15 Eylül 2009

Şampiyonlar Ligi #1/1

Ligde en son golü Tello atmıştı Antalya'ya frikikten 78. dakikada. Kendi ligindeki takımlara 282 dakikadır gol atamayan Beşiktaş'ın dünyanın en iyi savunmalarından birine gol atması kağıt üzerinde zordu. United bu, atmaması süpriz. Beşiktaş, derbi sonrası iyi mücadele ettiler. %50 daha fazla pas yapan rakipten elbette daha fazla koşmak zorundaydılar. Öyle de oldu. Ferguson bu ligde 100 maçın üzerine çıkalı çok oldu. Denizli ise 7. maçındaydı. İskoç, benzin harcamamak için boş viteste sürmüş takımını. Hafta sonunda sezon başında çok salladığı Man. City ile derbi oynayacak. O maçı düşündüklerinden hiç sıkmadılar. İstediklerini alıp gittiler, bu ligin büyülü ortamında keyif vermeyen bir 90 dakikaydı. Wolfsburg rahat kazandı. Beşiktaş'ın CSKA Moskova'dan en az 4 puan alması lazım. Wolfsburg'u da İnönü'den elinden kaçırmayacak tabii. Çareyi de Denizli bulacak 372 dakikadır gol atamayan takımına... İnönü'de tribünler uzun zaman sonra takımdan daha kötüydüler. Onlar bir sonraki maça toparlanır ama bu kadrodan Sivok-Ferrari ikilisi dışında şüpheliyim. Gecenin süprizi Apoel'den. Atletico Madrid sezona kötü başladı, gol bile atamadılar Calderon'da. Bayern Munih ve Real Madrid deplasmanda (Ronaldo iki frikik, evlat Raul bir gol) rahat kazandılar. Diego'suz Juventus'tan Bordeaux bir puanı çaldı. Porto'nun işini tek golle Anelka bitirdi. Milan'ı sona bıraktım. Bugün La Gazzetta'da Inzaghi'nin röportajı vardı. Sezon başından beri onbire giremiyordu. Bugün oynayacağım, benim maçım olacak diyordu. Dediğini yaptı, iki çaktı Marsilya'ya. Deschamps otursun ağlasın bu Milan'ı yenemedi diye..

25 yorum:

Unknown dedi ki...

beşiktaş'ın gol sorunu ne zaman çözülecek sabırla bekliyoruz.ayrıca beşiktaş şampiyon olduğunda rakipleri kötüydü de ondan şampiyon oldu derler, beşiktaş dünyanın en güçlüsüyle kafa kafaya oynadığında rakibi kötüydü veya sıkmadı da ondan böyle oynadı derler.düşündürücü.beşiktaş güzel oynadı,skor sıkıntısını çözdüğü zaman yorumlar da farklılaşacaktır..

noname dedi ki...

Denizli de 7'de 7 mağlubiyet oldu sanırım. İstikrarlı adam.

Kenarda Denizli'nin düştüğü hallere üzülmedim desem yalan olur. Yaşını başını almış adamsın git başka şeylerle uğraş. Kendini yiyip bitirmeye ne gerek var. Yazık ya.

steven_stiffler dedi ki...

Inzaghi'nin golleri merak ediyorum.Yarın sabah ilk işim bulup izlemek.Bakalım boş kalenin neresine yuvarlamış...

osmancanpolatblog.com dedi ki...

inzagi nin ilk golu ofsaytti ama ikinci golu guzel di tekde cok iyi vurdu topu bitiriciligi guzeldi

flamboyant forward dedi ki...

madrid neden reklamsız formayla çıktı maça?

BT dedi ki...

İlk aklıma gelen İsviçre'de bahis şirketi reklamlarının yasak olduğu. Bwin var formada normalde

çagdas dedi ki...

@steven_stiffler

İçine yuvarlamıştır. O yüzden avrupa kupalarının en çok gol atan oyuncusu ya. Yuvarlayamayanlar düşünsün.

Togi dedi ki...

Beşiktaş'ta Nobre,Ernst ve Ferrari her maç oynamalı.

Gol yollarında çözüm bulamıyorsa takım. Yatıp kalkıp duran top çalışması lazım...

Drunk Coyote dedi ki...

bu forumu yıllardır takip ediyorum bu belki de ilk ve son yorumum olucak. Bülent bey, bu geceki taraftara kötü demek kısa yoldan yapılmış kolay ve yanlış bir yorumdur bence.
Ancak şimdi evime varabilmiş bir yeni açık gazisi olarak taraftarın elınden geleni yaptığını düşünüyorum. Son bir cümle de yusuf ve ibrahim üzülmez için söylemek isterim: Allah rızası için defolun gidin bu takımdan, ya siz gidin ya da sizi oynatanlar gitsin!..

