19 Haziran 2010

Dünya Kupası Gün #8

Bütün sezon maçlarını gece oynayan futbolcuların gündüz maçlarında zorlanması ufak bir detay elbette Dünya Kupası’nda. Avrupa saatiyle 13:30’da maça çıkmak en az Almanları etkiler galiba Bundesliga’da gece maçı olmamasından dolayı. Ballack da sakatlanınca tamamı kendi liginden onbirle mücadele eden Almanlara, Avustralya maçından sonra o kadar övgü geldi ki nazar değdi Sırbistan maçında. Favoriydiler, öyle de başladılar maç Almanlara doğru akıyordu. Mallenco’nun savurduğu sarı kartların ilkini yiyen Klose, 36. dakikada 2. sarıyı görüp atıldıktan sadece 2 dakika sonra Sırbistan’ın golü bulmasıyla dünya tersine döndü. Badstuber’in sol bekte oynatılması elbette hata. İlk maçta ortalıkta görünmeyen Krasic’in ortası güzeldi. Dünyanın en heybetli santrforuna stoper kademesine giren Lahm’ı kafa topuna çıkartmak ise oyunun adaletsizliği! Öyle bir göze gelmişler ki Khedira’nın direkte patlayan topu, Podolski’nin kaçan penaltısı derken, Sırbistan yakaladıklarını da atsa üçlük olacaklardı. Mesut ilk maçın ardından Türk olduğunu bir kez daha ispatladı! Biz övgüden sonra havalanırız, devamlılığı yoktur bizim yıldızlar. Sahada hayalet gibi gezdi. Tabii bunda Avustralya’nın tandem ve ön liberolarının kurduğu üçgende fink attıktan sonra Sırbistan’ın sert adamlarının karşısına çıkmasının da payı var. İlk maçta çok kötü oynayan Sirbistan dükkanı tekrar açarken, Almanlar için de ince bir ayar oldu bu 90 dakika. ABD-Slovenya maçında ABD favorimdi. Bu maçı iş yüzünden izleme şansım olmadı ama ABD 2-0’dan yakaladığı beraberlikle bir üst tur kapısını açtı.
İngilizlerin fark atmasını hatta Rooney’ın hat-trick yapmasını bekliyordum. Cezayir vasat bir takım bile değil bu turnuvada. Capello’nun adamları topa sahip olmada bile üstün çıkamadılar 90 dakikadan. Gerrard ve Lampard gibi oyunun iki tarafını da oynayan oyuncuların olduğu takımlar gol pozisyonunu da giremiyormuş (!) Demek ki bu oyun iki tarafını da oynayan x ve y ile açıklanmayacak kadar karışık!Bu Cezayir’e Chelsea ve Man. United 30 dakikada 3 gol atardı. İngiliz Milli Takımı, kendi liginde ilk 5’e giremez. İki yıl uğraşmış, finallere gelmişsiniz ama kıpırdayan yok, Premier Lig temposunun yarısına ulaşamadılar. Ekrana devamlı Beckham geldi, yönetmen futbolu biliyor ama bizim spiker bir kez olsun bağlantıyı kuramadı. Son 50 yılın en yaşlı onbiriyle sahaya çıktılar, geçenlerde yaş ortalamasının 25 ve altına düştüğünden bahsetmiştik. Bu da İngilizlerin büyük derdi. Capello ve Rooney turnuvanın büyük hayal kırıklığı ama Slovenya’yı yendikleri takdirde gruptan çıkacaklar. Sonrası çok ama çok zor. Son olarak bir sorunun cevabını aldık. İngiliz taraftarlar neden maç sabahı içmeye başlar ve akşama kadar durmazlar? Bu İngiltere ayık kafayla çekilir mi?

12 yorum:

Adsız dedi ki...

bülent abi yine güldürdün bizleri ...
'' Bu ingiltere ayık kafayla çekilir mi ? ''
cevabı hayır tabii ki .dün rooney den sonra steven gerard da büyük bir hayal kırıklığı olduğunu gösterdi . capellonun yerinde olsam ceketimi alır terkederim takımı . o derece yani .david beckham (manchester united sezonu hariç) futbol adına ne yapmışta yardımcı antrenor olarak ne yapmayı planlıyor bir anlam veremiyorum .

TA dedi ki...

ingiltere-cezayir maçında özbek hakem Ravshan Irmatov 10 numara kusursuz maç yönetti.birçok pozisyonda avantaj kuralını çok güzel uyguladı.küçük faulleri eğer top hala faul yapılanın ayağındaysa devam ettirdi.neredeyse sıfır hata ile yönetti maçı.

alamanya birazda hakem kurbanı oldu diyebiliriz.yapılan her faule sarı kart çıkardı neredeyse.uyarı denen en önemli özelliği unutmuş herhalde.eğer faul sert değilse yapılan faullerde önce uyarı yapılır sonra sarı kartlar çıkmaya başlar.

serkan dedi ki...

cezayir için de ben de maç öncesi benzer şeyler düşünüyordum ama maçı izledikten sonra biraz ön yargılıyız gibi geldi..
bence gayet iyi mücade ettiler ve son bölgedeki gol vuruşları dışında çok başarılı oynadılar..
Beklentimin çok üstünde bri cezayirdi..Ayrıca savunmaları da hiç beklemediğim kadar soğuk kanlı ve bilinçliydi (kalecileri ve sol bekleri hariç)

ssim dedi ki...

@Du hasT *faLken*

futbolcuğu vasat olupta, teknik direktörlükte başarılı olan onlarca isim varken senin bu yüzeysel yorumuna ben de bir anlam veremedim.

