2 Ekim 2009

Leonardo Gider Kim Gelir?

Atalanta deplasmanı Leonardo için sırat köprüsü. "Bizim Guardiola" hayali kısa zamanda kabusa döndü. Tek şansları ligin en kötü takımlarından biriyle oynayacaklar. İtalya'da medyanın iki cephesinden de aynı isim manşetlerde: Marco Van Basten...

33 yorum:

nikolatesla dedi ki...

iyi iyi, Van Basten tutarsa zaten Rijkaard'a ilişmezler, tutmazsa da eski futbolcudan dilimiz yandı deyip yine ilişmezler

Selocan dedi ki...

Salça olmasınlarda Rijkaard'a gerisi beni ilgilendirmez.

frozen dedi ki...

zürih maçı aslında biraz yargısız infaza giriyor. fatih terim'in de başını yakan inzaghi yine bilerek yapmadıysa eğer, yok arkadaş, o top dört direk arasından girmeyince girmiyor işte, ne kadar çullanırsan çullan, ne vuruş denersen dene..

berserk dedi ki...

Guardiola' nın başarısı çok kelle götürecek.

mre dedi ki...

marco van basten her açıdan iyi tercih gibi. kulübü de iyi biliyor. ama üzülüyorum kendisi için. bu takımın başına geçmek için çaresiz olmak lazım. yoksa akıl karı değil. hem beklenti çok yüksek hem de kadro kötü.

A . A dedi ki...

bülent abi rijkaard'ın dün gece ayhanı çıkarıp kewell'ı oyuna almasını yorumlar mısın?

ne oldu "sisteme sadakat" hikayelerine. dün akşam ki doğru, es es maçındaki yanlıştır.

sürekli aynı sistemede oynamak nasıl doğru bir düşünce olabilir, rakibe göre maça göre bunu değiştirmemek senin övebileceğin bir anlayış nasıl olabilir merak ediyorum.

Ku.Ba dedi ki...

Van Basten kabul etmez. Ajax macerasindan sonra bi süre antrenörlük yapmayacakmis gibi mesajlar vermisti.

Ku.Ba dedi ki...

Benim adayim Bernd Schuster bu arada.

alessandro del piero dedi ki...

@A.A.

sisteme sadakat hikayelerine bir şey olduğu yok arkadaşım, çünkü o bahsettiğin şey hikaye değil gerçek.. maçı nerenle takip ettiğini de merak etmedim değil açıkçası, o bahsettiğin değişiklik sonrası ayhan'ın görevini elano üstlendi ve arda da elano'nun mevkisine geçti..

futbol hakkında ahkam kesmeye başlayıp insanları yargılamadan önce gözümüzle gördüğümüz şeyleri doğru algılayıp algılamadığımızı bir sorgulayalım derim istersen..

Majesty dedi ki...

Rijkaard Sturm Graz maçında da sistemi değiştirmediki. Elano'yu kanattan, Ayhan'ın görevine kaydırdı ki bize gelmeden önce de DMC denilen pozisyonda oynamış birisidir Elano. Diziliş ve oyun anlayışını değiştirmedi.

dchetin dedi ki...

Sönük bir adamdı zaten Leonardo. Milan'a daha sağlam bağları olan bir direktör gerekirdi.

nebilim dedi ki...

bizimkine salça olmasınlar başka bir şey istemem..

anotherday dedi ki...

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.:)

Ortega dedi ki...

Rijkaard gelsin kurtarsın Milan'ı :)

SkyCaptain dedi ki...

Milan yabancı hoca getirmez diye düşünüyorum. Bence Roberto Mancini ismi yakında düşer medyaya.

cortez85 dedi ki...

En primer lugar tiene que saber que aquí en milan todo está sobredimensionado y que va a estar sometido a una gran presión.

muchas suerte huntelaar.

cortez85 dedi ki...

también.
Estamos esperando a Milán por la revancha de 1989. schuster, hugo sanchéz, emilio y michel
será una violación. :))))

mre dedi ki...