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

sanırım aynı yasak fransa'da da var. milan da reklamsız forma ile çıkmış maça.

BT dedi ki...

@Yiğit
Şahsen burasının bir forum olmasını tercih etmem. Blog desek.
Taraftara gelince de ekran başında geçmiş maçların performansının altında kaldıklarını gözlemledim sadece. Bak sen de kısa yoldan iki futbolcuyu kovmuşsun takımdan:)

ilkay dedi ki...

bjk taraftarı kendini eğlendiriyor. maçla alakaları yok. sahaya sırt dönmeler karşılıklı (tribün olarak) dans etmeler...
kapalı yapıyor bitiriyor sonra karşıyı izliyor onlar da yapınca alkışlıyor falan. overrated kelimesi taraftarlar için kullanılıyor mu bilmiyorum ama bjk taraftarı için kullanılmalı.

en komiği ise gol yenir yenmez yapılan arabesk tezahürattı. maçı anında bitirdiler. nerde destek takımı ateşleme inanç? komikti güldüm baya.

Unknown dedi ki...

Bülent Bey haklı 2.yarıda bi süre tribünler yine coştu ancak bi liverpool maçı ile veya birçok maçla kıyasladığımız zaman bugün o kadar da değildi.Fakat ne olursa olsun burada beşiktaş taraftarı yine kendisi performansları ile kıyaslanıyor.filippo'nun ikinci golü tek kelimeyle muazzamdı,seedorf'a da şapka çıkarmak gerek.

Unknown dedi ki...

@Yigit
Dün gece taraftar lig maçlarından daha kötüydü. Liverpool maçıyla kıyaslayınca boş tribünlere oynanmış gibiydi maç. 2. yarının bi bölümünde yapılan şov hariç tutmak lazım ki onun da takıma bi faydası yoktu. Zombie'nin dediği gibi Beşiktaş taraftarı kendini eğlendirmeyi tercih ediyor ve izlerken ben de keyifleniyordum açıkçası fakat dün gece onu da yapamadılar.

CemokkA dedi ki...

bütün gazeteler ve intenet siteleri taraftarın büyüklüğünden ve süper olduğundan bahsederken (uefa ve fregusoningilteredeki forumlar dahil) siz kötüydü diyorsunuz. maçı televizyondan seyrettiğiniz gayet açık ve net. tribünlerin sesini kısmış star.

Nehir dedi ki...

Ben de tarafarın beğenilmemesine anlam veremedim. 2 yıl önceki liverpool maçındaki performansın aşağı yukarı aynısı gösterildi. Şahsen biz yeni açık olarak hiç susmadık diyebilirim.

Galiba cavese anlaşılmıyor, bu tribün şovunun içeriği böyle, kapalının spontane şekilde aklına gelenleri diğer tribünlerin taklit etmesi. Overrated demek için tespitin yerinde yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla.

steven_stiffler dedi ki...

@cagdas,
Ben de senin gibi düşünüyorum hocam.Ben çocuktum Inzaghi gol atıyordu,çocuk sahibi olacak yaşa geldim hâla gol atıyor.Beleşçi diyenlere ironi yapmak istedim.

çagdas dedi ki...

@steven_stiffler

Sonradan farketmiştim ironiyi. Olsun, Inzaghi'nin büyüklüğünü pekiştirmiş olduk :)

canoğlan dedi ki...

bjklılar da tv sesi kısmış demeye başladı haha : ) biz buna tribün jargonunda musa base effect diyoruz.

Drunk Coyote dedi ki...

anlaşılan son yorumum olmayacak:D
forum kelimesi için affınıza sıgınıyorum "Blog" olarak düzeltelim...
Fm'de kadro vermeyeceğim insanların gerçekte o şerefli formayı giymeleri en nazik söyleyişle canımı sıkıyor artık ki dün gece çoğu taraftar da aynı görüşteydi...
@Zombie
golü yediğimiz dakikaya kadar olan kısmı gözden kaçırmasaydın keşke dk 77 de taraftar nerdeyse 2 saatlik bir performans göstermiş durumdaydı, herşeyin ve herkesin hem bir sabrı hem de bir limiti var.
Liverpool maçının en büyük ateşleyicisi ne sahada olan kadro ne de taraftardı orada herkes şehitlere olan saygısını veya olaylara olan nefretini tribüne kanalize etti ve mükemmel bir şov çıktı ortaya, o anların altında olan şey dünkü maç öncesi gerçekleşmemişti umarım bir daha da gerçekleşmez o ayrı bir konu.
sonuç olarak taraftarın performansı iyi veya kötü o sübjektif bir konu ama bir gerçek var ki Beşiktaş dün, aklı haftasonu olacak derbi maçında olan Rooney ve arkadaşlarını başı dik göndermemeliydi o stattan...

