13 Temmuz 2010

Barcelona&Fabregas

Fabregas, Barcelona'da değil de, Barcelona forması Fabregas'ta. Dünya Kupası zaferinin kutlamalarının en çok konuşulan anı bu olacak yarın ve ertesinde. Barcelonalı futbolcular, kendi alt yapılarından yetişen Fabregas'ı yönetimden önce transfer ettiler. Arsenal 50 milyon üzerinde bir rakam istiyor. Bu kareler elbette ki Londra'da hoş karşılanmayacaktır. Lakin, yakın bir zamanda imza da gelecek gibi duruyor. Pique'den sonra arka kapıdan kaçan bir başka evlat daha geri dönüyor yuvaya.
Barcelona'da David Villa'nın arkasındaki Iniesta, Fabregas, Xavi ve Messi karşısında oynayacak olan tüm ön liberolara Allah bol nefes versin...

21 yorum:

Spooky dedi ki...

Rosell, Dünya Kupası finalinden önce Arsenal yöneticilerinden randevu istemiş fakat alamamamış. Arsenal de inada bindirdi herhalde.

berthelemy dedi ki...

birbirini unutamamış iki eski sevgiliyi arkadaşlarının birleştirme çabası gibi gözüküyor uzaktan.

Unknown dedi ki...

Abi benim en çok üzüldüğüm nokta NTVSpor' un bu kadar güzel bir yayında simultane tercüman kullanmamış olması. Reina'nın neler dediğini anlamak isterdim, keşke İspanyolca biliyor olsaydım ;)

bahtiyar dedi ki...

daha yeni barcelona maddi krizde, kredi başvurusu yaptı haberleri çıkmışken, nasıl olacak bu transfer. arsenal kolay bırakmaz herhalde kaptanını.

untildie dedi ki...

Aminnnn...

Yabancı dedi ki...

bu kadar çirkin bir transfer tarihte çok nadir görülür. tarihe tanıklık ediyoruz şu anda. barcelona kendi tarihine öyle ağır bir kara leke sürüyor ve bunu acayip bir pişkinlikle yapıyor. arsenalin işi inada bindirmesi diye bir şey yok, prensip meselesi ve örnek alınacak ir tavır. avrupanın paraya en az ihtiyaç duyan kulubunun beynini satın almak istiyorsan bedelini ödeyeceksin. yok öyle bizde yetişti de, forma giydirmek de.

Adsız dedi ki...

fabregas ve barça ismi iyice anılmaya başladığı 1-2 hafta önce fabregas'ın kardeşi carlota, seneye üniversite'ye barcelona'da gidiyorum en sonunda londra'dan kurtuldum yazmıştı. bir şeyler var demek ki :)

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

150 milyon kredi alıcaz diyordu. Bu transferi bu halde nasıl yapacaklar ki?

Erdal dedi ki...

Çok iyi de olur, çok güzel iyi olur, taam mı :)

Bu transferin gerçekleşmemesini de en çok Mourinho ister herhalde. Anlaşılan önümüzdeki sezon Barcelona'yı izlemek her zamankinden daha zevkli olacak. Geçen sezon alınan 99 puanın üzerine daha ne kadar koyacaklarını da ayrıca merak ediyorum.

Yabancı dedi ki...

@cengizhan
olay da o ya işte. "ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider sıçmaya". david villaya 40 verdiler, cigrinskiye 25 verdiler ama fabregasın kafasını karıştırarak "ben barvcelonada oynamak istiyorum" dedirtmek ve böylece arsenalden istedikleri paraya kopartmak istiyorlar. yaya toureyi €30m'e satan takım fabregasa 30 değer biçmiyor. ronaldo-madrid transferi bile bu kadar çirkin değildi.

Ku.Ba dedi ki...

Reina, Ingilizce altyazili:
http://www.youtube.com/watch?v=JxlUsx15RFs

julien sorel dedi ki...

madrid'in orta yerinde oy oy oy...

mre dedi ki...

Fabregas hamile mi?

tari dedi ki...

londra'ya gelmesin!

liquefied dedi ki...

yaptıkları şey şerefsizlikten başka bir şey değil. nerede etik değerler, nerede başka takımlara saygı? barcelonalı futbolcular kendilerini tanrı zannediyor herhalde. fifa'yı göreve davet ediyorum.

open your mind dedi ki...

arsenal kaptanını vermez.
hatta gerekirse barcelona'ya kötü mali durumundan dolayı borç da verebilir emirates'in senelik gelirlerinden.

non of your business dedi ki...

forma zorla giydirilmiş. ama fabregas'ın barca'ya gelmek istediği sır değil. geçen seneki şampiyonlar ligi londra ayağında gördüğü sarı kart sonrası cezalı düşmüştü. rövanşta camp nou'ya çıkamayacağı için sahanın ortasında yığılıp kalmıştı.
arsenal'in çok direnebileceğini sanmıyorum.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

ön libero alın aga ön libero. cesc için zaman var, seneye filan alırız...

Wonderkid dedi ki...

barcelonaya gelirse milli takımda oldugu gibi yedek kalır. ortasahada busquets/keita xavi iniesta oynar. fabregas da bakar.

dogan pamuk dedi ki...

görünüş olarak hiç de hoş değil.
fabregas barcanın gelecek planlarındaki en önemli tapı taşlarından biri. gerek yakın zamanda xavi iniesta alternatifiyle rotasyon kolaylığı gerekse uzun zamanda xavi den daha faydalı olabilecek kapasiteye sahip xavi alternatifi.
bu yıl bu iş biterse farklı sistemli bir barca da seyredebiliriz. sergio nun önüne üçlü xavi iniesta cesc bloğu da olabilir pep in kafasında. tabi adı değişmiş olur bu takım her sistemi oynar zaten.

geloraptor dedi ki...

bu sezon için gerek yok bence. bir-iki sene daha oynasın arka bahçede lazım olduğunda gelir. xavi biraz daha yaşlanınca lazım barça'ya. hem şu an barça'nın mali durumu da arsenal'in mali durumu da bu transferi gereksiz yere şişirir. kontratı bitene yakın, hasreti de tepe noktaya çıktığında komik bir fiyata almak daha mantıklı. fabregas da şu an olumlu söylemlerini eleştirileri başından savmak için söylediğini düşünüyorum. çok mutlu olduğunu sanmıyorum. birkaç yıl içinde kavuşacaktır sevdiğine.