16 Temmuz 2010

Raul'a Veda

"Senin kaptanlığında Real Madrid tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşadı. 8 yılda iki şampiyonluk kazanabildik. Kral Kupası'nda her sene daha alt liglerden bir takıma elenip gittiniz. Şampiyonlar Ligi'nde 6 yıldır çeyrek finale bile kalamadık. Liverpool'a, Roma'a elendiniz. Sen ve arkadaşın Guti... Defolup gidin."
Hayatta bu da var. Ömrünü Real Madrid'e ver. Tarihinin bir numaralı golcüsü ol. 16 sene ter dök. Gün gelsin seni kapının önüne koysunlar. Taraftarın teki de "Raul yeni sezonda yok" haberinin altına yukarıdaki satırları yazsın.
Bayrak adam dediğin; artık bir eski zaman hatırası. Her şey bu kadar kolay, bu kadar çabuk tüketilirken, bu saatten sonra bayrak adam olmak kimin neyine?

47 yorum:

Adsız dedi ki...

böyle hemen yol veren sadece biz değilmişiz, bize yoldaş çıktı.

Adsız dedi ki...

Nerde "bizi sevenlere ihanet etmeyelim" diyenler, nerde o zamanki "sevenler"?

lancey dedi ki...

yazık,cok yazık.

Kalau dedi ki...

Bizim bildiğimiz real madrid'de ki bizim bildiğimiz raul için mi yazılmış bunlar? Hani şu kırılmadık rekor bu-ırakmayan raul? Şaka herhalde...

Adsız dedi ki...

Bunu yazan adamın ben insan olucağındna veya,10 yaş zeka seviyesinde olacağından şüphe derim. Şu dünyada kariyer,başarı bayrak adamın ender cevaplarından biridir Raul.98-00-02 deki şampiyonlar liginin mimarıdır. Kulubun karşılıksız tek oyuncusudur. Bu adamı Beşiktaş forması hariç hiçbirşeye yakıştıramam. Ya futbolu bıraksın yada bize gelsin krallığını kursun

cesco dedi ki...

yorumu yapan heyecanlı liseli ergenin tekidir takmamak lazım.

melih çoşkun dedi ki...

dünyanın en acımasız yorumu...

SirEvo dedi ki...

Madridli olduğundan bile şüpheliyim bunu yazanın.

ilkay dedi ki...

ergen falan değil madrid'deki çoğunluktan biridir işte.

http://estaticos01.marca.com/multimedia/primeras/09/09/g0923.jpg

http://antiraulista.blogspot.com/

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

yorum incisözlük ayarında olmuş

bence Raul ve Guti'nin teneke takılarak gönderilmesi endüstriyel futbolda vefa ve sadakatin bitişinin resmi simgesidir.

Raul ve Guti bu saatten sonra Barca veya Espanyol da oynar mı?

Ne dersiniz

Ali Osman Yılmaz dedi ki...

Hakan Şükür için yapılan yorumlara çok benziyor sanki. İkisinin de kaderi aynı oldu.

jugador dedi ki...

söylediklerinden hangisi yanlış ki? gayet de ortaya belgeli istatistiki veriler koymuş. hayır yanlışsa hangisi yanlış onu söyleyin.

TeMPeSt dedi ki...

Bunu yazanı Allah carpar.Çok sevdiği real madrid inin mourinho ile bile sampiyon olamadıgını gorur dili tutulur inme iner felc olur yazamaz .. :))

Cimbakuka dedi ki...

Bunu yazan acaba o yokken daha Raul'un olduğunu biliyor muydu veya Guti'nin. Fenerbahçe'nin Aykut ile Oğuz'u kovması gibi birşey buda. Ama daha acısı, daha inciteni...

Hoşçakalın El galacticos'lar...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Malum paragraf fena, ama "Tarihin en büyük golcüsü" de onunla yarışır fenalıkta... Malum paragraf daha fena tabi..

sembolist dedi ki...

performasntan öte takım içindeki 'yeniçeri ordsunun'(hocaların bile kellesini götüren) tasfiye işlemidir..
Galatasaryada da Hakan şükür-hasan şaş-ümit karanın ayrılış şekillerine çok benziyor.Ki Feldkampın,Skibbenin bu isimler tarafından 'ötekileştirlip' gönderilmesinde birebi tesiri olan isimler bunlar..

bacon1903 dedi ki...

@Okan

Guti bjk forması giyecek.Seneye inönü stadında seyredeceğiz.Raul Schalke 04 büyük ihtimal!!!

AFO dedi ki...

@BT,

Abi koyu harflerle yazınca ben de Real Madrid camiasında sözü geçen biri veya futbol dünyasında tanınan biri söylemiş zannettim. Taraftar forumlarında ismi cismi belli olmayan biri yazmış. Ne var bunda? Ben de İspanyolca bilsem girip yazabilirim. İnsanların ağzı torba değil ki! Binbir çeşit insan var. Önemli olan bu işte otorite kabul edilen birinin bunu söylemesi. Yoksa kahvede oturan adamın yorumunu ciddiye alacaksak ohooo!

