23 Aralık 2009

Ha Roger Lemerre
Ha Pierre Cardin

Dün imzanın atıldığı basın toplantısında "Monsieur le President" dediğinde Ahmet Gökçek'in gözleri parıldadı. Kolay mı, Euro 2000'i kaldırmış Fransız teknik adam "Sayın Başkan" diye giriyor lafa... Roger Lemerre'in Ankaragücü'nün başına geçmesi ve bunun sadece 6 aylık bir süreyle kısıtlı olması aslında çok da yorum kaldırmaz. Çok aday varmış, aralarından Lemerre'i seçmiş Ahmet Gökçek. Hikayenin sonu, "büyük kupa kaldırmış bir teknik adam daha geçti Türk futbolundan" olacak fazlası değil. Lemerre uzun yıllardır lejyoner gibi dolanıyordu Kuzey Afrika'da. Tunus ardından Fas... Öncesinde Aimet Jacquet'den aldığı Fransız milli takımına 2000'de Avrupa şampiyonluğunu kazandırdı ama o kupayı da Jacquet'e yazar Fransızlar. Lemerre hazıra konan adamdı çoğunluk için. Elindeki altın jenerasyon, 2002 Dünya Kupası'na iki favoriden biri gidip; gruptan çıkamayınca da, ona ancak Tunus milli takımı talip oldu. Kulüp takımında en son deneyimi 13 yıl önce bir sezonluğuna Lens'te. 10 yıl ordu milli takımını çalıştırmış bir hocadır, illa ki disiplinlidir (!) ama 68 yaşına gelen bu Fransız dün iki paragraf not aldığı konuşmasını yaparken bile "Ben neden buradayım?" der gibiydi. Antalyaspor ya da İstanbul Belediye olsa; "tarihi, turistik yerleri görür, yer, içer döner" derdim. Muhtemelen Ankara'dan da bir Kapadokya yapacaktır. Halı alır, bakır alır, bizden diye hanutlanmaz. Ankaragücü neden yola Jürgen Röber ile devam etmedi, bilmiyorum, bir anlam da veremiyorum. Köln kulübüne ve taraftarına, "Kayınpederim ağır hasta tedavisiyle ilgilenmek için ülkeme dönüyorum" diyen Ümit Özat da dün Lemerre'in yardımcısı oldu. Alman bir teknik direktörle ikinci adamlık macerasına daha kolay çıkabilirdi Özat. Nasıl iletişim kuracaklar, belli değil. Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek sanıyorum marka meraklısı, imaj kaygısı da var belli ki... Lemerre tercihi, Pierre Cardin marka pijama, kazak gibi... Versace'den Tom Ford'a giden yolda post-lümpen hareketler bunlar...

21 yorum:

tolga dedi ki...

klasik bir ümit özat ortası.

taça gider

Büyük Kaptan dedi ki...

türkiye'deki kulüplerin hepsi bu zihniyette buna eminim. en güncel örnek fenerbahçe-aragones vakası..

t.direktörlük kariyerinde tabiri caizse bir baltaya sap olamamış aragones ile ispanya henüz çeyrek finaldeyken anlaşmıştı fenerbahçe.. hani adamın elle tutulur bi başarısı da yoktu, ispanya'nın form grafiğine, oyun tarzına mı bakıp karar verdiler anlamadım.. fransa 98 bir milli takım başarısı ama euro 2008 kesinlikle barcelona ve ispanyol kulüplerindeki müthiş genç jenerasyonun neticesidir..

burda bence önemli olan nokta hikmet karaman'a yapılan büyük terbiyesizliktir.. yabancı hoca olsa tazminatını alır bi de güzelce uğurlanırdı kulüpten.. lemerre'e de aynı muamele yapılacak, yeni sezonda ümit özat'a kalabilir takım..

Yancı Pele dedi ki...

Resimde Lemerre başkan, Gökçek ve Özat'da yeni transferler gibi durmuş (:

En azından resimdekileri tanımayan böyle yorumlar..

mre dedi ki...

Ahmet Gökçek'in çok pahalı oyuncağına yeni bir heyecan. Sıkılana kadar katlanacağız. Daha önce de görülmüş örnekleri var. Siirt jet-pa, göztepe, istanbulspor, adanaspor, sahi hangisi super lig'de şimdi?

lions dedi ki...

Lemerr bu sene küme düşürürse Ankarayı Türk futbolune yapacağı en büyük güzellik olur...bir takım yeter Ankara ya da Ankara'lılarada sonra hem gökçeklerden kurtuluruz hemde kalan bir takıma sahip çıkan bir Ankara görürüz belki

aşkın dedi ki...

Al Fahim'den farkı, gençliği ve kefiye.Kefiyeli olsaydı da Lemerre için farketmezdi, daha önce onlarla çalışmışlığı var.
Roberto Carlos'un teknik direktör versiyonu.
@Toselli
Güzel detay, gülümsetti :)

dr feelgood dedi ki...

aynı babası gibi gülüyor ya sinir oldum.

