13 Haziran 2010

Dünya Kupası Gün #3

Gürültüye alıştık, artık hayatımızın bir parçası mı oldu? Bu akşam oynana maçta daha az mı çalındı yoksa güzel futbol vuvuzelayı da mı yendi? 3 gün geride kaldı ve finallerin en güzel maçını izledik bu akşam. Almanlar, Avustralyalıları sürklase ettiler. Kupa tarihinin yaş ortalaması en yüksek 5. onbiriyle sahaya çıktı Avustralya. Almanlar ise 1934'den bu yana en genç takımla geldiler santra noktasına. 25 yaş ortalamasıyla oynayan bir takım karşısında 31 yaş ortalamalı Avustralya için kırılma noktası kornerden gelen topu kaleye tipleyemedikleri andı. Almanlar karşısında yenik duruma düşen bir takım pek şansı olmaz genelde. Nefis futbol oynadılar. 3 gündür eziyet gibi geçiyordu maçlar, bu 90 dakikanın sonunda ohh ve dedik. Mesut ilk golü hazırladı, bir asist yaptı, iki de net kaçırdı. Orta sahadaki dinamizm, Klose'nin tecrübesi ve Bundesliga'da attığı kadar milli takım formasıyla (39) atan Podolski'nin fırsatçılığı. Tim Cahill'in kırmızı kartı da farkı getirdi. Bir ara "Yeter vurmayın, kanguru öldü" dedim ekran karşısında. Avustralya'da Lucas Neill fena dağıldı. Galatasaray'ın transfer listesinden düşen Grella, Polat ve yönetimine iyi ki imza attırmadık demişlerdir. Ölüm grubundan sonra en sert grup olarak görüyordum. Almanlar şovla başlayıp arkalarına bakmadan yola devam edecekler.
Gana-Sirbistan maçını gazetedeki haber telaşı yüzünden kaçırdım. Quaresma gelmiş, Erman Kunter şampiyon olmuş, güzel bir Pazar'dı. Sirbistan'ın büyük hayal kırıklığı olduğu yorumları var. Başta Krasic olmak üzere vitrindekiler silinip gitmişler. Gana büyük ihtimalle, Almanların arkasından gruptan çıkar.
Günün ilk maçında ise vuvuzela artı kötü futbol çekilecek gibi değildi. Cezayir kötü oğlu kötü takım. Dün Green'den sonra bugün de Cezayir kalecisi saçma sapan bir gol yedi ve Slovenya ilk katıldığı kupada kaybettiği 3 maçın ardından ilk galibiyetini aldı. Jabulani için tartışmalar erken başlamış, Casillas fena sallamıştı topu. İki gündür yenilen gollerde ve top kontrollerinde yaşanan zorluk da bu eleştirileri haklı çıkartıyor. TRT spikerleri ise dersini çalışmamış, turnuva boyunca da istatistikleri takip etmiyorlar. Mesleğin en üst noktasındaki bir turnuvaya insan bu kadar mı hazırlıksız gelir?

16 yorum:

ahmedt dedi ki...

maçların özetlerini bulabileceğimiz bir site var mıdır. bi link gönderirseniz çok sevinirim

raul #7 dedi ki...

Alamanların kanatlara yayarak oynadığı futbol ilaç gibi geldi be.özlemiş miyiz ne böyle güzel futbolu?ii oldu ii bu gece..

Ahmet@
trt.net den golleri izleyebilirsin.

Burak Kereci dedi ki...

Grella'nın vasatlığı zaten ortadaydı,neyse ki bu adam gidip de bi ton bonservis parası verilmedi.Neill ise yine ilk golde ofsaytı bozdu.GS'de bunu çok yapıyor ama GS'nin rakipleri Almanlar olmadığı için sonuç facia olmuyor.

mre dedi ki...

1- bugünkü almanya = eşittir kadro mühendisliği. beklerden biri hücumcu diğeri stoper kimlikli. ön liberoların piri daha çok pis işçi diğeri inceci. kanattakilerin biri santrfor'a yardımcı diğeri daha kanat oyuncusu gibi. ortada mesut maestro. ilerde de tipik klose :) her maç bu performans olmaz ama tıkır tıkır işleyen dişli gibiydiler.
2- sırplar'a anlam veremedim. yugoslav ekolü devam tek tek iyiler ama takım olamıyorlar.

Benim merak ettiğim bir konu var hadi spikerler istatistik vermiyorlar ekrana da doğru dürüst gelmiyor. artı TRT denen DEVLET KANALI 4 senede bir yapılan böyle büyük bir organizasyona hiç mi hazırlanmaz. ilk maç skor-zaman yoktu ekrandaç sonra mavi yaptılar en sonunda şeffafımsı kırmızı. bunu önceden uluslararası yayınların fontuna, büyüklüğüne göre ayarlamak çok mu zor? nasıl bu kadar vurdumduymaz ve özensiz olabiliyorlar?

kolpa dedi ki...

abi belki top böyle olmasa hiç gol izleyemeyecektik ilk maçlarda neredeyse :)

90 + 3 dedi ki...

