19 Haziran 2010

Anelka:"O.Çocuğu Domenech"

Meksika maçında Fransa ilk yarıda sahada yürüyor. Takımın damarlarından kan akmıyor. Anelka da garibim ileride tek başına. Gol lazım değil mi? İkinci yarıya Gignac ile başlıyor Domenech, Anelka çıkar mı? Çıkmaz da, Domenech işte. Zaten kimse Fransa'nın kazanmasını istemiyor. Fransa şimdi mucize bekliyor. İşler yolunda gitmeyince de soyunma odasında yaşananlar dışarıya sızıyor tabii. Anelka devre arasında soyunma odasında taktiği eleştiriyor. Ben senin istediğin "9" olamam diyor. Sonra ortalık karışıyor. Anelka çıldırıyor ve basıyor küfürü "Git kendini s..tir, O..... çocuğu...". Domenech efendi de çıkıyorsun oyundan diyor. L'Equipe'in bir de iddiası var: Anelka ve Ribery'nin takım içinde birbirlerini kolladıkları ve Gourcuff'a forma giydirmedikleri. Ortak noktalarını biliyorsunuz, böyle komplo teorilerini sevmem ama herkes bu ikili üzerine oynuyor. Küfürü hakeden Domenech olayı raporluyor. Fransızlar bugün öğleden sonra Anelka'nın ipini çektiler ve milli takım kadrosundan çıkardılar. Anelka için iyi oldu! Kalsa Güney Afrika maçında Domenech forma vermeyecekti, erken tatile gider şimdi..

43 yorum:

Enver Arslan dedi ki...

az daha bekleseydi takımla beraber giderdi :)

SirEvo dedi ki...

Teşekkür etmiştir Anelka. :)

dr feelgood dedi ki...

keşke kafa göz dalsaydı domenech'e.

raul #7 dedi ki...

içlerindeki en karakterli Anelka'ymış demekki. biri bu herife hakettiklerini yüksek sesle söylemeliydi

Unknown dedi ki...

Domenech i peter sellers a benzetiyorum...bi sonraki pembe panter filminde rahatlikla Jacques Clouseau'yu canlandirabilir. TD luk performansi ile de zaten bu role goz kirpiyor

thezehir dedi ki...

bu fransiz medyasindaki Gourcuff sevdasina da hastayim.herkes onla ugrasiyor,garibim cok yalniz takimda.tipki bizim hakan sukur.
ayrica beter olsunlar.elle gelirsen alirsan mazlumun ahini,oyle birbirine dalarsin iste.g.afrika ya da gol atamasinlarda tam madara olsunlar.
bu arada soylemeden gecemeyecegim MICHEL TAKIM MEME YAPMIS KOCUM,KOS KURTAR.

Murat dedi ki...

anelka demiş fakat demeden önce domenech bişey demiş mi? bilmiyorum fakat domenech küfrü haketsin haketmesin, anelka hocasına küftretmemeliydi. isterse kaleci yapsın seni, eğer sen küfür ediceksen g..ün yerse git bu herifi senin başında tutan FFF'ye küfret. bu arada sarfettiği fantastik cümlenin fransızca karşılığı nasıldı acaba, ben bitek put de merde mi öle bişey biliyorum, ama öğrenmek isterim açıkcası. işe yarar hani...

JANiTSCHAR dedi ki...

Birkaç yerde taRtışılan gelen şu bilgi doğrumudur acaba ?

Sarkozy Fransa'nın İkinci Musevi Asıllı Cumhurbaşkanı ve

Sarkozy ve Fransa'da Ki Musevi lobisinin Gücünü alan Domenec,

İşte bu şekilde Bunca zamandır Fransa Milli Takımının kalabiliyor.

unknown dedi ki...

takımın geri kalanı taktikten memnunlarmış demek ki!!!

armandolionel dedi ki...

sonunda biri patlamış,çok bile dayandılar :)

Berber Kenan dedi ki...

Yapılanları beğenmemek ve beğenmediklerini söylemek, eleştirmek doğru birşeydir. Ancak bunu küfür ve hakaretle mi yapmak gerekir ? Böyle yapılınca bunu alkışlamak mı gerekir ? Anelka teknik açıdan haklı olabilir ama yaptığı doğru değildir. Bu tip davranışlara biz taraftarlar olarak alkış tutmak veya sempati duymak, ardından da statlarda yaşanan şiddete karşı çıkmak büyük bir ironidir. TFF'nin Emre Belözoğlu'nun davranışlarında yapamadığını FFF başarmıştır.

