6 Mayıs 2010

Perde İnerken

"Ne akşamdı" diyebilmek için akşamı beklemeye gerek yoktu. 4 ülkede kıyamet gibi 4 maç vardı. Lazio-Inter maçı sonrası (Totti'nin kaşıdığı) İtalya Kupası finallerine abone olan Inter ve Roma'nın kapışmasında tekmelerin havada uçuşağını tahmin etmek zor değildi ama Totti iflas bayrağını çektiği gecede calcio'nun(futbolun) diğer anlamının çok affedersiniz bokunu çıkardı. Bu oyunda sertlik var, 90 dakika içinde tekme yediğin rakibinden rövanşı almak da var. Hatta yıllar sonra Keane gibi (İrlanda Usulü İntikam) hesabı kesmek de var. Ama... Pepe'nin geçen sezonki tekmesinden daha fena ne olabilirdi derken Totti, Balotelli'ye hesabı kesti. Interlinin normal bir adam olmadığını biliyoruz. Hem skor hem de muhtemelen söyledikleri (Totti, San Siro'da yaptıkları ve maçta söyledikleri yüzünden diyor maç sonrasında) Totti'yi çıldırtmıştır. Ama... Saha ortasında rakibin direk ayağına kırmak için arkadan kovalayıp yakaladığında da Allah ne verdiyse gömmek... Sözün bittiği yer. Totti'nin iflası oldu. Mütevazi kadroyla buraya kadar. Milito'nun muhteşem golüne -Zanetti büyük kaptan- kendi stadlarında cevap veremediler ama en kötüsü yine futbolseverin nefretini kazandılar. Oysa ki bu takım sadece Vucinic için bile sevilir. Totti bu tekmeden sonra Dünya Kupası'na gidemez. Muhtemelen de 7-10 maç arası ceza alır. Guardiola 6'da 6 yaptığında tekrarı zor denilen yolda şimdi Mourinho yürüyor. Fedaisi Materazzi ile geldiği Roma Olimpiyat Stadı'ndan sezonun ilk kupasını çıkardı ama Sneijder'i kaybetti. Bugün ustası Van Gaal'dan yediği ayara kupanın gazıyla mutlaka cevap verecektir.Tottenham, beraberliğin yettiği maçta Manchester City'i devirip Şampiyonlar Ligi biletini aldı. Bu maç hakkıyla izleyemedim. Roberto Mancini derbide şanssızdı ama böylesine bir final maçında bu hücum hattı yine sıfır çekiyorsa İtalyanın başı belada demektir. Transfer döneminde Arap sermayesinin patlatacağı bombaları da direkt etkileyecek. Yıldızlar yine Şampiyonlar Ligi'nde olmayan Manchester City'e gelmemek için direnecekler. Benim ilk transfer tahminim Buffon...İspanya'da Barça kaçıyor Real Madrid kovalıyor. Pardon Cristiano Ronaldo kovalıyor. Sevmeyeni çok ama adam süperstar sıfatının hakkını sonuna kadar verdi bu sezon. İlk sezonunda 30 golün üzerine çıktı ve son haftalarda tek başına maç kazanıyor. Bu gece de 0-1'den maçı 3-1 getiren golleri attı ve Mallorca'yı tek başına yıktı. Sevilla da deplasmanda kazanınca Real Madrid'in hesapları tuttu. Artık hafta sonunda Barcelona'yı Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek için yenmek zorunda olan bir Sevilla bekliyor olacak. Alttaki Marsilya şampiyon postu iki fotoyla kalacak gibi değil ama şimdi uyku vakti... Perde yavaş yavaş iniyor. Hüzün de var. Yaklaşan Dünya Kupası'nın sevinci de... Gecenin en garip skoru ise İskoçya'dan: Motherwell:6 Hibernian:6...

39 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ronaldo'yu sevmemek normal, bende sevmiyorum. Messi'nin daha iyi olduğunu düşünmekte normal, bende öyle düşünüyorum. Ama Ronaldo'ya sırf antipatik diye "Messi'nin sağ bacağı" muamelesi yapmak saçma. Adam 10 numara topçu. Futbol için yaratılmış, şüphesiz.

Ha, denyo tabi, ama o ayrı konu. Topçuluğunu gölgelememeli.

Unknown dedi ki...

totti, adam değilsin.

