18 Ağustos 2009

Stadlarda Sigara Yasağı

Sigara yasağı hakkında "En Çok da komileri özleyeceğim" başlığı altında yazmıştım yasağın başladığı gün. Bugün gelen haberler stadyumlarda da sigara içilmeyeceği. Kapalı alanlardaki yasağı sonuna kadar destekliyorum ama futbol stadlarına da yasak getirmek biraz insafsızlık gibi geldi bana. Tiryaki futbolseverlere Allah kolaylık versin... Bir anketle genel görüşü öğrenebiliriz.

61 yorum:

Unknown dedi ki...

stadyumların da bu kapsama alınması uygun olur. her ne kadar açık alan gibi dursa da birbirine çok yakın duran insanların arasından çıkan sigara dumanı beni hep rahatsız etmiştir. layıkıyla uygulanır inşallah.

Kastrasyon dedi ki...

Faşizm.

İki saat sigara içmediğinde sinir katsayısı yükselen insanları holiganizmden nasıl uzak tutacaklar bilemiyorum.

Bellamy. dedi ki...

bi de beşiktaş'ı engelleseler kanser illetinden tamamen kurtuluruz. sadist bir futbol takımımız var.

Dung Beetle dedi ki...

Valla Bulent abi,
Gecen Denizli macinda, sigara yasagini bildigimizden paketleri de cakmaklar gibi bir yerlerimize soktuk.
Cunku sigaralari elimizden alabilecekleri yegane yer kapidaki guvenlik kontrolu.

Ben iceride sigarami yakmis macimi izlerken herhangi bir gorevlinin gelip sigarani sondur diyebilecegini sanmiyorum, dese bile pek kaale alinacagini sanmiyorum.

En azindan sunu soyleyebilirim, Ali Sami Yen'de Kapali, Eski Acik ve Yeni Acikta sigara icilmesinin onune gecilemez.
Gecilmesinde zaten.

minæ dedi ki...

yasağa tam destek... özelikle maçların devre aralarında, herkes bir sigara yakıyor. 45 dk. bağırmışsın. nefes nefese oturayım, dinleneyim biraz diyorsun ama nerede?! nefes almak bile zorlaşıyor dumanı yüzünden, peki sigara içenin umrunda mı bu?

hiç sanmam.

pazar günü maça girmeden birkaç kişi konuşuyordu, bende yasak artık dedim. direk "bu sigara pakedini benden alacak delikanlı daha doğmadı" moduna büründüler. eğlenceliydi.

A . A dedi ki...

anketi, serbest olmalı ve yasağı "deliyorum" şeklinde okudum bir an.

öyle masa başında oturup içmeyiversinler demekle olmuyor.

sen değişiklik yapmak bilmeyen daum'un yedek oyuncuları çağırdığı anı bekledin mi hiç sabırsızlıkla tribünde?

tuttuğun takımda sabri duran topun başına geçti mi hiç?

ibrahim üzülmez'i hiç izledin mi çıplak gözle?

ya da takımın avrupa devini dize getirirken sigara yakıp, tezahüratları dinledin mi hiç huşu içinde?

içmeyiversinler.. emrin olur.. ama kahvede bile uygulanır, tribünde delinir o yasak..

dogac dedi ki...

Ben maça gitmiyorum yıllardır. Bunun en büyük nedenlerinden biri de stadda normal yoğunluktan çok daha fazla olarak sigara içilmesi ve rahatsız olmam. Arka koltuğumda oturan kişinin maç boyu 10 sigara içip devamlı bana doğru üflemesi hiç hoş diil bence. Bundan rahatsız olmam benim maça gitme özgürlüğümü kısıtlıyorsa, yasak olduğu zaman içenin içememeside hiç üzmez beni.
Biraz da ben gidiyim maçlara, içmeden dayanamayanlar da evde otursun benim yerime.

steven_stiffler dedi ki...

Ben yasaklanmasından yanayım.Sonuçta gol sevinçlerinde millet birbirine giriyor ve sigara içen insanlar sigaralarına hakim olamayabiliyor.Yaşamış birisi olarak şikayetçiyim bu konudan,yoksa bazen düşündüğümde saçma gelmiyor değil :) Sigaranın ucuyla delinmiş formalar da cabası...Olayın dumanında,zehrinde değilim.

aksilaz dedi ki...

içmem ama stadda serbest olmalı

QuaresmA dedi ki...

maç boyu sigara içememek çok acı bir durum ama yukarıda allah var; yasak olmalı. toplumcu düşünürsek bu böyledir..

