4 Mayıs 2010

Leo Franco'nun Ardından

Kızağa çekilmişti, tekrar denize indirmeleri zordu. Bugün itibariyle de jilet oldu. Arjantin bandıralı Leo Franco ile Galatasaray'ın yolları ayrıldı. Haftalık izninden ayrıldığı İstanbul'a artık eşyalarını toplamak için dönecek. Blog arşivini kontrol ettim. 3 Şubat tarihli Leo Franco'nun kredisi başlıklı yazı özetle Galatasaray taraftarının gözünde kredisinin bittiğinden bahsediyor. İlginçtir, Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid, Galatasaray'a çıktığında yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Leo Franco en iyi maçını da Vicente Calderon'da oynadı. Lucas Neill sezon başında alınmış olsaydı belki de çok daha parlak bir başlangıç yapacaktı. Kısmet işte. Sonuçta şampiyonluk yarışına havlu atmış bir takımda fatura elbette ki birilerine kesilecek. Galatasaray'ın elinde Ufuk varken Hakan Arıkan ile ilgilenmesi komik. Hakan ve Serdar Özkan'ı alabiliriz diyen Haldun Üstünel yavaş yavaş Yıldırım Demirören'leşmeye başlıyor. Aykut birinci kaleci olursa Galatasaray gelecek sezon Leo Franco'yu da arar. Milan Baros ve Lucas Neill dışında bütün yabancıları satabiliriz, Giovani'nin bonservisini almayacağız diyen Haldun Üstünel galiba yine 30-40 gün İstanbul'dan uzak kalacak. Geçen sezon harcanan rakamların ardından bu sezon milyonları saçacak bir durumları kalmadı.
De Sanctis'ten Leo Franco'ya
Leo Franco&Galatasaray
Leo Franco ve Rubinho

23 yorum:

SkyCaptain dedi ki...

Franco'nun şampkadan tavşan çıkartabilen bir kaleci olmadığını Mallorca yıllarından biliyorduk. Bence yabancı kontenjanı kaleye kullanılacaksa Mondragon gibi işini layıkıyla yapan adamlar bulunmalı. Yoksa Franco'nun yaptığını Aykut da yapar, Serdar Kulbilge de...

ek dedi ki...

Belki Ufuk Aykut'un yerini alir - Valdes vs. Rustu misali.

Sade dedi ki...

Bu ufuk ve aykut takıntısını anlayamıyorum. Aykutun ortalaması 1 gol. Yani aykut ile galatasaray maçlara 1-0 yenik başlıyor. Nasıl bir ümittir bu da Aykuta sarılıyorsunuz? Ufuk kaç maç oynamış ne yapmış ne etmiş? Taraftar taraftar değil ya Türkiye'de! Yabancı kaleci de gelmeyecek gibi, seneye de en büyük problemimiz kale olur? Bir iş ancak bu kadar doğru yapılamaz, beleş oyuncu araştırma kurumu gibi çalışan transfer komitesine de şimdiden sevgilerimi sunuyorum.

sunshine dedi ki...

Bende bu aykut'a takıkları anlamıyorum nedense.Neden arayacakmışız leo franco'yu, hangi maçı kurtardı söyler misiniz? 2 senedir yabancı kalecilere emanetiz elde ne var peki? ondan önceki sene yerli kaleci vardı hiç değilse şampiyon olduk.Ve ortalaması 1 gol denilen aykut'un(orkun'la beraber), o dönemde yedikleri gol son 7-8 sene de yenilen golden daha azdı.İstatistik canavarısınız ya alın size istatistik. Aykut'u geçtim daha 10 maçını izlemedikleri ufuk hakkında yorum yapan yapanlar "mükemmel taraftar" belki de türkiye'de değildir ondandır.

serdar dedi ki...

Şu mantıkta bir hata var. Bir sezonu Orkun - Aykut'la geçir, sonra De Sanctis'i getir, onları yedeğe çek, sonra Franco'yu getir Aykut gene yedek. 5 maç oyna, birinci kaleci yap. Bu adam iki sene dışarıda oynasa diyecez tamam, olgunlaştı falan. Yatarak mı iyi kaleci oldu bu adam!

Ben Franco'nun gönderilmesini bir açıdan mantıklı buluyorum, yerli iyi savunmacı bulunamadığı için yabancı kontenjanı açılacak. Ama o zaman onun yerine Aykut uygun isim değildir.