Fethi dedi ki...

hani nerdesiniz gunlerdir lazio'ya laf atanlar,lafi devamli lazionun sagci taraftar topluluguna getirenler.bu muydu lazio'ya sallayip kolladiginiz takim.90 dakika cirkeflikler yapan macin sonundada imzasini atan totti icin neler diyceksiniz.2 hafta onceki yaptigi el isaretini hesaba katmadan lazio-inter macini yorumlayanlar bu tekme aslinda hepinize atildi.

bahtiyar dedi ki...

totti, 1-2 pozisyon önce yerde yatan motta'nın, bu pozisyondan sonra da balotelli'nin kafasına hafiften tekme attı birde. bu kadar aciz görmemiştim, fiziken bitince çirkefliğe dökmüş işi iyice. ronaldo içinse söylenecek söz yok, sezon içindeki sakatlığı yaşamasa gol kralı da olabilirdi.

Kartal Bafiler dedi ki...

Motherwell & Hibernian maçı bir ara alt yazılarda 1-5 gibiydi,şaka gibi 6-6 oldu o_O

vino alla fine dedi ki...

Şu Real şampiyon olamazsa çok yazık olacak.

Ayrıca söylemek istediğim başka birşey var.Evet Messi şu anda en iyi topçu fakat özellikle birebir özellikleri kıyaslandığında Ronaldo'nun daha iyi bir futbolcu olduğunu düsünüyorum.

Ronaldo Barcelona'da olsa şu anda sadece La Liga'da 32-33 golü görürdü en az totalde de 40-45 arası olurdu.

Messi de Real Madrid'de olsaydı bu kadar atamazdı.

Tamamen makina gibi tıkır tıkır işleyen Barcelona ile oturmuş bir kadrosu olmayan Real Madrid arasındaki sistem farkının , Ronaldo-Messi arasındaki farkın temel sebebi olduğunu düsünüyorum.

Joker dedi ki...

inter için kervan biir.. van gaal in açıklamalarında son peygamber jose yi tahrik edecek bişey olduğunu sanmıyorum, jose nin ona saygısı da ortada, burdan bi polemik çıkmayabilir. mourinho, cristiano, figo.. ne muhteşem memleket şu portekiz. "ağlama melis" in portekiz versiyonu var mı acaba özellikle jose kullanabilir. gerçi ihtiyacı yok :)

TA dedi ki...

pepe'nin çıldırmasına hak vermiştim.çünkü rakibi penaltı kazanmak için kendini yere bırakmıştı.yapılan sahtekarlığa bir isyandı adeta pepe'nin hareketi(kimse kendini yere atan sahtekarı konuşmadı ama pepe olay oldu.modern çağın saçmalığı olsa gerek).tadirde etmiştim pepe'yi.ama bu totti olayını aynı şekilde değerlendirmiyorum.kınıyorum tottiyi.skorun verdiği bir hınç ve sinir vardı büyük ihtimal.

Unknown dedi ki...

maç boyu çirkeflikleri yapan inter in sanki melekler topluluğu gibi resmedilmesi tam bir ikiyüzlülükörneği. materazzi samuel balotelli.. hepsi küçük hesapların adamı olup romalıları çileden çıakrdılar bravo! totti en sonunda gerçek gladyatörler gibi çıkıp hak ettikleri karşılığı verdi. daha da fazlasına layık değiller zaten.

roma bu sene kazanamadı ama seneye en çok kazanan takım ünvanını alacaktır.

Ortega dedi ki...

Totti'nin tekmesinin akabinde De Rossi'nin ellerini kafasına götürmesine dikiz!

Ahmedigo dedi ki...

Şu adamı -ronaldo- cezayirlilerin arasında seyrettim bu gece. adama hayranlardı. ben messi dedikçe herifler ronaldo diye tutturdu. adamların tuttuğu takımlara bak: real-bayern-marsilya-inter.

marsilya hariç üçü de en kıl kaptığım takımlar.

ronaldo coştukça "aywa, yallah", araplar coştukça ronaldo gol. garip gece.

senegal'de bqayram havası var. diawara senegalli ya!

bir de senegal radyosu canlı yayında duyurdu: trabzonspor 3, fenebaçe 1. telaffuzu da kıvırdılar hani.

lembo dedi ki...

1) totti , taddei ve tüm roma'dan artık nefret ediyorum.. balotelli , motta ve milito duman oldular..

