi diye "efsane" denmesine dur derim.

Ben burada kupalar diyorum, başarı diyorum adam bana yutub diyor, Inter ile UEFA kazandı diyor. Otoriteler çok şaşırmıştır herhalde o UEFA Kupası'na :)

kidfromleeds dedi ki...

@ Quaresma,

Fifa hakkindaki yorumlarina pek bir anlam vermedim.

Cristiano Ronaldo cok cok iyi bir futbolcu ve kimsenin aksini iddia edebilcegini de sanmiyorum. Sansizligidir belki Ronaldo'yla ayni ismin sahibi olmasi. Kulup basarisi olarak daha basarili simdiden demissin, ama futbolun degistigini taktir etmen lazim. Gecen sene haric 3 ingiliz takimiyla barcelona yari finalleri oynuyor sampiyonlar liginde. eskiden bu boyle degildi. Cok, cok iyi oyuncular bazen sampiyonlar ligine gidemiyordu; sampiyonlar ligine adi ustunde sampiyonlar ligiyken. Ronaldo, ortalama sezon gecirirken sampiyonlar liginde en azindan ceyrek finale gelme garantisiyle oynayamiyordu. Endustriyel futbol durumlari degistirdi.
Bir de Inzaghi daha otedir demissin. Pragmatistsen, ornek aldigin teknik direktor Daum filansa o zaman evet, Inzaghi daha iyi bir secenek olabilr. Her zaman dogru yerde olma konusunda cok becerikli bir forvetti Pippo.
Ama az da olsun bir romantik tarafin varsa su adami sev! Yine sevemiyorsan da dunya kupasi basarilarina bak. Eski yildizlardan soz ediliyor, Pele Maradona konusluyorsa milli takimlarinda yaptiklarindan. Esas sahne daima dunya kupasidir, onun da gol krali el fenomeno...

cozker dedi ki...

Dünya kupaları tarihinin en çok gol atan oyuncusu, 2002'de ülkesini dünya şampiyonu yaptı, her maçta gol atmayı başaran 2 oyuncudan biri oldu (Jairzinho 1970, Ronaldo 2002). Başarı deniyorsa ondanda fazlasıyla var yani..

Ama Ronaldo diyince akla bu başarılarından çok, sakatlanmadan önceki performansı gelir.. Boşverin kupaları falan.. Bu adam Barcelona'da oynarken kesinlikle durdurulamayan bir silahtı ve bizler için daha önemlisi izlemesi olağanüstü keyifliydi. Bir Real Madrid sempatizanı olarak Cristiano Ronaldo'yu büyük bir saygıyla izliyorum, o da çok büyük futbolcu.. Ama göz var nizam var yahu, yetenek olarak bu 2 oyuncuyu yan yana koyup kıyaslamak futbola saygısızlıktır.. Boşuna fenomen dememişler adama..

Unknown dedi ki...

Bir futbolcunun basarisinin sadece kupalara olculmesi bana garip geliyor gercekten. Ronaldoyu oldum olasi sevmisimdir, bu "Quaresma "nin soyledigin laflari da hak ettigini dusunmuyorum Cristiano daha iyidir daha kotudur tartisilir ama kalkipta 26 yasinda her yaptigini gecti Ronaldo nun demek kadar da yanli ve sacma bir laf da soylenemez. Bir futbolcu tek basina butun takimi sirtlayip, butuk kupalari alicak diye bir kaide yok futbolda. Bu, adi ustunde bir takim oyunu. Cristiano Ronaldo simdi oynasaydi Sporting'de hangi kupayi alicakti, bu onu kotu bir oyuncu mu yapicakti.

Ronaldo dedigin adam, 21 yasinda Balloon D'Or u almis (2002 de tekrar aldi),Dunyada 3 kere FIFA Yilin Futbolcusu odulune layik olmus 2 futbolcudan biri (Bir digeri, Zinedine Zidane). Dunya kupalarinda en fazla gol atan (15 Gol), France Football un dunyanin gelmis gecmis en iyi 11' inde yer alan, Brezilya gibi bir milli takimda 97 macta 62 gol atan 1994, 2002 Dunya kupalarini kazanmis bir feonomen. Benim icin de bir EFSANE.

AFO dedi ki...

@Queresma,

Kıvırma şimdi. Inter'le hiçbir şey kazanamayan demişsin, kazandığını göstermişler. Çark etmenin lüzumu yok.

O değil de ben bu adama bir türlü ısınamadım. Zaten Brezilyalı ve/veya Real Madridli oyuncular hep antipatik gelir. Bir de çok başarılıysalar iyiden iyiye uyuz olurum bunlara. Bundan kelli ne Raul'u ne de Ronaldo'yu bir türlü sevemedim. Ama elveda dediği şu günde istemeye istemeye Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerektiğini düşünüyorum: Bize izlettirdiklerin için eyvallah Il Fenomeno! Her anından büyük keyif aldık.

emireri dedi ki...

türk futbolunun fenomenlerinden hani bir ibrahim üzülmez vardı ne oldu ona??

linguisticsfc dedi ki...