L.E.N. dedi ki...

Gökçek hanedanlığının haşarı afacanı sevimli küçük Gökçek'in bir takım nasıl harcanır serisinin ikinci perdesidir.

Futbol kültürü, taraftar ve renk birikimi kalmamış yıkıntı bir Ankaragücü'nün haberleri yapıldığında gider gider yine bu heriflere oy verir Ankaralı. Haktır.

Ben bağlasan durmam Ankara'da. Transfere bilenmiş Ribery gibiyim.

orkun dedi ki...

Ulan Ümit, yapma şunu artık be!

Dabenti dedi ki...

@ToseLLi

Günün yorumu :D

suat gürsoylu dedi ki...

@L.E.N

"Futbol kültürü, taraftar ve renk birikimi kalmamış yıkıntı bir Ankaragücü"

ulen bişey diyecektim ama neyse;
1-Bu futbol kültürü ne zaman vardı da yıkıldı 30 senelik Ankaragüçlüyüm ben hatırlamıyorum bu kültürü....
2-Taraftar ve renk birikiminden kastın nedir bilmiyorum ama hiç bir kulüpte bu kadar renkli işler olmamıştır.Son zamanlardaki Sansasyon açısından da.
Ha renk birikimnden kastın her ne ise onund var olduğuna kalıbımı basarım.

3-Bir de diğer yorumculara;
Piyasadaki malum hacı/hocalardan getirirsin yine aynı terane dersiniz,
kariyerli bir hoca gelir 6 ay durmaz oda gider dersiniz.
Reklam içinde TD getirildiğini yani sırf kasıntı olacağım ben diye iyi bir teknik adam getirilebileceğini düşünürsünüz.
Neden daha iyi olması için yorumlar yapmak yerine önce yermeyi sonra beter olsun demeyi seçiyorsunuz.
Yoksa gerçekten İ.Melih in dediği gini bir Ankara acısı mı var ortalıkta?
Şu Kenan Evren mevzusunda önce Kurtuluş Savaşında Adapazarında şehit olan bu takımın futbolcularının hikayesini bi bakmalısınız...

Maslow dedi ki...

ümit'i duyunca direk nasıl anlaşacak bu adamlar demiştim. bomboş ne olacağı başından belli olan bir transfer. ben bülent abinin yorumununun iyimser olduğunu bile söyleyebilirim. ki ankaragücü, sevdiğim bir takımdır.

L.E.N. dedi ki...

@suat

"Ulen bi' şey de" de, Kızılay'ın orta yerinde sırtıma çözemediğim bir cisimi atıp gömleğimi delen altında parmak kadar yara açan (kafama gelseydi ?), bulunduğumuz barı savaş alanına çeviren vandal sürüsü Ankaragücü taraftarlarından bir farkın kalmasın.

Ankaragücü Türkiye'nin tepe liginin marka takımlarından olmuştur. Marka takımlık, alt kültürle olur. Yoksa İstanbulsporlar, Manisasporlar şah-el-şah olmuştu.

Ankaragücü, Gökçek hanedanının oyuncağıdır. Adamı Ankaraspor kesmedi, babası oğluna "güç"lüsünü alıverdi. Kopan tantana ve saçmalığın haddi hesabından herhaldeki haberdarsınız.

13 senedir klüp yönetmemiş, hazırcıpaşa bir adamı Ankaragücü'nün başına sırf ismi olsun diye getirmek, malum şahsın ne niyetle ve ne hevesle başkanlık yaptığının kanıtıdır.

Kötü olan yerilir. Yanlış nerededir? Rijkaard'ı hangi aklı selim adam yermiştir? Joachim Löw, Guus Hiddink, Abdullah Avcı, Ertuğrul Sağlam hörmet görmeyen teknik adamlar mıdır?

Muhalefete muhalefetliği sırf muhalefetlik için asıl siz yapıyor olmayasınız ?

"Şu Kenan Evren mevzusu"nun da nereden çıktığını izah edersen belki ilgi alâka kurabiliriz bir el atıp.

Son not: İ. Melih'in dediği gibi bir Ankara acısı var ortalıkta. Gitmek için can atıyorum. Başkent değil kuru kalabalık pazarına çevirmiş sağolsun.

wjker1982 dedi ki...

kumeye insallah elele gotururler .kusura bakmasin a.gucluler ama bu baskan bunu hakediyor.zaten lemerre le kumeye giderler

Unknown dedi ki...

Bunlardan da bunların takımından da midem bulanıyor artık iyice! Ankara'ya yaptıkları pislikler yetmezmiş gibi takımlara da el attılar. Girdikleri yeri karıştırmaktan başka birşey yapamayan bir ailenin Gökçekgücü'nü pardon Ankaragücü'nü oyuncak gibi kullanmalarından bıktık.
"Gururluyuz, güçlüyüz,Ankaragüçlüyüz" diyen has taraftarın niye sesi çıkmıyor? yoksa bedava bilet verilmeye devam m ediliyor da ses çıkmıyor?
bu sene bu takım küme düşsün, kocaman kara bir leke yapıştı zira takımın üzerine...
doğma büyüme Ankaralıyım buarada.