2) real madrid'in durumunu, galatasaray'ın gerets ile şampiyon olduğu sezonki durumuna benzetiyorum. bence istediklerini alacaklar bu hafta..

3) motherwell- hibernian maçı ile ilgili ntvspor'da sürekli gol uyarısı çıkıyordu. Penaltılara giden bir maç var, penaltı atışları devam ediyor sanmıştım. Bu nasıl maç..

nicomedia dedi ki...

vucinic gibi bi topçuya yazık.. de rossi ve totti adam değiller. bizde hakemlere sallayanlar herhalde dünkü hakemi görünce biraz susarlar.. dünkü hareketlerin birincisi bile yapılsa bizde atılır hakem çok bile dayandı totti'ye.gerçek bir futbol katili bu adam iyi bir ceza almalı..keşke vucinic gibi bir santraforu ligimizde seyrebilsek..

varol döken dedi ki...

6-2 den döndürdü motherwell, 67, 72, 76, 90...

oasis desteğiyle manchester city buraya kadar, seneye liam gallagher'ı forvete koyup kuruçeşme arena konseri kovalasınlar...

futbolunu bilmem ama vanity fair'deki pozuna göre ronaldo'nun taşakları messi'den iyi...

bir de taksim meydanının ortasına arabayı çekip halay çeken trabzonlu ne güzel trabzonlu ne haklı trabzonlu... tebrik ederiz...

orkun dedi ki...

Motherwell-Hibernian skoru gerçekten uçuk ama dün Türkiye Kupasının da finali oynandı, o da iki satırı hak etmiyor mu artık?

Oynamadan kazanır mıyız diye bir baktık, olmadı, Trabzon'a tebrikler. İlk yarı sonunda topa sahip olmada %55-%45 öndeyken şut yüzdelerinde 3/14, 1/2 geride olmak maçın özeti sanki.

drizzt dedi ki...

sadece totti'nin kendisi bile bütün inter takımından daha efsanevidir. yılların totti'sini kıytırık iki topçu için harcamam. helal olsun ne yapmışsa doğru yapmıştır. giderayak yine unutulmazlar arasına girdi. antipatik inter'e gereken cevabı verdi kaptan.

ronaldo... adam değilsin.

öyle yada böyle. real ıkınsada, tıkınsada barca şampiyon.

Adsız dedi ki...

sene başındaki city'ciler nerede merak ediyorum arsenal'i uefa kupasına iterler diyoru birileri

kutlu can dedi ki...

inter ve balotelli varken romadan niye nefret edelim tekme atıldı diye. dünyanın en antipatik takımları inter ve fener

BuRaK dedi ki...

şu an puan farkı 1. sevilla nın yenmesi gerekmiyor. berabere kalsa bile yeter.

BT dedi ki...

@Orkun
Türkiye Kupası finalini izleyemedim.

BT dedi ki...

@BuRaK
Mallorca peki kalan maçlarını alırsa beraberlik yetiyor mu Sevilla'ya?

geloraptor dedi ki...

Man City'nin ben Buffon'u alacağını zannetmiyorum. Elimizde Shay Given var ki şu anda ikisini kıyaslarsak Given daha iyi. Takımın birincil ihtiyacı orta saha. de Jong iyi hoş ama bu seviye için yeterli değil. Mücadeleci, her yere koşuyor amma velakin karşı sahaya geçti mi etkinliği çok düşüyor. Bu tip oyunculardan en azından her mesafeden sert vurabilmesini beklersin ama şutları da çok zayıf. Gareth Barry ile beraber çift yönlü oynayabilecek daha teknik bir box to box ortasaha şart takıma.

Ku.Ba dedi ki...

"Hatta yıllar sonra Keane gibi (İrlanda Usulü İntikam) hesabı kesmek de var. Ama..."

Burasini anlayamadim ben dogrusu. "Futbolda, Keane'in intikamina yer var, ama Totti'ninkisine yok" mu demek istiyorsunuz? O "ama"nin anlamini açiklayabilir misiniz? Fark nerede?