Liverbird dedi ki...

Anelka ile Ribery'nin ortak noktaları ne? Türkiye'de oynamış olmaları mı başka bir şey mi?

golgi cisimciği dedi ki...

bilmiyorum bilen var mı başka, bu domenech i eurosport poker turnuvalarında görmüştüm ben orada 2.masasında uçmuştu. adam tam bir loser.

anelka ile ribery'nin şu sözde "ortak noktası" dinleriyse eğer anelka'ya olan bütün sempatim bir anda yok olur, umarım gerçek değildir böyle birşey.

liquefied dedi ki...

anelka ve ribery'nin ortak noktaları dinleri mi yani? diaby, sagna, abidal? kutsal ittifak durumu yoktur bence. öyle olsa lobi yaparlardı benzema ve nasri için de.

Unknown dedi ki...

ikisinin ortak noktası denilen şey sanırım dini tercihleri yani müslüman olmaları...

Unknown dedi ki...

ikisinin ortak noktası sanırım dini tercihleri yani müslüman olmaları...

lion's advocate dedi ki...

ikisinin ortak noktası birinin diğerinin bonusu olması değil miydi yaaa :)

berthelemy dedi ki...

@golgi cisimciği
anelka'ya niye sempatin kayboluyor? müslüman olmak kötü birşey mi? yakıştıramadın mı anelka'ya?

Achtung Bono dedi ki...

domenech kötü teknik direktördür o ayrı konu.

ama domenech anelka'yı 9 numara yapmak istediği için mi "git kendini s.., o... çocuğu" küfürünü hak ediyor anlamadım bülent abi.

olaya yorumun yakışmadı.

BT dedi ki...

@Ahmet
Anelka ve kendim adıma senden özür dilerim. Bir daha Domenech hakkında sinkaflı ifadeler kullamayacağız. Bu mudur istediğin?

Achtung Bono dedi ki...

@Bülent Abi

Benim bir isteğim yok. Sebep futbol, sebep taktik, sebep santrafor oynamak, sebep yanına bir forvet daha istemek... Eğer bu sebeplerden ötürü bir insanın diğer bir insana ana avrat düz gitmesi sana normal geliyorsa ve buna haklı bir çıkış dersen diyeceğim bir şey yok abi. Bana mantık dışı geliyor.

Blog senin kalem senin. Ne diyeyim...

Önceki yorumumu sil, bunu da yayınlama abi. Amacım da laf sokmak seni sinirlendirmek değildi. Saygım sonsuz. İyi geceler.

kakam gelmis olamaz mı dedi ki...

@berthelemy

evet müslüman olunca hiç de cool olmuyor. hele müslüman diye bazı takım arkadaşlarını kolluyorsa adam değil.

Ama bir kaka tarikat üyesi, içinde bulunduğu cemaatin gerekliliklerini gizlisi saklısı olmadan yerine getiriyor. sorsan kaka çok efendi, sempatik bi insan mesela..

Unknown dedi ki...

Çok bile dayanmış bence.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Fransa milli takimina bile Yahudi lobisi teorisi bulasti ya, helal olsun hakikaten.

Simdiki gencler zehir gibi ya.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

Birbirlerini kollayıp Gourcuff'e forma giydirmemek?Takımdaki müslüman olmayan tek adam Gourcuff mü?Çok mantıksız bir iddia.

@golgi cisimciği

bir insana umarım müslüman değildir demek nasıl bir kafa yapısıdır?

gökmavi dedi ki...

@murat
derginin kapağında yazıyor nasıl söylediği.

QuaresmA dedi ki...

Onu bunu bırakın da, bu küfrün medyaya düşüş şekilleri süper:

- O....u Ç....u (çocuğunu niye sansürlüyorsun ?)
- Or..pu Ço..ğu (bu daha net)
- O..spu Çocuğu (boşlukları doldurun)
- O.Ç.
- ".. gayrimüslim teknik direktörünün annesine haklı laflar eden müslüman anelka.." (Vakit)

Şu küfürü sansürleyince hiç farketmiyor, direk yazın veya hiç yazmayın bence :D

Protanopia dedi ki...

