8 Mayıs 2010

Guti Galatasaray'a?

Yazın geldiğini nasıl anlarsın? Karpuz kabuğu denize düşünce mi? Transfer bombaları, spekülasyonları da fena değildir. Evet, yaz geliyor. Guti bu akşam Santiago Bernabeu'ya veda ediyor. A. Bilbao maçı Real Madrid formasıyla son maçı olacak. Ayrılacağı çok önce açıklamıştı. Marca bugün 1. sayfasını ayırmış. Rijkaard'ın kendisini istediğini ve Galatasaray'ın 2 yıllık sözleşme teklif ettiğini iddia etmişler. Detaylarını araştırmak lazım. Mantıklı haber, mantıklı transfer diyeyim şimdilik...
****
Haberi Marca detayları gazetede diye vermiş internet sitesinden. Gazetede bir sayfa ayırmışlar. Ulises Sanchez-Flor imzalı haberi okudum. Yukardaki satırlardan farklı bir detay yok. Rakam kesinlikle yok. Lakin fahiş bir hata var. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde yazmış İspanyollar. Arşivden bir haber. 28 Aralık 2009 tarihli: Guti Beşiktaş'a

47 yorum:

Adsız dedi ki...

türkiye'den bir büyükle ne zaman adı anılacak diye bekliyordum açıkçası. bu takım galatasaray çıktı. olabiliretesi yüksek bir transfer. iyi para isteyecektir, iyi para verilirse de gelecektir.

Onur Aydın dedi ki...

Muhteşem olur, keşke...

Unknown dedi ki...

gazete şöyle diyor:
"Guti will be the new leader of Turkey's most powerful club."

guiza ve dede nin transferini ilk haber veren bunlardı galiba.

admin dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak söylüyorum; umarım gelmez. Süper bi topçu kendisi. Oynadığı her maçta asist yapma gibi bir durumu var kendisinin. En son 3 gün önce Higuain'e müthiş bir asist yapmıştı. Uzun lafın kısası; Allah'ım inşallah gelmez :)

serdar dedi ki...

Biraz klişe olacak ama Arap ülkesine gidiş formatı yaşanmasından korkuyorum. Yıllarca en üst düzeyde forma giyen bir oyuncunun Türkiye'nin sert ligine tekrar motive olabileceğinden kuşkuluyum.

Guti benim yıllarca neden yedek bekliyor diye kafa yorduğum bir futbolcuydu. Eğer beraberinde mücadeleci ve zeki futbolcular oynarsa Elano'nun yapması gerekenleri ondan bekleyecekler sanırım.

Yalnız gene aynı tartışmalar dönecek. Guti de Elano gibi Hagi, Lincoln, Alex ekseninde bir oyuncu değil. Elano'nun pişmiş ve olmuş versiyonu.

Bir de Elano'yu satabildiklerini varsayıyorum. Çünkü ciddi maliyetli iki oyuncuyu kaldıramaz Galatasaray bütçesi...

mondo trasho dedi ki...

dedikodusu bile tüylerimi diken diken etti! topuğuyla verdiği bi gol pası vardı, inanılmazdı. deportivo maçıydı sanırım.

Neo Wan dedi ki...

@Gökhan

sen fenerli falan değilsin olsa olsa guti transferini rakibin ağzından yüceltmeye çalışan bir galatasaraylısın.
eğer fenerliysen hemen bırak bir dandik transfer yüzünden allaha yalvaracak kadar korkasın çünkü.

SirEvo dedi ki...

Gelirse GS seneye şampiyon olur bu kadroyla..

admin dedi ki...

@Neo Wan

Sondaki :) işaretini ne anlamda kullandığımı anlamadın sanırım. Ben gelmemesini isterim, Allah'a dua etme kısmı ise sadece mübalağa. Neden bu kadar abarttın anlamadım.

Arkhe dedi ki...

Galatasaray kurduğu kadrolarla 2 sezondur sezona şampiyon başlıyor.

Unknown dedi ki...

Realde çok beğeniyorum hatta daha çok oynasın da izlesem diye bakıyorum ama TSL'de aynı performansı verip vermemesi tam bir muamma. Artık bizim lige gelen futbolcuların ne vereceği yazı tura gibi olmaya başladı. En büyük örnek bu sene Galatasarayın yaptığı taransferler, transferlerden beklentiler, ve o transferlerin takıma ne verdiği.

Shareef dedi ki...

