13 Temmuz 2010

Ronaldinho Kaç Para?

Soru, "Ronaldinho, Türkiye'ye gelir mi?". Lakin benim verecek "evet" ya da "hayır" diye bir cevabım yok. Mesele, dünyanın en büyük futbolcularından birinin kaç milyona Türkiye'ye geleceği... Bugün gelen bir soru üzerine yazmaya karar verdim. "Bonservisi 20 milyon Euro olan bir adamı Fenerbahçe ya da Galatasaray nasıl alabilecek?" diye soruyordu bir okur. Ronaldinho, Barcelona'dan Milan'a 21 milyon Euro'ya (+4 bonus) gittiğinden dolayı bonservisinin yüksek olduğu sanılıyor ama değil! Ronaldinho'nun Milan ile sözleşmesi Haziran 2011'de sona eriyor. Sözleşmesinin son senesinde her oyuncu ligin ikinci yarısında transfer görüşmesi yapabilir. Milan yeni sözleşme yapmayacaksa, Ronaldinho da Ocak 2011'den itibaren bir sonraki sezon için istediği kulüple anlaşabilir. Milan tarafında ses çıkmıyor. Peki bir kulüp bugünlerde Ronaldinho'ya istediği yıllık ücreti verip, ikna ederse bonservisi kaç olur? Henry-Barcelona örneği yakın tarihli. Ronaldinho'nun Milan'dan aldığı yıllık ücret, 28 yaş üstünde bir futbolcu olduğu için bonservisi olarak kabul edilir. Peki Ronaldinho, Milan'da ne kazanıyor? Barça'dan geldiğinde açıklanan rakam 6.5 milyon Euro idi. Brezilya basını, Flamengo'nun sembolik bir rakam ödeyerek ikna ettiği Ronaldinho'yu Milan'dan alacağını savunuyor bugün. Los Angeles Galaxy ve Olympiakos daha mantıklı ihtimaller gibi duruyor. İş oyuncuyu ikna etmekte... Elbette ki bir Brezilya kulübünün, Ronaldinho bile olsa bir futbolcusunu yıllık 5-6 milyon Euro ödemesi beklenemez. Peşinde koştukları adamlara, 5-15 milyon Euro arasında ödeyen, ödemeyi göze alan Fenerbahçe ve Galatasaray için Ronaldinho'yu almak hiç de öyle imkansız değil. Bundan sonrası spekülasyon; ki ona da girmiyorum...
(Bu fotomontajları yapan arkadaşların da eline sağlık!)

20 yorum:

Fırat K. dedi ki...

peki ya Robinho?

PENNEARABIATA dedi ki...

ronaldinho ikna edildi. milan'ın izin vermesini bekliyor ronaldinho şimdi.

Halim dedi ki...

birçok mevkide eksigi olan galatasaray'da gormek istemem kendisini. ama fenere iyi gider (oynasin,oyanamasin faydali olsun olmasin fark etmez).. bizimkiler fenere transferi zorlassin diye istiyor olabilirler ama

rorschach dedi ki...

gitmesin bu adam fenere veya galatasaraya yahu, en sevdiğim oyunculardan biridir. gelirse döktürür o ayrı ama gelmiyeceğini umuyorum ve öyle inanıyorum

genncer dedi ki...

pennearabiata kim için anlaştı dediniz acaba?

SarıKırmızı dedi ki...

Hangi takım için bekliyor Ali abi?

BT dedi ki...

@PENNEARABIATA
Ali ikna edenin Flamengo olduğunu da yazsan da okuyanlar farklı anlamasa? Gereksiz spekülasyon olmasın sonra burada.

Mehmetcan Uzun dedi ki...

28 yaş kuralı kulübünde en az 3 sezon oynamış futbolcular için geçerli değil miydi? Neyse, o kısmı çok önemli değil; ben Milan'ın sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan Ronaldinho'yu göndermemek için direneceğini sanmıyorum. Fakat tercihi Türkiye olmayacaktır.

PENNEARABIATA dedi ki...

@BT

:) pardon özneyi unutmuşum. sen de hangi takım olduğunu yazmışsın zaten.

twilost dedi ki...

bi Fenerli olarak hayatta gelmesini istemem. yetti artık gereksiz yapılan, faydası olmayacak transferler. yapılacaksa daha stoch ayarında transfer yapılsın. ( ki stoch transferinden de memnun değilim ama asıl adamları alamıyorlar bari onun düzeyindekileri alsınlar. )

tofi dedi ki...

fener formasi daha çok yakısmıs:)

Ku.Ba dedi ki...

