17 Eylül 2009

Panathinaikos 1 - Galatasaray 3

İzledim ama maçın hikayesi yok.
Niye olsun ki!
Galatasaray'ın bu galibiyeti,
maçı şifresiz yayınlayacağız diye
tam sayfa ilanlar verip, santrada şifreleyen ve
Türkiye'de futbolseverle dalga geçen
D-Smart yöneticilerine
armağan olsun (!)

56 yorum:

serdark dedi ki...

cok onemli degil, gosterselerdi reklamdan zaten izleyemezdik.

Sade dedi ki...

terbiyesiz ... grubu...

scknbnc dedi ki...

maçı normal antende verdi yani uyduyu kapatıp tvde eski sistem kanal ayarlarsanız izleyebilirsiniz.ben şahsen öyle yaptım...

H.B dedi ki...

maci d smartta tnt de sifresiz verdiler ben izledim normal bir d smart paketiyle

K. A. dedi ki...

kablolu tv'de vardı. reklam da azdı.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

d-smart kullanıcısı olmama ragmen, izleyebildigim için çok şanslı olmalıyım heralde. Bize, maç izlemek için hiçbir şekilde x yıl boyunca herhangi bir aylık ücret talep etmeyeceklerini söylemişlerdi. zırvalıkmış.

tolga dedi ki...

yine birileri çıkıp yok transferlere kaynak oluyor yok endüstriyel futbol yok değişen dünya düzeni yok globalleşen reklam şirketleri:) diyecektir.
bu HOLDİNG SAHİBİNİN kanallarının yöneticilerinde ticari ahlak diye bir kavram yok. hem kalitesizliği hem de kandırılmayı(her alanda) bu kadar mı hak ediyor bu millet bilmiyorum

Efe Yılmaz dedi ki...

ben maçı en dandik anten ile tnt'den canlı izledim.

blogger dedi ki...

o kanal kablolu tv de vardı. bugun bi açtım kabloluda kanalın olduğu yer kap karanlık. neyse frekans değişti galiba dedim, aradım kanal yok son çare çıkardım kablo tv'nin kablosunu taktım çay kaşığını, yerel yayını buldum. tvde karınca yığınları içinde gözlerimin bozulma tehlikesi ile izledim maçı. teşekkürler aydın doğan....

nikolatesla dedi ki...

abi yılmaz özdil gibi yazmışsın :)gerçi 50 kez enter kullanman gerekiyordu ya :) doğan medya grubundan ölesiye tiskiniyorum.

ikinci yarıyı izledim. pek güzel oynamadık gibi, dağınıktık en azından. topal, arda, keita çok etkisizdi. bir kaç maçtan bu yana da bu böyle. gerçi topal enfes bir arapas verdi ama eski topal yok bu sene. tek stoperle de defans bu kadar oluyore.

bu saydığım oyuncular ilk yarı nasıl oynadı peki? bir de Elano?

Burak Eken dedi ki...

İşte Kablo TV'nin tek avantajı da bu.

ısmarlama gezgin dedi ki...

TNT den sabri ugan'ın anlatımıyla çok rahat izledik üstelik reklamsız..

karasal analog yayının (babalarımızın tabiriyle çubuk anten veya tvüstü antenle ki bizimki kapalı balkonun ucuna bikaç çuval ipliğiyle tutturulmuş vaziyette ufuk çizgisinde çamlıca antenlerine nazır) son temsilcisi olarak neslimizin tükendiğinin farkındayım ((:

Gri dedi ki...

Aslında TNT'den şifresiz yayınlandı maç ama olay bu değil. Bir hafta boyunca ne yapacaklarını öğrenemedik adamların. Saat 19:30 hala "Kimin mçı şifresiz yayınlanacak?", "Şifresiz yayınlanacak maç hangi kanalda yayınlanacak diye soran arkadaşlarım vardı.

Bir hizmet ancak bu kadar kötü verilebilir.

B.

bc6 dedi ki...

gazeteye gelen telefonları yanıtlamaktan bıktım!

msaries dedi ki...

