6 Temmuz 2010

Kader Keita Al Saad'da

Sabaha karşı 03:00'de aldıklarını açıklamışlardı, şimdi daha insaflı davranmışlar! Sabah 9'da sattıklarını açıkladılar. (Borsanın sabah seansından önce açıklamanın da bir anlamı olmalı! Bakalım ne olacak?) Galatasaray'da yabancı futbolcu transferinde "Kim gelecek?" hesabı yapılırken, Keita gitti. Katar'dan eski kulübü Al Saad, 8.150 milyon Euro vermiş. O.Lyon'dan da aşağı yukarı bu rakama gelmişti.
Bu transferin gerçekleşebilmesi için Keita'nın mutlaka onayı lazımdır. Demek ki; Katar kulübü, Keita'ya Galatasaray'da kazandığının çok üzerinde bir para verdi. Bu rakam da 4-5 milyon olmalı -Avrupa piyasasının çok üzerinde Keita için-. Demek ki Keita, artık üst düzey futbol oynamak istemiyor. Bu yaşta Katar'a gitmenin başka açıklaması yok.
Demek ki Rijkaard "Olmasa da olur" diyerek satışa baştan onay vermiş. Burası şüpheli. Geçen sezon yaptıklarından sonra yerini Serdar Özkan ile doldurmak akıl karı değil. Yeni stadın tribünlerinin dolması için gerekli adamlardan biriydi Keita. Tribüne gelen taraftar böyle adam görmek ister.
Demek ki geçen sezonki vukuatlarının ardından Kaka'ya yaptıkları, yönetimin satış kararında etkili olmuş. Zor oyuncu Keita, kontrol edemediğin adamı yolla da satış kararının bir parçası olabilir. Peki Al Saad? Merak ettim, kadrosuna baktım. Yaldızları dökülmüş kimler var diye? Yine bir Galatasaraylı çıktı karşıma. Brezilyalı Felipe. Doğrusu Keita ile iyi bir ikili olurlar! Felipe, Vasco'ya dönmemişse tabii.

44 yorum:

L dedi ki...

sabah vakti birçoklarının kahvaltısı boğazına dizildi. henüz yemeyenler de vazgeçti. şu saatte gelen habere bak ya.

bir de sanırım kulübün adı al-sadd abi.

Sacit Tekin dedi ki...

rijkaard'ın oynatmak istediği futbol ile de pek uyumlu olduğu söylenemez Keita'nın. driplingçi ve pas oyununa uygun değil. ayrıca bence en büyük defosu beyin-ayak koordinasyonu arasında zaman zaman müthiş kopmalar yaşanıyor.

Keita'nın yeri akıllı hamlelerle dolar, Telekom'da daha iyisi de izlenir ama asıl soru bu yönetim bunu becerebilir mi?

pagani dedi ki...

keitanın galatasaraya transferi de yine sabah 9 gibi açıklanmıştı. saat 3 civarı açıklanan keita'nın değil elano'nun transferiydi.

etrixler dedi ki...

Yeni sezon kadrosuna Kewell ve Santos'u dahil etmedim. Franco ve Carrusca'yi da tribun kontenjanina yazdim. Boylece Elano, Baros, Neill'in yanina 3 tane flas ve 2 de gencten 5 yabanci alacagiz diye dusundum. Eger ki bu transferlerin finansmani icin degilse Keita satisi, hakikaten kabullenmez zor!

beckham07 dedi ki...

türkiye futbolu bi artistten kurtuldu. yaramaz adamın tekiydi.

Baran Doğan dedi ki...

Çok iyi futbolcuydu ama ne zaman ne yapacağı belli olmuyordu. Kasımpaşa maçında rakibe direk tokadı yapıştırmıştı. Darısı çok iyi futbolcu olmayan Barış'ın başına.

brk dedi ki...

aynı parayı verip kimi bulucaklar ki, garip işler yapıyoruz umarım sonumuz güzel olur ama adnan sezginden tek kelime ile korkuyorum...

pink dedi ki...