Liverpool'da almak istiyor kendisini zannımca tercihi Liverpool olacaktır.. GS'ye gelse sene sonunda Elano'ya yapılanlar yapılacaktır ona da, hayrını göremezler yani :D

fethi dedi ki...

gelirken raul'la gago'yuda yanına al

PhilandMaths dedi ki...

galatasaray'in ihtiyaci olan bir transfer degil bana gore. gelirse cok guzel olur, faydali da olur ama, takimin ihtiyaci olan derleyen toplayan adam rolunu ustlenemez bence. ama soyle bir faydasi olabilir, arda'yi icine girdigi psikolojiden kurtarip, once eski arda, sonra da hedeflenen arda haline getirecek vizyonu katabilir. boyle futbolcular, sadece bunun icin bile alinabilir bence. ornegin, kazandirdigi inanilmaz basarilar bir yana, emre'nin emre olmasindaki en buyuk katki, tartismasiz hagi'ye aittir.

Unknown dedi ki...

Guti iyi bir oyuncu, ama yaşı biraz ilerledi.Ayrıca pique ve İbrahimoviç olayının bir benzerini de Guti nin yaşadığı yazılmıştı daha önce.Gelirse bu birkaç hafta medyada ballandıra ballandıra anlatılacaktır.

Galatasaray iki sezondur iyi transferler yapıyor,geçen sezon bütün defans oyuncuları sakatlamıştı oynatacak oyuncu yoktu bu sezon bir benzeri forvet oyuncuları sakatlandı, Arda bile beline aldığı bir darbe ile 3 hafta oynayamadı.

Uzun lafın kısası Galatasaray geriye Marquezi alsa önüne Hamit i Emanayı Guti yi alsa bile Sağlık ekibini gözden geçirmediği sürece önümüzdeki sezonda başarısız olma ihtimali çok yüksektir.Sanki Türkiyede başka hastane yokmuş gibi Ameliyatları Acıbadem hastanesinde yaptırıyorlar.Kimin Acıbadem ?

CeM dedi ki...

Galatasarayın asıl trasfer yapması, bütcesinin önemli bir bölümünü ayırması gereken oyuncu profili orta üçlünün tam ortasında oynayacak sahadaki akışkanlığı sağlayacak, modern orta saha tanımına uyan çift yönlü bir orta saha oyuncusu
bu eksiklik giderildiği anda mehmet topal ve elano gerçek kimliklerini ortaya koyacaklardır. İkisi de inşallah seneye kadromuzdaki yerlerini korurlar..

mtnsut dedi ki...

Pas vermekten başka bir işe yaramıyor.
Elanodan iyidir , gelmesinden yanayım.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

Hazreti Guti gelirse; Sariyer taraflarinda bi marangoz var ona gidecez topluca. Arkadas bu put yap usta bundan sonra buna tapiyoruz diyecez. Amin.

yok artık leBron james dedi ki...

gelsin gelsin deco da gelsin ballack da gelsin hatta zidane gelsin:)

admin dedi ki...

@kayra;

"Sanki Türkiyede başka hastane yokmuş gibi Ameliyatları Acıbadem hastanesinde yaptırıyorlar.Kimin Acıbadem ?"

hahahaha :D

felix mourinho dedi ki...

@mtnsut

valla bizim orta sahada pas verebilen adam olmadığından (elano hariç) gelmesi iyidir.

Arda dedi ki...

Bence doğru bir haber bu,gelse çok iyi olur.Tabi ki öncelikle önlibero mevkisinde eksikliği var Galatasaray'ın.Ama Guti transferi de çok katkı sağlar,yaşı önemli değil.33 olmuş,43 olmuş bunların önemi yok.Guti deyince akan sular durur.Bu arada arşivdeki Beşiktaş haberine baktım,AS'ın iddiasıymış o.Bu seferki Marca'nın.O yüzden doğruluk payı var.

MadLover dedi ki...

Wiki'ye anında düsmüs 2011 gs 0 gol ortalamasıya (:

Adsız dedi ki...

ya arkadaş ben anlamıyorum, bir kişi de yazmamış bu adam 76 doğumlu, seneye dante gibi ömrün ortasında olacak, 3.5 milyon doları bu adama vereceksin, hadi diyelim seni şampiyon yapacak... da sonra ne olacak. sonrasını düşünen yok. yeni yapılanma diyorsunuz, rijkaard ile yeni bir jenerasyon ve futbol sistemi diyorsunuz ama aynı hamam aynı tas. katar'lı zenginleri ne kadar enayi görüyorsanız emin olun batıdakiler de türkleri öyle görüyor. 35liğe yatırım yapılır mı yahu?