TNT şifresiz olarak gösterdiişte. Ben yanlış anladım yoksa olayı :s

Unknown dedi ki...

ben kabloludan izledim, herhangi birşey yoktu. Öyle diğer maçlar gibi reklamda vermediler.

sagittarius dedi ki...

tnt'de şifresizdi maç...

ACY dedi ki...

fenerbahçenin muhtemel galibiyeti de 2008 öncesi abone olanlar bütün maçları şifresiz izleyecekler diyip 2 maç sonra cayan ve 2008 öncesinde de sonrasında da üye olan herkese şifreli verip loca2 den 50tl ye bu maçı satmaya çalışan d-smart yönetimine monte olsun.. evet ahlaksızım sinirliyim o dekoderi doğan medya grubu binasının önünde yazar kasa kırar gibi kırmak istiyrum ayrıca da hepsine kafam girsin.. oh be..

karAkus dedi ki...

Rezillik bir değil ki TNT KabloTV'de çocuk kanalıyla dönüşümlü yayın yapıyor maçı beklerken sünger bob'u izleyeceksin deselerdi güneş batıdan mı doğuyor derdim.Maç başlayacak hooop 1980 yıllara geri dönüş evde hertürlü teknolojik nimet var ama çatı anteni yok 15 dakika içinde anten yapıp tarihe geçiyordumki kara göründü der gibi yayın geldi dediler ama ses mola vermiş görüntü var ses yok sağolsun o da 10 dakika sonra geldi bu arada maçı 1-3 aldık keyif heyecan hiçbirşey yok bu satırları masanın üzerinde duran tornavida yan keski adaptör kablo ve tencere kapağının eşliğinde yazıyorum.

Adsız dedi ki...

reklam yönünden sıkıntı hiç yoktu. neredeyse hiç reklam yoktu. ayrıca galatasaray'ın nasıl oynadığını ve maçta yaşananları merak edenler için gelsin;

http://jaimelesport.blogspot.com/2009/09/panathinaikosda-3gye-gecti.html

saygılarımla..

AbSurDMaN dedi ki...

Karasal yayından maç gayet güzel izlendi, birkaç vodafone reklamı vardı onlar da gram rahatsız etmedi. Demem o ki sanırım çoğu izleyicinin televizyonunda decoder bağlı. Karasal yayında maç olduğu zaman sökün aleti ve normal bir anten takın. Bizde ne kablo tv var ne uydu ne digi ne dsmart. Bu yüzden takımımın maçını izlemeye hasretim. Uzun zaman sonra ilk defa karasal yayında Galatasaray'ın maçını izledim, yayından da takımımdan da büyük keyif aldım.

birosh dedi ki...

''5 hakemle'' oynanmış bir maçta yorum bu kadar kısa olmamalıydı.

anotherday dedi ki...

Canlı yayın nasıl yapılır biraz yunanları örnek alsalar bizim tv ler her pozisyonun devamındaki duraklamada maçtan güzel enstantaneler seçip gol den sonra Galatasaray ve Panathinaikos klubelerinin tepkilerini oyuncularının pozisyon tepkileri her duraksamanın akabinde ekrana getirdiler .Hıncal Uluç'un Servetin sünkürmesini seyretmekden bıktım eleştirisine gelde katılma

Unknown dedi ki...

Bu maçlarda reklam veremezler çünkü uefa reklam anlaşmasını vodafone ile yaparak yayıncıların reklam vermesini engelledi tıpkı şampiyonlar ligindeki yayın gibi.Geri kalanı için istediğinizi diyebilirsiniz bu olaydan sonra vergi cezası verenleri istemeden de olsa kutladım maalesef.

Bu arada galatasarayımıza gelirsek b sene son sekizi görürüz diyorum :)

Anıl dedi ki...