Bu arada Raul'a "Üzülme Raul Reyis!" diyerek teselli etmek istiyorum kendisini. Biliyorum, burayı okuyor.

EZLN dedi ki...

Real'in bir bayrak adami vardi bir zamanlar...Franco adiydi.

cortez85 dedi ki...

7 years after hierro
10 years sanchis...
this is a very good day. now we have canales-albiol-granero-casillas-pedro leon-alonso, higuain-c.ronaldo-kaka

salgado-raul and guti should have gone in 2006 after zidane figo ronaldo and r.carlos. 4 years lately we cleaned this scum these suckers mafia.

we are happy with mourinho and new stars.well done mourinho-florentino...

raul-guti go to australia..jajajaja

PS:el #7 is dead. and new #7 is CR
new 14 is x.alonso

TA dedi ki...

yorumu yazan vefasızlık yapmışta real madrid için vefasız denemez herhalde.guti ve raul 15 yıldır oynuyorlar.ayrılık zamanı gelmişti bence.

cortez85 dedi ki...

@ilkay

very good. i said this blog last summer.if you like it also look

http://realmadridnoesraul.blogspot.com/

http://antiyihadraulista.blogspot.com/

and see raul-guti are cancer for madrid. after zidane-figo-carlos-ronaldo-raul-salgado-helguera-guti
we finished cleaning operation ..

Othello dedi ki...

Tadinda birakmayinca boyle yorumlara da hazirlikli olmak lazim...

Unknown dedi ki...

tamamen tadında bırakmayı öğrenememekle alakalı,tıpkı hakan şükür örneğinde olduğu gibi...

Flying Dutchman dedi ki...

Raul mu Fatih Tekke mi?

erenbatum dedi ki...

Ya bu yorumları yazanlara uzaydan gelmiş muamelesi yapıyoruz ama unutmamak lazım ki biz de çok adam harcadık bir gs li olarak belirtmem lazım ki en yakın örnekler hakan şükür ve ertuğrul sasğlam dır.
Ne farkı vardı ki bunların bugün kü rauldan.

BT dedi ki...

Ben İspanya'dan bir bakış açısını yansıtmaya çalıştım. Yazarken elbette benim de aklıma geliyor bu fikir sahibinin genç olabileceği ya da azınlık olduğu...

Fatih Mehmet dedi ki...

Raul'un böyle ufak bir meseleyi kafaya takmayacağını tahmin etmekle birlikte, genel anlamda bir olay olarak incelendiği vakit gerçekten çok acı. Bence insanların anlayamadığı "vefa", "sadakat", "aidiyetlik duygusu" gibi kavramlardan ziyade "oyun" kelimesinin anlamıdır. Demek istediğim, diğer kelimeleri çözmeye bile gerek yok, futbolun bir oyun olduğunu bilebilmek, bu adama saygı duymak için yeterli bir sebep bence.

Raul'un yerinde olsam, tüm bu terbiyesizliklere futbolu bırakarak cevap verir ve söz konusu terbiyesizleri bu şekilde cezalandırırdım. Arada diğer saygıdeğer insanlar da yanacak ama olsun, yeter ki Raul hakettiğini ispatlasın.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

böyle tipler her yerde var. raul'un futbolcuğunun yarısını izlemiştir muhtemelen. yaşı da 14-15 civarıdır. hatta 2002 cl şampiyonluğunu bile hatırlamıyordur bu arkadaş. aklı olan bir madristista'ya göre raul candır.

Radical Media dedi ki...

Yıllardır söylüyorum taraftarı müşteriye , camiayı kar ortaklığına indirgemenin acı sonuçlarıdır bunlar. Bu tepişmede parasını basıp resmi ürün alan kendini bi halt zannediyor ve tabeladan başka hiçbirşeyi umursamıyor . Vefa, cefa , ruh öldü bayrak adam olmayı isteyecek adamı da zaten sistem yiyip bitiriyor. Bu profeyonel gösteride takım , renk forma aşkından bahsetmek, genelevde aşk yaşamaya çalışmaktan farklı değildir.

Fethi dedi ki...

ahh benim yalnız ve güzel ülkemin insanları.bir iki sene öncesine kadar galatasaray'ın efsanevi futbolcuları birer birer takımdan ayrılırken yerden yere vurun,demedik laf bırakmayın sonrada real madrid raul'u kovunca real yönetimine sallayın.raul real için ne kadar önemli ve değerli bir ftbolcuysa hakan şükürümüz,bülentimiz,hasan şaşımızda o kadar değerliydi lakin konu raul olunca nede güzel taraf değiştirdiniz.

Playful Penguin dedi ki...

raul'u hiç sevemedim açıkcası,
biz de Hakan Şükür ve Hasan Şaş'ı gönderirken aynı şeyleri yaşadık, demekki büyük külüp büyük futbolcu ayrılıkları her yerde yaşanıyor.

DeLaRue dedi ki...

