4 Mayıs 2010

Mourinho'nun Puyol'a Attığı Tokat

Türkiye'de internet gazeteciliği ne yazık ki yerlerde sürünüyor. Muhabir zaten yok, editör için aranan tek özellik "Kopyala yapıştır". Bunu yapabilen gazeteciyim diyor çevresine. Barcelona-Inter maçının ardından Hürriyet'in internet sitesi bir video yayınlamış. Başlığı: Kaptana Tokat Attı. Altında yazan bölümü ben de aynen aktarıyorum:
"Barcelona ile Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçı bitti. Ancak maçtan çok İtalyan ekibinin teknik direktörü Jose Mourinho'nun hareketleri konuşuluyor. Karşılaşma öncesi Mourinho, Katalan ekibinin kaptanı Puyol'un ensesine tokat atıyor. Tokatı yiyen tecrübeli kaptan şaşkınlık içerisinde ne olduğunu anlamaya çalışırken, takım arkadaşları ise gülmekten kırılıyor."
Bu videoyu alıp koskoca Hürriyet'in sitesine koyan bir kez olsun seyretmemiş mi yahu? Bu video 2006 yılından. Hadi bunu bilmiyorsun. Puyol'un yanındaki adamlara bak. Eto'o var orada. Ne işi var Eto'o nun Barça formasıyla? Marquez var 11'de. Gio var. Yedirebilirsen yedir okuyucuya. Mourinho, Puyol'a tokat atmış.... Hadi be oradan...

36 yorum:

nicomedia dedi ki...

yemedik zaten puyolun forması bile eski formadan anlaşılıyo..yazık böyle bi haber yapana..

Rumeras dedi ki...

Hadi onlara dikkat etmiyorsun maçı da mı izlemedin formalara bak :)

Adsız dedi ki...

Rıdvan'ın şike iddialarına karşı verdiği cevaptan sonra Vatan Gazetesi'nin sitesinden verdiği haber: http://img580.imageshack.us/img580/3550/vatan.jpg

Programın adı (birden fazla yerde) "Yüzde Yüz Futbol" değil de "90 Dakika" olarak geçiyor. Şike iddiaları ile ilgili haberi yayınlayan gazetede Vatan'dı.

Adsız dedi ki...

yahu maçta puyol oynamadı zaten. herif cezalıydı.

tolga dedi ki...

marquez'in kendisi yok kendisi olsa at kuyruğu yok:)

Emre Uzundağ dedi ki...

marquez'in saçlar da mı dikkatini çekmez be kuzum!

Argentinian dedi ki...

ben böyle rezalet görmedim.Futbolun F'sini takip etmeyen adamlar ülkenin ''sözde'' önde gelen gazetelerinde haber yapıyor..yazık

Rebellious dedi ki...

Hürriyet ALMA, ALDIRMA !
sitesinede girmesek iyi ederiz

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Konuyla alakasız olacak ama,"1 yıl daha Inter'de kalacağım." demiş. Mourinho. Çok üzüldüm. Jose'nin Real'e gitmesinden başka hiçbirşey La Liga'yı benim için heyecanlanlı hale getiremezdi. Umarım çark eder...

gökhan özdemir dedi ki...

mourinho'nun chelsea'den anları olarak hazırlanmis bi video var ordan arak bu goruntu..
http://www.youtube.com/watch?v=Z22vS-3Jkmk&playnext_from=TL&videos=RxwhuMRX6Kw

volkanbk3 dedi ki...

ne kadar tık o kadar reklam=para...
merak uyandır tıklattır izleyip izlememesi ya da içeriğinin ne olduğu önemli değil...

Ahmedigo dedi ki...

hürriyet, Milliyet vs. gibi Doğan Medya yayınları Ekşi Sözlük'te "seksi resimleri için tıklayınız gazeteciliği" diye tabir edilen bir gazetecilik türü yapıyorlar.

İngiltere'de bunu The Sun yapıyor. Eminim çoğu ülkede vardır bu tür yayıncılık. Ama hiçbir yerde bu cins yayıncılık, gazetecilik ana akım medya, amiral gemi filan diye takdim edilmez. Türkiye'de işin çivisini çıkartan bu.

"Güya ana akım" gazetelerin göt meme göstermesi ve internetten kopyala yapıştır metodu ile yıllardır gazete çıkarır gibi yapmaları hep, halkın da gazete okuyucusu gibi yapmasıyla alakalı.

Böyle başa böyle tarak.

Adsız dedi ki...