Aykut'la geçirilen sezonlardan sonra hep şunu gördük. Bu kalecinin en büyük sorunu çıkmak konusunda zamanlama hatası yapmasıydı. Hem dikine hem yatay toplarda çıkamıyordu. Galatasaray gibi savunmayı ileride kuran bir takımda bu saatli bomba etkisi yapacaktır.

Yerli kaleci olarak Hakan doğru seçim olmayacaktır. Alabileceğiniz yerli kaleci de yok. Yabancı kaleci alacak bir bütçe de yok. Neden Franco gidiyor?

Ben mi çok rasyonelim?

Adsız dedi ki...

Yillarini bu takima vermis bir Galatasaray taraftari olarak, artik transferleri takip edecek, butun yaz resmi siteyi yenileyecek istegim kalmadi. Eminim cogu taraftar icin de aynidir. Yine yeni yabancilar gelecek, havaalani yikilacak, sezona hizli bir giris yapilacak. Ancak daha sonra sirasiyla Subat'in basinda Turkiye Kupasi'na, Mart'ta Avrupa'ya ve de Nisan'da lige havlu atilacak. Iki yildir ayni filmi izliyoruz. Galatasaray buyuk bir cogunlugu yanlis olan transferleriyle taraftarlarini hayal kirikligina ugratmaya devam ediyor. Bu tablo pek degismeyecek gibi, cunku bu sezon dokulen orta saha icin adi gecen isimler Super Lig tecrubesi bile olmayan Musa Cagiran ve Veli Kavlak.

freeland dedi ki...

Mondi'de sonraya kaleyi genç bir Türk'e emanet etseydi Galatasaray çoktan iyi bir kalecisi olmuştu.

Sahi ya Fenerbahçe'nin en son yabancı kalecisi Toni Schumacher miydi?

Bellamy. dedi ki...

franco'yu yolla, santos'u yolla, jo'yu yolla. kim gelecek bu adamların yerine? kronik sakat baros ve kewell yine yarı yolda bırakırsa ne olacak. ya çok büyük paralar harcanacak bu isimlerden iyilerin gelmesi için, ya da özkaynağa dönülecek yine. reykard özkaynakla oynar mı, sanmıyorum. bakalım neler olacak.

Selocan dedi ki...

Leo doğru karar. Aykut'un Leo'dan eksiği olduğunu düşünmüyorum, zamanı gelmişti artık.

Giovani'nin bonservisi alınmazsa çok büyük hata yapılmış olur. Mutlaka bu adamın opsiyonu kullanılmalı.

Baros, Neill, Giovani ve Keita kalsın alayı gidebilir. Türkler de dahil buna.

unknown dedi ki...

Franco'dan umutluydum sene başı ama yanılmışım.. Bence kaleye büyük maliyeti olan biri alınmamalı.. ortalama bir kaleci yeterlidir.. Kaleye harcancak para yerine defansa harcansa maç başı gol yeme oranı ciddi şekilde azalır.. Franco hatalıydı tamamda, Trabzon maçında hatayı yapan defans değil miydi? Fenrbahçe maçında hadi vur Selçuk'a bak önü açıyoruz başarabilirsin vur hadi diyen savunma değil miydi? Bu savunma anlayışına julio cesarı getirin çok şey değişmez..

Protanopia dedi ki...

Ufuk-Aykut idare adilir artık da Haldun Üstünel bu açıklamaları yapmışsa-ki yapmış gözüküyor- ben umudumu yitirmeye başladım gelecek yılla ilgili. Keita neden gitsin? Gio'nun bonservisi 4-5 lira civarında iken ve takıma alışmışken neden alınmıyor?

tofi dedi ki...

fenerbahce'nin son kurbanı oldu...eskiden hayrettin, friedel, kafasını direklere vuran mehmet, son senelerde de sanctis...
biraz da ufuk şans bulsun artık, zira topu rakip önune çelen biri, benim için güven veren kaleci olmaz...bkz aykut vs. sivas maçı

Unknown dedi ki...

@ Bellamy.
Kewell tamam da baros niye kronik sakat damgası yedi anlamadım.

Minozzi dedi ki...

Galatasaray taraftarı "O gelsin, şu gitsin" diyedursun, "Gönderilen her yabancıyla böyle sorunlu ayrılan, gelirken öve öve bitiremeyip giderken kınalar yakan zihniyet kaç yabancıyı ikna edebilecek avrupa liginde oynayan takıma getirmeye?" diye sormak lazım.

P.S: En son şampiyonluğun türk oyuncularla geldiğini söyleyen ilk kişiye de boncuk hediye edilecek.

