29 Eylül 2009

Bülənt Qorxmaz

"Azərbaycan Premyer Liqasınını qalibi “Bakı” klubu Türkiyə futbolunun canlı əfsanəsi Bülənt Qorxmazla müqavilə imzalayıb. Anlaşmaya əsasən mütəxəssis cari mövsümün sonuna kimi klubun uğurları üçün çalışacaq. İmzalanma mərasimində çıxış edən Bülənt Qorxmaz Azərbaycan Premyer Liqasında yaranmış fasilə ərzində komandanı 10 gün müddətinə Türkiyəyə təlim-məşq toplanışına aparacağını bildirib. Məhz bundan sonra kollektivin hansı vəziyyətdə olduğuna aydınlıq gələcək və bu mövsüm üçün proqnoz vermək mümkün olacaq. Qorxmazın bildirdiyinə görə çatışmazlıqlara baxmayaraq, bu mövsüm “Bakı” klubu, həm Premyer Liqada, həm Azərbaycan kuboku yarışlarında, həm də Birlik Kuboku turnirində uğur qazanmaq üçün çalışacaq. Komandanın Baş Meneceri Zeynal Məmmədov bildirib ki, müqavilənin 1 il müddtinə imzalanması sırf rəsmi xarakter daşıyır. Gələcəkdə çalışdırıcı ilə uzunmüddətli əməkdaşlıq da istisna olunmur. Zeynal Məmmədov, Bülənt Qorxmazın uğurlu fəaliyyəti sayəsində “Bakı”nın ötənilki çempion oyununu tapacağına inandığını xüsusi vurğulayıb."

18 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

bülent Abi yazı karakterlerinde mi bir sorun var yoksa senmi orjinalliğini bozmadın.

Populardemaind dedi ki...

yok azerice yazmış sadece :)

umut dedi ki...

Amin :)) Bülent Abi en kısa zamanda Türkçe çevirisinide bekliyoruz :))

ihk dedi ki...

canlı əfsanə

yalansa yalan de!

salva dedi ki...

yazı karakterleri birebir doğrudur. 1994 yılında kiril alfabesinden latin harflerine geçerken, lehçeye uydurmak için bizden farklı olarak bazı harfleri vardır azerice nin, mevcut "ə" okunuşu eğ gibidir. Mesela "x" "hğ" gibi bir okunuşu vardır.
komanda=takım
meşq = idman
aparmak = götürmek
kubok = kupa
turnir = turnuva
tapmak = bulmak

Azerbaycan futbolunda bulunan takımların hemen hemen hepsi büyük bir şirkete, o şirketlerde çeşitli bakanlara veya üst düzey iş adamlarına bağlıdır.
Ülke nin en köklü takımı Neftçi'dir. Son yıllarda ise 3 takım İnter Bakü,Bakü FK ve Hazar Lenkeran ligi domine ediyorlar.

Bakü FK profesyonel kadrosu Bülent Korkmaz ın da gelmesi ile tamamen Türklerden kurulu oldu. Klüp Müdürü,Menejeri ,Altyapı sorumlusu derken TD de Türk oldu.

Bakü FK kadrosu %90 ı yabancılardan oluşuyor. Takım yapısı kendi ligine göre teknik fakat mücadele gücü düşük . Lige çok kötü başladılar ve ex-hoca Haciyevski nin sonunu getirdi bu gidişat.

Aslında Bülent Korkmaz ın bu takıma geleceği geçen seneden belli idi. Fakat son anda GS ın başına geçmesi planları değiştirdi.

Takımda çok fazla yıldız var.Bakalım geçen seneden Lincoln ile verdiği "yıldızı ile barışık olamama durumu !! " Baku FK da nasıl sonuç verecek ...

BuRaK dedi ki...

ana dili türkçe olan biri olaraktan yarısını anladım :)

SkyCaptain dedi ki...

Kaptan Bülent Bakü takımıyla anlaşmış sanırım. Hayırlı olsun, Fox Futbol'dan daha hayırlı işlere imza atacağı kesin...

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

tomas ke jugador de sevillas los titulares del rangers te gusta mas o crees ke causara mas problemas hoy al sevilla...

emre > arda turan

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

capel y jesus navas mierdaaa como corres tio CAPEL FUSIL

Cómo me gustan las chicas británicas...

Del Piero dedi ki...

@31 ligas
you're right
emre>arda
but in the next years it'll change as:
arda>emre
also
arda>C.Ronaldo

Ortega dedi ki...

Kötü bir seçim bence. Azeri futbolunun küçümsediğimden değil de işte ne bileyim.

TA dedi ki...

bülent korkmaz iyi topçu olabilir ama teknik adamlığa bılaşması:) feci birşey.Allah baküye sabırlar versin.bülent korkmazda idare etme sanatı denen birşey yok.sıfır bu konuda.

Majesty dedi ki...

Yıllarca Galatasaray'da kaptanlığımızı yapmış Bülent Korkmaz'ın teknik direktörlük kariyerinde oyuncularla sorun yaşaması beni de şaşırtmıştı, fakat sadece Lincoln ile büyük sorunlar yaşadığını da unutmamak gerek. Kim yaşamadı ki onunla sorun? Yine de, Bülent Kaptan en azından 5-6 sene birinci adam olmasaydı, kendine en uygun olanı seçip ona göre hareket etseydi keşke. Neskeens gibi bir örnek var önümüzde, umarım bundan sonraki futbolcularımızdan örnek alan olur.

sunshine dedi ki...

Türkiyedeki bu kulüp yöneticileri olduğu sürece çalışamayacağına göre doğru tercih olarak düşünülebilir.
Lincoln yıldızmıydı ki idare edemedi?

Oylum Tanış dedi ki...

Başarılar "Büyük Kaptan"a. Yazının orijinali de ayrı güzelmiş.

blogger dedi ki...

iyi oldu iyi, burdan bazı isimleri alsın götürsün, ordan da iyi gençleri getirsin :)

Özkan D. dedi ki...

HAYIRLI OLSUN AY BALAM

CT dedi ki...

Yaziyi orjinal diliyle aktarma fikri olaganustu, tesekkurler Bulent bey :)

Ayrica "Kaptan" Bulent'e de basarilar diliyorum. Bir Fenerbahceli olarak kendisine buyuk saygi duydugumu da belirtmek isterim.

Dilegim daha nice "Turk" hocanin oyle yada boyle tecrube edinmesi ve gelecekte "Buyuk" takimlarimizin basina gececek capa gelmeleri. Dahasi milli takima hoca alternatifi olabilmeleri.

Yoksa boyle giderse, uzun yillar "we are not looking the back, we are looking front" konseptine devam edecek gibi duruyoruz...