20 Aralık 2009

Bu Rekor Kırılır mı?

Boselli atmış, Estudiantes soyunma odasına 1-0 önde gitmiş. Barcelona soyunma odasında ikinci yarıya çıkarken Guardiola takımı bir araya topluyor ve diyor ki: "Kaybederseniz dünyanın en iyi takımı olmaya devam edeceksiniz. Kazanırsanız hepimiz efsane olacağız". İkincisini tercih ettiler Messi ve arkadaşları...
Bir yılda alınabilecek 6 kupanın altısı da. Bir de yanında takımın birinci santrforu olmayan gencecik Pedro'nun tüm kupalarda gol atması. Barselona'da Sport gazetesi dün bir anket yapmış finalin ardından; 2009 Barcelona tarihinin en iyi yılı mıydı? Anketi başlatan editör neyi amaçlamış bilmiyorum ama %3 hala "hayır değil" diyebiliyor. Ne bileyim; belki de Avrupa gol kralının Barcelona'dan çıkmamış olmasına bozulmuşlardır (!)

Altıda altı, pokerde masanın restini flash royal ile almak gibi... Bir daha o kareye oturduğunda daha fazla ne yapabilirsin ki! Oyunun bittiği andır o an. Yine de Fransız ve İngilizler için gelecekte daha fazlasını yapma şansı var. Artı bir kupa oynuyorlar ülkelerinde. 1999'da Manchester United, bu rekorun kenarından geçmişti. Efsane Şampiyonlar Ligi finalinde kupayı kaldırmışlar, Lig şampiyonluğu, FA Cup, Lig Kupası (edit:Bu kupa Tottenham'ın) ve Intercontinental' kazanmışlardı. 7 kupanın üçü eksik kaldı. Community Shield'da Arsenal 2-1 kazanmış, UEFA Süper Kupa finalinde ise Nedved, Mancini, Salas ve dün gece yine finalde sahaya çıkmış Veron'lu Lazio'ya 1-0 kaybetmişler, golü Salas atmıştı. Kim bilir, bir gün belki bir İngiliz kulübü 7'de 7 yapabilir ama bunu, teknik adamlığa o sezon başlamış bir hocayla mı yapar? İşte o imkansıza yakın... Türkiye'de bir yılda en fazla kupayı kazanan takım ise Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray... 1999-2000'de Lig, UEFAKupası , Süper Kupa ve Türkiye Kupasını kazanmıştı. 5. kupayı, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Beşiktaş'a kaybetmişti.

29 yorum:

Doğan Kelleci dedi ki...

2009 = Barcelona Efsanesi
Bu rekorun kırılması imkansızın kıyısında gezinmektir, bunu da belki yine Barça başarabilir senenin birinde.
Bu seviyede bir rekor namümkün :)

ms139 dedi ki...

2000 yılında süper kupa Lucescu yönetiminde alındı ....

eda dedi ki...

gerçekten alkışa değer ulaşılması güç bir başarı yakaladılar. bundan yıllar sonra hocalar, gidecek gelecek, barça da yeni bir teknik heyet olacak o zaman 2009 yılındaki başarı için çalışıyoruz, 2009 yılındaki gibi bir takım kuracağız diyecekler.

lionel messi ve arkadaşları gerçek futbolu bize çok güzel izlettiler bu sezon. 1899-1999 yazılı barça formam daha bir değer kazandı gözümde :)

Mehmet Dinler dedi ki...

İmkansız.

aşkın dedi ki...

Seri devam edip bu sezon da lig ve Avrupa kazanılırsa ki kazanılmasını diliyorum (lig olmasa da olur) bunca yıllık seveni olarak ben bile bir sonraki sezon rakiplerinin kazanmasını isterim.
İlerleyen zamanda makine düzeni hafiften bozulup daha fazla bireysel yeteneklere geçiş yapılacak diye tahmin ediyorum.
Bu zamanda bu kadar üst düzeyde ve bu kadar başarıyı defans yapmadan ve güzel oynayarak kazanan bir takım bulup da bunayanlara ise diyecek sözüm yok.

Flying Dutchman dedi ki...

"Kaybetmek kolay, kazanmak olay" diyeymiş :)

bu arada Cumhurbaşkanlığı o tarihte kaldırıldı diye hatırlıyorum. tabii 1999-2000'in başında aldığımız TSYD dahil edilebilir belki onun yerine... gerçi aynı yıl olmaz aynı sezon olur

lancey dedi ki...

rekor kırılır mı bilinmez ama 6 kupa alma olayını F.Perez'in başarmak için daha milyonlar saçacağını biliyorum(Real Madrid Taraftarıyım)

Ku.Ba dedi ki...

Karşımızdaki Barcelona takımı bizim kuşağın Puskas'lı Macaristan'ı, Cruyff'lü Hollanda'sı ve Ajax'ı, Di Stefano'lu Real Madrid'i olacağa benziyor. 40 yıl sonra torunlara bilgiçlik taslamak için anlatılacak bir hikaye yani.

Aslında bu yazıda Flying Dutchman'in sorusuna da cevap veriliyor:
"KAZANILACAK KUPA KALDI MI?" Elbette hayır, ama Guardiola'nın da vurguladığı gibi, artık tüm mesele başarıyı sürdürerek adamakıllı efsaneleşmekten ibaret.

MustafaAGCA dedi ki...

Bugün Goal.com'da Abdullah Avcı'nın da dediği gibi "iyi ki Barcelona var"

genemisis dedi ki...

tarihin en "başarılı" barcelonası olduğu kesin. ama ben aşağıdaki takımı daha çok severdim.
ve laudrup benim için messi'den daha çekiciydi. yahut koeman puyol'dan, pep iniesta'dan, stoichkov henry'den, vs.vs.

neden bilmiyorum, belki yalnızca o zamanlar futbolu daha çok sevdiğim içindir. dolayısıyla % 3'lük kitleye de biraz daha anlayış gösterilebilir gibi.