Hazır Ayhan Kewell değişikliğinden söz etmişken maçı yeni açıktan seyretmiş biri olarak ufak bir tespit yapayım. Elano Ayhan'ın pozisyonuna geçtiği andan itibaren araya öldürücü 3 top attı. Biri gol oldu birini baros diğerini keita kullanamadı. Sanki sıkışık defansın arasında olmayıp biraz daha geride oyun kurduğunda daha rahat etti Elano. belki de bu maça özgü bir durumdur biliyorum ama özellikle kapanan zayıf rakiplere karşı Elano'yu biraz daha geride ikinci ön libero olarak kullanabiliriz. Konuyla çok alakasız oldu biliyorum :)

CDiS dedi ki...

peki dün sabri'yi çıkarsa nonda'yı soksa oyuna ve nonda'yı sağ bekte oynatsa sisteme ihanet etmeme adına doğru bir iş mi yapmış olacaktı rijkaard? elanonun o bölgenin (dmc/mc) adamı olmadığını o bölgeye geçtikten sonra gördü sanırım herkes.
milan konusuna gelince, veteranların takımına bu kadar genç bir teknik direktör getirmek çok ironik gerçekten. kaka'nın yerine adam alamazlardı zaten ama en azından ona yakın bir futbolcu alsalardı bu durumda olmazdı milan. Hala forvette 36 yaşındaki Inzaghi'den medet uman bir zihniyet için şu andaki durum bile başarısızlık sayılmaz..

http://casteldisangro.blogspot.com

nikolatesla dedi ki...

CDiS

Elano asistini o bölgeye geçtikten sonra yaptı, aynı zamanda kalenin yarım metre dibinden bir gol atabilip maçın 1,5 golünü atabilirdi.. Elano çok yönlü bir oyuncu, sağ bek bile oynamış zamanında ki geriden oyun kurmakta zorlanan takım için bence Rijkaard'ın hamlesi oldukça mantıklıydı.

Artık şu Hıncal Uluç özentileri susup sene sonunu beklese de olası bir başarısızlıkta konuşsalar ortalık öyle bir rahatlayacak ki. Gerçi onları o zamanda kaale alan olmayacak ama..

A . A dedi ki...

ayhan'ın yerine elano'yu almanın sistemi değiştirmemek olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. bir de "nerenle izledin" gibi şeyleri yazabileceğin o kadar yer varken burayı okuyor olman gerçekten can sıkıcı.

eskiden ne güzeldi buaralar?

elano'nun ayhan'ın yerinde oynaması sistemin değişmediğini gösterir demek, en basit anlatımıyla gülünç.

peki buna cevap istiyorum hiç polemiğe girmeden:

hücumu güçlendirmek için yaptığı bu değişikliği es es maçında yapmaması hata mıdır?

Dabenti dedi ki...

@cdis

elano'nun ortasahanın ortasında oynayamayacağını söyleyen biri de çıktı ya sayende. teşekkürler konuşma özgürlüğü!

alessandro del piero dedi ki...

@ A.A

sen insanların sahip olduğu fikirler üstünden hikaye geyiği çevirirsen kendine yapılan bu tip yorumları da anlayışla karşılayacaksın arkadaşım, futbol hakkında konuşurken sistem geyiği demek zaten daha baştan gayri ciddi olduğunu belli etmek demektir..

evet, elano'nun ayhan'ın yerine çekildiği ve bunun da sistemin değişmediği anlamına geldiği doğrudur, ne var bunda bu kadar çok şaşıracak? sonuçta sene başından beri birçok futbolcunun farklı farklı bölgelerde oynatıldığı ve buna rağmen değişmeyen tek şeyin sistemin kendisi olduğu bir takım var karşımızda.. hakan balta stopere geçtiğinde, arda turan sol forvete geçtiğinde de değişiyor mu sistem bu mantıkla? ben elano hakkında, futbol sahası üzerinde yalnızca tek bir bölgede oynar, eğer farklı yerde oynuyorsa demek ki sistem değişmiştir diyen bir seni gördüm, ne yalan söyleyeyim..

es-es maçında da, dünkü maçta da hatta kazandığımız pek çok maçta da vardır muhakkak hataları rijkaard'ın, yalnızca kazanamadığı anlarda hata avcılığına savunmak yüzeysellikten öteye gitmez, ama zaten rijkaard'ın ben hatasız bir insanım, gelişime açık bir yapım yok dediğini de hatırlamıyorum, şu ana dek.. bugün dünya üzerinde herhangi bir hatası olmayan antrenör, futbolcu, başkan, hatta insan filan gösterirsen de çok memnun olacağım ayrıca. nedir yani, yok abi bu rijkaard da baya abartılıyor, böyle t.d. mi olur demeye çalışıyorsun anlamıyorum ki..

yahu bu adam hatasız biri olacak olsa, peygamberliğini ilan ederdi yahu.. (copyright by cem yılmaz)

reverdy dedi ki...

o değilde şimdi sen maç için leonardo gider mi diyorsun ? 2.90 oran var atalanta icin :)

Unknown dedi ki...

rijkaard paklar milan'i, gerisi hikaye...

