30 Eylül 2009

CSKA Moskova 2 - Beşiktaş 1

Gazzaev'in 2005 yılında Sporting Lizbon'u 3-1 yenip UEFA Kupası'nı alan kadrosu yazının sonunda. 4 oyuncu vardı o onbirden bugün kadroda. Nerden nereye gelmiş Ruslar. Sadece Love-Olic forveti ve Zhirkov'un nasıl bir hücum gücü olduğunu bu oyuncuları yakından takip edenler iyi bilir. Trafiğe takıldım, ekranı açtığımda da 9. dakikadaydı. Maç öncesi tahminim Beşiktaş bu deplasmandan puan çıkartacaksa eğer mutlaka ilk golü atması gerektiğiydi. Ekrandaki 1-0 ekşi oturttu beni koltuğa. Kadroyu algılayabilmek ise 10 dakikamı aldı. Yusuf ya da Tabata'yı aradı gözlerim birkaç dakika. CSKA Moskova kötü takım. Krasic dışında yürüyemiyorlar işte. Beşiktaş'ın bu onbirle ileride top tutamayacağı belliyken iki 10 numarayı da kenarda tutmak ne demektir anlamadım. Tabata demek ki Denizli'nin transferi değil. Yusuf'un 30'da girişi Holosko'yu da bitirdi, kulübede başlasa hiç olmazsa 2. yarıda bir şans bulurdu. Ne olduğunu anlamadan kenarda buldu kendini Holosko. (edit: gazeteyle konuştum, sakatlanmış) Dünyaları da kaçırsa son haftaların en iyi adamı Serdar Özkan da maçı kulübeden seyrediyordu. 5 maçtır gol atamayan takıma hala teşhis koyamamış Denizli. Orta sahanın göbeğinde Ekrem, sağ bekte İbrahim Kaş ısrarı da inattan başka birşey değil. 30-38 ve 46-55 dakikalar arası dışında beğenilecek tarafı yoktu Beşiktaş'ın. Akinfeev'in kurtardığı net bir pozisyon yok. (edit:Burada haksızlık etmişim) Bu orta sahada revizyona gidilmediği sürece Beşiktaş'ta forvetleri darağacına çıkarmanın manası yok. Mustafa Denizli, Ümraniye'nin en formsuz adamı olmayı sürdürdüğü sürece çıkış yok gibi görünüyor. Yenersin, yenilirsin de; büyük bir takımın 6 maç sonra; o da uzatma dakikalarında bir gol atabilmesine bir açıklama getirmesi lazım teknik adam olarak Denizli'nin. Mümkünse içinde "Leş kargaları" geçmeyen bir cümleyle...

29 yorum:

Doruk dedi ki...

''censored''

Unknown dedi ki...

söylenecek pek birşey yok ,üretemeyen bir besiktas, rüştünün davetkar oyunu, sonuc haliyle maglubiyet :(

odi dedi ki...

sanırım mustafa denizli bu ikini CL macerasında da sıfır çekecek..

Unknown dedi ki...

mustafa denizli haricinde 8de 8 yapan var mı acaba ?

kscgl dedi ki...

Holosko sakatlandığı için çıktı.

xaropinho dedi ki...

herşeyi geçtimde ilk yarıda holosko'nun karşı karşıyası ikinci yarıdada i.kaş'ın pozisyonunu çıkartan akinfeev için daha başka net bir pozisyon nasıl olabilir açıklayabilir misiniz?
birde sanırım ilker yasin 90+da atılan golleri saymıyor düdükten sonra hala 500 küsür dakikadır beşiktaş gol atamıyor diye sayıklıyordu.

A dedi ki...

O değil de, maç 2-1 bittikten sonra "Beşiktaş 6 maçtır gol atamıyor" diyecek kadar maçtan kopuk bir spiker uzun süredir gormemiştim..

aZaZeL dedi ki...

holoso sakatlanıp çıktı... starda moskovaya ekip gönderecek kadar bile sallamamış maçı... istanbulda oturduğu yerden esneye esneye anlattı adam maçı...

mre dedi ki...