Gidişi büyük kayıp olsa da bu kadar büyük karakter noksanı olan bir oyuncunun gidişi sonrası üzünülmemeli diye düşünüyorum.Umarım daha iyisi ve düzgünü alınır..

benden bu kadar dedi ki...

geçen sene elano geldiğinden beri elano'ya defansif anlamda gereğinden fazla yük bindiğini söyleyip duruyordum ben. hatta kewell ve keita'dan birinden kurtulup elano'nun düzenli bir şekilde 4-5-1'de kanat oynatılması taraftarıydım. gio gelince dedim herhalde böyle bir planları yok bu adamların. lakin şu transfer hamlesi açıkça gösteriyor ki elano'dan artık xavi olması beklenmeyecek. kahrolsun eski kral, yaşasın yeni sağ açık elano!

moonchile dedi ki...

felipe orda takım kaptanı ve tapıyorlar kendisine, pek bir yere gidecek gibi durmuyor...

sezon içinde konuştuğumda da bana keita'yı övüp durmuştu, demek kıllanmalıymışım...

gs ise şu an tam olarak bir "ege temsilcisi" kıvamına geldi, hayırlı olsun.

myxomina dedi ki...

sanirim Galatasaray'in 08.47de KAP'a aciklama yapip 8 milyon euro gelir haberiyle hissesini yukseltme plani elinde patladi.

GSRAY hisseleri su an (11.23) itibariyle eksi yuzde 4ten islem goruyor.

EDDIE dedi ki...

felipe'nin dışında birde Tuncay'ın middlesbrough'dan eski takım arkadaşı Afonso Alves'te bu takımda..
Fena üçlü olurlar gibime geliyor..
Ayrıca dikkatimi çekti Al-Sadd resmi sitesinde henüz transfer açıklanmamış sanırm.

EDDIE dedi ki...

NTV'nin haberinde rastladım az önce ben bilmiyordum şahsen, Al-Sadd Keita'nın eski takımıymış.. 72(23) gibi birde istatistiği var..

İsim dedi ki...

Geçen sezon yediği haltların üzerine bu sene dünya kupasında yaptığı rezilliği ekleyin,Erman Toroğlu'nun hakemlere 'uyarı' yazılarını hayal edin 2010-2011 sezonunun 1 numaralı 'otoriter hakem','iyi hakem' kurbanını bulabilirsiniz.
Hakem korumasını kaybettiği için Ya ayağını eline verirlerdi ya da özellikle sert deplasmanlarda tüm rakipler üzerine oynardı,oyundan attırır veya oyundan düşürürlerdi Keita'yı.
Sözün özü burada miyadı dolmuştu Keita'nın.

ozzywashere dedi ki...

Eğer yerine o yetenekte birini almazlarsa Galatasaray onun eksikliğini baya bi hissedecektir.Zira Serdar Özkan'ın onun boşluğunu doldurması imkansız...

Ama oyun içindeki karakteri itibariyle gitmesi de iyi oldu Türk futbolu için.Sırtına bile gelmeyen su şişesi için gözünü tutup kıvranması, ayağına aldığı darbede yerde çırpınması gibi olayları göremiycez demek ki bu sene...Neyse ki DK'sında Kaka'dan aldığı sert!!? dirsek darbesiyle yerde kıvranmasını izledik de aklımız kalmadı...

Acaba rica etsek Al Saad'a Bilica'yı da alırlar mı?Şahsım adına bonserviste istemem...

msaries dedi ki...

Zaten Rijkaard sorunlu adam yönetiminde sorunlu. Ya uğraşmak istemiyor ya da gerçekten beceremiyor. Ronaldinho tecrübesinin tekrar başına gelmemesi adına Keita'ya daha kolay git izni vermiş olabileceğini düşünüyorum.
Açıkçası Keita'yı izlemek güzel tamam ama ben takımımda görmek istemem böyle futbolcu, sorumluluk alma ile sıçma arasında çok ince bir çizgileri var ki bence bu bilince sahip değiller. Bu şekilde çok futboAlcu gelip geçti. Yeteneğin bu spordaki yeri, diğer erdemlerle en fazla eşit seviyededir. Bu sürekli kanıtlansa da ısrarla kabul etmeyi reddediyoruz.

unknown dedi ki...

Galatasaray'ın kesinlikle bir yıldız transferi yapması gerekiyo artık.. Çok sevilen Kewel, Dos santos, şimdi de Keita.. Bu adamların gidişini unutturcak biri olmalı.. Ama açıkcası beklediğim Arda yada Elano'dan birinin belkide 2sinin satılması.. Takımım bu yılda canımı sıkıcak gibi...

mondo trasho dedi ki...

para mühim ihtiyaç. o da hayat 'katar'ına bindi ve gitti. hayatın gerçekleri....

zachpaulsen dedi ki...

taraftar gözüyle bakınca üzücü. heyecan veren, özellikle yeni stada taraftar çekecek adamlardan biriydi. görünen o ki seneye rijkaard 4-2-3-1 oynatacak. eğer elano gitmezse, brezilyadaki gibi ilerideki üçlünün sağında yani sevdiği bölgede oynayacak. Sabri'nin bekten gelip, ramos, alves, lahm performansı sergilemesi gerek bu durumda.
serdar özkana bel bağlamak bence riskli.
ekonomik açıdan doğru gibi görünüyor. seneye şampiyonlar liginde olmayacak, dünya kupasında da iyi performans gösterememiş bir Keita'yı bundan iyi fiyata satmak olası değildi.
Artık yönetimin 2 tane iyi orta saha transferini bekleyeceğiz. Kewell'ın da kalışı bence kesinleşti bu transferle.
eğer 2 iyi orta saha alırsa lige ortak olur galatasaray aksi takdirde Rijkaard'ın ilk yarı dahi tamamlama ihtimali zor görünüyor.