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

baros ve neill dışında bu takımda keita diye bir adamın olduğunun farkında umarım haldun üstnel.. bu sene galatasaray ligi 3. bitirdiyse bu en çok keita'nın sayesinde yoksa 5. zor olurdu.. elano'nun ise dünya kupasında sonra çok farklı olacağını tahmin ediyorum bu 4 oyuncu kalmalı ama kewell konusunda artık ben de duygusal davranamıyorum..

bahtiyar dedi ki...

galatasaray'ın gelecek sezona aykut'la yola çıkabilmesi için 1996-2000 arası galatasaray kadrosunu oluşturması lazım. o zaman bu kaleci sıkıntısını ilk 2 sene çok çektik, mehmet bölükbaşı ile şampiyon bile olduk ama bu kalecileri taşıyabilecek bir takım vardı. bu kadro kötü kaleciyi kaldırmaz, hele ki hedefler büyükse iyi bir takım bile yetmez. bu arada hala aykut'tan medet uman insanları anlayamıyorum, gerçekten kalede aykut'u görüp gönül rahatlığıyla maç izleyebilecek insan var mı? ufuk zaten hiç oynamadı, nasıl bir performans vereceğini bilemeyiz.

haldun üstünel'in de artık yarım sezonluk transferlerden vazgeçmesi şart. bundan sonra gelecek yabancıların keita, baros, neill seviyesinde ve uzun süre yararlanabileceğimiz yaşta olması lazım. deneme tahtasına çevirdik zaten takımı bu sezon.

Unknown dedi ki...

Aykut u istemiyoruz.Yönetim allah rızası için bu sene olsun herşeyimiz tam olsun.Aykut kalede uyuyor bazen.Kadıköy deplasmanına Aykut ile nasıl çıkarız.Zaten 1 gol yedikmi dağılıyoruz orada.

Aykut oynayacaksa Ufuk oynasın daha iyi.

Ayrıca Galatasaray ameliyatlarını acbadem hastanesinde yaptırmasın.Bolu devlet hastanesine gitsinler oradaki doktorlar Galatasaray kulüp doktorlarından daha iyi.Baroş u onlar ameliyat etseydi sezonun ikinci yarısı hiç sıkıntı olmayacak belkide UEFA yı bile kazanabilecektik.Bir hatanın nelere mal olduğunu yönetim iyi hesap etsin.

muyek dedi ki...

Koysunlar ufugu kaleye , arkasina da orkun usak gelsin , 3uncu kalecide Aykut olsun adam zaten 15 sezondur yedek 2 sezon daha yedek otursa ne olur tikir tikir parasini aliyor arada sirada da cikar ziraat kupasinda oynar iste.

Ufuk gibi potansiyelli bir adamin kaleye bunca zaman gecirilmemesi zaten hata. Francoyu da Aykutu da cebinden cikartir , kale diregine camasir diye asar :)

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Açıklamaların aslı kesin değil ki. Haldun Üstünel'in isim vereceğini, detay vereceğine inanmıyorum. Hele ki işin içinde kanaltürk varsa bir düşünmek lazım.

Hakan ve Serdar'ı alabiliriz açıklaması, bir fotonun altında yazılı metin gibi yayınlanmış bir haber, videolu değil yani. Ne kadar gerçek tartışılır. Hemen bir kalıba sokmak, Demirörenleşiyor demek hatalı yaklaşımdır.

Ayrıca nedendir bu Haldun Üstünel'i bitirme çabası anlam veremedim. Yurt içi yerli transferlerle Adnan Sezgin ilgilenmiyor mu? Hakan Arıkan'ı transfer mi ettik? Daha hiçbir şey netleşmeden hoş olmamış bu yakıştırma.

Gala's dedi ki...

Adnan Polat açık açık söyledi kaleci transferi olmayacak.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Hakan'ın da 3 yıl daha anlaştığı ajanslara düştü zaten. Yazıklar olsun Haldun. Bir adamı alamadın!

nit dedi ki...

valla hiç biri umrumda değil, gio ya yanacaz gene hele bi de kupa da çoşarsa..topal ı satmıyolar mı satsınlar üstüne biraz koyup alsınlar işte, öfff. kaleye de bence ufuk geçsin görelim.

bizim anıl ve cem de gelsin onları da bekleye bekleye bir hal olduk senelerdir.

Adsız dedi ki...

Keita başçavuşun eşeği mi oluyor bu durumda ?

Adam tek başına getirdi takımı buralara.

O olmasa Uefa yapamazdı bu takım.