Hagi de okyanus ötesine gitmek üzereyken, Bükreş'e yakın diye İstanbul'u tercih etmişti son anda. Belki Ronaldinho da Bükreş'e yakın olmak ister.



(vurmayın, 'wishful thinking' diye bir şey var)

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

o göbekle fenere giderse kazanan develi galatasaraya giderse de kaşıbeyaz olur...

kenzavey dedi ki...

Zamanında halının altına paspas olabilir demişti aceto, gerçekten 3-4 sene içinde nasıl bir kariyer düşüşüdür bu ilginç.

Çetin Cem dedi ki...

ben bu transfer için yaratılan havayı en başından beri anlamadım. şu anki ronaldinho'ya galatasaray'ın ya da fenerbahçe'nin ihtiyacı var mıydı ki? ki hangi takımın vardır ki bu ronaldinho'ya? tamam, medya gazlıyor, ama hangi aklı başında taraftar rijkaard varken galatasaray'a, alex varken fener'e ister bu bir zamanların büyük futbolcusu, şimdinin büyük alemcisini?

kendisi için tek yapılacak şey ülkesine dönüp takılmak olurdu. zaten ronnie de bunun farkında. 2002-2006 periyodunun all-star kadrosunu brezilya ligi'nde topladılar zaten :) son birkaç yıl daha bir arada oynar, sonra el sallar giderler :)

Mably Kahvesi dedi ki...

Ronaldinho'yu Türkiye'de izlemek ilginç bir deneyim olurdu. Fotomontajlarda Ronaldinho'nun sadece forma rengi mi değiştirilmiş? Eğer öyleyse çok başarılı.

armandolionel dedi ki...

o değilde,ronaldinho nasıl oldu da dünya futbolunda 1 numarayken bir anda böyle gözden düştü ben hala onu anlayamıyorum,adam 3 sezon önce barcelona da neler yapıyodu,attığı goller,takımı sırtlaması,çektiği reklamlarla bi süperstarken şimdi ne oldu bu adama,bu yetenekte bi oyuncunun bu yaşta böyle unutulması,gözden düşmesi çok şaşırtıcı

Maslow dedi ki...

ronaldinho'nun bu topraklara gelebilme ihtimaline bile gelmesin şeklinde muhalefet ediliyor hayretler içerisindeyim.

bence türk futbolunun gelişim kaydetmesi bazı futbol romantiği arkadaşların içine sinmiyor.(özellikle trt zamanında avrupa'dan futbol ekolünden gelen arkadaşlar)istiyoruz ki güzel olana uzaktan hayranlık besleyelim, buralara gelip hayellerimizi alt üst etmesin.

alışılmışız tabi kendimizi kötüleyip dışarıda olana hayranlık duymaya, işler tersine dönünce argüman sıkıntısı çekilecek.

aslında bülent abinin 2007 yılında başyapıt postu var bununla ilgili aradım ama bulamadım

AFO dedi ki...

Bir Beşiktaşlı olarak Ronaldinho hangi takıma gelirse gelsin, büyük bir heyecanla izlerim. Ligimize kesinlike renk katar. Diğer arkadaşlar gibi ben de her iki takıma da faydalı olacağına inanmıyorum ama ligimizin marka değerini ve maçlara gelen seyirci sayısını arttıracağı su götürmez.

Ayrıca ilk fotomontaj ne kadar başarılıysa ikincisi de o kadar kötü olmuş.

Ace Ace dedi ki...

Bülent bey işe gelir mi gelmez mi yönüyle bakmış. Bende işe mali yönüyle bakıyım.
Ronaldinho'nun aldığı net ücreti 6.5m kabul edelim. Türkiye'de vergi sistemi farklı olduğu için klüplerimiz %40lara varan vergiden kurtuluyor. Fakat milanda 6.5m alan oyuncunun türkiyede 7-8m istemesinden daha doğal bir şey olamaz. Bu saatten sonra ronaldinho maksimum 1 sene verimli oynayabilecektir. 2senelik sözleşme önerilse:
6.5(bonservis)+8+8=22.5m euro eder ki bu gerçekten klüplerimiz için inanılmaz boşa harcanmış bir para olur. Yani gelmesin demek kadar doğal bir şey yok.