Valthord dedi ki...

bi meira vardı satıp yerine gökhan zan'ı aldılar. bjk ferrari'yi aldı.

şimdi keita'yı satıp yerine serdar özkan'ı aldılar. bjk quaresma'yı aldı.

artık darısı nobre'nin başına, ne diyelim :)))

mre dedi ki...

Cok canimi sikan bir transfer oldu. Su kadroda izlemeye deger 1-2 isimden biriydi yazik oldu. Serdar Ozkan'la kahir dolu gunlere merhaba...

Jesus dedi ki...

döndü

yok artık leBron james dedi ki...

alfonso alves var bide

Genel Sekreter Vak dedi ki...

2 orta saha, yedek santrafor, Servet giderse stoper, yedek sol forvet, şimdi de sağ forvet... Gio'yu alacaklar diyecem, daha dünmü ne başkan "Gio kalmayacak." dedi. Keita'nın yaşı 28-29 filandı yanlış hatırlamıyorsam, o açıdan gelecekte bundan pahalıya satamazdık sanırım, ama kadro boşaldı, sağ tarafta kim oynayacak, öngöremiyorum, bilemiyorum. Kim transfer edilecek?

Bildiğim bir şey var, Elano sağ forvet oynamaz. 4-4-2'ye dönüp sağa koyacaksak neyse, ama 4-3-3'te olmaz...

Halim dedi ki...

kurban oldugumun lisesi/lisecileri bi ele atin galatasaray'a!

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Galatasaray iyi paraya karaktersiz bir oyuncudan kurtuldu. Yerine hem sağ açık hemde ön libero (Kallström iyi transfer olur) alırlarsa bence süper iş yapmış olurlar. Adnan Sezgin bir işe yaradı GS adına =)

serdar dedi ki...

Galatasaray'ın gitsinciler taraftar grubunun Keita'nın gidişine neden bu kadar tepkili olduğunu merak ediyorum. Evet spektaküler bir yıldız oyuncunun gidişine üzülebiliriz, fakat verilen rakam çok güzel... Galatasaray'ın pahalı bir kadroyu taşıyabilecek bir lüksü olmadığı aşikar.

Tepki gösterilmesindeki yaklaşım beni şaşırtıyor. Şöyle yorumlar okuyorum: 'oynayan tek oyuncu gitmiş', 'bir şeyler yapan tek oyuncu gitmiş'... Keita'nın istatistikleriyle Arda'yı karşılaştıralım, bir de bu futbolculara yapılan eleştiri miktarını... Arada önemli bir çifte standart var.

Ben her yıl yeni bir yabancı kadro oluşturulup ertesi sene yap boz şeklinde bozulmasına karşıyım. Ama Elano veya Keita gibi oyuncuların gelecek performansı hakkında şüpheler varken değerleri civarında paralar teklif edildiyse satılmasında da sakınca görmüyorum. Aynen Meira'daki gibi. Kötü performans gösteriyordu ve değerinin üstü teklif edilmişti.

Spektaküler futbolcu transfer etmek iyi güzel de Galatasaray'ın Baros ve Neill dışında istikrarlı yabancısı yok. Keita da sezonun önemli kısımlarında yok'ları oynamıştı.

Kanımca önümüzdeki sezon Elano'nun sağa çekilmesi gündemde olacak. Gerçi bu 4-3-3 dizilişinin hangi formatta oynanacağına bakacak. Geçen sezon 4-2-1-3, 4-1-2-3, 4-2-3-1 gibi bir kaç formasyon denendi. Elano ya da Arda forveti destekleyen pozisyonda da oynayabilir. Orta sahaya yapılacak transfer doğrultusunda farklı bir varyasyon düşünülebilir. O oyuncu Kalström olursa Elano'yla birlikte daha verimli ikili de oluşturabilirler.

Serdar Özkan'ın alternatif oyuncu olarak kalabileceğini düşünüyorum. Emre Çolak kanata devşirilebilir. Türkiye'de bu fizikteki futbolcular ortadan dikine oynamakta zorluk yaşıyorlar.