Merak ediyorum kooooooskoca dspor yayın müdürü bilmemnesi neden maç anlatır. acaba maçın oynandığı ülkeyle alakası var mı? adam beşiktaşın 2 dakika önce attığı golü unutuyor. ne kullanıyorsa ben de istiyorum :)

nikolatesla dedi ki...

Dzagoev kral topçu olacak ama

Schumy dedi ki...

Mustafa Denizli Çeşme havasını özlemiş sanırım.

mrt dedi ki...

ilker yasin maç boyunca garip garip sesler çıkardı...özellikle 26. dakikada ne yaptığını anlayamadım şeyler duydum =)
fenerbahçe maçı olmayınca bu kadar ruhsuz anlatıyor diye düşündüm.. gerçekten anlatmış olmak için off poff çeken bir spiker eşliğinde maçı izledik...

son dakikada beşiktaşın attığı golu de unutarak sıkıntılı bjk taraftarına belki tebessüm yaşatmıştır.

Unknown dedi ki...

Lütfen artık maçları İlker Yasin anlatmasın, lütfen.

asfsaf dedi ki...

Sporting Lizbon'un sol açığına dikkatinizi çekerim, şimdi ne hallerde garibim..

anotherday dedi ki...

0-2 den sonra ekranı kapattım ama sunucu cidden çok ruhsuz maç anlattı Trt spikerleri u-20 şampiyonası daha bi canlı anlatıyor bizle alakası yok ama.Manu-Wolsburg maçını Cem yılmaz anlattı o da hiç değişmemiş hatta dahada yavan anlatmaya başlamış isimleri sayıyor aldı verdi verdi aldı eskiden dönermi döndü vururmu vurdu alırmı aldı felan diyerek heyacan katmaya çalışırdı.Okay Karacan gelsede su maçları anlatmaya bize bir şeyler anlatsa 90 dakkaya katlandırsa yada Erdoğan Arıkan Trt emekli olsa yoksa gelmez arada o anlatsa heyacan kata kata unutulmayacak heyacanlı bir maç derken bizde aman ne oluyorda biz kaçırıyoruz derken bir solukta bitse maç.

ACY dedi ki...

cska'nın nerden nereye geldiği bir yana sporting lizbon'un da nereden nereye geldiğine bakmak lazım. bu kadroyla 2005te finale çıkmışlar ve şu andaki kadroları kanımca bunun kat kat üstünde..

Alp dedi ki...

cska'nın da bi yerden bi yere geldiği yok. love yerine guilherme var ki cl'de oynayamıyo, ama love'dan daha faydalı şu ana kadar. carvalho hâlâ takımda ancak onun görevini daha iyi yapan dzagoev var. zhirkov muhakkak ki kayıp ancak mark gonzalez de hiç fena sayılmaz. aldonin ve rahimic de hâlâ takımdalar ancak ramos tercih etmedi kendilerini. krasic o takımda da vardı ama şimdiki hâli daha iyi sanki. bu takım uefa'ya katılsa yine kazanabilir rahatlıkla, kimse de şaşırmaz eminim ki. ki büyük ihtimalle de katılcaklar 3. olup. ramos da bu kupayı sever, takip etmek lazım.

Adsız dedi ki...

"Akinfeev'in kurtardığı net bir pozisyon yok." Bülent Bey, size de İlker Yasin'den mi bulaştı?

Bu ülkede her şey yasaklandı, bir tek İlker Yasin yasaklanmadı.
"Burası Türkiye" değil mi?

ihsan cem dişbölen dedi ki...

holoşko nedir , ilker yasin , holoşko nedir????

lembo dedi ki...

arkadaşlar ilker yasin'e neden kızmış anlamadım (!).. ne bekliyorduk ki ? bu adam, bundan 3-5 sene önce , fenerbahçe'nin 0-2 den gelip 2-2 yaptığı uefa grup maçına " türk futbol tarihinin en önemli maçı " demiş adamdır.. kavacık'ın göbeğinde "ilker yasin apartmanı" diye bir mülkü vardır kendisinin.. görmemiş gibi kendi adını vermiş apartmana da..

