26 Ocak 2010

Ronaldo'nun Dirseği ve Messi

Bu fotoğraf arşivden çıktı. Sebebi Cristiano Ronaldo'nun gördüğü kırmızı kartın cezasını hafifletmek. Pazar akşamı 2-0 önde oldukları maçta bu sezon ikinci kırmızısını gören Cristiano Ronaldo için Real Madrid'den önce savunmayı şehrin gazeteleri hazırladı. Peşinden gelen rakibe üçüncü denemesinde dirseği oturttu Portekizli. Maçtan sonra da boyu kısaydı, uzun olsa dirseğim göğsüne isabet ederdi dedi. Kısaca yüzsüz arkadaş. Suratına darbe alan Mtiliga'nın 3 hafta oynayamacağı söyleniyor. Bugün Cristiano Ronaldo'nun cezası belli olacak. Ceza hafiflesin diye de iki gündür Messi'nin benzer kareleri çıktı ortaya. Her Barça maçını izleyenler için bildik kareler bunlar. İkili mücadelelerde kıstırılan Messi'nin rakibi ekarte ettiği ve vücudunu kullandığı anlar. Ronaldo'nunki ise bariz pis bir dirsek.
***
2 maç ceza aldı bu da demektir ki sadece hakemin kırmızı kart kararına cezayı kestiler.

48 yorum:

varol döken dedi ki...

ben bu posta itiraz ederim arkadaş!

eğer pennearabiata blogunda gördüğümden fazlası yoksa, ronaldo'nun sarı karttan bir adım ötesi saçmalık... o adamın burnu nasıl yamulmuş bilemedim ben...

adamın peşine tavşan kovalayan tazı misali yapışır, formayı alayım da eve götüreyim misali abanırsan, al canım bu sana forma üstünde biraz kırmızı leke olacak ama derler...

ronaldo da messi'den iyi futbolcu işte, bana ne bana ne...

KoKo B dedi ki...

oh be abi sonunda benle aynı düşünen birini duymak ne güzel. 2 gündür messi de sallamış oturtamamış diyorlar etrafımda...

Unknown dedi ki...

bu fotonun videosunu koymak lazim esasinda...messi sirtinda sevillali oyuncuyla topu birakmadan neredeyse 15 metre gidiyor bu sekilde...

sekobarbital dedi ki...

ikisi de cok iyi. Farklari ayrintilarda sakli ama ne yazik ki naparsa yapsin Ronaldo 94 milyon eruoluk top oynamiyor. bu sene Real Madrid in elinde xabi alonso, albiol ve benzema patladi, bir de bu patlamasin ben sahsen istemem. O da patlarsa 5 degil yine 15 puan fark olacak.

gegendiewand dedi ki...

messi ağdan kurtulmaya çalışan sinek gibi debelenirken...ronaldonun ne yaptuğı hiç belli değil..ama yazık...kart görmesin oynasın izleyelim..donla poz vermek gerdi sanki onu biraz

Murat1905 dedi ki...

Karaktersiz JR (CR) ile Messi'yi kıyaslamak ne kadar doğru olur ki?

ısmarlama gezgin dedi ki...

c.ronaldo'yu izlemesem birşey kaybetmem, ama messi'yi izleyemediğim haftasonlarında çok şey kaçırdığımı hissetmiyorum, biliyorum..AS vb. gazeteler ne kadar çabalasa da güneş balçıkla sıvanmaz en nihayetinde !!

Arkhe dedi ki...

Örnek verdikleri Messi pozisyonunda ben olsam 3 kez dirsek atmıştım. İnatla bırakmadı ve Messi de inatla gitmeye, yani futbol oynamaya çalıştı.

Barış İne dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Genel Sekreter Vak dedi ki...

3 maçta 90 dk oynayıp birşey üretemiyor.Sonra oynayacağı tutuyor o maçtada kırmızı kart görüyor.En son 2 gol attığındada atılmıştı Ronaldo efendi.

"Messi'nin o golleri attığı ligde Ronaldo neler yapar ağbi yeeeaaa!" tayfasına kapak olarak görünen o ki Messi önde bitirecek seneyi,belki gol kralı olacak.O zaman ne diyecekler?