Zubizarreta(1)
Ferrer-Nadal-Koeman-Sergi
Laudrup-Guardiola-Bakero-Goicochea(Begiristain)
Stoichkov-Romario

aamet jr. dedi ki...

Başiktaş'ın kazandığı kupanın adı o sezon başlanan Atatürk Kupası'ydı ve Nouma'nın topukla gol attığı maç yanılmıyorsam. Ve bir sene sonra kaldırılmıştı galiba. Nasıl bir mantıksa artık?

oralardaniyivurur dedi ki...

1967 - 1968 yılları arasında Fenerbahçe 5 kupa kazandı. Gerçi spor toto kupasınn prestiji nedirki..

Lig şampiyonluğu
Balkan kupası
Türkiye kupası
Cumhurbaşkanlığı kupası
Spor toto kupası
Kaynak: Fenerbahçe Tarihi YKY

ihk dedi ki...

abi yanlış hatırlamıyorsam feldkamp da tsyd, lig, kupa, cumhurbaşkanlığı şeklide dörtlemişti. yani bir sezonda maksimum yapanların hepsi galatasaray'dan :)

Selocan dedi ki...

Açıkçası ben bu kadar zor olacağını düşünmüyorum. İngilizler kırabilir bunu ki Manchester yaklaşmıştı 2 sene önce. Bu sene Chelsea de 6 kupa kazanabilir hala, hem de yeni TD ile. Carlingden penaltılarla elenmeselerdi 7 kupa ihtimalleri bile vardı.

Burada konuşulması gereken kaç kupa aldığı değil sadece futbol oynayarak bu kupaları aldığı olmalıdır. Yani bu oyunun hakkını vererek bu kupaları kazandı Barça. Ancak bu takım dışındaki başka her takım sadece futbol mantığının dışında kazanabilirler bu kupayı. Yani her maçı eze eze alamazlar Barça gibi. En az bir maçta şanslıydı bu takım deriz. Barça'nın ise böyle tek maçı yok. Budur bu işin büyüklüğü, yoksa kaç kupa olduğu değil. Dediğim gibi ben bir çok kimsenin aksine bu rekorun 7 kupayla kırılabileceğini ya da 6 kupayla egale edilebileceğini düşünüyorum. Ancak Barça kadar büyük olmayacaklar futbol açısından, bu kupaları kazanırken.

çağatay dedi ki...

barcelonayı yılmaz vurala ver o da kupaları toplasın.
sıkıyosa guardiola gelsin 6 maçta 0 puanlı kasımpaşaya 10 maçta 20 puan aldırsın.
bunların ustası del boskeyi-aragonesi gördük.

guardiola akıllı olsun akıllı.
seneye türkiyeye gelsin kupa manyağı yapalım onu!!!!!

delorean dedi ki...

Takım: Barcelona
Kuruluş: 1899
Renkler: Bordo-Mavi
Başkan: Josep Guardiola
Teknik Direktör: Andres Iniesta
Stadyum: Josep Guardiola Stadı

kerem dedi ki...

barcelona belki bir daha kazanabilir bütün kupaları ama ben bir daha göremeyebilirim böyle bir şey çok mutluyum böyle bir takım izliyorum.

bdem1r dedi ki...

royal flush hocam, o kadar olsun ama : )

moist dedi ki...

Rijkaard cruyff'un, Guardiola ise ikisinin birden omuzlarında yükselip bu başarılara ulaştı. orta düzey bir ispanya klubünden başlasa bu işe neler olurdu bilemiyorum.

Ama artık inanılmaz bir tecrübe sahibi daha bu yaşta. Alex Ferguson'la oturup çok rahat muhabbet döndürür yani menajerlik üzerine.

Kartal Bafiler dedi ki...

İlk resime THY 'de sponsor olarak girmiş :)

nusret dedi ki...

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray,1997-98 sezonunda Beşiktaş'a kaybetmişti,Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı.1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında Cumhurbaşkanlığı Kupası oynanmamıştı.2000-01 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası yerine oynanan,Süper Kupa maçını ise Lucescu yönetimindeki Galatasaray kaybetmişti.Beşiktaş'a karşı.2-1 ile.

Halim dedi ki...

nohting left to win, everything to fight for

http://i48.tinypic.com/2ugnecl.jpg

melih çoşkun dedi ki...

o %3 lük kesimin beklentisi ligde 38 de 38di heralde:)

Adsız dedi ki...

barca dönmeden bir hazirlik maci daha yapacak bugün, rakibin adi kazma sporting club. :D

a-town dedi ki...

99 da manu lig kupasını almadı, tottenham aldı. hatta ingiltere'de 4 te 4 (lig-fa-league cup-cl) yapan takım yok tarihte.

CaRtMaNtR dedi ki...

O %3'lük kısım Hıncal Uluçgiller olarak adlandırılabilir. :)

Pep kupaları aldı ama bu hataları örtmez Haşmet. Pep korkak, Pep futbolu bilmiyor. Ben Laporta olsam yarın işine son veririm.

İnanamıyorum. İ-na-na-mı-yo-rum Haşmet :)

Major dedi ki...

ibo da kupaların üstüne yatmış resmen..

Sadener, dedi ki...

O yüzde 3'te kesin Barcelona'lı Türk'lerdir :) Kupaları almışta, kıllısını arayan başka kim olabilir ki :)))

Unknown dedi ki...

barcelona'ya karşı herhangi bir tribünde "kupaları birer birer nah alıyor" tezahüratı söyleyecek yüz yoktur heralde di mi :)