30 Eylül 2009

Akinfeev Neden CSKA Moskova'da Oynar?

CSKA Moskova-Beşiktaş maçını 6 saat var. Blogdaki anket sonucuna göre %50 CSKA Moskova'ya şans tanınıyor. %26 beraberlik, Beşiktaş için de %23 oy gelmiş. Beşiktaş bu deplasmandan puan(lar) çıkartacaksa geçmesi gereken adam İgor Akinfeev. "CSKA Moskova'nın Iker Casillas'ı" diyelim isterseniz. Dün bir futbol sohbetinde konu oldu. Akinfeev 23 yaşında, 6 yıllık profesyonel kariyeri var. Ben bu adamın hala kendi liginde neden forma giydiğine bir anlam veremiyorum. Başta Barcelona, Milan ve Manchester United olmak üzere büyükler bu adamı neden almazlar? Bunu tartışalım...

44 yorum:

Vincent_ dedi ki...

barcelona rüştü deneyiminden sonra, bu arkadaşı almaya çekinmiştir.

milan az para verdiği için satın alamamıştır.

manchesterda ise şimdiden bellidir van der sar dan sonraki kaleci..

şeklinde kafadan sallıyor ve olay yerinden hızla uzaklaşıyorum. :D

bu arada, bugün 0-0 bitecek bence maç.

Schumy dedi ki...

Rusların çok parası var, eğer oyuncu ısrarla gitmek istemezse veya Chelsea gibi iki sahipli başka bir kulüp olmadığı sürece gitmez.

Arshavin belli bir yaşa geldi ve gitmek istiyorum diye tutturdu, Zirkov Chelsea' ye gitti, Bilyaletdinov' da ısrarla gitmek istiyorum diyenler kervanından.

Akinfeev ne kadar milliyetçidir, ülkesinden başka bir ülkeye imza atmak istemiyor olabilir bilemem ama çok yetenekli olduğunu biliyorum.

Kaleci sorunu yaşayan Milan ( Berlusconi paraya kıyabilirse tabi ).

Ya da Manchester United alabilir bana göre. Gitmeli de...

Halim dedi ki...

icime dogdu besiktas bu maçta gol olup yagacak

aks111 dedi ki...

Rusya'dan oyuncu almak çok zor oluyo bu devirde :).Ondandır herhalde.Schumy de söylemiş zaten yukarda adamların paraya ihtiyacı yok bence sadece futbolcu gitcem diye tutturursa veriyolar.

Tuner dedi ki...

Ardagiller'den herhalde. Yarın Фанатик gazetesinde görür müyüz acaba "Pasaportum farklı olsa..." diye bir açıklama

beckham07 dedi ki...

aslında çok maçını da izlemedim ama izlediğim kadarıyla çok iyi olduğuda söyleyemem. volkan'ı niye almıyorlarsa ondandır.

feetdeep dedi ki...

rus liginde futbolculara verilen paraların yüksekliği zhirkov gibi üst düzey oyuncuların bile ilerleyen yaşlarında avrupaya transferine olanak sağladı.akinfeev de biraz geleceğini garantiye aldıktan sonra hayallerini gerçekleştirmek adına avrupaya açılacaktır diye düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

Herkes belirtmiş yıllık ücretlerden dolayı bu oyuncuları transfer etmek oldukça zor. Zaten astronomik bonservis bedelleri de oluyor.

Junior dedi ki...

Barcelona bunu da alırsak olay biter rekabeti bozmayalım demiş olabilir.

Milan bu oyuncu bizim için henüz çok genç, daha çoluk çocuk bu demiş olabilir.

Ferguson ise zaten gözüne kestirmiştir, 1-2 sene içinde kapacak olan o olur gibime geliyor.

mre dedi ki...

Ben football manager'de dünyanın parasını veiyorum yine gelmiyor.Son teklifim 30 milyon dolar artı sonraki transferinin karının %25'iydi, belki de teklif kafalarını karıştırdı anlamadılar, sonuçta kabul etmediler. Herkesin dediği gibi ruslar pahalı ve riskli geliyor avrupalılara. Oysa Rusların kalecileri hep iyidir.

ugur parildak dedi ki...

net bir cevap var aslinda. akinfeev dil bilmiyor.. servetin marsilyaya gitmemesi, rüstünün kisa ömürlü olmasinin nedeni bu. büyük takimlar boyle riskleri göze almak istemiyorlar.. (sigorta dokumumde işverenlerim olarak büyük takimlar varmiş gibi konustum gerçi)

Her Yol Roma dedi ki...

http://heryolroma.blogspot.com/2008/12/igor-akinfeev.html

ben de nerydeyse 1 sene önce bu soruya yanıt aramıştım.

rusya'da dönen paralar belirleyici bence..

biri leri dedi ki...

Arshavin neden yillarca Rusya'da kaldiysa ayni sebepten olmali bence

Parma Maniac dedi ki...

Eğer Petr Cech diye bir adam olmasaydı, şimdi Chelsea'deydi..

Riggs dedi ki...

