21 Şubat 2011

Fabio Capello Röportajı

Teknik adamlar, futbolcular... Bizde doğru dürüst röportaj yok. Konuşmuyorlar, soramıyoruz, o kanayan yarayı tekrar açmayacağım. Sustukça sıra sana gelecek başlığı altında yer alıyor. Konumuz Fabio Capello. Kerem Gokbuget, İspanya'dan bir mesaj attı. İtalyan teknik adamın Marca'da yayınlanan röportajı. İspanyollar böyle uzun röportajları internette yayınlamıyorlar tiraj kaygısı yüzünden. Kerem, röportajı gazeteden çevirmiş ve blogunda paylaşmış. Aklına, klavyesine sağlık... Röportaja çıkan yol buradan...

3 yorum:

Necdet dedi ki...

çeviri için Kerem Gökbuget'in ellerine sağlık.ancak; ben röportaj için güzel olmuş diyemeyeceğim.fasa fiso yani.sorulan sorular arasında kararsız kalmadan, bir seçimde bulunarak ve hakikatli davranarak cevapladığı yegane soru,ronaldo hakkındaki çalıştığı en iyi oyuncu olduğu,van basten'deb daha iyi olduğunu söylüyor.öte yandan fifa yılın oyuncusu hakkında bile net bir ifadede bulunmuyor.yazık olmuş onca soruya ve çeviriye.bu adama oldum olası güvenmem,verdiği cevaplardan da ne kadar kurnaz ve tekinsiz olduğu okunuyor zaten.hiç renk vermiyor.

İsim dedi ki...

Sorular güzel değil ancak cevaplar net aslında.
Bir şey söylememek çok şey söylemektir.
Mesela Ronaldo için gördüğüm en iyi golcü başka bir şey söylemek istemiyorumun demesi kötü bir profesyonel hatta beş para etmez adamdır ama golcü işte kerata demek Capello için.Diğer futbolcular ile ilgili verdiği cevaplardan bu sonuca varmak çok basit.

Unknown dedi ki...

Calderon'a verdigi ayar disinda pek dise gelir ne soru var ne de cevap, Ingiltere milli takiminin esamesi okunmamasi da ilginc olmus..