8 Temmuz 2010

İsmael Sosa

İsmael Sosa’nın blogun radarına 13 Aralık 2007’de yakalanmış. O tarihte 20 yaşındaki Sosa için Dinamo Moskova, Independiente’nin kapısını çalmıştı. Rus pazarının oligark sermayesini Güney Amerika’ya akıttığı zamanlar. Cavenaghi’nin yolu da oralardan geçmişti. Arjantinlilerin Rus liginde telef olduğunu söylemeye gerek var mı? 6.5 milyon Euro teklif ettiler o dönemde, biraz bol kepçe tabii. Independiente kabul etmedi. 1.5 yıl önce kulübün yetiştirdiği ve taraftarın sattığı Sosa’dan bir yaş büyük Sergio Agüero’yu 20 milyon üstüne Atletico Madrid’e satmışlardı. Pişmeye bıraktılar Sosa’yı. Independiente ilginç bir kulüp. Bugün Napoli’den valiz toplayan German Denis de bu kulüpte Avrupa’ya geldi. Bursaspor’a transfer olan Insua da Sosa genç takımdayken, Agüero ile birlikte A takımda oynuyordu.Gaziantepspor’un Sosa’ya talip olduğu haberleri resmi açıklamadan 10 gün önce çıkmıştı Arjantin’de. Ole gazetesi, Gaziantespor’da eski bir Independiente’linin varlığına dikkat çekiyor: Cristian Zurita. 2003-2005 yıllarında Independiente forması giymişti. Transferin maliyeti 3 milyon Euro. Sosa 23 yaşında. Agüero ise 22. Burada Maradona’nın damadının Arjantin tarihinde kayınpederinden en genç forma giyen futbolcu ünvanını (15) aldığını not düşmek lazım. 87 doğumlu Arjantin Ligi’nde artık pişmiş ve fırından sıcak çıkmış Sosa’yı bu fiyata aldığı için Gaziantepspor yönetimine büyük alkış. 23 yaş, Güney Amerika pazarından artık Avrupa’ya gelmek için geç bir yaş. Sosa’nın tek pasaportlu bir futbolcu olduğunu varsayıyorum. İtalya, İspanya ve İngiltere’deki yabancı sınırlaması bu oyuncuların önünü tıkıyor. Sosa için Gaziantepspor iyi bir basamak olabilir. Bu 3 Büyüklere’e giden yolu da açabilir. Avrupa’nın büyük liglerinde orta sıra takımların da...

8 yorum:

Halim dedi ki...

besiktas'in yeni transferi hayirli olsun :D

varol döken dedi ki...

blogların hiçbir şey geliştirmediğinin, aslında belli kitlelerin (araştıran, düşünen, okuyan vs.) sadece mecra değiştirdiğinin ispatıdır lorik cana'ya gelen 24 yorum ile sosa'ya gelen 1 yorum...

suyun öte yanını görmeyen/yoksayan her millet o sularda boğulmaya mahkum...

(bu yorumu bir de bugünkü jennifer lopez haberi ile birleştirip okuyun)

BT dedi ki...

@varol döken
Varol Bey
size katılıyorum.

Unknown dedi ki...

Gaziantep genelde iyi transferler yapiyor da, su yonetim-teknik heyet problemleri hep bir yerde tikiyor takimin onunu.. (kabaca son 5 sene icin konusuyorum)..

akın başkan dedi ki...

arjantinde gol kralı olmuş, g.antepe yakışması muhtemel bir oyuncu. ligtvden gelen paralar ortaya çıkmaya başladı. 8m euro ya alındı deniliyor bazı kaynaklarda. umarım 3.5m falandırda ligde roma vb. durumlar yasamayız.

Anıl dedi ki...

Yıllar evvel elden kaçan bir Kaka vardı sanırım. Kulübün başındaki isim farklı da olsa Gaziantepspor aynı hataya düşmeyi istememiş belli ki.

Unknown dedi ki...

Bir Galatasaray lı olarak cok sevindigim bir transfer. Ligimiz bu yıl daha heyecanlı geçeçek insallah.
Q7,Sosa,Insua,Cana yok mu arttıran? Ha bir de umarım Stoch, böyle genc hırslı oyuncular lazım.

@Varol Bey
Galiba ben de size üzülerek katılmak zorundayım :(
ilerleme kaydetmemiz umuduyla...

burak dedi ki...

Bursa'nın şampiyon olması Anadolu takımlarının ufkunu açtı bir anda. Bu sene çok daha kaliteli bir lig izleyeceğimizi düşünüyorum.

Stadlar konusunda da devletin bir şekilde klüplere yardımcı olması gerekiyor. Ah Platini 10 yıl içinde sizin liginizi kalite açısından yakalayacağız diye mi aldın elimizden 2016'yı.