"Ronaldo sakatlıklar yaşadı, şanssız kartlar gördü.Siz onu seneye görün eeaabi yeeeeaa..."

Totalfutboll dedi ki...

Bu pozisyonu çok iyi hatırlıyorum Messi'nin formasını yırtmadığı kalmıştı.Saçmalık :)

MuL€ dedi ki...

ronaldo'nun son açıklaması da mtiliganın abartılı şekilde kendisini attığı yönündeydi..ingilterede öğrendiği şeylerden biri futbolcuların kendilerini arifvari atmamaları imiş..bu oyunculara yüklenmiş..oha derler adam herifin burnunu kırdın lan!

RaRe dedi ki...

CR'nin sahnelerden silinmesi için en fazla 5 senesi var...Bu kadar karaktersizlik fazla..
Bikini giyerim silinmezse... =)

Madem tekme yumruk atacaksın , Cantona gibi yap da hakkını ver , gene bi şekilde efsane ol...

Adsız dedi ki...

facebookta cok iyi bir grup var: el dia en que andres iniesta mando a callar a cr9. aslinda herseyi özetliyor.

dogac dedi ki...

bu tip pozisyonlarda asıl sorun futbolcuların nasıl dirsek attığı, sırtına adamı alıp kaç metre gittiği kurtulduğu falan değil.
asıl sorun bu pozisyonları herkesle beraber seyreden salak hakemlerde. yıldız oyuncuya arkadan dadanan adama 3-5 saniye bekleyeceğine anında faul çalıp sarı kartı alnına yapıştırsan kimse dirsek atmak zorunda kalmaz.

örnek: Keita ve onu durdurmak için saniyelerce komik hallere düşen koca!? Roberto Carlos ve onları yumruk gelene kadar seyreden salak hakem

monco dedi ki...

Bülent abi biliyorum messi'yi seversin ama yanlısın. Messi'nin de özellikle Chelsea maçlarındaki çirkefliklerini hatırla. Ronaldo ceza alsın tabii, ama Messi de öyle sütten çıkmış ak kaşık değil, vücut koyma ekarte falan biraz temiz yorum.

leon dedi ki...

Ronaldo ile Messi poziyonu arasında bir fark yok sadece Ronaldo antipatik geldiği için böyle yorumlar yapılıyor.

Yoksa 'ahlak bekçisi' Messi'nin de biliyoruz yalandan yere yatmalarını aldırdığı haksız penaltıları...

biri leri dedi ki...

Böyle çocuklukların [hatta mallıkların] İspanyol gazetelerinde de olduğunu bilmek üzücü.

İlk yorumu yapan İspanyol gazetesi kafasındaki Varol Dikmen'in Fenerbahçeli olması da hiç şaşırtmadı nedense.

Rumeras dedi ki...

Bu tartışmada Ronaldo cephesinde bulunan arkadaşların Carlos - Keita güreşindeki yorumlarını merak ediyorum :)

PENNEARABIATA dedi ki...

pozisyonun videosu için: http://pennearabiata.blogspot.com/2010/01/ronaldonun-kirdigi-burun.html

:)

Barış İne dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Joker dedi ki...

messi yi bilmesek ergün sanacağız. cr serial fucker imajına sahip insanlar kıskanır böyle züppeleri. cüce messi ise tipsiz diye mi bu kdr görmezden geliniyor nedir..

varol döken dedi ki...

@biri leri
önce sen soyadımı doğru yaz, sonra ben seni istediğin kadar şaşırtırım...

BuRaK dedi ki...