Hey gidi hey .Real satılır Raul satılamaz derlerdi bi aralar.

teritori dedi ki...

eminim 14-15 yaşında bir iblistir bunu yazan. real madrid'i hiç sevmem ama guti ve raul'a inanılmaz saygı duyarım ve severim.

bu yorumu yazan çocuğun duvara asılan posterden anladığı eminim bilgisayarının masaüstündeki duvarkağıdıdır. odasında, bizim gibi kendi takımının köşesi olmamıştır hiç ama eminim bilgisayarında cigabaytlar dolusu real dökümanları vardır ve hiçbirini de izlememiştir.

taraftarlığın facebook'ta yorum yaparak gerçekleştiğini zannediyordur, mesela hiçbir derbi maçından önce sabahlamamıştır stadyumun önünde.

bu tarz yorumları kaale almamak gerekir. futbol raulla güzel, gutiyle güzel. raul ve guti futbolu bırakınca hakkında milyonlarca kelime daha yazılacak ama bunu yazna çocuk için belki bu post ikinci sayfaya düşünce daha hiçbir şey yazılmayacak.

prometheus dedi ki...

Real Madrid'in ruhu Raul'dur ve kirlidir, Franco'nun tarihini yazdığı bir kulübün oyuncusunun düzgün kalma olasılığı yok denecek seviyededir zaten, hele de temsiliyeti varsa. Herhalde yenisi, Dünya Kupası'nı kaldıran, sevgilisi Sara Carbonero'ya canlı yayında öpücük konduran ve ilgi odağı olan Casillas ile değiştirecekler, ne de olsa İspanyol Milli Takımı'nın da kaptanı.

(konuyla rastladığım bir yazı, devamını okumak isteyenlere:
http://erenlogoglu.blogspot.com/2010/07/ruhunu-satmak-uzre.html )

Sekhranikos dedi ki...

Belki sittin sene oynamakla bayrak adam olmak arasında fark vardır birde bunu düşün. Benzerini hakan şükür gs de oğuz da fb de yaşamadı mı? Bayrak adamlık bazı tiplere oturmuyor. Başarı gelse bile olmuyor yıllarınsa hiç önemi yok!

güven dedi ki...

ben bu kafada olanların sadece ürkiyede barındığına sanıyordum.

tofi dedi ki...

futbol nankördür. bir zamanlar paralara bastıklarını unutmasınlar. Raul, ispanyanın gelmiş geçmiş bi kaç istikrarlı iyi golcüsünden biridir...

kutay dedi ki...

raul varken dünya kupalarında gruplarda eleniyorlardı, raul mıllı takımdan ayrıldı dunya şampiyonu oldular..
***
herkesin real madrid sevgisi farklı. winner bir takım imajı, galacticos sıfatları yaratırsan taraftar bu tepkiyi verir. benim taraftarlık anlayısıma ters ama normal oldugunu da kabul ederim...

Pamukk dedi ki...

hayvan herif kendisi defolsun real madriddden eşşoğlu beşkulak

cerkez1905 dedi ki...

hayat acımasızdır lakin bunu yapan biraz da insanların kendilerine çizdiği roldür.yedi sülaleme yetecek kadar param var diyen Hakan şükür o zor sezon da şampiyon olduktan sonra mikraofonu eline alıp samiyen de "BENDEN BU KADAR HERKES HAKKINI HELAL ETSİN " deseydi neler olurdu hiç düşündünüz mü?

Adils dedi ki...

Aynı şeyi biz de Hakan Şükür'e, Bülent'e, Hagi'ye farklı şekillerde yaptık. Vefa artık sadece İstanbul'da bir semt adı. Adnan Polat'ın 3 ay önce Hakan'a "sen istediğin sürece bu takımda olacaksın" deyip lig bitip şampiyonluk gelince bu sözünü unutuvermesini ben asla unutmayacağım. Bülent'e ve Hagi'ye yapılanları unutmayacağım gibi...

Deniz Tuna dedi ki...

bunu yazmak en basitinden terbiyesizlik en ağırından şerefsizliktir.
her takımda raul gibi bir adam olsa keşke.

Arif dedi ki...

insanoğlu nankör...

Yasin dedi ki...

Trabzon deplasmanında sağanak altında şu lafları duydu bu kulaklar:
- Ulan Bülent Korkmaz sen kimsin ki Lincoln'u yedek bırakıyorsun 3 günde adam mı oldun.
(Lincoln yedek kalır kalmaz Bülent sıçmıştır vs. ayrı konu, adı geçince kalkıp ceketimi iliklerim Bülent ve Hakan Şükür denince)

muro dedi ki...

Kimm nederse desin Raul kraldır... Başarıları ortadadır Di Stafano, Puskaş, RAUL........

Adsız dedi ki...

Daha demin ntvsporda muazzam bir Raul belgeseli vardi.Raulu tartisma cureti gosterenler,oturup izlesin.

Artik bu adam icin tek dilegim ya vataninda sonuna kadar kalsin,ya da gelsin Inonuye bizim Raulumuz olsun