Bülent Kıyışkan dedi ki...

Karşılaşmayı seyretmedim, yorum yapmam mümkün değil. 2009-2010 Beşiktaş klasiği devam ediyor diyelim.

Benim anlamadığım UEFA kupası kazanmış, Şampiyonlar Ligi'nde bir üst turu kovalayan bir takımı seyretmeye kimse gitmemiş. Üstelik havalar henüz çok da soğumadı. Bomboş tribünlere oynanan bir ŞL karşılaşması görmemiştim daha önce...

antti_sumiala dedi ki...

m. demirkol bugün güzel bir noktaya temas etti..

29 nisan 2009 günü mustafa denizliye aldığınız sonuçları şansa bağlayanlar var, siz ne düşünüyorsunuz diye sorulmuş.. denizli şanstan bahsedenler hayatları boyunca bir baltaya sap olamayanlardır diye cevap vermiş..

bu sezon başından beri mustafa denizlinin ağzında duyabileceğimiz yegane cümle şanssızdık, çok şanssızdık, ama sonra ki maç çok farklı olacak şeklinde.. her maç mı şanssız olunur?

artı olarak iyi gidişatı şansa bağlayanlara kızan, laf sokan denizli kötü gidişatı şanssızlık olarak nitelendiriyor.. yani takımda herşey tamam bir tek şans yok.. eğer böyle zannediyorsa denizli vay haline!!!

okka dedi ki...

@kurşuna kafa atarım
peki "baros" u nasıl okuyacağız? baroş değil de baros mu?

@BT
hocam şunun doğrusu nedir?Ben araştırdım ama bulamadım.Okunuş Holoşko,Baroş mu yoksa s ile mi?Bilgin varsa bizimle paylaşırsan sevinirim.

erssre dedi ki...

amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok diye düşünüyorum. beşiktaşın yabancılarını göz önüne getirirsek 2 alman, tello, bobo ve holosko'nun etrafında kurulacak bir takım istikrarlı bir şekilde oynatılırsa bugünkü yerinden çok daha iyi yerlerde olur beşiktaş.

başkanları büyük problem orası ayrı. antep ile arasındaki trafiği kimse yazamaz demiştiniz, siz yazın madem.

cisco dedi ki...

cek alfabesinde "S" ve "Š" harfleri var ikincisi bizdeki "Ş" sesine denk geliyor.

dolayisiyla Baroš "Baroş" diye okunuyor. wikipediadaki Hološko yazilisini baz alirsak (nufus memuru nasil yazmis onu bilemiycem :) ) "Holoşko" okunusu dogru.

Adsız dedi ki...

beşiktaş'ın rüştü, yusuf ve denizli'den kurtulması gerekiyor bana göre. belki o zaman adam akıllı top oynarlar. ayrıca nihat bundan sonra kolay kolay gol atamaz..

xaropinho dedi ki...

okurlarının eleştirilerine kulak vererek akinfeev hakkındaki cümlesini editleme ihtiyacı duyan acetoya saygı-selam ederim..
keşke ülkemizde herkes böyle kompsleksiz ve özeleştirel davranabilse...
demirören azıcık aceto'ya benzemiş olsaydı şimdi bu hallere düşmezdik.

Erdo dedi ki...

Beşiktaş, iki Wolfsburg maçından toplam ya 0 ya 1 puan alır. Ondan sonraki Man United deplasmanından yenilgiyle ayrılır. Son maç olan İstanbul'daki CSKA maçından ya 1 ya 3 puan alır....ve, grubu sonuncu olarak bitirir.

Bakalım tutacak mı tahminlerim ? :)

Okan dedi ki...

Evet Besiktas cok kotu oynadi. Fakat maci izlemeden yorumlamak olmamis.