CDiS dedi ki...

70'den sonra dili dışarda dolaşan, devamlı top kayıpları yapan futbolcu yoksa sturm graz'ın brezilyalı 9 numarası mıydı? doğru ya, özellikle bir kaç tane kaptırdığı toptan sonra galatasaray çok tehlikeli kontralara çıktı değil mi? elano sağ bek oynamış olabilir, pancu da bir ara kalecilik yapmıştı hatırlayanınız var mı?
Ya kardeşim galatasaraylılar abartırlar her zaman takımlarını da, fazlası da ilginç oluyor.

kadimkishi dedi ki...

Ahahaha diyorum Bülent abi.

Adamlar gitgide bize (Galatasaray + Özhan Başkan) benzemeye başladılar.
Takim kötü gittikçe eski yıldızlarını aslanlara atıyor Berlusconi amcam. Bence Marco'ya da yazık olur gelirse. Aşağı ivmeleniyorken Milan, bir tekme de Seria A camiası vuracaktır her fırsatta. :)

The Grand Turk dedi ki...

fatih terim ismi dolasıyormus stadın karanlık köselerinde...

Schumy dedi ki...

@arttvendelay
bu konu ve Şampiyonlar Ligi konusunda yazdığın yorumlar ne kadar komik.

"rijkaard kurtarir insallah su milan'i :)"

"rijkaard paklar milan'i, gerisi hikaye..."

yahu bu kadar mı korkuyorsun ? ya da korkuyorsunuz diyeyim ? Hangi takımlısın bilmiyorum ama sizi kim paklar acaba ?

tahtabacak dedi ki...

Umit Kayihan bosta...

Joseph dedi ki...

öncelikle fenerliler hiçbir zaman objektif olarak değerlendiremeycekleri için bence galatasaray hakkında yorum yapmasın.en azından objektif olmayanlar siz yapmayın kardeşim.

Elano'nun (bu da fm-cm'den alıntıdır fix) dmc/mc yani kısacası ortasaha oyuncusu olmadığını söylemek,bir yönden futbol bilgisinin gösterilmesi demektir.Bu adam anadan doğma ortasahanın ortası oyuncusudur.Nedensiz bir şekilde adamı forvet arkası düşünürsünüz anlamam.Hani illa Alex'le kıyaslama zorunluluğumu getirir bu sizi bu noktaya.

rijkaard'ın yaptığı sisteme ihanet değildir.takım'ın geriden top yapamadığı zamanlarda, oyun kurması için elanoyu ortasahaya çekmiştir sadece.Ayrıca haldır güldür saldıran bir takımın kendi kalesinde pozisyon görmemesi mucizedir.

Unknown dedi ki...

@ schumy: isin gucun yok beni mi takip ediyorsun :)

cok yere yazacagim daha, takibe devam :)

A . A dedi ki...

@ alessandro del piero

çok basit bir şekilde tekrarlıyorum demek istediğimi. es es maçında mustafa sarp ya da mehmet topal'dan birini çıkarıp, elano'yu alması gerekir diye düşünmüştüm. yapmadı rijkaard. sonra geldim burda dedim ki yanlış yaptı. bu kadar defansif kalınmaz, üç forvetini oyundan çıkarmış bir rakibe karşı.

herkes sistem savunuculuğuna başladı, rijkaard hatalı değildi, "önemli olan sistem" gibi yorumlar yapıldı burada. hatta aceto bile buna yakın birşeyler yazdı.

sonra ne oldu, sturm graz maçında defansif yetisi olmayan ya da en azından şu anda kulllanamayacak durumda olan elano'yu defansif ortasahalardan biraz daha hücum yapabilen olanı ayhan'ın yerine aldı.

ve bence çok doğru bir hamleydi..


rijkaard aslında iyi hoca deil yorumlarına en az sizin kadar gülen biri olarak rijkaard'a es es maçından sonra -a.gücü maçından sonra değil- hatalıydı diyemediğiniz sürece daha fazla zaman alıcak galatasaray'ın daha iyi bir takım olması.

ama rijkaard hapşurduğunda, işte bu, tam zamanında hapşurdu.. demeyi de bırakmanız gerekiyor.