13 Aralık 2010

Jorge Mendes Dörtlüsü

Son posttaki soru işaretini kaldıralım artık. Atletico Madrid tarafında da Başkan Cerezo transferi doğruladı: Simao, Beşiktaş'ta. Kaptanlığa kadar yükseldiği takımda sözleşmesi bu sezon sona erecek adama yeni kontrat önermeyerek zaten önünü açmışlardı. Madridli gazetecilerin tavrı garip. Genelde Simao'nun gidiyor olmasına olumlu bir hamle olarak bakıyorlar. Taraftar ise ikiye bölünmüş durumda. Simao'nun formasının hakkını her zaman verdiğini söyleyenler de var, çok da önemli değil; kaç para kazanıyoruz bu transferden diyen de. Atletico Madrid'in 3 yıl önce yapmak istediğini Beşiktaş yaptı. Quaresma, Inter'e giderken devreye girmişler, pahalı olduğu için alamamışlardı. Reyes doldurdu o boşluğu. Bu transferlerin hepsinde "Süper menajer" Jorge Mendes'in imzası var. Beşiktaş tarafını ise onunla ortak gibi çalışan Ahmet Bulut temsil ediyor. A.Madrid ile pazarlıkları da zaten yönetim adına Ahmet Bulut yaptı. Rakamlar netliğe kavuşmadığı için üstüne laf edilmez ama Beşiktaş'ın Simao'ya 3 milyon civarında bir rakam ödediği kesin.Fenerbahçe'deki Juan Figer etkisinden sonra bugünün modası Jorge Mendes-Beşiktaş işbirliği. Fernandes için de Valencia taraftarı ikiye bölünmüş. Yerel medyalarındaki ankette, "Şansını kullanamadı, gitsin" diyenlerle "Hayır kalsın, lazım olur" diyenler kafa kafaya. Demirören'in gözden çıkardığı Bobo'nun artık bileti kesilmiş durumda. Bu üçlünün kağıt üzerinde en zayıf halkası gibi görenen Almeida. Şahsen benim hiçbir zaman tuttuğum bir golcü değildir ama her takımın yabancıları arasında ağırlık kazanan pasaport, bu türden transferleri mümkün kılar. Inter&Arjantin, Fenerbahçe&Brezilya ortalıklığında da hayal kırıklığı yaratan, menajer ya da takımdaki ağır abinin isteğiyle gelen isimler oldu. Quaresma ve Simao'nun 4 yıl arayla benzer Barcelona kariyerleri var. İkisi de çok genç yaşta gitmişlerdi Katalan kulübüne. Beşiktaş onbiri şimdi iki parçalı olacak, geride kaleci dahil 5 yerli, ileride 6 yabancı. Simao, Avrupa Ligi'nde oynamayacak. Avrupa Ligi'ne yazdıracakları isimler Sivok ve Almeida olur galiba. Bu transferler sonrasında ligde Hilbert de dışarıda kalmış görünüyor. Ligin ikinci yarısında Beşiktaş için kilit, iki stoperin sağlıklı kalması ve düzenli onbirde oynaması. Ersan ve İbrahim Toraman ikilisi bozuldukça ileride 6 yabancı da rotasyona girmek zorunda kalır... O zaman hem Schuster'in hem de takımın kafası karışır...

14 yorum:

Forza dedi ki...

UEFA'da santrafor kim olacak bu hesaba gore ?
Bir yerde yanlislik var. Bobo gider de Almeida da listede olmazsa UEFA kupasinda santraforsuz devam eder Besiktas.. Buyuk hata olur.

Bakalim nasil olacak?

Unknown dedi ki...

Simao transferine müthiş sevindim. İnanılmaz kanatları oldu Beşiktaş'ın, simao ve quaresma ile. Allah Beşiktaş'ın topçularını sakatlıktan korusun.

O değil bir superliga takımından daha çok adam gönderecek beşiktaş portekiz milli takımına :)

Serkan Altuniğne dedi ki...

Bursaspor'dan şu ana kadar sadece 3 gol az atıp buna karşın 6 gol fazla yiyen, bu fazladan 6 golün yansıması olarak Bursa'nın 7 puan gerisinde Trabzon'un 12 puan gerisinde kalan Beşiktaş'ın sorununun takım savunmasında mı yoksa hücumda mı olduğunu hep beraber 2. yarıda görücez sanırım. Gerçi Hücumda da çok parlak değil belki de bu transferlerle en azından takımın bir yanı iyice kuvvetlenmiş olacak denilebilir ama tarih boyunca bu ülke insanının doğru düzgün savunma yapamadığını da unutmamak gerekir. (2000 Galatasaray'ı hariç gerçi onda da temel direkler Popescu'yla Capone ikilisiydi.) Sonuç olarak umarım gerideki 5 yerli Beşiktaş taraftarının saçını başını yoldurmaz. Zira Galatasaray taraftarında zten saç kalmadı, bu ülke Beşiktaşlılarla beraber toplamda 30-35 milyon keli kaldırmaz...