Kalecilerin yediği hatalı goller kadar uzun toplarda da dikkat çekiyor topun dengesizliği. Özellikle, kanattaki oyunculara atılan uzun toplar çok sık şekilde hedefinin bir kaç metre üzerinden taca gidiyor.

TRT için ise söylenecek şey yok gerçekten. Futbol kültürümüz olmadığından, futbolu bilmeden konuştuğumuzdan bahsedilir hep konusu gelince. "Dünya Kupası Türkiye'nin ekranın" da olunca bu kadar oluyor işte.

armandolionel dedi ki...

ne güzel demişsin abi son cümlende,gerçekten trt gibi bi kanal,futbol adına en önemli turnuva,ve spikerlerin baştan savmalığı.neuer i bile b.munich kalecisi yaptılar.hadi gana cezayir slovenya futbolcusu olur alakasız bi adam olur takip etmediğimiz bi lig olur ordaki bi futbolcu ismini yanlış söyleyip hata yaparsın onu anlarızda,ama bu takım almanya,avrupanın 5 büyük takımından biri,top5 major lig diye tanımlanan liglerden birine sahip,ki senin çalıştığın kanal koskoca bi bundesliga sezonunu canlı yayınlamışken yapılcak hatamı bu.

Unknown dedi ki...

Spor kültürü olmayan bir ülkenin resmi devlet kanalı olan TRT.Sonuçta tartışmak gereksiz.Bir trt'ye bir de espn'e bakarak 2 ülke gelişmişlik farkını afrikadaki 3 yaşındaki çocukta ayırtedebilir rahatlıkla.

Adsız dedi ki...

trt tekdüzeliğin kalıplaşmış halidir, dümdüz gider pek zikzak olmaz. ali ece'yi falan çağırsalar da yorumlasa maçları en az 3 kat daha fazla zevkli olur maçlar. ayrıca grella hakkaten josico'nun on santim uzun olanıymış. gene ne varsa zencilerde.

frozen dedi ki...

trt spikerleri yorumunuza kısmen katılıyorum. şöyle ki; özellikle cezayir slovenya maçında spiker zaten cansızdı, futbolcu isimlerini bile nerdeyse on futbolcu da bir söylüyordu. ancak sırbistan gana maçındaki spiker bence hiç de fena değildi. en azından futbolcuların kim olduğunu öğrendik ve bir çoğuyla ilgili değişik bilgiler de sundu.

güven dedi ki...

gana boş takım. kolarov-ivanovic ikilisine yazık olur dediğin gibi olursa.

CaRtMaNtR dedi ki...

Üç gün içinde dikkatimi çeken spiker hataları şunlardı;

Domenech için bu turnuva milli takımın başındaki kaderini belirleyecek gibi bir şeyler dendi ki bence turnuva sonrası görevden ayrılacağını sağır sultan bile duymuşken hala böle saçma yorumlar olmamalı.

Di Maria'nın ismi sık sık Di Mario olarak telafuz edildi. Hadi bu kabul edilebilir bir hata diyelim.

Dünkü maçta Neuer'i Bayern futbolcusu yaptılar. Neyseki daha sonra durumun farkına onlarda vardır.

İşin birde Ömer Üründül boyutu var ona girmek bile istemiyorum.

Rüzgar Karabulut dedi ki...

Almanları bir üst düzey takım karşısında çok merak ediyorum. Hücum organizasyonları çok iyi attıkları kadar kaçırdıkları pozisyonlarda çok zevk verdi.
Mesutun gördüğü ilk sarı belki biraz gözünü korkutmuş olabilir. Bir an gelecek 4-5 yılda alman milli takımının yarısının türklerden oluşacağını hayal ettim:D Mesut, hasan, hüseyin, mahmut....
Hakemler çok çabuk kart çıkartıyorlar, hiç beğenmedim hakemleri birde şu lanet olası afrika zurnalarını!!??

Büyük Kaptan dedi ki...

ispanyadan sonraki favorim almanya dün beni yanıltmadı. müller ve mesutu izledik, kroos'u da görseydik keşke. almanlar yine çok iyi bir nesille geliyor. isimlerine aşina olduğumuz podolski, mario gomez ve hatta schweinsteiger bile genç sayılabilir. ayrıca ballack ve trasch'ı şanssız bir şekilde kaybetti bu takım. bu da khedira'yı alternatifsiz kıldı. hücum yetenekleri bu kadar fazla ve uyumlu orta saha oyuncularına sahip iki takım ispanya ve almanya. bu yüzden favorilerim. umarım ikisi final oynarlar.

Murat dedi ki...

final almanya ve ispanya diye tahmin ediyorum...cok mu acele ediyorum?

linguisticsfc dedi ki...

bu turnuvanın overrated takımı sırbistan galiba. çok siliklerdi gana'ya karşı. ispanya-almanya finalini daha 2 sene önce izledik beyler. almanya olsun ama rakip başka olsun.