4 Ekim 2009

The Damned United

En sonunda dün gece izleyebildim. The Damned United, Brian Clough'un Leeds United'da kısa süren teknik adamlık kariyeri ve öncesini anlatan ve tribün ağırlıklı senaryolara boğulmuş futbol filmlerinden ayrılan 97 dakikalık bir şölen. Clough'un kariyerinin senaryo ile birebir örtüşüğü söyleyemem. Detaylı bir Clough biyografisi okumadıysanız, filmi izledikten sonra en kısa yoldan wikipedia'dan farklılıkları görebilirsiniz. Clough'u oynayan Michael Shenn harika ama ben en çok Don Revie'yi oynayan Colm Meaney'i beğendim. Adam döktürüyor. Mourinho ile Brian Clough arasında benzer noktalar bulacağınıza eminim. İkisine de yan taparsınız ya da ölesiye nefret ederseniz karakterler. İngiliz Milli Takım teknik direktörü Don Revie ve Brian Clough'un katıldığı canlı yayın sahnelerini gerçekçi bulmadım açıkçası. Bu da Lippi ile Mourinho'nun son dönemdeki atışmalarını hatırlatıyor. Uzatmayayım, futbolu seven bu filmde çok şey bulacak. Sonunu bildiğiniz bir senaryo ama "Neden bitti ki" diyorsunuz...

12 yorum:

mre dedi ki...

en çok soyunma odasında beklediği leeds maçı sahnesinden etkilendim. gerçekten öyle yaptı mı? veya yapılır mı? emin değilim ama güzeldi. film de güzel...
merak ettiğim clough gerçekten bu kadar medyatik veya medya düşkünü müydü?

SirEvo dedi ki...

Ne kendisini ne elde ettiğini başarıyı biliyordum. İyi ki de bilmiyormuşum. Finaliyle resmen 90'a attı bana golü. Müthiş bir film.
Ayrıca; şöyle de bir yazı yazmıştım filmle ilgili;
http://cineshoot.blogspot.com/2009/09/damned-united-2009.html

ultras/Movement dedi ki...

Ben de bir hafta evvel indirip bu sabah izledim filmi.. sonra da Bülent Uygun'un istifa edecği haberini duyunca, Bülent Uygun ile Brian Clough arasında benzerlikler buldum... Şurada da yazdım:
http://ultrasmovement.blogspot.com/2009/02/damned-united.html

Schumy dedi ki...

Geç kalınmış izlemek için :)

Süper ötesi bir film.

ZorAdam51 dedi ki...

Benimde bugün haberim oldu hemen izledim.Blogumda da belirttim.
http://zorturkler.blogspot.com/2009/10/damned-united.html

madprocess dedi ki...

kitabında daha detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz..

guiness dedi ki...

Brian Clough vs Don Revie
http://www.youtube.com/watch?v=2ddzieGoLMg

1717 dedi ki...

Aceto tartışma sahnesi neredeyse birebir aynı,


http://www.youtube.com/watch?v=rwopcTCWuFc

Cimbakuka dedi ki...

Birde Ankragücü galibiyetini yazsaydınız fena olmazdı, ya da Fener'in gidişhatını ve İnönü'de olanları. Türkiye'de inanılmaz bir gündem var bunları beklerdim şahsen.

BT dedi ki...

@Cimbakuka
Günaydın
Yazıyorum her gün. Sabah gazetesinde.

Serhat dedi ki...

@BT
sabah.com.tr'den okuyabiliyor muyuz yazılarınızı?

E-demir dedi ki...

Merhabalar Habertük Gazetesinin 20. Sayfasında Blog bölümünde bir yazınız yayınlanmış. Haber veriyim dedim :) tebrik ederim .