Ace Ace dedi ki...

ben bu alman hatunu istiyorum diye dahada yüzeysel bir yorumda bulunmak istiyrum. Geçen maçtada boyle boyalıydı.

Büyük Kaptan dedi ki...

bahisçiler için kara bir gündü. kırmızı kart almanya maçının da
kaderini belirledi, bir de podolski tabi.. mallenco hediye dağıtır gibi 5 kart gösterdi yarım saat içinde. faullerde sertlik olmamasına rağmen sözlü uyarı yapmayı es geçti. klose'ninki de amatörlük diyeceğim dilim varmıyor. 10 kişi kaldıktan 1 dakika sonra sırplarda günün en iyisi krasic'in başlattığı atakla kalelerinde golü gördü almanlar.
bundan sonra bile sırbistana karşı üstün oynayacaklarını biliyordum.
ikinci yarı üst üste pozisyonlardan podolski ile yararlanamadılar. gana
karşısında kuzmanovic'in yaptığını bu sefer vidic yaptı. ah podolski
ah! bitirici vuruşlarına en çok güvendiğim adam dün beni hayal kırıklığına uğrattı. löw en çok ihtiyaç duyulan bir anda takımın messisini çıkardı, bari kroos'u al oyuna.. son 15 dakika iyice yorulan almanlara karşı zigic ve jovanovic ile pozisyon buldu sırbistan. ispanyadan sonra iyi oynayıp kaybeden 2. takım almanya oldu. bu sonuçların iki takım için de bir nazar boncuğu olmasını umuyorum.

slovenya ve abd şu ana kadar kupanın en ilginç maçını oynadılar. maç 2-2den sonra gitti-geldi iki takım için, neticede ortada karar kıldı. slovenyada brecko ve 10 numara birsa, biraz da novakovic.. takım olmaya mecburlar, fena
değillerdi dün. abd savaşıyor, ne olursa olsun savaşıyor. neredeyse 2008'in türkiye'si gibi. futbol kültürü oluşmuş bu takımda, yeni kıtada da hiç olmadığı kadar ilgi görüyor dünya kupası. son dakikalardaki golü vermedi mali'li hakem. halbuki faul yok ortada, come-back kings olmalarına az kalmıştı. yine de gruptan çıkacaklar.

günün 2. süprizi.. cezayir kötü oğlu kötü takımsa ingiltere'ye ne demeli? cezayir'in cesur oyunuyla ilk 25 dakikada ingilizler fena tırstı. gerrard, lampard ve barry.. kağıt üstünde cezayir'i pas manyağı yapmaları lazım. son vuruşlarda bile çok güvensizdi ingilizler. kaleci değişikliği cezayir'e yaramış. ileri uçta akıllı bir
adamı olsa cezayir'in, galip geleceklerdi. ilk maça göre iyiydiler ama yine çok pas hatası yaptılar, ingilizler onları da aratmadı.. bu oyunla ingiltere'nin kupa şansı bitmiştir, hatta gruptan
çıkmaları bile çok zor.

Büyük Kaptan dedi ki...

bu arada sağ bekte yine lahm oynadı bülent bey.. badstuber sol bekteydi.

BT dedi ki...

@Büyük Kaptan
sol bekteki adamı neden sağa yazarım, galiba yorgunlul. sağolasın

mavibenim dedi ki...

"İngiliz Milli Takımı, kendi liginde ilk 5’e giremez"
cumlesinden yola cikarak bu konu icin ayri bir post acabilir misiniz? sizi takip edenlerin de bu post altinda yorumlarini paylasacabilecegini dusunuyorum:

dunya kupasi performanslarina baktigimda "bana gore" kendi liginde milli takimlar ne yapar:

Ispanya: 3. olur
Italya: 4. olur
Ingiltere: 3. olur
Portekiz: sampiyon olur
Almanya: basa guresir ama tam net sampiyon olur diyemiyorum, 1-2 diyeyim.
Fransa: kume dusmezse iyi..
Hollanda: acik ara sampiyon olur

Adsız dedi ki...

@ssim ;
söyledikleriniz doğru bugüne kadar top oynamaktan aciz olupta teknik direktörlük konusunda başarılar kazanan onca adam var .fakat david beckham sakatlığı sonrası sportif direktörü oldu takımın '' teknik direktörü değil '' .ayrıca beckham'ın o duruşuyla birşey yapacağını da hiç sanmıyorum .o aşil tendomundaki sakatlıktan sonra gitsin iç çamaşırı reklamlarında boy göstersin .

gokhan dedi ki...

usta bence cezayir e haksızlık yapıyorsun maçta ingilizlerden dada iyilerdi bence.biraz becerikli olsalar yenerlerdi.ayrıca karim ziani ben olsam kadroya almam

orhan ferhat neptun dedi ki...

Bence de Özil'e biraz haksızlık olmuş. Özellikle maçta ikinci yarının başından penaltıya kadar süren ilk yirmi dakikada Almanya ne yaptıysa gene Mesut'un başlattığı veya dahil olduğu ataklarla yaptı diye gördüm ben. Podolski'yi kaleciyle karşı karşıya bırakan nefis bir pası ve gene Podolski'yi pozisyona sokan harika bir tek topu var.

Mesut ve Müller oyundan çıktıktan sonra Almanya'nın düzgün pozisyonu yoktu neredeyse. 10 kişi kalmış bir takımı Vidic'in defansına karşı gayet iyi saldırttı Mesut.

(Veya ben mi çok taraflı izledim?)