Sıradanbirblog dedi ki...

Bence Simao Ernst etkisi yapar. Almeida çok eleştiriliyor, çok hızlı ve klas olmasada, güçlü bir fiziği var, fiziğine göre de hayli hızlı. Bence tüm savunmaları zorlayabilicek bir oyuncu.

Adsız dedi ki...

ilerideki 6 yabancı kim olacak onu anlayamadım. almeida - bobo - quaresma - simao 4'lüsü aynı anda 11'de olmaz diye düşünüyorum.

Övünç Şentürk dedi ki...

Bence yapılan transferler tam isabetler eğer uyum sorunu yaşanmaz ise.Zaten Bjk yönetiminin derdi büyük oranda CL vizesi.Transferlerde bunun için.

Neden tam isabet olduklarına gelirsek bizim derdimiz bitirmede değil bizim derdimiz başlamada.Bursa maçında 3-4 defa 4-2 pozisyonda kontratak yapamadık.Bu kadar ne yaptığından haberdar olmayan, top tutamayan ,pas isabeti düşük bir hücum hattı takımı ciddi anlamda kısıtlıyor.Ayağında top tutabilen Q7'nin tek başına takımı ne kadar rahatlattığı ortada.Ayağımızda top tutmamız,isabetli paslarla hızlı hücuma çıkmamız bu kalibrede teknik adamlarla olur.Hesapta teknik olan ama rakip stopere çarptırmadan ara pası atamayan Tabatayla olmaz ..

Beşiktaş'ın 3. bölgede etkili olması lazım.Stoperlerinin cengaver gibi 5 kişiyle savaştığı bir ortamda Puyol ile Pique'yi koy hiç bir şey değişmez.Top tehlikeli bölgeye mümkün olduğunca az sokulmalı ve ERsan gibi hamleli bir stoper bu noktada oldukça önemli.Presi önde yapacaksın rakibe topla çıkma fırsatı vermeyeceksin.Hem topla çıkartıyorsun hem kalabalık olduğun yerde hala ara pası attırıyorsun ...

Büyük Kaptan dedi ki...

gerçekten çok iyi transferler. schuster beşiktaşı takım yapabilirse tutulamaz. gerçi bu sözleri geçen sene elano, jo, dos santos transferlerini yaptığında rijkaardlı galatasaray için de söylemiştim. bakalım neler olacak?

Adsız dedi ki...

jeton yeni düştü. fernandes ernst guti quaresma almeida simao oynayacak.

MadLover dedi ki...

@Sıradan Biri
kimse eleştiremez merak etme bu takımda nobre holosko gibi adamlar hala oynuyor malesef

Anıl dedi ki...

Simao yıllardır hayranı olduğum bir oyuncu. Beşiktaş'ın bu transferi beni çok kıskandırır, bunu itiraf etmeliyim. Beşiktaş formasıyla da olsa bu ligde onu izlemek gerçekten güzel olacak.

CaRtMaNtR dedi ki...

şu anda en mantıklı olan fink, zapo ve ferrari'nin gönderilmesi olur. sözü geçen yabancılardan almeida alınırsa gönderilecek olanın bobo olacağından şüpheliyim. bu arada galatasaray servet ile ali turan'ı verip fink ve holosko'yu alsa bence iki takım içinde faydalı olur.

ian dedi ki...

bizim takımın transfer planlaması doğru mu yanlış mı ben karar veremiyorum. çünkü, hedeflerinde ne var bilmiyorum. sanırım hedeflerinde şampiyonlar ligine bir şekilde kapak atmak var.

ben birkaç transfer dönemini es geçip, kadroyu boşaltmayı tercih ederdim. bu sayede yamasız, dondurmasız bir şekilde sağlıklı bir planlama yapılabilirdi. ne kazanıp ne kaybedeceğimizi zaman gösterecek.

almeida benim de çok fazla tuttuğum bir adam değil ama bizim takımın ve ligin seviyesinde iyi bir futbolcu.

bir de bizim ülkede uzun boylu, kuvvetli, gol vuruşu iyi olan santrforlar sevilir. ben şahsen kısa boylu, tekniği iyi olan, süratli santrforları tutarım, ama beşiktaş içerde kapanan takımlara karşı oynuyor genelde. bu maçlarda almedia iş yapar gibime geliyor.

bobo ile tarzları benziyor. severim bobo'yu ama almeida daha kaliteli bir adam. yaşları da yakın, bobo'nun sakatlığı ne olacak belli değil, sezonu kapatabilir deniyor.

simao için söylenecek söz yok zaten. çok kaliteli adam.

Unknown dedi ki...

Bu transferlerden sonra bir Galatasaray`lı olarak içim umutla doldu.Beşiktaş dan 2-3 oyuncuyu alabiliriz artık.

Kartal Bafiler dedi ki...

Gelen futbolcular çok iyi ama kadro nasıl kurulacak,ligde 6 yabancı kısıtlaması var,allah Shuster'e yardım etsin.