Bu paranın iyi değerlendirilmesini de umalım bu arada. Bu yıl 13 milyon euro'luk bir transfer geliri oluştu şu ana dek. Bu bütçe iki çok iyi oyuncu alınmasına yetecektir.

orchel dedi ki...

Yerine kimin alınacağı belli değilken yorum yapmak doğru değil bence..

Satış nedenininse Keita'nın kendisi olduğunu düşünüyorum.. Katar ekibi çok yüksek bir para önerdiyse, Keita zaten kalmak istemeyip sorun çıkartacaktır.. Hayırlısı olsun..

yuki the zorba dedi ki...

Eminim Galatasaray yonetimi Kaka'ya yaptiklarini degerlendirmistir, evet...

onur dedi ki...

2009-2010 sezonu kanatlar: Kewell, Arda, Dos Santos, Keita - plase: Caner

2010-2011 sezonu kanatlar: Arda, Serdar Özkan - Elano(?)

Allahtan beklemişim kombine almak için; Lig TV'yi tekrar aktive ettirmek daha iyi bir fikir sanki!

dt.ibo dedi ki...

o parayla sağ kanatta oynamayı daha çok sevdiğini vurgulayan Dos Santos alınacaksa gayet iyi bir iş yapılmış olur.

reverdy dedi ki...

sabaha karşı açıklanan transfer keita değildi abi , keita sabah 9'da açıklanmıştı , elano gece 3.30 gibi açıklanmıştı , baros'ta öyle.

karAkus dedi ki...

...en azından geçtiğimiz sezon sessiz sedasız yaptığımız transflerle medyayı ters köşe yapma konusunda istikrarımız devam ediyor
,şimdilik oyuncu göndererek yapıyoruz darısı transferlere olsun son olarak Adnan SEZGİN taraftar psikloijisine uzak bir insan değildir Keita şokundan sonra ''Kim gelir'' bilinmez ama benim tahminim çok yakın zamanda bir transfer olacağıdır.

Özetleyecek olursak bu sene yine bir yapılanma içerisindeyiz :) Allah yeni yapılandırmalar göstermesin.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
semioticus (shelbyl) dedi ki...

"Demek ki geçen sezonki vukuatlarının ardından Kaka'ya yaptıkları, yönetimin satış kararında etkili olmuş."

Su cumleyi anlamadim ben.

Anıl dedi ki...

@beckham07

Lugano da gitse de Türk futbolu bir yaramazdan daha kurtulsa.

aksilaz dedi ki...

Bu transferi doğru bulanları anlayamıorum. Keita'nın yerini Serdar özkanmı dolduracak veyahut milli takımdaki sıradan performansı ile Elano'mu?

Keita'yı daha efektif kullanmayı düşünemeyenler takım oyununa yatkın değil bahanesi ile gönderiyorlar. Deplasmanlar oynamıyormuş! bi bahanede bu. Kasımpaşa ve Antalya maçlarını kim aldı diye sormak isterim.

Her sene tek başına 5-6 lg maçı kazandıracak bir oyuncuyu satmak mantıksızlık.

conqierors dedi ki...

bence gitmesi isabet oldu karaktersiz bir adam sırf iyi oynuyor diye galatasarayda oynamaz. civciv kulübü değil burası...

Adsız dedi ki...

Abi Keita için Lyona ödeyeceğimiz taksitlerden kalanını da Katar temsilcisi ödeyecekmiş sanırım. Bu konu hakkında bi bilgin varmı? Varsa gerçekler nedir?

Unknown dedi ki...

Keita nin gitmesinde mulaka kendi istekleri de etkili olmusştur diger durumda sorunlu oyuncu yıne sorun cıkaracaktır.
Şili deki genc Alexis Sanchez bence takıma cuk oturur ortasahada sagda solda gerektiginde forvette oynar. Dünya kupasında rakip defans oyuncularına neler cektırdı neler ve de cok hırslı. ( Adnan Polat ın Şili ve Gana da güzeş futbolcular var açıklaması umarım buna göndermedir)

blogger dedi ki...

sezonun yarısında oynamıştı yarısında da yattı. oynadığı maçlarda da abuk sabuk hareketler yaptı. ama güzel bir tad da bıraktı. gitmesi doğru bir hamle...

Unknown dedi ki...

Fenerbahçe'de o kadar çgelen giden oldu(Aykut Kocaman, Caner Erkin, İlhan Eker) tek kelime yazmadınız, ama Keita'nın transferini hemen yazmışsınız. Tarafsız, Yansız ve Objektif olmaya davet ediyorum sizi.

ich dedi ki...

Ben de yemeğe davet ediyorum.

Unknown dedi ki...

yemek mi ben varım :=)