18 Aralık 2010

Cannavaro

Napoli memleketi, sevmiyorlar. Parma'da bayrak adamdı, Parmalat skandalı öncesinde Inter'e satıldı. Kariyerinin en iyi dönemiydi. Inter'den Juventus'a transferi öncesinde Calciopoli skandalının baş aktörü Moggi ile yaptığı telefon görüşmeleri, transferden 2 yıl sonra ortaya döküldü. "Inter'de arıza çıkar" emri almıştı, yerine getirdi. Juventus, skandalın ardından küme düşünce Real Madrid'e gitti. Juventus taraftarı farenin arkasından salladı. O yaz Dünya Kupası'nı kaldırdı, en iyi futbolcu ödülünü alan ender defans oyuncularından biri oldu. 2000-2005 yılları arasında dünyanın en iyi onbiri yapanların çokça defansın göbeğine koyduğu adamdı. Real Madrid'de ilk 2 sezon şampiyon oldu. Üçüncüde fena döküldü. Napoli'ye döneceğim dedi, kıvırdı Juventus'a gitti. Juventus taraftarı protesto etti ama yönetim tınlamadı. Geçen sezon dökülen Juventus defansında dibe vurdu ve Avrupa'da son noktayı koydu. Fabio Cannavaro şimdi Dubai'de Al Ahli forması giyiyor. Teknik direktörü de 10 yıl önce, 2000'lere damgasını vuracak denilen Leeds United'ın eski hocası David O'Leary.

7 yorum:

Osman dedi ki...

daha iki gün önce, "cannavaro ne yapiyor acep" diye kulübün sitesine girdim, oyuncular listesine baktim,

http://www.alahliclub.ae/en/players.php

amatör küme takimi gibi sayfa. banner'de futbolcu yok, sadece artik baskan midir, hangi yöneticilerse, onlarin kaskollu, kupali resmi var. takimdaki tek adi bilinen oyuncu cannavaro, sitenin hicbir yerinde resmi gecmiyor. bilgi desen, hakkinda hic bir sey yazilmamis.

neyse ki iyi para aliyordur dedik, ve biraz buruk ayrildik siteden...

dr feelgood dedi ki...

eğer 6-7 sene önce ikiz çocuklarım olsaydı isimlerini cannavaro ve nesta koyardım.

David O'Leary de çok bahtsız adam. dünyanın en iyi kadrosunu 2 sene içerisinde "aga borç oldu be, satıyoruz" diye dağıttılar adam öyle kalakaldı.

RevoLveR dedi ki...

her nekadar karakteri zayıfta olsa bu adam gelmiş geçmiş en iyi 5 10 stoper arasındaki yerini almıştır.

Her Yol Roma dedi ki...

Osman'ın verdiği linkte Cannavaro'nun boyu 1.65 olarak geçiyo, normalde de 10 cm falan uzun zaten. Bu boyla nasıl bu seviyede stoper oynadı bu adam yahu..

Bu arada kadroda Ahmed Hassan da var :)

yoney dedi ki...

@Her Yol Roma, o Ahmed Hassan bizim Ahmed Hassan değil. Linke tıklarsan 93'lü BAE'li genç bir arkadaşımız oradaki. "Gerçek" Ahmed Hassan ülkesinin, Mısır'ın Al-Ahly takımında oynuyor :)

Her Yol Roma dedi ki...

@yoney

haklısın ama beni şaşırtan wikipedia oldu..

http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Ahli_Dubai#Current_squad

burda "ahmed hassan"ı görünce tıkladım ve bizimkini gördüm, wikipedia'da yanlış kişiye yönlendirmişler..

yoney dedi ki...

wikipedia'nin guvenilmezligine bir ornek daha! :)