2 maç ceza almış.

ayrıca gene real madrid ile ilgili abuk sabuk mesnetsiz sallamalar almış başını gitmiş. mesele şerefsizlikse messiden daha beteri şu anki piyasada çok az. elle gola atıp üstüne teşvik primi demek en beterinin yapamayacağı pişkinliktir.

her türlü messiden iyidir ve ahlaklıdır. (saha içinde)

Adsız dedi ki...

nedir bu messi'yi şirin gosterme cabası arkadas, anlamadım gitti. cok buyuk topcu, cagımızın en iyilerinden, ilerde cocuklarımıza anlatıcaz ama anca ronaldo'nun sol bacagı eder iste. anlayın bunu artık. ronaldo zaten bu tarz nadir cirkeflikleri yapmasa efsane olacak. su an sadece gunumuzun en iyi fotbolcusu, o kadar. ayrıca real madridin elinde patladıgı falan da yok. madrid'in top oynamadıgı kac tane macı ronaldo kendisi almıs bir bakın bakalım. sadece samp. liginde bile 3 macta 6 golu var. neyse ya kime anlatıyorum zaten. bu arada bulent abi pozisyonla iligli yorumuna kesinlikle katılıyorum.

Schumy dedi ki...

Bu arada Fenerbahçe Lulinha ile ilgileniyormuş. Oyuncuyu bir kulübe kiralamış Corinthians sene başında, kiralık kontrat fesh edilirse o sorun halledilirse 4,5 senelik anlaşma imzalanacakmış.

coolasfcuk dedi ki...

ronaldo önce dönüp adamın burnu nerde diye kontrol etmiş, sonra da dirseği oturtmuş resmen yeeeaa. en az beş maç yemesi lazımdı bu hareketten sonra. federasyon madrid'i ve ronaldo'yu koruyor!!!11

hayır mesela şu messi'nin markajcısı biraz daha kısa olsaydı da messi'nin dirseği o adamın burnunu kırsaydı ne diyecekti şu katalanlar çok merak ediyorum harbiden neyse.

hepinize artık katalunya pasaportu verseler de biz de mutlu olsak be.

MuL€ dedi ki...

biz konuşaduralım adam hayatını yaşasın iyi mi... http://mulenovic.blogspot.com/2010/01/cr9-ogle-yemeginde.html

biri leri dedi ki...

@Varol Gökşen: Her ne haltsa işte

lionel dedi ki...

ronaldo messi den iyidir, yok sol bacağı etmez tarzı görüş bildirebilirsin, kendi görüşündür ama yok çirkeflikmiş kendini atmaymış, ahlak etik gibi şeylerden bahsediceksek orda bir durun derim. ya da durmayın komik oluyorsunuz.

aslihan dedi ki...

resimleri yayınlayan marca mı? genelde real söz konusu oldu mu barça'yı örnek göstererek r.madrid'i cezadan kurtarmaya çalışan onlar oluyor.

Unknown dedi ki...

CR9'un bir tane sempatik fotosunu bulabilen olursa, buraya linkini koyabilir mi?

Görkem dedi ki...

Messiye Ronaldodan daha çok gıcığım.Messi daha çirkef.

Çirkefliğinin bir parçasını görmek isteyenler Final maçında Srnaya yaptığına baksınlar.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Su video tarafli da olsa iki olayi da incelemekte:

http://www.youtube.com/watch?v=kX-bZkXj-dI

Benim gordugum su: Arkadas Ronaldo'ya faul yapiyor, Ronaldo kurtuluyor, ama sonra sinirle donup cakiyor, saniyelik olay. Messi'ye arkadas "grinding" yapiyor (boyle arkaya gecip surttugun danstan), Messi "Lan lan lan!" dedikce hakem izliyor, Messi kiziyor.

Ikisi de yanlis hareket, ama Ronaldo'nunki daha yanlis, cunku orada "kurtulma cabasi"ndan cok "sinir" on planda.

bahtiyar dedi ki...

eliyle gol atıp çılgınlar gibi sevinen, üstüne teşvik primi verilsin son hafta diyen messi mi ahlaklı? fanatiklikten gözünüz kör olmuş. ronaldo antipatik olabilir ama aynı pozisyonda messi vursa, yea arkasındaki adam yapışmış, çocuk ne yapsın, yıldız futbolcuları korumak lazım diye zırlardınız.