Oylum Tanış dedi ki...

hayyallerimin topçusudur. galatasaray'ıma ne de çok yakışır.

mre dedi ki...

Gereksiz bir transfer olur.

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

Guti gelirse paraya gelir
Yoksa ŞL oynamayacak bir takımda yer almak istemez diye düşünüyorum

Genel Sekreter Vak dedi ki...

2 sene takımı taşır, ama arkasını doldurmak, bir değil 2 tranfer daha yapmak lazım orta alana. Ha, tabi top oynamak gibi bir niyeti var mı Guti'nin, o da önemli. Tatil yapmaya değil oynamaya geliyorsa muhteşem transfer, bonservisi olduğunuda zannetmiyorum...

cerkez1905 dedi ki...

çok yetenekli bir futbolcu olup biraz huysuz bir adamdır kendileri..orta saha da lider değil yardımcı adam olarak düşünülüyosa müthiş olur yoksa tek başına takım değildir..gelirse de Türkiyenin en büyük takımına Galatasaraya gelir..arap ülkesi klişesi yapanlar Galatasaray dışındaki Türk takımlara gelen oyuncular yapar bu uygulamayı önce bunu öğrenmeliler.örnek carlos kleberson vb...

MadLover dedi ki...

@sátántangó

gs dos santos ve jo tarzı genc transferlerde bulundu ama durum ortada, tabii kotulemiyorum sadece goruneni soyluyorum. baros 81 li, kewell 78 li ve yaptıklarıda ortada, ayrıca guti 78'li diye biliyorum.

kidfromleeds dedi ki...

turkcell super lig'le ilgili haftalardir yazi yok gs havlu attigindan beri bu haber mi uygun goruldu? topal gidecekse gelmesinde bir mantik yok, gelsin, topala pas vermeyi ogretsin en azindan

Empyrium dedi ki...

Kime transfer olur,yalandır, gerçektir durumundan bağımsız yazıyorum.

Neo Wan;

"dandik transfer" demişsin.
Hangi kahvede yazdıysan bu yorumu, sanırım çayına uyuşturucu katıyorlar.

unknown dedi ki...

Guti'nin türkiye'ye gelme zamanı geldi zaten artık.. Bir arkadaş liverpool'a gider demiş ama bence guti premier lig temposunu kaldırcak zamanı çoktan geçti.. Ya İspanya'da kalır yada buraya gelir.. Yunan takımları da olabilirdi ama mali durumu nedeniyle alamazlar.. Doğruluk payının yüksek olduğunu düşünüyorum.. Zaten Türk Telekom arena için 2-3 bomba transfer beklemeliyiz galatasaraydan.. Guti'de bu tabire uyan bir yıldızdır hemde takımın guti gibi oyuncuya ihtiyacı vardır.. Oynar oynamaz onu bilemeyiz ama gelmez de diyemeyiz..

Adsız dedi ki...

Şu Guti'ye de dandik transfer diyorsak devam edelim abi Sarp'la topal'la.. neyimize bizim Guti.

bahtiyar dedi ki...

lincoln'den çok daha özel bir futbolcu diyebilir miyiz? bence değil, geldikten 2 maç sonra; bu adam koşmuyor diyecekler, gece hayatı var alemci diyecekler, birde gelen kaliteli yabancıların takım içinde nedense sevilmemesini hesaba katarsak gelmesin bence daha iyi. bence yıldız oyuncu yerine kariyerini yükseltmenin peşindeki isimlere yönelmeli galatasaray, 2 senedir tutmadı bu yıldız yabancı modeli, takım içindeki yerli oyuncu hegemonyasını bitirmeden de olacak gibi değil.

Halim dedi ki...

gelmis geçmis en buyuk transferlerden biri olur. ama bence ingiltere'ye gider..

Unknown dedi ki...

Yılda verilen paraya bak, rezillik...
Eleğini asmış adam.
yılda bu kadar vereceksen başka liglere bak.
25-30 arası rabanca gibi orta saha oyuncuları var...

fener getirsin guti'yi...

baha dedi ki...

34 yasinda, gelir ve rijkaard ile birlikte gelecek sezon sonu gider gibi geliyor bana.

yoney dedi ki...

Büyük topçudur, tabiri caizse ailece hastasıyız. Ama canlı canlı izlemeden ölmemiş olmak dışında, Galatasaray'a bir katkısı olacağını sanmıyorum. İddianın da gerçekçi olduğunu düşünüyorum, zira Guti, Real'den ayrılırsa aynı ayarda bir takıma bu yaştan sonra gidemez. Bir alt kademedeki liglerden de kendisini cezbedecek parayı zaten yalnız Türk takımları verebilir.