Adsız dedi ki...

@BT

Postta Manchester United'ın kendini sıkmamasından bahsetmişsiniz. Fizik mücadelenin yoğun olarak yaşandığı, her iki takımın da an be an birbirinin hatasını kolladığı bir maçla ilgili bu yorumu anlamak mümkün değil. Üstelik Beşiktaş'ı küçümseyici bir ifade var burada. Neye göre yorum yapıyorsunuz? Ferdinand ve Giggs'i kenarda takım elbiseyle gördüğünüz için mi bunu ifade ediyorsunuz? Manchester United'ın geçen yıla göre ne kadar farklı bir takım olduğunu siz de biliyorsunuz.

corejan dedi ki...

Ben de dün tribündeydim ve ben de kapalının tam olarak ritmini bulamadığını düşünüyorum,(bu maç hariç);özellikle geçen seneye nazaran,ama dünkü maç için taraftar takımdan kötüydü demek,alelacele yapılmış bir eleştriden başka birşey değil,BT'nin bu kadar peşin fikirli davrandığını nerdeyse ilk defa görüyorum,zira 2.yarıdaki şovdan sırasında daha etkili oynadı takımım,daha fazla koştular,istediler;golden sonra ateşleyememe sorunsalına da gelirsek, tam bu yüksek tempolu tezahürat bittiği anda golü yedik ve tersini beklerken oldu,ve uzun zamandan sonra en şok edici gol oldu taraftar için,ben dün tribünde -bu kadar sıkıntı içindeyken Beşiktaş-,tüm stadın dolmasını sağlayan taraftarlara teşekkür edilmesi gerektiğini düşünüyorum..Yoksa Ferguson harika demiş,ManU forumları muhteşem demiş benim için hiç bir anlamı yok,beni yine benden olan övsün ya da yersin,gerisinde maaselef art niyet sezmeye başladım.

Dabenti dedi ki...

Deschamps da artık defanstaki dil bilen(!) oyuncularıyla her akşam oturup sohbet eder. Dil bilmediği için Servet'i almamasını hala anlayamıyorum. Saha dışında tercüman var, saha içinde de 3-5 kelime öğrenir herhalde.

nikosmahlas dedi ki...

Kendini takımından önde görmek isteyen taraftarlardan ne beklenir ki. Beşiktaş tribünü anlamlı, anlamsız çıkışlar yapıyor ve sürekli yapıyor bu çıkışları.Bu sayede CNN Türk haberciliği döneminde "iyi tribün" payesi alıyorlar gündemde kalarak. Bir tane GS, FB maçında iyi tribün var mıydı diye sormak isterim ama konu Manchester maçı. Manchester maçında da benim hoşuma giden tek şey zıplarken hızlı hızlı değil de yavaş yavaş zıplanması. Bunun dışında tribün adına klasik şişirilmiş Beşiktaş gecelerinden biriydi bence.

cem dedi ki...

Türkiye'de hala (Hincal Uluc'un tabiriyl) skor seyirciligi yapiliyor. Dün Besiktas son ceyrekte yenilen golle "ucu ucuna" yenildi diye iyi oynadi addediliyor. Ki Manchester gercekten gol disinda hic net pozisyon bulamadi ama bu Besiktas'in basarisi degil, Manchester'in ofansa fazla agirlik vermemesindendi. Bunun rakibi kücümsemekle alakasi da yok, ekonomik oynamakla alakasi var.

Besiktas'in rakibine pozisyon vermemek icin aldigi tek önlem savumayi cakili oynatmakti. Mac boyunca bekler hic bindirmedi. Onun disinda; orta sahada yapilan top kayiplari, Nani ve Valencia'nin her istediklerinde calim atmalari, bi ara %38-%72 olan topla oynama yüzdeleri hep Manchester galibiyetine isaretti.

Besiktas'ta her oyuncu o an yapabilecegi en garanti isi, ya da tek isi yapiyor. Makine gibi isleyen bi oyun düzeni, bi hücum sablonu yok. Besiktas'in bireysel yetenekleriyle mac kurtaricak adamlari olmadigina göre mutlaka bi sistem oturtmasi lazim. Yoksa yine "nerdeyse puan aliyoduk"larla yetinilir ancak