Yani bu küfür olmamalıydı diyenlere bir şey hatırlatmak isterim. Bedeninizle tüm enerjinizi kullanarak yaptığınız, ve milyonlarca kişinin ayağına baktığı bir iş yapıyorsunuz. Bence de küfür hoş bir şey değil ama soyunma odalarında işlerin güzellik ve hoşgörüyle yürüdüğünü sanmak bence saflık oluyor. Ortaya çıkmayan küfürler çıksa o hooooo oooooooooooooo.

EZLN dedi ki...

Anelka tercünmanliga baslamis demek ki...halka tercüman olmus.

Domenech ile bir aksam kafayi cekmek isterdim.
Böyle sakin adamlar icince genelde sapitirlar kim bilir neler anlatirdi...

golgi cisimciği dedi ki...

@berthelemy
@ömer cankat yüce
@kakam gelmiş olamaz mı

ya bu yazdığımdan nasıl böyle bir sonuç çıkardınız anlamadım. bi kere orada adama sempati duyduğumu belirtmişim. sizce adamın müslüman olduğunu bilmiyor muydum? şuraya "iki söz" söylemişim anlamadan dinlemeden hemen bir linç... benim orada kastettiğim şey ribery ile din ortaklığı sonucu kulis yapmaları. tabii böyle birşey varsa.

ayrıca nerede din müslüman vb. kelimeler kullanılsa "kaka,tarikat" diye koşan zihniyete de buradan selam ederim. insan önce kendi komplekslerinden arınmalı...

outlaw dedi ki...

murat,

"va te faire foutre" git kendini becer demek, orospu cocugu da "fils de pute"; umarim merakin tatmin olmustur böylece...

janitschar,

bari bu konulara bulastirmayin yahudiler dünyayi yönetiyor paranoyanizi...

AnBloggerUser dedi ki...

platiniye böyle milli takım müstahak

adsumcu dedi ki...

"Yahudi lobiciliği meselesi" buraya kadar gelmiş.
Bildiğim Sarkozy'nin büyük dedesinin Selanikli Osmanlı tebasından bir Yahudi olduğu ve Galatasaray Sultanisinden mezun olduğu, dipoması da bizim gazetelerden birisinde yayınlandı hatta. Sarkozy bu durumla -yani dedesinin Yahudi olmasıyla- gurur duyduğunu falan belirtir, Osmanlı tebası olmasını es geçerek elbette. Bildiğim kendisinin Yahudi olmadığı.

Anelka ve Ribery'nin sadece Müslüman olmalarından mütevellit bir kumpas yaptıklarını iddia etmek -başkaca hiçbir bilgi vermeden- bana çok acımasızca geliyor. Elde daha fazla ve sahici bilgi yokken bunu ortaya atabilmek yakışıksız bir durum bence, en hafifinden. Bu, sadece R&A ikilisi için değil her türlü durum için geçerli bir önerme.

Sözüm Bülent Abi'ye değil esasen, bunu dillendirdiğini tahmin ettiğim Fransız basınına. Bülent Abi de neticede bu haberi Fransız basınından edinmiştir diye düşünüyorum.

berthelemy dedi ki...

sarkozy'nin annesi macar ve hristiyan. yahudilik anneden geçtiği için yahudi olması mümkün değil. yahudi lobisinin milli takıma bulaştığını söylemek de paranoyadan başka birşey değil.

Murat dedi ki...

@gökmavi

teşekkürler farketmemişim, sansürlemeden kapak yapacaklarını da beklemiyordum gerçi de...

@outlaw

sana da teşekkürler fakat git kendini s...tir mi demeye çalışmış yoksa kendini becer mi demiş benim için bir muamma. neyse bu konuyu biraz daha uzatırsam ben okkalı bir küfür yiyeckmişim gibi geliyor, hem de türkçe, o yüzden susayım ben en iyisi...

Unknown dedi ki...