Kablolu TV'de şifreye girmedi TNT. Reklamsız gayet güzel bir maç izledim açıkçası. Mağdur arkadaşlara ise hak vermemek elde değil. İnsanları futboldan soğutmak için elden ne geliyorsa yapılıyor bu ülkede. Yazıklar olsun!

umutation! dedi ki...

doğan grubunun işin içinde olduğu her alanda insanlığa sığmayan bir açgözlülük, saygısızlık, amatörlük var. para uğruna bu kadar yozlaşabilen bir organizma daha yok. açıktan yayınlamaları gereken bir maçı türlü dalaverelerle yine yayınlamadılar, üstelik kablolu yayında da ilk yarı karıncalıydı, neredeyse top gözükmüyordu, hakemin düdüğü çalmasıyla ve reklamların başlamasıyla ayna gibi oldu görüntü.

içeride bu ahlaksızlıkları yüzümüze güle güle, halkla taşak geçer gibi yapabilirler, ancak uefa bunlara cezayı keser... nereye şikayet edilecekse söyleyin edelim, bir daha maç yayınlarının yanından geçmek istemesinler...

seanpenn dedi ki...

zeytinlerin sayısı 38 olsaydı
ne güzel olurdu :))

Atilla Çelik dedi ki...

Merhaba,

Maç biter bitmez sıcağı sıcağına yazdığım bir yazı.

http://kayipzamaninpesinde.blogspot.com/2009/09/panathianikos-galatasaray-sistem-test.html

Belki maçta kaçıncı dakikada ne olduğu anlatılmıyor ama dolu dizgin gelen ve her seferinde bu maç ölçü değil deyip duran kitlelerin artık neler söyleyeceğini merak etmiyor da değilim.

Legerohn dedi ki...

TNT kanalında şifresiz yayınlandı maç acaba şifresiz verilcek derken bundan mı bahsettiler?

kerem ce dedi ki...

tnt kabloluda sifresiz yayinladi sagolsun.

Roux dedi ki...

maç uydudan biss şifre ile yayınlandı...fakat maç karasal yayından şifresiz olarak yayınlandı...

Rommel dedi ki...

abi bloğa girmekte zorlanıyorum. şuan da proxy ile girdim. bi bilgin var mı sorunla ilgili?

thunderbird dedi ki...

aceto nerden buluyorsun bu resimleri? allah askina bi yerinden mi cikariyorsun! :)

Fabio Luciano dedi ki...

@rommel

aynı sorun bende de var abi.3 gündür kesik kesik ancak şimdi girebildim dns değiştirip.acaba sorun izmir'de mi sadece

Trapped Scorpion dedi ki...

reklam sıkıntısının olmaması avrupa liginin yayın ihalesinin şampiyonlar ligi gibi yapılmasından idi. dikkat ettiyseniz ana sponsordan başka hiçbir reklam yoktu. bundan sonra da böyle olacak. çok şükür :)

$afak dedi ki...

Kablo tv de yayın malesef 5. dakikada geldi. İlk 5 dakika çocuk dizisi izledik...

Yayın geldiğinde ilk gol olmuştu bile. Söylenecek çok söz, edilecek çok küfür var...

Nitin Gupta dedi ki...

Uyduda biss key vardı, yani şifre diye bundan bahsediliyor... 13. dakika falan çözdük ama sağa sola dağıtmaktan ben hiç izleyemedim.
Çözdük derken redline'ı olan bi arkadaş sağolsun.

Karasaldan izleyin diyen arkadaşlar var, maalesef öyle bir imkanım yok.
Çanakkale/Lapseki'deyim ben ve karasaldan hiç bir şey çıkmıyor şu anda tv'de.

He amaç zaten mümkün olduğunca az kişi izlesindi, bu yüzden oturup digi'den izleyemedik ve bu yüzden maç Tnt'deydi.
Tnt bir kere Nba maçı yayınlamıştı, ilk geldiğinde, başka da maç yayınlamadı, ne işi olur futbol maçı ile bir anda?

Yazık diyorum sadece ve Avrupa Kupalarını ayrı, lig yayınlarını ayrı platformun almasını kabul edemiyorum.
Digiturk bu kadar zaman keşke uyumayıp alabilseydi, en azından UEFA Kupasını...

