6 Aralık 2009

Roma Derbisi

Akşam Roma derbisi var. Bu sezon ikisinin de tadı tuzu yok. Zirvenin çok uzağındalar ve kötünün iyisi Roma'nın bile sezon sonunda Şampiyonlar Ligi vizesi alma şansı yok. Bu derbiye Lazio taraftarı aşırı sağcı diye sağ-sol derbisi diye bakanlar var. Bakılmamasında da fayda var. Roma tribünlerinden birine komünist" derseniz; bir de bunu suratlarına söylerseniz, sonunuz pek hayırlı olmaz.Fedayn dışında sola çeken bir taraftar grubu yoktur Roma'nın. A.S.R Ultras, Ultras Romani, Ultras Primavalle, Boys ve Tradizione Distinzione gibi grupların hepsi sağ görüşlüdür. Hafta içinde Serie A'daki tribün gruplarının siyasi görüşlerini tek tek listelerim. Maç 21:45'te. NTV Spor'dan naklen yayınlanacak. Roma derbinin favorisi. Lazio kaybettiği takdirde teknik direktör Ballardini'nin gönderileceğini tahmin ediyorum. Lazio'da Cruz cezalı. Pandev, Ledesma gibi başkanla kavgalı adamlar zaten yok. Roma'da önemli bir eksik yok. Totti&Vucinic ve Lazio kalecisi Muslera'nın derbisi olacak.

8 yorum:

salamy dedi ki...

Bugün hürriyet'te atılan manşetti komünistler. Ulan bu ne zihniyettir bir takım taraftarı sola meyilli olunca idrekt komunist olarak nitelendirmek. Bunun sosyalisti var sosyal demokratı var... var oğlu var. Hatta 3 solcu düz yolda yürürken en az 3 ayrı yöne giderler diye bir deyiş bile vardır ama saatçi ex damat ercan'ın başında olduğu spor servisinden ne beklenir ki... Takımın forması kırmızıysa komünist, maviyse faşist yaz gitsin.

AbSurDMaN dedi ki...

"...ve kötünün iyisi Roma'nın bile sezon sonunda Şampiyonlar Ligi vizesi alma şansı yok."

Bülent abi, form durumları için mi böyle söyledin yoksa herhangi bir cezaları falan mı var :) Roma maçına kadar ligden koptu denilen (ve dediğim) Milan şimdi 4 puan arkada. Pekala Roma da 4. sıra için oynayabilir diye düşünüyorum.

BT dedi ki...

@absurdman
Sadece bir tahmin. 4'ün Roma'ya kalacağını sanmıyorum.

burgos dedi ki...

@salamy
vallahi haklısın demekki bazı kalıplar heryerde aynı ,

bület abi senden bir ricam var öneride olabilir, bazı derbilerin hikayesini taraftar bakımından önemini her ay yazsan mükemmel olmazmı?

quanch dedi ki...

+1 bonano abi bizi bu konuda da bilgilendirirsen çok mutlu olurum kendi adıma:))

Roma kazanır bence hele dünya futbolunun kaptanı Totti oynuyorsa kesinlikle ROMAAAAAAAAAAAAAA

QuaresmA dedi ki...

solcu diye roma'yı tutanlar şokta !

s.s.lazio dedi ki...

Hürriyetin attığı başlığa şaşmamalı, zira ülkemizde futbolla ilgilenen bir çok insan Lazio - Roma derbisini duyunca bu takım taraftarlarını sağcı,solcu diye sınıflandırıyor. Olmamalı tabiikide.Her Lazio sempatizanı ırkçı, Roma taraftarıda komünüst değildir. Son yıllarda Lazio büyük kan kaybına uğradığı için eskisi kadar tat vermemeye başladı derbi, yinede benim için İtalya'nın en büyük derbisidir. Avrupa'da takımlarını çok seven birçok taraftar grubu vardır ama Lazio taraftarı "Irriducibili" gibisi yok denecek kadar azdır.Onlar için Lazio sevgisi tarif edilemez bir tutkudur. Bir çoğu sabıkalı serseride olsa onların takımlarına olan bağlığığı ve bu uğurda yaptıkları (ki bazıları tasvip edilmeyecek şeyler olsa da) şeyleri yapan başka gruplar olduğunu sanmıyorum.

fataliyev dedi ki...

serie a tribün gruplarının politik kimlikleri için:

http://fataliyev.blogspot.com/2009/12/serie-tribun-gruplarnn-siyasi.html