Che Cazzo dedi ki...

neden olmasın, artık basınımız tarafından biryerlere transfer edilecek yaşa çoktan ulaştı

Turiaf dedi ki...

Tamamen hissiyatımla söylüyorum; Guti Gs'ya gelirse 3-4 ayı sakat geçirir.

90 + 3 dedi ki...

Guti'nin futbolculuğunu tartışmaya gerek yok. Aynı şekilde hangi takıma giderse gitsin önemli bir transfer olacaktır. Ancak, gerek ihtiyaçlar, gerek yabancı sayısı nedeni ile Galatasaray açısından pek te doğru bir hamle değildir. Elano'dan neden yararlanamadığınızı çözmeden Elano'yu gönderip Guti'yi getirmek bir fayda sağlamayacaktır. Zaten o sorunu çözebildiğiniz takdirde Elano'dan da yararlanma şansınız olacak. http://doksanartiuc.blogspot.com/

Anıl dedi ki...

Bundan sonra tutup kolundan Messi'yi de getirseler, "Galatasaray forması altındaki yıldız" kategorisine gireceği için, ona dahi şüpheyle bakarım ben. Ruh transfer etsek mesela, satılmıyor mu ki?

Minozzi dedi ki...

ultrANIL07 çok önemli bir noktaya değinmiş. Galatasaray'ın sorunu kadrosunun potansiyelinin düşük olması, yıldız oyuncu eksikliği değil. Sezon başında en geniş ve hücum olarak en yetenekli kadro deniyordu hatırlarsanız.

Galatasaray'ın sorunu takım olamamaktır. Buna ister ruh deyin, ister huzur deyin. Takım içinde bariz uyuşmazlıklar var, yönetimin önceliği buna vermesi lazım. Misal, Arda'nın kaptanlığı mı sorun oluşturdu, alsınlar kaptanlığı. Ya da maaş dengesizliği mi var, ona göre transfer yapsınlar vs. vs.

CDiS dedi ki...

tamam guti büyük futbolcu ama şunu unutmamak gerekiyor ki; bu adam 34 yaşında, kariyerinde bırakın İspanya dışını Real Madrid dışına dahi çıkmamış ve tamamen başarıya doymuş bir futbolcu. Guti'yi getirince onu motive etmek, hazır olmasını sağlamak ve senede en az 26-27 maç oynamasını sağlamak pek kolay olmayacak gibi geliyor bana.

Unknown dedi ki...

@Minozzi, ultrANIL

sorunun adı ruh olsa, Baros, Neill, Kewell gibilerinin olayı ne?
adamlar her maç aynı şekilde oynuyorlar, performanslarında yüksek dalgalanma olmuyor, her maç belli bir çizginin üstündeler.

Sabri ye bakıyosun, bir maçına göre al Barça ya koy, 3 maçına göre bizde işi yok. Mehmet Topal bir maç çılgın oynuyor, ertesi hafta sahada yok. En büyük yıldızımız Arda, istediği maçı aldırır, istemezse takımı eksik oynatır. bir çizgi yakalayamıyorlar maalesef.

Ruh mu şimdi bunun adı? neye göre istediğin maçı koparıyorsun, istemediğin maçta takımı eksik oynatıyosun?

Yalçın Özen dedi ki...

ultrANIL07 demıs ki...
"Ruh transfer etsek mesela, satılmıyor mu ki?"
Ne denırkı alkıslık bır cumle etmıs arkadas.Sonunda Galatasaray gıbı bır takımıda "Galaparaspor klubu"ne cevırdıler.Ne dıyım kendımı yırttım o tatsız tuzsuz amacsız Antalyaspor macında...Bu adamların GAlatasaray'da ne ısı var???!!!
Hıcmı gormuyorlar bu topcuların yarısından cogunun kalbının ustunde atan seyın ıcınde "para sevgısı oldugunu"
Hıc mı gormuyorlar herseye ragmen trıbunlere gelıp bagıran Galatasaray seyırcısını!!!
Yahu ben halısaha macında bunalrdan daha cok kosuyorum.Ikı adım daha fazla kos be adam!
Ama malesef; Belkı hepımızde "kalp" var evet ama o kalbın ıcıdne ne var asıl bunu "dert" etmek lazım.Para mı,Tutku mu?
Bır alıntı nerelere goturdu benı...