14 Aralık 2010

Total Futbol (!)

Geçeceksin 4-3-3'ü... Total futbol, yemek masasında Bojan Krkiç tuzu istediğinde, Puyol'un uzanıp vermesidir.
Sende var mı? Onu söyle...

19 yorum:

SirEvo dedi ki...

"Sende" ;)

Kaiser dedi ki...

Katılmamak elde değil
Ayrıca, Bizde Emre Çolak tuzu istese Sabri acı biberi verir

Ali Cahit dedi ki...

ya da puyol elinden ketçapı düşürdüğünde pedro'nun yakalamasıdır

veritayrd dedi ki...

@ Ali Cahit...

Olur mu?

Ketçap düşmeden bi topuk Sabri'ye, bir ara pası Balta'ya, bir kafa dokunuşu Arda'ya derken, Elano'yu yerlerde süründürüp ortada sıçan oynatmaktır.

Erdem dedi ki...

peki bizde neden olmuyo?

İsmail Şayan dedi ki...

@ Erdem

Tansiyon yüksek bizde, yasaklamış doktor tuzu.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Bizde mi?
Genç Yetenek: Kaptan tuzu uzat! (saygı yok, erken gelen gereksiz kibir)
Kaptan: Benden mi istiyon tuzu, kalk kendin al lan! (saygısızlıktan bağımsız, tuz istenmesini egosuna hakaret olarak gören "soylu")
özet: ne güzel rüyasın sen bize total futbol..

ian dedi ki...

Derbi maçtan sonra ünlü filozof Nietzsche’nin “Unutan iyileşir” sözleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş’ın genç kalecisi Cenk Gönen, “Şu anda Bahçeşehir Üniversitesi İşletme bölümünde okuyorum. Derslerimi çalışırım. Çocuk yaşlardan bu yana kitap okumayı severim. Özellikle de felsefeyi” derken kaptan İbrahim Üzülmez’e felsefeyi kendisinin sevdirdiğini söyledi. Cenk, “Kaptanımız bir gün odama girdi. Ne yapıtığımı araştırırken kitaplarımı gördü. Ve içinden ‘Felsefenin Tesellisi’ adlı kitabı aldı. O gün bugün kitap kurdu oldu” diye konuştu.

deli ibo başkadır :)

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

glatasarayla aynı masaya oturmuş bu kadar çok insan olduğunu bilmiyordum, zaten konu galatasaraya nasıl geldi onu da anlamadım eğer biliyorsanız galatasaray öğle yemeklerini nerede yiyor söyleyin de bir gün ben de gidip yerinde göreyim galatasaraydaki düşmanca ortamı(!)

Flying Dutchman dedi ki...

Barcelona'nin totalligi saha disinda ve saha icindedir belki ama kokleri saha icinde dusunulerek yaratilan eserde yatar. Yoksa bizde de cok mangal partisinde Mustafa Sarp'la Ayhan Lades oynamistir....

O 4-3-3 ve Rinus Michels'in Total Futbolu olmasa bugun Cruijff olur muydu, o Cruijff Barcelona'nin basina gecip La Masia'yi ayaga kaldirir miydi, Bojan bugun Barca'da gol atmak ve Puyol'dan tuz istemek yerine Albacete'de yedek oturur muydu, onu da dusunmek lazim bir yandan

İsmail Şayan dedi ki...

@ Flying Dutchman

Bir Avusturyalı ilk kez sahada oyuncularından oyun sırasında mevki değiştirmelerini istemeseydi, başka bir Avusturyalı "oyuncuları ayaklarındaki mevki denen prangalardan kurtarmalıyız" diye yazmasaydı, Brezilyalı Moreira 4-3-3'ü icat etmeseydiye kadar da gidebiliriz ama o noktada.

Öte yandan 4-3-3 kısmına getirdiklerini göz önüne alınca itirazım yok, 4-3-3 total futbola geçiş için gerekli bir basamaktı kanımca. Ama total futbol ya da ona yakın bir anlayışın 4-3-3 olmadan olmayacağı tartışmalıdır kanaatindeyim.

Hiyerarşiye bir gönderme varsa var bence. "Abiler" de derler. Yine de emin olamadım.

Emre dedi ki...

ben bu krkiç'ten nedense pek umutlu degilim..3-4 sene icinde adi turkiye transfer piyasasinda sikca anilan bir futbolcu olacak gibime geliyor..

jose dedi ki...

mustafa sarp'ın,bitmiş ayhan'ın,ali turan'ın,güçsüz hakan balta'nın oynadığı takımda yeniçeriler dediklerimiz gençlere "yemekte pişirse" bir şey olmaz.ne 4-3-3 ne de arkadaşlık temel sorun bana kalırsa.temel sorun olmayan enerjiklik ve yeteneksizlik.

muyek dedi ki...

Yemeyin Ardanin hakkini o da kendi capinda Emre kardesine araba aldi hediye etti ama :) Buyuk Kaptan Arda Turan , merakla ve ilgiyle gelisimini takip ediyoruz , Liverpoola gitmesi dilegiyle :))))

Özgür Akgün dedi ki...

Bi ara 3-5-2 modaydı, sonra 4-4-2, 4-5-1 derken 4-3-3 oldu, biz de elde cekirdek, izliyoz akıp giden taktikleri..

Oz dedi ki...

Total futbol insanın kendisine yakışanı giymesidir.

varol döken dedi ki...

total futbol: "sen bu kadar hıyar olursan tuzla koşan çok olur."

Flying Dutchman dedi ki...

@hebenneka

Zaten birisi diğerinden öncelikli değildir. İkisi beraber yürümüştür hep, ama Total Futbol denen şeyin içi maşallah herkesin dilinde olduğu için çok boşaltıldı, kavramın kendisi anlamına bakılmadan sevilmeyen bir şeye dönüştürüldü, halbuki kökeni taa 60larda Amsterdam'daki grevlerde ve kraliçenin yaptığı evliliklere başkaldırışta yatar. O coğrafyadan çıkması tesadüf olmayan bir ekoldür.

Ama genelde aynı fikirdeyiz kesinlikle

Dt dedi ki...

bizde mustafa sarp tuzu uzak dese ayhan itiraz edip sarı kart görür. yemek masası bile olsa.