Sik sakatlanmasi da bir sebep olabilir. Moskovada yasayan bir Rus hele ki iyi para kazaniyorsa baska bir sehirde yasamayi isteyecegini hic sanmiyorum zira burada parali bir Rus un isteyecegi hersey var. Ayrica Rus larin cok azi ingilizce bilir ve bu dil eksikliginden dolayi cok da global yasama uygun insanlar degiller. Kendi dilleri, yemekleri, muzikleri olsun, paralari olsun, dunyanin en guzel yeri onlar icin memleketleri.

Unknown dedi ki...

Bence ,Manu'nun van der Saar'dan sonra,kaleyi gözükapalı teslim edebileceği ilk isimdir.gerci valdesin yerine barcaya harika olur.

Adsız dedi ki...

CSKA - Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi maçları nedeniyle olabilir, deplasmanda Alex'in attığı gol özellikle soru işareti yaratıyor olabilir :) İstanbul'da da 3 yemişti sanırım.

Burak Eken dedi ki...

Van der Sar'ın Dünya Kupası'ndan sonra futbolu bırakacağını düşünürsek, veliahtı Foster değil; Akinfeev olmalıdır.

Tartavuz dedi ki...

Ben akınfeev i 44 milyon € ya transfer ettimdi.. :D

adamlar danny gibi bir futbolcuya yanılmıyorsam 30 milyon€ verdiler.. :D

Unknown dedi ki...

Eşini ikna edememişlerdir Bülent Abi :))

Muhsin MORDENİZ dedi ki...

akınfeev tıpkı plekiosa örneği gibi gereken aşamayı yapamamış durumda bu yüzden milan vb. kulüpler kendisinden uzak duruyor diğer bir etken ise cska da sahip olduğu yağlı kontrat olabilir....

fatih dedi ki...

Adamın şu anki değeri 17milyon euro olarak görünüyor, doğal olarak cska bu adamı 20 milyona satmak isteyecektir. (tabi işin içine başka işler karışmazsa)günümüzde hiç bir klüp de 20 milyona kaleci almak istemediğinden ötürü bu adam cska'da yaşlanır...

ceyhun dedi ki...

beşiktaşın belki de en önemli maçında konuşulması gereken konunun akinfeev'in transferi olması ne garip. e blog tabi burası bişey diyemiyor insan.

Sade dedi ki...

* Rusların kültürleri farklı ülkelere adapte olmalarını zorlaştırıyor.

Kültürlerine bağlı birçok değişken sıralanabilir...

RAPLiNE dedi ki...

akinfeev i euro 2008 once takip eden takim varmiydi?

snerspen dedi ki...

ochoa da ülkesinde kalan bi kaleci aynı akinfeev gibi,izlediğime göre şuan manchester kalesini foster dan çok daha iyi koruyabilecek kapasiteye sahip.bu da videosu. www.youtube.com/watch?v=u63lnE6dN1A

Unknown dedi ki...

@eates58
cska fener maçında akınfıev oynamamıştı. rusyadaki maçta kalede mandrykin vardı

YK dedi ki...

Abi bence çok kurcalamayalım neden gidemiyor ya da gitmiyor diye..FM'de alıyoruz misler gibi oynatıyoruz. Şimdi büyük takıma giderse kaleci sorunu yaşarız =)

H. İbrahim Andiç dedi ki...

manchester ve milan çok ciddi paralar teklif etti ama akinfeev gitmek istemiyor avrupa'ya. Daha dogrusu kendi açıklamasıyla, CSKA'yı bırakmak istemiyor.

Hala CSKA'da olmasının nedeni kulüpler degil, Akinfeev'in CSKA'dan ayrılmama istegidir.

Bence bunun nedeni de;
bir futbolcu neden daha üst düzey bi takımda oynamak ister ?
- milli takımda as olmak
- daha çok para almak
- popüler olmak
- ülkesinde sevilmek (!)

için. Akinfeev bunların hepsine sahip zaten. büyük liglere gidip hayal kırıklıgı yaşamamak istiyo olabilir.

Tuğberk dedi ki...

Frey neden Fio'da oynar..?

CDiS dedi ki...

yine bir aceto klasiği; beşiktaş maçında beşiktaş haricinde herşeyden bahsetmek çok yersiz bence. neyse, beğenmiyorsak okumayalım değil mi?

23 yaş bir kaleci için genç bir yaştır. 2-3 sene içinde orta düzey bir ingiliz takımından başlar avrupa kariyerine..

http://casteldisangro.blogspot.com

tanjue dedi ki...

Frey niye fiorentina'da oynar sorusuna herhangi bir cevap veremem ama Akinfeev için 3 cevabım var. 1.si çok para talep edilmesi. 2.si 1.ciyle bağlantılı olarak Manchester City'nin kendini shay given'a bağlaması. 3.sü hepsine bağlı olarak Chelsea'de Cech insanının olması...

yobby dedi ki...

Rusya'da aldığı ücret iyi olduğu için macera aramak istemeyeblir...

Bu arada Ferguson kendisini takip etmekte zaten ara transferde kadroya katabilir.

alchoburn dedi ki...