Zidane, Liberacion'a açıklama yapmış; takım saha içinde taktik değiştiriyor ama Domenech'i dinleyen yok. Anlamadım bunlar saha içinde birbirleriyle konuşmuyor mu?'. Takım havasını baştan kaybetmişti, Ribery, mağlupken Gourcuff'a ileriye git o Anelka'ya ortaya gel diye bağırıyor. Domenech'de beni takmıyanı ben hiç takmam deyip meseleye son noktayı koyuyor. Güney Afrika maçından sonra Anelka açıklama yapacakmış. Muhtenelen, din, ırk gibi meseleler ortaya dökülecek.

Melih dedi ki...

Daum 4-4-1-1'inin ileri ucunda Anelka yerine Nobre'yi tercih ettiğinde Anelka'dan olmasa da bazı çevrelerden epey küfür yemişti. Bu konu hala rakı masalarında tartışılır ama Anelka "kafamızdaki Anelka değilmiş demek ki.

Kaldı ki Anelka'nın görevi taktikleri eleştirmek değil gollerini atmaktı ve bunda da başarısız oldu. Bakalım Blanc'ın bu terbiyesizliğe tavrı ne olacak.

kakam gelmis olamaz mı dedi ki...

@golgi cisimciği

ve aleykümselam kardeşim. böyle derin bir psikolojik tespit çok faideli oldu. ileriki yorumlarında devamını bekliyorum.
ilk yorumunda anlatmak istediğinin yazdığından farklı olduğunu sen de farketmişsin ki daha detaylı açıklama ihtiyacı hissetmişsin. Biz de yazdıklarına göre yorum yapıyoruz haliyle. Şuradaki yorumlardan kişilik analizine girmeni tekrar tebrik ediyorum ayrıca.

likesoccer dedi ki...

ribery anelka antreman zamanı cumaya gitmislerdir araları oradan beri bozuktur kaynak:D likesoccer

deg dedi ki...

Anelka son oynadığı 450 küsür dakikadır kaleyi bulan şut atmamış. Bu adamın takımı sabote ettiği aşikar. Üstelik Domanech'in hangi taktiği hatalıymış, adam hiç futbolu bilmiyor desek Jose'nin 4-3-2-1'ini oynatıyor zaten, bu oyuncuların dünya kupasında oynamak için Domanech'e mi ihtiyaçları var. Bariz biçimde oyuncuların karakter bozukluğu Fransız milli takımının rezil olmasına sebep oldu.

Çetin Cem dedi ki...

fransa milli takımında net bir iletişim-ilişki sorunu var. domenech başarısız, orası kesin de, bu kadronun bu kadar rezil olmaması lazım. gignac'ı kenara koyun (ki çok iyi topçu), en az lyon'dan gelmiş adamlar (gerisi manu, barça vs).

blanc geldiğinde mutlaka toparlanacaktır. ve üç aşağı beş yukarı aynı kadro altı ay sonra öyle top oynayacak ki, fransa yeniden avrupa'nın büyükleri arasına girecek. o da iyi hoca + oyuncuların canı istemesi kaynaklı olacak.

ve bir kez daha sormak istiyorum. büyük futbolcu olmasına rağmen sahtekarlıkla takımını buraya getiren henry, değdi mi gerçekten? bu iğrenç futbolu oynamak, bu tiyatroyu sahnelemek için mi geldiniz güney afrika'ya?

ah irlanda ah :(

emireri dedi ki...

domenech'in bulunduğu yere eşeği bağlasan bu takımı daha iyi yönetirdi. koca fransa milli takımı yıllarca bu adamın eziyetini çekti ya başka birşey demiyorum. blanc, deschamps veya zidane'dan biri gelir artık milli takımın başına.. bizim buralarda beğenilmeyen gerets şu takımla yarı fina görürdü, kendisininde gece gece kulaklarını çınlattık ama iyi oldu sanırım...

Ender dedi ki...

Cahil cahil konuşmayın !!!

ribery müslüman olmadan önce de anelka ile çok sıkı arkadaştı. ribery kaç senedir müslüman bir araştırın bakalım. yani anelka ve ribery arkadaşlığı seneler öncesine dayanıyor. birbirlerini kollaması normal. ayrıca adamın kalçasından kan alırlar milli takımda dini ayrımcılık yaparsa. koyu bir hristiyan olan ve takımın uzun süredir kaptanlığını yapan evra da anelka ve ribery ile birlikte hareket ediyor. Bilmediğiniz konularda konuşmayın, şu blogda bir müslümanlığa bok atılmamıştı...