Ankaralı, Ankaragüçlü oldu olalı böyle rezillik görmedi!

(Ankara'da çok rezillik gördük gerçi de bizim konumuz futbol ;) )

Maximus dedi ki...

atkıda yazanlar çok anlamlı:))

R. lömer bana çok değişmiş geldi yaw. tanıyamadım. 2000deki eşofmanlı donuk bakışıyla kalmış aklımda, takım elbiseli gülen halini gördüm kim bu dedim.

IBRAcadabra dedi ki...

@ Suat

Ben anlamadim ki Kenan Evren olayiyla Kurtulus Savasi'nda sehit dusen Ankaragucluler'in baglantisini.Nedir yani Kurtulus Savasi'nda sehit verdigi icin 60 yil sonra Ankaragucu kume dusurulmesin , Sakaryaspor'da 1.lige cikarilmasin.Alakasiz konular ve Kenan Evren'in darbe sartlarinda zevkine gore yaptigi isler.Aciklamada sahane "Baskent takimi olmadan 1.Lig olmaz , dusmeyecekler" Emredersiniz pasam.
Bence I.Melih Gokcek Ankaragucu'nun basina cok yakisti.Tam o taraftara ve camiaya layik baskandir , elele hakketikleri lige dogru yol alirlar...

Cosa Nostra dedi ki...

@L.E.N.

Kesinlikle katılıyorum. Ankaragücü taraftarının yüzde 90'ı çapulçu tayfasından. Az çok efendi insanlar da çıkabiliyor içlerinden.

Öyle bi taraftar kitlesine de böyle(!) bir başkan yakışırdı zaten. Zaten gülmek bir insana yakışmıyorsa o insandan korkacaksın arkadaş. Baba oğul gülüyorlar mütemadiyen ama resmen şer akıyor yüzlerinden.

Unknown dedi ki...

İstanbul'da olduğum için açıkçası Ankaragücü'nü destekleyen herhangi bir arkadaşım yok fakat netteki taraftarlarının yorumlarına bakarsak büyük bir kısmı mevcut yönetimi destekliyor, işte ben bunu hiç anlayamıyorum. Adamlar bariz bir şekilde 100 yıllık takımı ele geçirdi, sırf belki başarılı oluruz diye ses çıkaran yok. Hiç kızmayın Ankaragüçlüler belki sert olacak ama başarısızlığa layıksınız, umarım küme düşersiniz de belki o zaman aklınız başınıza gelir. Ayrıca Bülent abi yazının son bölümünde A. Gökçek'i çok güzel tanımlamışsın.

todor dedi ki...

herkes hakettiği şekilde yönetilir lafına tam uydu bu ankaragücü-gökçekgiller olayı. ankaralıyım ama tez zamanda bank asya ya ordan da daha alt liglere düşsün bu başkan ve bu taraftar profili....

suat gürsoylu dedi ki...

@all
Dövüşeceksen aslanla dövüş,
Aslan kavgadan kaçmaz,
Dalaşacaksan bir kurtla dalaş,
Saldıracaksa saldırır, çekinmez,
Dağlarda kartala meydan oku,
Kanatlarını gizleyemez,
Akreple bile uğraşabilirsin,
Zehri görünmese de, iğnesi görünür,
Ama bir yılanla savaşma,
Çünkü yılan kuytuda bekler, göremezsin,
Zehri... ağzındadır, sokmadan bilemezsin.
Güreşeceksen bir ayıyla güreş,
Onun güreşi hilesizdir, oyun bilmez,
Düşman arıyorsan, tilki gibi olsun,
Onun silahı zekasıdır,
Ama bir çakalla savaşma,
Çünkü çakal sessiz gelir, göremezsin,
Mertçe savaşmaz, yenemezsin,
Bunların hepsi etrafında dolaşır,
Tanıdıklarının yüzüne iyi bak, anlarsın,
Ve unutma, yılan leylekten,
Çakal değnekten korkar,
Ya sen bu ikisinden korkuyorsundur,
Ya da bu ikisi senden.

ANLADIN MI? YİNE ANLAMADIN!ANLAYAMAZSIN...
BENDE SENİ ANLAYAMAM,BEN HALKIM HALKTANIM SANA GÖRE ÇAPULCUYUM YA...SEN KENDİ OYUNCAKLARINLA OYNA,BEN SENİ UZAKTAN İZLERİM...TÜM DERDİMİ İÇİME ATAR GİDERİM...SEN BÜYÜK ABİMSİN BEN SEÇMEDİM AMA BİRİLERİ SENİ ABİM ,ABİLERİM YAPMIŞ...BEN KÜÇÜĞÜM İSTESEMDE SESİM ÇIKMAZ..AMA KİME GÖRE NEYE GÖRE KÜÇÜĞÜM ÇOK SU GÖTÜRÜR...KALIN SAĞLICAKLA...