25 Nisan 2010

Red Bull Street Style 2010

Fatih Şaşmaz, 24 yaşında. İki gündür Cape Town’da. Milli takımın gidemediği Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan şehirlerden birinde Türkiye’yi temsil edecek. Red Bull Street Style’ın ilk finalleri 2008 yılında Brezilya’da Sao Paulo da yapılmıştı. Finallerin ikincisi 26-28 Nisan’da Cape Town’de. Fatih, 59 ülkeden gelen finalistlerle birlikte yarışacak. Salı günü yarı finalleri geçerse, Çarşamba günü büyük finalde olacak. Ankara’da Türkiye finaline gelen Edgar Davids de orada olacak. Ben de bir röportaj yapmadan bırakmam Davids’i. Bir efsane daha var. George Weah. Yarışmacılar 3 dakika içinde ikili olarak podyuma çıkıp bir topla hünerlerini sergiliyorlar. İki yarışmacının da 20 saniyelik sekanslar sonrası topu karşıya pas etmesi lazım. Fatih Şaşmaz, Ankara’da eski şampiyonu geçmeyi başarmış. 4 yıldır “freestyler” ve Davids ona “Sende ışık var. İleri gidebilirsin ama çok çalış” demiş. Finallerin favorisi Fransız Arnaud 'Sean' Garnier. Dünya Kupası öncesi herkes "Git bak güvenli mi?" diyor. Kendimi feda ediyor ve finallere 1.5 ay kala teftişe gidiyorum Cape Town’a (!) Bakalım neler oluyor orada? İzlenimleri blogda ve gazetede bu hafta ve gelecek hafta aktaracağım.

» Video: RED BULL STREET STYLE TÜRKİYE 2010
» Finaller Çarşamba akşamı bu linkten canlı seyredilebilir
(TSİ 20:00-22:00 arası)


6 yorum:

Ace Ace dedi ki...

bu bizim bülent beyden dönene kadar uzak kalmamız demek.
Aman kendinize dikkat edin emi?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Organizasyonun adı Türkiye'ye özgü olarak keşke Red Bull Sreet Stayla olsaymış.

varol döken dedi ki...

dönüşte sadrazam mahmut kadeh free style bekliyor seni:)

vdT dedi ki...

Anıtkabir'de top mu oynanır ya?

ibrahim dedi ki...

Güvenlik problemi en fazla Johannesburg'da var. evlerinin etrafını yüksek duvarlarla, duvarların üzerini elektrikli tellerle çevidikten sonra kapıya bir de "armed response" yazısı asmak normal bir durum. hemen hemen her ev böyle..tabi o bahçe içerisinde konuşlanmış insan boyundaki köpekleri saymıyorum :)

ama cape town'da güvenlik bakımından problem yaşamazsınız. gayet güzel, yaşanası bir sahil şehri..ha, tabi ben barışçıyım, hepimiz kardeşiz, konuşur anlaşırız diye düşünüp siyahların mahallesine gitmemek lazım :) illa giderim bana bişii olmaz diyenler bi zahmet vasiyetlerini yazıversin önce.. :)

linguisticsfc dedi ki...

ooooooo, iyi yolculuklar abi xD, stadı yapan işçilere bizden selam!