"cska moscow yerine takım yok mu oynayacak?" desek daha doğru olur aslında.

bu adamın uluslararası maçlarda ne yaptığını biliyoruz da, büyük liglerde ne yapar görmek için önce büyük ihtimal sevilla veya fiorentina ayarında kulüplerin alması gerekir. manchester veya barca gibi takımlar sırf ikinci kaleci olsun diye dünya para vermez bu adama - 6 yıllık kontratı varsa o düzeyde de bonservisi vardır sanırım. pozisyon olarak bütün sezon riske edebileceğiniz bir yer değil çünkü kaleci. bir orta saha oyuncusu alıp kötü çıkmazsa kadrodaki diğer oyuncularla veya sistemle vs kapatabilirsiniz açığı.

Unknown dedi ki...

CSKA küçük takım sayılmaz, keza küçük takım yoktur, az vodka vardır mantığıyla yurtdışı tecrübesinin belirsizliğini göze alamıyor olabilir. diğer yandan kalecinin kararlı ve istikrarlı olanı makbüldür kanımca. iki farklı takımda üst üste başarılı olmuş kaleci,benim hatırıma gelmiyor açıkçası.varis aranılan van der sar ın başarıyı 23 yaşında yakalamadığını hatırlıyorum ancak.
ezcümle; akınfeev yaş ve tecrübe olarak -ve dahi pek çok arkadaşın değindiği gibi gelir- olarak alacak çok yolu olduğunu düşnüyorum.

ACY dedi ki...

frey genç yaşta inter macerasndan hüsranla döndüğünden bir daha büyükler ona cesaret edemiyor olablr, kişisel görüşüm dünyanın sayılı kalecilerinden biri olduğu o ayrı.. akinfeev için ise kade kısmet işleri bunlar her güzel kız 18inde evlenmiyor ya diyor ve gachıyorum =)

Riggs dedi ki...

Bu aksam Lujniky deydim ve CSKA li taraftarlara ayni soruyu sordum. Akinfeev in tirbunlerle cok iyi bir iliskisi oldugunu, klubu cok sevdigini, sakat olup da oynayamadigi maclari kale arkasinda taratarlarla beraber izledigini, tribun liderleriyle yediginin ictiginin ayri gitmedigini vs anlattilar. Bu baglamda kendisi CSKA nin en sevilen oyuncusu - bayrak adamlarindan biri. Direkt tribunden gelen bu verileri baz alirsak eger, gitmemesinin en oncemli sebebi buymus gibi gorunuyor.

Mezzo Morto dedi ki...

Akinfeev'de çok fazla efendi adam tipi var. Belki büyük kulüpler efendi tipleri tercih etmiyordur.

rendekar dedi ki...

Bunun açıklaması gerçekten çok basit. Nasıl Pavluychenko o kadar ısrara rağmen takımda kalmak istediyse, nasıl Arshavin şu yaşına gelene kadar, adından bu kadar çok söz ettirmediyse, Akinfeev de Rusya'da mutlu. At, avrat, silah diyelim kısaca.
At, parası neyse veririz, alırız diyerek alabileceği her türlü araç ki, tank bile alabilir kendisi..
Silah, zaten üst düzey olan ve çoğu maç takımı sırtlayabilecek olan yeteneği..
Avrat, zaten onlardan Rusya'da bolca yok mu?
Eksik bir şeyi var mı adamın, oynadığı ülkenin en iyisi sonuçta :)

Gorgoroth dedi ki...

@CDiS

"Akinfeev Neden CSKA Moskova'da Oynar?" şeklinde bir başlığa sahip konu altında neden Beşiktaş konuşulsun ki?

Akinfeev kendini yeterli görüyor olsaydı şimdiye kadar çoktan bu istediğini dillendirmiş olurdu, biz de bir şekilde ismini okurduk transfer dedikodularında ama dedikodu bile yok hakkında doğru dürüst.

Mevcut dedikodulardan biri Eylül 2009'da Manu'ya gidecek olmasıyla alakalı. Ayrıca dikkatinizi çekerim şampiyonlar ligi'nde aynı grupta bulunan 2 takım arasında transfer dedikodusu pek manidar yahu.

Diğer dedikodu ise aynı ay içinde Bayern'in Akinfeev'i istediği ama 25M €'luk bedele takıldığı.

Manu haberi The Sun'da, Bayern kaynağı Goal.com

firat selcuk dedi ki...

frey fiorentina'da oynar çünkü bitti denen, balon muamelesi yapılan frey'i yeniden parlatıp dünyanın en iyi kalecileri arasına sokan takım fiorentina'dır.. frey de kendisini yeniden kanıtladığı yerden gitmek istemiyor kolay kolay.. takım o'ndan memnun, o takımdan memnun, daha ne olsun ki ?

antistar dedi ki...

ben atletico madrid'İn bu sene alacağını düşünüyordum ama Sergio Asenjo'yu aldılar. İngiltere'de bir takıma giderse çok güzel olur. ama bence kendini en çok Almanya'da geliştirir.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yyyyyyyy dedi ki...

arsene wenger nasıl kaçırdı anlamadım.