14 Temmuz 2010

2003 Yılında Fabregas

Fabregas, Barça'dan firar ettiğinde 16 yaşındaydı. Bu haber de Londra'ya gittiği günün ertesinden. Henry'nin forma giydiği takıma gidiyordu. O Henry, gün gelecek Barcelona'ya gelecek; bu çocuk İngiliz kulübünde bir zaman kaptan çıkacaktı. Tarih 16 Eylül 2003. Barcelona'da Rijkaard'ın göreve geldiği sezon. Takımda yer bulamayacağını düşünen Fabregas, Arsenal'in yolunu tutuyor. Sözleşme 6 yıllık. İngilizlerin 16 yaşa profesyonel sözleşme hakkı diğer ülkelerin yanında kendilerine avantaj sağlıyor. Bu sayede firar eden gün gelip geri dönen çok adam var. Şimdi kutlamalarda zorla Barça forması giydirilen Fabregas için Barcelona 30 milyondan fazla ödemek istemiyor. Onu yetiştiren, Fabregas yapan Arsene Wenger de doğal olarak en yüksek fiyattan satmak istiyor. Bye Bye Cesc'den 7 yıl sonra Welcome Cesc'e... Henry'nin New York RB'a gittiği gün...

5 yorum:

TA dedi ki...

''Takımda yer bulamayacağını düşünen Fabregas''

yau bırakta yer bulmasın o yaşta.

Mably Kahvesi dedi ki...

Bu Barça odaklı algı nedir? Fabregas Arsenal'de kalsın. Arsenal de daha başarılı olsun Şampiyonlar Ligi'ni alsın. İzleyelim. Severim Arsenal'i.

deg dedi ki...

Olayı güzel analiz eden bir yazı; http://arsenal-mania.com/articles/3108857/Fabregas-Barcelona-have-a-lot-to-lose;-Arsenal-have-nothing-to-gain.html

Çetin Cem dedi ki...

deg'in linkinde nefis bir cümle var, fabregas'ın barcelona için dünyadaki yegane "plug-and-play" (tak ve çalıştır) oyuncu olduğunu söylüyor. biz "uyum sorunu" falan diye geveleriz, herif nefis özetlemiş.

ben fabregas'ın barcelona'ya gitmesini istemiyorum ama bir liverpoollu olarak tıpkı xabi'nin geçen yıl gidişi gibi, cesc'i elde tutmanın çok zor olduğunu düşünüyorum. ispanyol oyuncular er ya da geç la liga'ya dönmek istiyorlar, bu bir gerçek.

fabregas arsenal'de kalsın bence. ama kalmayacaksa (ki öyle görünüyor) çok uçuk rakamlar istesin arsenal, 60-65 milyon gibi. hakkıdır. dünyanın en iyi takımı, en kilit noktasına adam alıyor ve üst limiti 30! olmaz öyle :) geçen sene ibra'ya milyon dolarları sayarken düşünselerdi ekonomiyi :)

sannti dedi ki...

Fabregas'ın 50-60 limitinden aşağıya satılmasına imkan yok. Barcelona fiyat düşürmek için oyuncuları bile devreye soktu nerdeyse, Cesc "Barcelona çocuğu", ucuza bırakın ayağına yattı ama Arsenal'in kaptanı bu adam. Di Maria'ların 25 milyona transfer olduğu bir dünyada Fabregas 60 da eder 70 de. Barcelona uyanıklığı bırakıp ya pazarlık masasına otursun, ya da bıraksın bu işin peşini.