3 Mayıs 2010

Xavi Iniesta La Liga

- Iniesta: "Real Madrid-Osasuna maçını izlemedim. O saatte bir film izliyordum. Film de kötüydü!" İspanya'da yarış ya bu hafta (hafta ortası oynuyorlar )bitecek ya da bir sonraki hafta (hafta sonunda) yangın çıkacak. Şampiyonlar Ligi potasındaki Mallorca'yı mutlaka yenmek zorunda olan Real Madrid bu deplasmandan çıkarsa, Mallorca'nın 2 puan gerisindeki Sevilla gelecek hafta sahasında Barcelona karşısına mutlak 3 puan için çıkacak. Real Madrid bu hafta kazanmazsa son 2 hafta gazozuna oynanır. Atletico Madrid de Avrupa bileti için Sevilla'dan 3 yedi. Sevilla, Şampiyonlar Ligi'ne giderse, Kral Kupası finalinden Avrupa Ligi bileti gelecek Atletico'ya. Real Madrid için bu iki haftada işler yolunda gitse bile son hafta yine cehennem. Düşme potasındaki Malaga deplasmanıyla kapatacaklar ligi. Adelesinde 3 cm yırtıkla oynayan Xavi de Dünya Kupası öncesi büyük risk alıyor. İspanyollar için bu Haziran sakatlar listesine bakınca pek de kolay geçmeyecek Güney Afrika'da...

7 yorum:

mrvrl dedi ki...

La Liga'da "aynı gün aynı saate oynansin, saibe olmasin" olayı yok galiba!

SirEvo dedi ki...

Hafaiçi naklen yayınlar yok mu piyasada? :)

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

Üstat, Barcelona'nin Inter'e elenisi ile ilgili yazmadin ama hala..Bir yazi sahane olmaz miydi, söyle bol taktik analizli filan..

kidfromleeds dedi ki...

madrid mallorca'da, barca da sevilla'da puan birakabilir onun disinda pek mumkun gozukmuyor kayiplari. ispanya da yari final oynayamaz bu yaz bence.
bu arada konudisi biraz amadunya kupasinda arjantindeki potansiyeli insanlar gozardi ediyor kanimca. bununla ilgili bi yazi okumak keyifli olabilir.
bu sene ust duzey oynayan zanetti, demichelis, smauel, cambiasso, messi, tevez ve miltio(lar) bu takimda.
hocalari maradona degil ust duzey biri olsa favori derdim herhalde...

Selocan dedi ki...

Sevilla Barça ile berabere kalır, Real Madrid kayıpsız ligi kapatır ve şampiyon olur. Dünyanın en iyi futbol oynayan takımı, geçen senenin 6 kupalı takımı, sezonu 0 kupa ile kapatabilir.

İnter de, Münih de her kulvarda final oynuyorlar, ikisinden biri 6 da 6 yapacak olursa Barcelona'nın yaptığı ve çoğu insanın imkansız dediği olay da gerçekleşmiş olur, hem de sadece 1 sene sonra. Tabi buradaki asıl meseleyi, Barça 6 kupa kazandığında da bu blogda söylemiştim. Asıl mesele 6 kupayı kazanmak değil, onları nasıl oynayarak kazandığın. Hiçbir takım bu kadar güzel bir futbol ile 6 kupayı kazanamayacak, ancak olabildiğini, yani 6 kupanın imkansız olmadığını bu sene görebiliriz.

Bu 2 felaket senaryosunun da değiştiremeyeceği tek şey var. O da Barcelona'nın hala dünyanın en iyi takımı olması. Ben bunu bir Realli olarak söylüyorum. Yani futbolun adaletinin olmadığını sezon sonu net bir biçimde görebiliriz.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Aklın, mantığın söylediği şey, Barcelona'nın Sevilla maçına sezon finali havasında çıkıp, bıçaklı apaçi görmüş Ahmet abi gibi saldırarak Sevilla'yı yenmesi ve şampiyon olması. Ama futbol işte, belli olmuyor. Göreceğiz, benim için çokta farketmez açıkçası...

Ahmet dedi ki...

kidfromleeds, agüeroyu da unutma, maradona saçmalamassa sonunda arjantini izleyebiliriz gibi geliyor