Turk futbolunun gelismesinin onundeki en buyuk engel Turk spor medyasi. Bu medya adam edildigi zaman, sahadaki futbolun kalitesi artacak; tribunlerdeki siddet olaylari bicak gibi kesilecektir. Su an medya, taraftarlari birbirine dusurup bundan para kazanmaktan, sansasyon yaratmaya calismaktan baska bir ise yaramiyor. Futbol onlar icin sadece bir arac; ulkemizde baska bir spor dali populer olsa, ornegin basketbol gibi, su suna soyle dedi, sunun sevgilisi buymus gibi haberleri basketbolcular icin de goruyor olurduk.

AFO dedi ki...

Şaka gibi ya! Barcelona'nın forması eski, Eto'o Barcelona'da oynuyor, o maçta cezalı olan Puyol var karede, Marquez var ki hem oynamadı hem de saçları uzun değil artık. Yanılmıyorsam Van Bronckhorst da görünüyor ekranda. Yanarım yanarım da Hürriyet'e editör olan adamın futbol cahilliğine yanarım. :)

Bellamy. dedi ki...

mourinho inter'den çok acaip para almıştır kalmak için. başka türlü açıklanamaz :D

unknown dedi ki...

geçen günde lig tv yada spormaxteydi galiba, adamın teki (yorumcu demiyorum) Gio dos santosu ipswich town'un bırakmıyacağını söyledi.. İyi bari o takıma bakmış nerden geldi diye bu da bi gelişme.. Jo'yu da everton'un oyuncusu zannediyodur kesin..

Doga dedi ki...

spor uleması sayın "damat" ercan saatçi bu sene oldu diyorsa bu sene olmuştur. bu basın biz de oldukça frank rijkard daha çok kapak takar bunlara

Protanopia dedi ki...

Hürriyet'in bu bilmem kaçıncı falsosu. Adam yerine koyup girip okuyanın da suçu var bence.

TA dedi ki...

bütün dikkatler morinhoda olduğu için diğerleri fazla irdelenmiyor.genel bir yargıya varırsak spor medyasında ve diğer olaylarda hep aynı yutturmacayı yapabiliyorlar.insanları bir şeye odaklayıp başka ayrıntıları gözlerden kaçırmak.bloglar oldukça uyanık bu haberde.acaba diğer haberlerde de buna benzer şeyler olmuyor mudur!!!???

@milanbarassa

genel türk medyası ne ise spor medyasıda ondan bir farkı yok.

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

gözünü sevdimin k.has spor iletişimi.. işte aynen böyle olmayalım diye uğraşıyorlar orda =)

bahtiyar dedi ki...

ben sanmıyorum bunun farkında olmadıklarını. olabilecek en sansasyonel şekilde haberi sunmak için yalan yanlış şeyler yazıyorlar. hürriyet klasiği sayılır bu, habere atılan başlıkla içeriği hiçbir zaman tutmuyor zaten. burada da bu şekilde yazıp daha fazla ilgi çekmek istemişlerdir.

scientist dedi ki...

yanlış bi haber değil ki bu!metinde ne gibi bi yanlışlık var ki ne tarih var ne de olayı yanlış şekilde yroumlama.tek sorun gündemi geriden takip etmeleri..seneye koyarlar mourinho nun camp nou'daki hareketlerini...

maliano dedi ki...

Bloglardan aldığı habere kaynak vermeyip, aynı haberi başka gazeteyi kaynak göstererek yapıyorlar. Biri çalıyor, diğeri hırsızı kaynak gösterip tekrar çalıyor. Keşke bloglar kadar dürüst olabilseler. Bizler en azından aldığımız yerleri kaynak olarak veriyoruz. Bu haberi yapanlar kadar rezil etmiyoruz kendimizi. Canları yine olta istiyor sanırım...

SirEvo dedi ki...

Şaka...

Unknown dedi ki...

ben bir de seksi fotoğrafları için tıklaynız ibaresi beklerdim bu gazeteden..

Unknown dedi ki...

Siz de hata yapmışsınız. "Koskoca Hürriyet" denir mi o gazeteye? Okuyucuyu salak yerine koyan bir numaralı gazete demeniz gerek.

fayrap dedi ki...

abi buda bir şey mi ? messi den küfür eden taraftara tokat diye video var feysde :D:D:D oysa ki o arkadaş bildiğin antrenör jorge roura. ama milletimiz işte olayı hep başka yönleriyle ala almayla ünlü. adam şaka yapıyor. bunu gören ne anlıyor. bu eminim sadece bizim ülkemizde oluyordur. ama ona desen ki puyolun a takıma çıkmasında ki katkı gidip van gaale rapor etmesiyle mourinho ya ait. bilmediği konu olduğu için güler geçer. biz işin sadece yalan ve abartı bölümüne bakıyoruz.