BuRaK dedi ki...

bt
bilmiyorum. sevilla beni ilgilendirmiyor . ben beraberlik yeter derken real madridi kastettim. yani barça-sevilla berabere bitip real bilbaoyu yenerse 1 puan farkla lider girecek 38. haftaya

BuRaK dedi ki...

bir de merak ettiğim bir şey var. ortaya soruyorum bunu. herkese yani.

bana c.ronaldo'nun manchester da yada real de oynarken saha içinde yaptığı bir pislik, futbol dışı bir hareket var mı ? söyleyin bakalım. pepe ve totti gibi kırmaya yönelik kasti tekme atmak, isimleri malum arjantinli bazı bacaksızlar (eskisi ve yenisi ) gibi elle gol atmak yada teşvik primi vermek gibi.. cevabı merak ediyorum

not: lütfen falanca maçta bilmem kimi formasından tuttu demeyin aptalca olur .

SirEvo dedi ki...

"Guardiola 6'da 6 yaptığında tekrarı zor denilen"
Zor mu? :)) Zor `iyimser` bir laf olmuş bence. İmkansız dendi, dedik, dedi herkes. Ama böyle giderse Mourinho daha çok can yakar. Süpürür o kupaları...

@BuRaK
Bazen saha içinde pislik yapmak, futbol dışı bir hareket yapmak gerekmez. Baştan aşağı tüm tavır ve hareketlerinle antipatik olursun. Ronaldo da öyle bir insan. Aynı Mourinho gibi. Ya çok seviliyorlar ya da nefret ediliyorlar. Mourinho yine hani kışkırtıcı açıklamalar falan yapıyor da Ronaldo'nun o saha içinde yaptığı hareketler, gol sonrası sevinçleri hatta o frikik öncesi hareketleri bile yeter sevilmemesi için.

Adsız dedi ki...

@kutlu can
Fener ne alaka saçma salak yorumlar yapmayalım.

Ferhat dedi ki...

Morinho bir sezonda değil 6 kupa 16 kupa bile alsa oynattığı aşırı defansif oyunla bana göre geçen yılın 6 kupalı Barca'nın tırnağı kadar bile tarihte iz bırakamaz.Daha doğrusu bıraksa bile izi Inter değil Morinhospor bırakır.Yere göğe sığmayan egosu narsist açıklamaları ile Inter'in başarısını bile gölgelemeyi başarır "special one".

O yüzden umarım oynamayı seven, hücuma yönelik oynayan Bayern kupaya uzanır.Van Gaal de aşırı kibirli narsist bir adamdır ama adam güzel oynatıyo.O yüzden umarım kupayı Bayern alır.

Bu arada Morinho Real'e giderse çok yakışır.Real'de Antipatik C.Ronaldo'dan sonra eksik kalan parça antipatik Morinho'ydu o da gelirse Real daha da güçlendirir.Hatta giderken yanına Balotelli'yi de alsın Voltranı kursunlar orda.

BuRaK dedi ki...

sirevo

görüdlüğü gibi öyle bir hareketi yok. bazı hareketleri dışında saha içinde kuralına göre oynayan centilmen bir oyuncu.

peki...

elle gol atmak mı daha antipatik, kasti tekme atmak mı (burda totti kral adamcılardan bahsediyorum ) yoksa bir gol atınca bir kaç şımarık jest yapmak mı daha antipatik.

Juan y Fer dedi ki...

Mourinho is the best coach of the world, for the moment Copa, soon Scuddeto and Champions
By the way, There is a good analysis of the Euroleague Final Four, written by the agent of the great Papaloukas and Cenk Akyol. The article is in English.

http://www.factual.es/deportes/2010/05/06/25041

SirEvo dedi ki...

Ronaldo'ya antipatik değil demek için Ronaldo'ya aşık falan olmak gerekiyor sanırım.
Gelmiş geçmiş en antipatik adamlardan biri BuRaK. O saydıklarının hepsi antipatiklik ama Ronaldo'nun antipatkliği tarif edilemez.

pompelmo dedi ki...

Ronaldo is God.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Şimdi,

"Dünyanın en iyi 1., 2. ve 3. oyuncusu benim.", "90 milyon euro ederim." ve benzeri lafları defalarca söylemek antipatik.

Penaltı kaçırınca takım arkadaşı tamamladığında gole sevinmemek antipatik.

Dirsek atıp rakibin burnunu kırmak antipatik.

Finali kaybedince kudurup "Zaten buraya gelmeyi haketmemişlerdi." demek antipatik.

Finali kaybederken Puyol'dan çalım yiyip sonra arkadan tekme atmak antipatik. Daha da örnekler arttırılabilir.