Ortega dedi ki...

2012 yılına kadar FB-GS-BJK'nin Avrupa Kupası maçları şifresiz D-Smart'ta diye reklam yapıyorlardı zamanında. Herhalde durumu, Uefa Avrupa Ligi statüsüne geçince biz de yayın politikamızı değiştirdik diye açıklayacaklar.

Unknown dedi ki...

uydu'da şifreye girdi karasal yayındanda izlenemedi en azından ısparta da karasal yayının ayarlarıyla oynanmış Eski cine5 gibi oldu tnt.

ringo dedi ki...

Para mara istemiyoruz deyip, sonra kafalarına göre iki yüz lira fiyat biçen, bunu da arayıp "yeni kampanyamız" diye tanıtan, "siz beni salak mı sanıyorsunuz?" deyince de, "o UEFA kupasıydı, bu Avrupa Ligi, o yüzden paralı" diyen bir kurumdan söz ediyoruz. Şaşılacak şey değil, yani.

Schumy dedi ki...

http://taccizgisi.blogspot.com/2009/09/denize-doktuk.html

Vallaha denize döktük. Hem de kaçıncı sefer :)

wonderkid dedi ki...

herkez de uydu var sanırım tv üstü antenlerin son temsilcileri olarak maçı çok rahat izledik reklamda yoktu üstelik

yyyyyyyy dedi ki...

kabloluda tnt yoktu, uyduda şifreliydi! aceto uydudan bahsetmiş!

seer dedi ki...

o degilde biz ciddi rakip ariyoruz yok mu?

lembo dedi ki...

biz maçı bir yolunu bulup izleriz.. o şifreleri de kırarız ama daha önemli bir gerçek var; doğan medya grubu, karamehmet grubu ile, digiturk ile asla bir olamaz.. digiturk un hiç değilse bir istikrarı, tutarı , devamlılığı, güveni var.. aylık ücretini bayılınca her şeyin yolunda gideceğine eminim. ama bu doğan grubu da patronlarına benzemiş durumda.. bedava verseler, o d-smart denen kepazeliği evime sokmam.. digiturk forever derim bu gibi durumlarda..

Pads dedi ki...

Kanal değiştirme ve şifre koyma ayıpları bir yana, maç yayını bir Doğan kanalaından beklenmeyecek kadar iyiydi. Sabri Ugan'ın sesinden Galatasaray maçı dinlemeyi özlemişim, aklıma Juventus maçları geldi.

Kim ne derse desin ben Sabri Ugan'ın maç sunumunu beğeniyorum, ne saçma sapan detaylar veriyor, ne kulak tırmalıyor, ne hamasi milliyetçilik yapıyor ne de izleyiciyi irrite ediyor. Bunların hepsinin bir arada olduğu spiker ise Emre Tilev!

liverpoolandkop dedi ki...

eve geldim açtım TNT'yi maçı beklerken sistemden gelen mesaj zarfı belirdi ekranda, açtım mesajı "GS ve FB maçları sadece Euro Futbol kanalında üye olmak için müşteri hizmetlerini arayın" yazıyor. ulan zaten açmışım kanalı maçı bekliyorum daha ne mesaj yolluyosun..

Tunç Komutekir dedi ki...

Ben 2008 yılında üye oldum D-SMARTA. Önceleri yorumlarda da denildiği gibi ekstra para yok filan deniyordu.Daha sonra bayağı bir şey paralı oldu. Bu avrupa ligi paketini almamak için bayağı direndim fakat Fenerahçe için aldım.Daha sonra maçların açık kanaldan da yayınlanacağı zırvası konu olunca d-smart ı arayıp hesap sormak istedim.Gelen cevap; UEFA, YAYINCI KURULUŞUN BELİRLEYECEĞİ YA DA SANIRIM TAKIMLARIMIZIN DEPLASMANDA OYNAYACAĞI MAÇI HEM ŞİFRELİ 42. KANAL HEMDE HERHANGİ BİR AÇIK KANALDAN YAYINLAMASI GEREKTİĞİNİ YAYINCI KURULUŞA BİLDİRMİŞ. Dolayısyle her maç haftası bunu yaşayacağız.Kim haklı kim haksız???

ozdal aydemir dedi ki...