@Quaresma
Senin gibilere İngiltere'de "gloryhunter" diyorlar. 98 Fransa'da kupayı kaybettiler finalde ama orada da yine müthişti performansı.Ortada romantizm falan yok birader, zaten Corinthianstaki performansını kimse övmedi adamın. C.Ronaldo daha çalışkan olabilir ama Rıdvan'ın dediği gibi Brezilyalı Ronaldo golcü,forvet özellikleriyle mevkiisinde bir fenomendi. Hayır C.Ronaldo'yla Brezilyalı Ronaldo'nun adları haricinde futbolcu özellikleriyle kıyaslanmasını ilk defa bu blogda gördüm. Bunun için de sana teşekkür etmek lazım.

ilkay dedi ki...

@Queresma

Çok büyük başarılar kazanmamış olabilir Ronaldo..Ama şimdiki C.Ronaldo gibi duygusuz,robotik,karizmatik,medya spotlarıyla parlayan bir adam değildi.

İşini yapardı sadece..Gol atardı..Açıp izlerseniz bir tane gereksiz,sova yönelik hareketini görmezsiniz..Yaptığı her hamle kaleye gitmek içindi..Zaten bu adam bu yüzden bizim efsanemiz.Modern futbol aşıkları bu sevgiyi bu yüzden anlayamaz..Bunun yeniyetmelikle alakası yok.Kimi rakamlarla ölçer bunu,kimi bir golle karar verir efsanesine..Futbol kupa,istatistik,başarı değildir.

Daha geniş bir dönemde futbol izleyenlerin meramı budur..Biz futbol ruhunu yüceltiriz,şimdiki modern futbol sayıları..Ronaldo çok yetenekliydi ve onu top sürerken izlemek,dribling yaparken gitgide kaleye daha hızlı yaklaştığını görmek,tekmelere rağmen kendini yere atmaması,kaleciyi her pozisyonda geçmesi..Bu adamın gol atması umrumuzda bile değildi.Yeterki topu ayağına alsın..İstediğimiz buydu..En kötü dönemlerinde bile bu adamı izlerken o yüzden heyecanlandı bir çok insan..Kupalara,galibiyetlere ihtiyacımız olmadı bizim onu sevmemiz için.

C.Ronaldo da biz bu ruhu göremiyoruz.Yılda 50 gol atsa,3 kupa kaldırsada ancak arşiv olur bunlar bizim için..Heyecan yaratmaz bizde..Bu kadar basit..

benden bu kadar dedi ki...

QuaresmA tartışma konusunda çok efektik bi adam. her yorumu double strike. sevdim ben.

barkod dedi ki...

hala ronaldoyu tartışan adamların oloması ilginç :(çarpılırsın olm aman haa :)

cem dedi ki...

Barcelona taraftari olma sebebimdir bu adam. Romario ayrildiktan sonra gelmisti takima. O zamanlar TRT 3 Ispanya Ligini naklen verirdi. Daha fenomenlesmemisken izlemeye baslamistim. Barcelona'dan ayrilmasi aci koymus, sonra yerine gelen Rivaldo bu aciyi biraz hafifletmisti. Ama her Brezilyali futbolcu gibi kendine yeterince iyi bakmadi sanirim ve bize bu, zamaninda cok sevilirken simdilerde unutulmus sinema sanatcisi dramini andiran fotograflarla veda etti.
Su linkle herkesi saygi durusuna davet ediyorum: http://video.ntvmsnbc.com/ronaldonun-unutulmaz-golleri.html

Halim dedi ki...

benim için futbolu brezilya'ya dondugunde birakmisti..

donemin rivaldo'yla birlikte en çok sevdigin oyuncusuydu. keske inter'e gitmeseydin..

Onur Demirel dedi ki...

Messi'nin 23 yaşında aldığı yılın futbolcusu ödülünü hem 20 hem de 21 yaşında almış bir adam

Aynı zamanda C.Ronaldo en iyi oynadığı zamanda R.Madrid'e gitmişken, bu adamın kırık ayağının iyileşmesinin ardından R.Madrid'e gitmesi aralarındaki farkı anlatır bence.

Unknown dedi ki...

"Cristiano Ronaldo" Türk popunun Demet Akalın'ı ise "Ronaldo Luís Nazário de Lima" Sezen Aksu'sudur.

manic-depressive dedi ki...

Fortunate son... No.9 da bıraktı be.

beyenpe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Alper Öcal dedi ki...

Ronaldo için bu kadar laftan sonra Quaresma'ya George Best dediğinde kestane der herhalde.

Unknown dedi ki...

real madrid'te de hic seretmedin kardeşim...bıy bıy bıy... hadi yasın kucuk 2003 te nihat ın elinden gol krallıgını nasıl aldı onu da mı gormedin? senin gibi futbol cahilleri yuzunden su forumlarda futbol keyfimiz bile kalmadı...

TeMPeSt dedi ki...

ronaldo bu ..ya hakkaten barca da oynarken bir macını canlı izleyen varsa en efsane golculerde ilk üç der geçer.diğerleri de romario van basten dir. heee Quaresma yı canlı izliyenler ya da okuyanlar en efsane trivelacıdır der o kadar.Anlaya bilene..