Bunların hiçbiri Totti'nin hayvanlığı ile kıyaslanacak şeyler değil. Herkese antipatik gelmeyedeblir. Ama insanların bu şartlar altında Ronaldo'yu antipatik bulması, Messi'yi daha sempatik bulması normaldir... Yoksa "Apaçi'ye benziyor." diye değil bu adamın bu kadar sevilmemesinin nedeni.

"Bence."

abdullah keskin dedi ki...

rakip takım her ne yaparsa yapsın prof bi futbolcunun kendini kontrolü şarttır çok amatörce bi hareket olmuş tamam mütiş vurur topu iyi aşırtır ama amatör bir halısaha topçusundan farkı yoktur artık dünyada bu tiplere pek futbol oynatılmıyor

geloraptor dedi ki...

Bir oyuncu saha içinde yapacağı en antipatik davranış ne totti'nin tekmesi ne elle gol atması, ne penaltı noktasını kazıması ne de roy keane usulü intikam almasıdır. kanımca ronaldo'nun bu sezon hangi maçta şu an tam hatırlamıyprum ama kendi kaçırıp higuain ya da başka bir takım arkadaşı tamamladığında gole sevinmek yerine üzülmesidir. ronaldo'yu zaten sevmezdim ama bu sezon o hareketten sonra naparsa yapsın bu intibayı düzeltemez. aynı şekilde ibrahim akın bizdeykene yapmıştı buna benzer davranışı, o da o gün bitmişti gözümde.

Ku.Ba dedi ki...

Bülent bey? Yukarida sordugum sorunun cevabini gerçekten merak ediyorum.

BT dedi ki...

@Ku.Ba
Keane'nin hikayesini biliyorsan bu sorun bana anlamsız geldi. Adam diyor ki beni sakatlayanı gittim ben de sakatladım. Dişe diş kana kan intikam hani. Totti'ninki arkadan kalleşlik. Yeterli mi?

Ku.Ba dedi ki...

Bilmiyorum, belki ben onemli bir seyi kaciriyorum ama, hala durumu anlamis degilim. Bakin, o eski yazinizda ne demissiniz:

"[Keane] 97-98 sezonunun 9. haftasında Leeds United maçında Norveçli Haland'a çelme takmak isterken yerde kalıyor. Haland ucuz yırtıyor. Şimdilik! Keane'nin kırmızı karttan yırtmak için yerde kıvrandığını hakeme anlatmaya çalışan Haland, rakibinin sezonu kapadığından habersiz."

Ilgili videoda da gorulebilecegi uzere, Haland'in Keane'i sakatlamaya yonelik hicbir hareketi yok. Tam tersi, Keane'in kendisi rakibini faul ile arkadan durdurmaya calisiyor. Arkasinda olup biteni dogal olarak goremeyen Haland ise, gayet anlasilir bir bicimde Keane'in numara yaptigini saniyor ("rakibinin sezonu kapadığından habersiz"). "Intikam" gerektericek, hele hele 4 yil sonra (cocuk gibi) alinan bir intikami gerektirecek bir hareket yok ortada.

Oysa Totti'nin durumunda siz sunu belirtiyorsunuz: "Interlinin [Balotelli'nin] normal bir adam olmadığını biliyoruz. Hem skor hem de muhtemelen söyledikleri (Totti, San Siro'da yaptıkları ve maçta söyledikleri yüzünden diyor maç sonrasında) Totti'yi çıldırtmıştır."

Yani, sizin mantiginizdan yola cikacak olursak, burada Totti'ye intikam hakki doguyor. Totti cocuk gibi 4 yil beklemeyi degil, hemen ayni macta intikam almayi tercih ediyor. (buradan Totti'nin hareketini savunmaya calistigim intibasi uyanabilir: oyle bir sey soz konusu degil tabi. sirf sizin mantiginizdan yola cikarak yaziyorum bunlari)

"Haland'ın futbol hayatı sona eriyor" diyorsunuz bir de o onceki yazida. Insaf. Bu durumda Keane'i kahramanlastirmaya, yaptigi hareketin futbolda yeri oldugunu iddia etmeye - ote yandan Totti'yi yerden yere vurmaya ne gerek var?

Asphalt Monkey dedi ki...

Ya bu Totti bu kirmizi karttan hemen 2 gün sonra Cagliari macinda nasil oynadi? Üstelik maci kazandiran 2 golu de o atti. Bugun de haberi cikmis 4 mac ceza aldi diye. Bu nasil istir, bilen varsa anlatsin lütfen.