Ordu da karasal yayında sinyal yok ya da şifreli hatası vardı. Şifresiz diye hiç hazırlık yapmadım. Daha sonra şifre ara bul gir derken maçın 54. dakikasından itibaren ancak izleyebildim.

TA dedi ki...

hem tnt nin reklamını yaptılar.hemde dalga geçtiler.diyecekleri gayet basit.uyduya şifre koyuyoruz.bunu demediler.dün akşam bu doğan grubuna çokca dua ettiler!doğan grubunu tarif edersek tek kelimeyle:ş.....z

Volky dedi ki...

Gruplarda kazanılan maçlara puan verilmiyor mu? Bert'in sitesinde böyle bir ibare mevcut. Gruplara kalana 2 puan veriliyor ve grup maçları bitene kadar yenin veyahut yenilin başka da puan kazanamıyorsunuz.

adsumcu dedi ki...

maçı kabloludan son derece rahat seyrettik.
atv ve fox'taki reklam skandalı olmadı.
gazetelere bakanlar maçın tnt'de verileceğini bilme şansına sahipti.ben onlardan birisiydim söz gelimi.
Kaldı ki bu blogda da maçı tnt kanalının vereceği yazıldı diye hatırlıyorum,ama emin de değilim Bülent abiye haksızlık yapmayayım.
Hasılı, d-smartı sevmemekte hepimiz ortağız,ama yiğidi de öldürüp hakkını teslim etmek gerekir derim ben.

SkyCaptain dedi ki...

Maçtan önce Galatasaray'ın bu kadar rahat kazanacağına ihtimal dahi vermiyordum. Demekki ligde oynadıkları futbol bizi aldatmıyormuş. Bu formlarını ligde sürdürmeye devam ederlerse Aziz Baba'nın 3 sene üstüste şampiyonluk sözü daha ilk seneden olağanüstü kongreye gider... ;)

Unknown dedi ki...

Belki D-SMART yöneticileri okur bu yazıyı diye yorum bırakıyorum.

Zaten tonla para kazanıyorsunuz reklamlardan, bizim gibi işçilerden ne istiyosunuz. Evimizde rahat rahat maç izlemek varken, kahve köşelerine mahkum ediyosunuz.

Zaten spikerleriniz maç anlatmak yerine başka birşeyler yapıyor. Bırakın siz bu işi en iyisi

TheDuffman dedi ki...

maç başlamadan önce tnt'de avanak apti yayınlandı filmin adı ben de dahil olmak üzere maçı uydudan izlemek için bekleyenlere ithaf edilmiş olmalı. gerçekten avanaklık yaptık etikten bi haber olan bir kuruluştan uydu kullanıcılarına kıyak geçmesi beklenemezdi herhalde. geçen sene galatasaray-hamburg maçlarını almanya'da yayın yapan ard şifresiz olarak yayınladı. trt de verdiği galatasaray maçlarının tümünü şifresiz olarak yayınladı(uydu üzerinden ve diğer yayınlarından) bazılarının kafasında tnt, uefa'nın isteği yüzünden uyduda şifreye girmiştir gibisinden düşünceler varsa onlar yok olmuştur herhalde.

Volky dedi ki...

Yukarıdaki yorumumda yanlış yazmışım maalesef. Eğer son okuduklarım yanlış değilse gruplara kalana 2 puan Quali puanı olarak ekleniyor. Kazandığınız ilk maç sonrası bu 2 puan Quali kısmından silinip Match hanesine yazılıyor. Şampiyonlar liginden farkı orada kazanılan bonus puan hanenizden silinmiyor. Dolayısıyla Beşiktaş 4 puan önde başlıyor.
Bülent bey şu işe bir el atsanız da neyin doğru neyin yanlış olduğunu bir bilebilsek.