13 Aralık 2010

Simao Beşiktaş'a (?)

Galatasaray geçen sezon transferde ne yaptıysa Beşiktaş'tan da bu sezon aynı filmi izliyoruz . Devre arasındaki devam filmi de dahil. Manuel Fernandes bugün İstanbul'a geliyor. Asıl bomba Simao. Cumartesi gecesi Atletico Madrid'de ilk 11'deydi. Taraftarın çok sevdiği bir futbolcudur. Sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Menajeri Quaresma'nın da menajeri olan Jorge Mendes. Onunla Ahmet Bulut arasındaki bağlantıyı herkes biliyor. Beşiktaş, Atletico Madrid ile görüşmek için yönetici göndermek yerine Ahmet Bulut'u gönderiyor. İspanyol medyasına göre geçen Cuma günü Ahmet Bulut, Atletico Madrid ile anlaştı. Bonservis sembolik bir rakam olacaktır. Son 6 ayına giren adam için milyonları saçacak halleri yok. Atletico Madrid, İvan Rakitic'i almayı planlıyor. Lincoln'u Galatasaray'a sattığı sezon Schalke 04'ün aldığı genç arkadaş. Beşiktaş, Hugo Almeida ve Simao ile görüşmelerin başladığını Borsa'ya bildirdi.

23 yorum:

tearkan dedi ki...

Devre arası transferleri kötü sonuçlanacak diye bir şey yok. (ernst+yusuf) Doğrudan geçen seneki Gs örneği vermek transferlerin yapılmak istendiği mevkileri ve Beşiktaş'ın ihtiyaçlarını da düşününce bence biraz mantıksız ve anlamsız olmuş.

Beşitaş saf kanat oyuncusu diye nitelendirilebilecek ikinci oyuncusunu alıyor. Fernandes ise Ernst'in son iki üç haftadaki dili dışarda hali ve Beşiktaş kadrosunda olmasına rağmen Schuster'in kadrosunda olmayan Fink düşünülünce aynı şekilde çok mantıksız bir transfer değil. Kiralama yoluna gidilmesi ise yaşadığı sakatlık sorunları sonrası ne durumda olduğunu görmeden bonservisininin alınmak istenmemesi. Opsiyonlu olarak kiralanacağı söyleniyor çünkü.

Forvete yapılmak istenen transfere ise hiç girmiyorum oraya kimi koysak sakatlanıyor. Transferi yapılması muhtemel oyuncuya aklı varsa gelmesin demek istiyorum sadece.

Bunların yanında Gs'nin geçen sene Keita, Arda, Kewell gibi oyuncuların olduğu bölgeye Dos Santos'u almasını bu sene Beşiktaş'ın yapmak istediği transferlerle benzetmek sadece her ikisinin de devre arası yapılıyor olması bakımından olabilir.

MadLover dedi ki...

futbolu bırakmadan lavezzi gelse şu takıma ah!

şişedibi dedi ki...

Bu adam Avrupa kupasında oynama şansı nedir?. Atletico gruptan elense oynar mı? Ya da elemelerde elense oynar mı?
Türkiye kupası için mi alınacak bu kişi?

tolga dedi ki...

@tearkan ve benzerleri
yazıları google translate vasıtası ile sanskritçeye çevirip daha sonra tekrar türkçeye çevirip mi okuyorsunuz???
adam yazının neresinde mantıksız transfer yapılıyor veya kötü sonuçlanacak diyor ben bir türlü bulamadım da

raul #7 dedi ki...

bilmiyorum benimle aynı görüşte olan var mı ama ben bu rakitic'i schalke'ye yakıştıramıyorum. a.madrid alırsa balon transferlerinden biri olur bence..

4numara dedi ki...

bu kelebek etkisinden cimbom'a kim düşer Misimovic'in yerine?

RevoLveR dedi ki...

eğer ikisini birden alabilirse bjk hakkaten çok klas kadrosu olcak ligde yabancı sayısı sıkıntı olur ama uefa da sağlam iş yapar bu kadro


cenk


üzülmez ersan toraman hilbert



ernst fernandes


simao guti querasma


almeida

yoney dedi ki...

@raul #7, valla benim de derdim şu Almeida ile. Portekizli olmak dışında bir esprisi olduğuna inanmıyorum bu adamın. Cidden Bobo'nun çok gerisinde bir oyuncu. Tekke'den yararlanılmayı deneseler, çok daha yararlı olur bence.

John Doe dedi ki...

revolver bu kadroyla her maç 3 puanı kaybedersin

EZLN dedi ki...

Galatasaray alsa alsa Rennes'den "Kana-Biyik" ve Maritimo'dan "Baba" yi alir bu gidisle.

Simao Q7'nin pabucunu dama attirir...

jeankier dedi ki...

@revolver bu kadro ile her maç en az 3 beşiktaş lı olmayan taraftarı kudurtursun.. kıskançlıktan.

AFO dedi ki...

@revolver,

Kadronda 7 yabancı oynuyor. Zaten Necip'in önünü kesmesin Fernandes. Rotasyonda faydalı olsun diye alındığına inanıyorum.