Unknown dedi ki...

neden ronaldoya geçirip duruyoruz? messinin premier takip eden herkes için puanı belli 10 üzerinden 6lık bir adam... barçayı tek başına şampiyon yapamaz... ama ronaldo manu'yu tek yıldız şampiyon yaptı... real'i de yapar mı yapar! messi ile ronaldoyu kıyaslamayın artık... çok fark var... messi ezik ve overrated... yiyorsa gelsin premier'e görelim bakalım... premier'de robinho, jo, messi gibi adamlar ne kadar iyi gerçekten ortaya çıkıyor

Adsız dedi ki...

Ronaldo, meesi'den daha büyük topçu bence. Manchester'da kim vardı bu adam yardımcı olan hücüm hattında ? Rooney vardı, Carrick vardı. adam her kupayı aldı, tatmadığı başarı kalmadı. İspanya'da da yardıra yardıra oynuyor, gol krallığında en üstlerde. Tamam, Messi iyi ama Barca'nın kadroya bak Xavi, İniesta, Henry, Alves, zamanında Eto... yani bunların yanına beni koy 2 kupa garanti alırız.

Adsız dedi ki...

Vakilinchuk,

ronaldo'nun 9 golü var bu sene, hemen hemen maçların yarısını kaçırmasına rağmen. senin kadar yüzeysel bakarsak olaya, ki imkansız, Ronaldo sakat olmasaydı Messi'den daha fazla gol atıyordu istatistiklere göre.

Önünde internet var, aç, araştır. bu kadar zor değil ''baba yeaaaa''...

Adsız dedi ki...

Orko,

Sempatiklik kişiden kişiye değişir. Ronaldo, Özbekistan'da oynadığı gösteri maçından aldığı 600 bin euro'yu hiç reklamını etmeden bağılşamış adam. bu işler Unicef reklamlı Barca forması giymekle olmuyor... Çirkeflik mevzusuna gelkince, Messi'den alası bulunmaz. eller mi dersin, yalandan yere atmalar mı, ne ararsan kendisinde... Ha DG reklamında oynadı diyeyse bu kin, bu nefret, Messi gibi sünepeyi oynatacak halleri yoktu ya. Söz konusu futbolculuk ise Messi, Ronaldo'nun yanına yaklaşamaz. öyle dar alanda 3 adam geçmekle olmuyor bu işler. futbolcu dediğin Ronaldo gibi 50 metre, 60 metre aynı hızla top süren adamdır.

Daçe dedi ki...

ahahah valla bu kadarına da pes doğrusu!

ronaldo yapınca "pis, çirkef, yüzsüz!", messi yapınca "eeöö çocuk vücudunu kullanıyor canım."

aceto'nun karşıkonulmaz messi hastalığı..

kuzen larry dedi ki...

Burnu kırılan futbolcunun ne de güzel ismi varmış.. metallica gibi..

Adsız dedi ki...

futbolu izlemesek ronaldonun daha iyi olacagina inanacaz vallahi billahi. premier lig de her macta en az 3 kere kendini yere atan, ingilizlerin bile küfür ettigi ronaldo messiden büyük olmus. haydi varsayalim ki messi de cirkef, messi ne zaman rakibe bilerek dirsek atmis, tekme atmis ve kirmizi yemis? aksine dirsek ve tekme yiyen her zaman messidir. ronaldo ne zaman orta sahadan topu alir, rakiplerini birer birer gecer, topu kaleye birakir iste o zaman tartismaya devam ederiz.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@Kaan Can,

Uzatmaktan hoşnut değilim,ama aç araştır diye saçmalamışsın ya iddialı iddialı,araştırdım bende.

Ronaldo: 11 kez ilk 11'de çıkmış, 1 kez sonradan oyuna girmiş, dediğin gibi 9 gol atmış.

Messi: 13 kez 11'de çıkmış,3 kez sonradan oyuna girmiş, 15 gol atmış.

Dört işlemle maç başına gol ortalamasını hesapla."Yüzeysel".