Burak Özdemir dedi ki...

Bizim gibi İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı bölümü mezunlarıda işsiz geziyor Bülent abi..!

varol döken dedi ki...

herkes için daha fazla cehalet...

natgeo dedi ki...

biraz ayıp olcak ama ohaa diyorum. bazı kendini bilmezler bu haberden yola çıkarak hürriyet-milliyet gibi iki değerli gazeteye saldırma fırsatı bulmuş. ayıp denen birşey var. alma aldırma yazan kişiye söyleyecek söz bulamıyorum.

Gala's dedi ki...

Şu Hürriyet'i alma aldırma.

Sitesine girme, girdirme.

Adamlar resmen fb resmi yayın organı oldular. Torpillerle spor müdürlerinin değiştiği bir gazete 200 yıllık olsa ne olur 500 yıllık olsa ne olur.

Tarafsız, basın ilkelerine uygun ve doğru haber veriyorsa odur en iyi gazete.

Bütün pisliklerine girmeye gerek bile yok. Bilen bilir. Hürriyet sadece gazete değildir.

occasion dedi ki...

hakkaten nilay yılmaz çok orijinal yazıyor ya. az önce baktım milliyete. bu kadar da orijinallik bir insanda, pes doğrusu :)

rıdvan da dün gece mourinho nun bir dönem barça da çalıştığını bilmediğini söyledi. "aa öylemiymiş" dedi f.akdağ'a.

ben utandım ekran başında. bu ülkenin en iyi futbol! yorumcusu, şu an dünya futbolunun en önemli figürünün çok da meşhur olan hikayesini bilmiyor. yapacak bişey yok.

al nilayı vur rıdvana. yada tam tersi.

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

habertürk dün urfa'dan alakasız haberlerle başlık attı gazetesine yetmedi vatan kazım'ın asılsız çıkan skandalından sonra rıdvan hocaya çamur attı. Hüriyet mi farklı oalcak hepsi benim gözümde aynı terrane ama hürriyet fenerli eheh öhöh diyenelre açıp ta gülüyorum yeter yahu en fazla haberi olan fener bunların %80i yalan nasıl engelleyecek şuan tek spor kanalı fenerin var bjk tv battı gs tv digiturk'e özel şifreli ufak kanal kaldı fener zaten kendi dergisi tvsi ile var neden başka bir medya gücüne ihtiyaç duysun ki geçiniz hiçbirini okumuyorum rahatım eksikliğini çekmiyorum. Bu arada formada eski önde reklam yok görmeyen varsa.

UGUR BEKTAS dedi ki...

futbol,
bloglardan okunuyor artık..
blogların ağır abilerine üstadlarına sesleniyorum şahsım adına;hepinize sonsuz teşekkürler,emeğinize binlerce teşekkürlerimle..
gazetelerin spor servisleride gitsin pazarda domates satsın...
yaşasın bloglar !!

kadir fidancı dedi ki...

bırakın spor camiasını bildiğim gördüğüm tüm camialarda şu mourinho kadar anitpatik bulduğum birisi yok! buna yakın bir antipatiklik de ronaldo da var. aziz yıldırım bile bunların yanına yaklaşmıyor benim için bir galatasaraylı olarak. mourinho, ronaldo yetenekli insanlar alanlarında tamam ama bu ukalalıkları, ben en iyiyim'cilikleri onları boğma isteği uyandırıyor insanda.. burda puyol a yapılan hareketten hiç hoş değil, karizmatik dedikleri adam burda enseye şaplak atıyor, camp nou da çocuk gibi seviniyor. küçük dağları yarattığını da söyler yakındır. yaşasın pep-messi, yere batsın mourinho-c.domaldo

kadir fidancı dedi ki...

önceki yorumda (mourinho yu görünce)unuttuğum çok önemli bir şey var, medya.. daha önce bülent abinin attığı oltaya takılmıştı biliyorsunuz ki hürriyet ve habertürk : http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/12/oltadaki-balklar.html

bunun üzerine onlar hala aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar, bu işten ekmek yiyorlar üstelik!! helalliği sorgulanır ekmeklerinin!!