Diğer iki transfer ise nokta atışı bence.

gofis kralı dedi ki...

gaza gelmeye gerek yok bence. sezon başındaki takım için de herkes ligi alır götürür diyordu, şimdi ilk yarıda toplayabileceği max puan 30, liderin gerisinde 12 puan. beşiktaş ikinci yarı 17 maçının 16sını kazanmalı ki şampiyon olsun, ki o da pek mümkün değil. ha avrupa ligi içinse, son 16ya kalabilirlerse başarı sayılacaksa eğer, iyi yapmışlar.

Kaan dedi ki...

@şişedibi simao nun avrupa maçlarında oynama şansı yok.Almeida başvuru yapılırsa oynaya bilir sanırım arshavin olmuştu bir benzeri.

firatdizdar dedi ki...

bir alex değil

Forza dedi ki...

Keske sen yapmasaydin aceto.

Besiktas elindeki tek gercek santraforu gonderip queresma'nin kanadina oyuncu alsaydi hakli bir yorum olurdu...

Besiktas elindeki stoperi gonderip Uefa'da guti'yi stopere cekerken, yeni bir on orta saha getirseydi hakli bir yorum olurdu..

Bunlar olmadigi icin "Galatasaray gecen sezon transferde ne yaptiysa aynisi iste" haksiz olmus sanki ?

emireri dedi ki...

geçen sene en büyük sıkıntıyı kanat oyuncularının yetersizliği yüzünden çekmiştik. oynattığımız oyuncular bırakın orta saha oyuncuları ile birlikte uyum içinde olmayı, kendi alanlarını bile kapatmaktan acizdiler, o kadar pasiftiler ki koca takımın bir maç bile kanattan top taşıdığınız görememiştik. keza bu yılda farksız, sakatlanana kadar quaresma faktörü ile takım baya mesafe katetti ama son haftalar geçen yıldan pek farklı değildi. hoş schusterin kanat oyuncusu takıntısı yok, herkes iç oynuyor, değişken bir yapımız var ama olmuyor işte, gözler quaresmayı izleyince yadırgıyor bu kadar yavan bir ortasaha düzenini. neyse kısacası yapılması muhtemel simao transferi kim ne derse desin çok yerindedir, fernandesin nasıl performans göstereceği muamma, yönetimin bilinçli olarak yaptığını sanmıyorum ama opsiyon şartıyla kiralık olarak gelmesi ihtimali iyi görünüyor. almeida ise bobodan kötü diyenler oyuncu için çıkan real madrid haberlerine bir göz atsınlar, eşdeğer olarak kabul etsek bile boboya imza attıramıyorsan, Türk statüsü alma hakkı varken adamı razı edemiyorsan, yerine pek tabi adam bakacaksın, boboda evinin yolunu tutacak veya gönlü neredeyse oraya gidecek, belki egenin karşı yakasına gider, belki akdenizin diğer ucuna kendi bilir. yapılacak bişey yok kusura bakmasın. bu arada bir beşiktaş taraftarı olarak boboyu çok sevdiğimi ve bir futbolsever olarak tuttuğumu eklemeliyim..

isaac newton dedi ki...

@forza
mükemmel, altını imzalarım :)

BT dedi ki...

@Forza
Ben transferleri, isimleri karşılaştırmadım. Sadece transfer politikası (parlak yıldızlar) ve zamanlama. Sezon başı ve devre ortasında kadrodaki değişim.
Sen benim yerime düşünmüşsün. Ama senin fikirlerin olarak kayıda geçsin:)

erdincinho altunozzi dedi ki...

beşiktaş'a bence sağlam bir sağ bek ile,defansın göbeğine adam alınmalıydı.
simao anadolu devrimi(!)nin kurbanı olur,3 hafta sonra bacağını eline verirler.
almeida ise bobo'dan da vasat oyuncu benim gözümde.
fernandes deseniz,bi derece mantıklı bir transfer.

beşiktaş bu seneyi 4. veya 5. bitirir arkadaşlar.hiç heyecan yapmaya gerek yok.

martin mystere dedi ki...

Rakitic'in kariyeri de ilginç bir şekilde Türkiye ile kesişiyor hep. Önce Delgado'nun yerine Basel'de oynamaya başladı, Lincoln sonrası Schalke'ye transfer oldu. Şimdi de Simao'nun boşluğunu doldurmaya gidiyor.

Anıl dedi ki...

Alınan son duyumlara göre Adnan Sezgin, Beşiktaş'ın elden çıkarağını yabancılar için keseyi açmış!

Levent Özer dedi ki...

Kusura bakmayın ben bu benzetmenize katılamıyorum.
Gs geçen sene devre arasında JO ve D.Santos gibi 2 dibe vurmuş oyuncuyu kiraladı. Jo kendine takım bulamıyordu, sene başı gönderildiği Everton'dan devre arası kovulmuştu. Dos Santos da bir önceki seneki ikinci ligde geçirmişti, geçen sene de kadroya giremiyordu. Bunlara birde her iki oyuncunun kiralık gelmesinden ötürü hissedecekleri aidiyet duygusu eksikliğini ilave edin...

BJK ne yapıyor? Almeida ve Simao gibi, hem milli takımda hem kulüp takımlarında sürekli oynayan iki oyuncuyu "bonservisleriyle" transfer ediyor. Bence arada çok fark var.

Transferin sene başında yapılanı, devre arası yapılanı yoktur. İyi transfer vardır, kötü transfer vardır. Bence GS kötü transferler yaptı. BJK ise iyi transferler yapıyor.