Birde genele, Ronaldo'yu sevmeyi,beğenmeyi anlarım.Ama çirkeflik hususunda Messi ile bir tutmayı anlayamam.Son 30 günde 2 kırmızı kart görüp 1 yalan penaltı yaptırdı bu adam.Siz çıkmış 3 sene önceki elle golü,3 ay önceki Srna ile olan itişmeleri filan yazıyorsunuz,hakikaten komik oluyor...

dogan pamuk dedi ki...

messi nin pozisyonunu çok iyi hatırlıyorum. birkaç kez messi de salladı kolunu ve dirseğini. messi de kırabilirdi sevilla lı oyuncunun bir tarafını. sansızlık ise ronaldo nun salladığıyla kırılması. bence çok fark yok iki pozisyon arasında şanssızlıktan fazla.
yorumlar daha çok ikisinin kişiliğine ve futboluna yönelik kavgaya dönüşmüş.
ronaldo tek başına mı ronaldo olmuş da premier ligi tek başına almış? çok saçma. messi-premier lig karşılaştırması da çok saçma. ronlado nun ingilteredeki çirkefliklerini herkes unutmuş.
messi mi? bir arkadaş değinmiş; süper kupa maçında srna ya yaptığı hareketten sonra benim için de sütten çıkmış ak kaşık değildir. belki hissettiği baskıdan yapmıştır ama iyi aile çocuğunun onu yapmaması gerekirdi.
ikisinin futbolu hala niye bu kadar şiddetli tartışılır anlamış değilim. zaman bize gösterdi ve gösterecek de.

Adsız dedi ki...

vakilinchuk,

Az çok benim dediğim hesaba geliyor zaten. İngiltere'de Ronaldo'ya yapılan faullerin 3 te 1,i Messiye İspanya'da yapılsaydı Messi futbolu bırakırdı. Bir arkadaş demiş, Overrated diye, aynen öyle. buna ilavet çok sinik bir futbolcu, hiçbir zaman lider olamaz. Koy Lampardların, Gerrardların, Ferdinandların arasına 1 yıl oynayamaz İngiltere'de Messi. Ronaldo'nun kantılayacak bir şeyi kalmamış. dünyanın en büyük liginin tozunu attırmış ve dünyanın en pahalı oyuncusu apoleti var şu an.

Doğan Pamuk,

Bence Manchester'ın başarılarındaki payın yarısı, tek başına Ronaldo'ya aittir.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Overrated,he?

Ben daha birşey demiyorum.

gica dedi ki...

afedersiniz de ronaldo burda heriften kurtulmaya çalışmaktan başka bir şey yapmıyor ve yanlışlıkla burnuna geliyor. o kadar metre adamla tren yaparsan buna katlanırsın.. bence bilinçli bir hareket yok burda. maximum sarı karttır bu hareketin karşılığı.. arkadan çeken adama acıdım, hakkaten sert gelmiş ama cidden ronaldo bilerek geçirmeye çalışmıyo bence..

şu kim daha iyi muhabbeti sıktı artık.. ronaldo'da messi'de birbirinden yetenekli oyuncular.. ikisininde birbirinden üstün olduğu konular var.. messi'nin driblingi, ronaldo'nun gücü vs.. bu olay hangisinin daha iyi veya yetenekli olduğuyla alakalı değil kim daha formda olayıdır bence.. kaka 3 sene önce en formdaydı, şimdi o kadar değil.. bu kaka'yı o günden daha yeteneksiz yapar mı?

ronaldo'nun burnu havada olduğu doğrudur, kafa olarakta pek sağlıklı biri değildir ama sırf saçı veya bu karakteri onu overrated yapar mı? elle oynadı diye yerin dibine soktuğunuz henry'ye ne hissettiyseniz, iki sene önce espanyol maçında messi için hissettiniz mi? veya kendini yere attığı için ronaldo'ya ne hissettiyseniz del horno'yu haksız şekilde attırdığında messi'ye hissettiniz mi?

ronaldo'nun avukatlığını yaptıımı düşünmeyin, zira barça'yı seven madrid'e karşı da nefretten öte şeyler hisseden biriyim.. ama sırf saçı veya mimikleri yüzünden birine overrated demekte saçmalık bence.. sessiz halinin messi'yi messi, ukala halinin de ronaldo'yu ronaldo yaptığını hiç düşünmediniz mi?

Halim dedi ki...

yok mu la liga'dan boulahrouz'u alacak bi takim ?

http://www.youtube.com/watch?v=UmJKoAmynso