16 Haziran 2010

Schuster ve Quaresma

Madem Schuster ve Quaresma Beşiktaş'ta buluştu, 2 yıl önceki bir transfer mecarasını anlatayım. Alman teknik adam acaba Portekizli yıldızı beğenir mi? Çalıştırdığı takıma ister mi? Bakalım. 2 yıl önce Ağustos ayı. Real Madrid, Schuster'in ilk sezonunda şampiyon olmuş, Capello-Schuster ikilisi, Barça'da Rijkaard dönemini sona erdirmiş. Robinho takımdan ayrılmak istiyor, hatta Schuster için de İspanyol medyasında ağır ifadeler kullanıyor. Chelsea, Robinho için istekli. Real Madrid de satmaya kararlı. Onun yerini dolduracak isim istiyorlar. Schuster, "Porto'dan Quaresma" diyor. Madrid medyası da seviyor bu transferi. Portekizli gelecek kendisini kapı önüne koyan Katalanlardan intikam alacak. Onda da bu yetenek var zeten. Transferin son günü yaklaşıyor. Manchester City parayı bastırıyor. Chelsea devre dışı kalıyor ve Robinho, City'e gidiyor. Real Madrid, transeferin son gününde Quaresma için Porto'nun kapısını çaldığında, oyuncunun menajeri aynı zamanda Mourinho'nun menajeri olunca "Inter'e verdik" diyorlar. Jorge Mendes, Quaresma'yı, Pele+18.5 milyon euro karşılığında Milano'ya götürüyor. Hayat garip işte, Robinho'yu alamayan Chelsea sonra Quaresma'yı kiraladı. Mourinho şimdi Schuster'in oturduğu koltukta.

14 yorum:

Ahmet Değirmenci dedi ki...

hayat tesadüflerle dolu

twi dedi ki...

ne oldum dememeli abi :)

kim bilit Q7'yi istemeyen Denizli yarın Inter'e gider :)

MadLover dedi ki...

kaderle ilgili bi yorum yapmayacagim ama şunu demek isterim bizimkiler quaresmayı gundeme getirdiginde pek kimse tanımıyordu dogrusu, alınacagını hayal bile etmezdim quaresmayı portodan beri takip ediyorum hani deseler besiktasa kim gelsin tek soyliyecegim isim 'o'dur..bu saatten sonra messi bile gelse bu kadar heycan yaratmaz bende

KrAlex dedi ki...

pepe değil Pelé olacak takasta kullanılan futbolcu.

BT dedi ki...

@KrAlex
Haklısın. Pepe beni anmış.

abdullah keskin dedi ki...

güzel bi hikaye..

TA dedi ki...

keşke galatasaray rijkaard yerine geçen sene schuster tercihini kullanmış olsaydı.

varol döken dedi ki...

mustafa denizli'de portekiz'den bir kasa porto alsın kendisine, bir ömür boyu mutlu yaşasın çeşme'de....

Rhein dedi ki...

Eline sağlık Bülent abi,yazının sonunu da herzamanki gibi enfes noktalamışsın =) .

kveldsmork dedi ki...

dağ dağa kavuşmaz,insan insana kavuşur derler..
güzel ...

erdemkursat dedi ki...

bu transfer hikayeleri sen yazinca mi guzel oluyor ! tesekkurler...

raul #7 dedi ki...

yorumuna koptum twi (:

kırlangıç dedi ki...

kim bilir, belki robinho ile q7 inönüde takım arkadaşı olarak sahaya çıkar, kim bilir.

Ömer dedi ki...

E, bizim basinda bir suredir Robinho Schuster'le iyi anlasir laflari dolaniyordu. Robinho'yu gonderen Schuster'mis meger. Anlamadim ben birsey valla..