Kemal Mardin dedi ki...

stadlarda böyle bir uygulama mümkün değil. söndürtmeye çalışanın üzerinde söndürürler o sigarayı.

Culann Patera dedi ki...

Misal takımım Şampiyonlar Ligi'nde kendi evindeki bir maçta 2-1 üstün durumda. Bir gol atsa rahatlayacağız ama rakip güçlü. Onlar da puan için zorluyorlar. O an omuzuma elini atıp "birader o sigarayı söndür, yasak" diyebilecek bir insan evladı tanımıyorum.

bacardi ve cola dedi ki...

kesinlikle çok büyük bi saçmalık

scugnizzi dedi ki...

ben hayatımda bir kez bile sigara içmedim ama buna rağmen serbest olmalıyı işaretledim... çok rahatsız olmuyorum açıkçası.

Marseille roulette dedi ki...

Sigara dumanından çok rahatsız olan ve her gittiğim maçta mütemadiyen dumanaltı edilmiş biri olarak yasağı destekliyorum. İçenler 2,5-3 saat dayanıversinler bir zahmet.

Unknown dedi ki...

yasagı destekleyenler önce heisel deki agnelli nin oglunun verdigi fotografa baksınlar..ç

Koray Gök dedi ki...

bu yasak yalan olur,sigara içmememe rağmen bana bile insafsızlık gibi geliyor.

bu da arkadaştan geldi az önce,kol gibi meşaleleri kontrollerden geçirip yakabiliyorsak,paket paket sigarayı da yakarız arkadaşım. :)

Chevic dedi ki...

o sigara içenleri uyaran/uyaracak delikanlılar da var .. kimler mi?
benim gibi pasif içiciliğin de etkisiyle kronik faranjit vs gibi dertleri olan ve gram sigara olayına dayanamayanlar...
sigara hiç içmeyip de ''serbest bırakılsın'' diyenler varmış... pehhh

Onur Aydın dedi ki...

sigara yasak olsun, insanlar daha da sinirlensin, herkes birbirini öldürsün, vahşet olsun.

Adsız dedi ki...

Barlar hastane, stadyumlar da okul degil. Kamu sagligini bu kadar dusunenler once sebeke suyunu temizleyip ozon deligini igne iplik alip dikiversinler.

thunderbird dedi ki...

Agar bir tiryaki olarak bu illetin yasaklanmasini sonuna kadar destekliyorum. Herseyden once olumcul bir varlik bu it. E durum boyle olunca bunu yasaklamak en mantikli cozum yolu gibi geliyor, yoksa cahil, dunyadan habersiz milyonlarca cocuk hergun sigaraya basliyor.

Ama asiri komik buldugum nokta uzeri kapali mekanlarda sigara icilmemesi Turkiye'de. Sami Yen'in ordaki Burger'da oturuyoruz, disarda, arkadaslarla. Uzeride tenteli masali bolumun biliyosunuz, ama oyle bir tenteki yarisi acik. Menajer geldi burda sigara icemezsiniz dedi. Tamamiyle disardayim, acik alandayim, uzerimi minnacik bir bez parcasi tutuyor diye sigara icemiyorum. Cok komik geldi bu bana. Anlamsiz.

Dolayisiyla sigara yasagini tamamiyle destekliyorum, ama "uzeri kapali alanlar"i ayri tutma mantalitesini kucumsuyorum.

moist dedi ki...

2 senedir yayin organlarinin hepsi "aman baskasi sigara iciyo ben zehirleniyorum" sacmaligini insanlarin bilincaltina yerlestirdi belli belirsiz. disardaki dolmusun otobusun egzoz dumanina gıkın cıkmıyo, neden, işinize yariyo diye olabilirmi acaba? sigaradan once onlar sizi kanser edecek zaten. bu ulkenin nereye gittigi apacik ortada. bu da o uzuun "kısıtlanacak ozgurlukler" listesinin bir parcasi. onumuzdeki haftalarda goruruz bence; ligtv kameraya alir sigara iceni, sonra bi kenara cekiverirler mac cikisi ceza diye. kimse de dumanalti geyigi yapip "takside sigara icirmem sagligin pazarligi olmaz" havalarina girmesin. essek gibi acik alan, hangi dumanin altinda kaliyosunuz?

İsim dedi ki...

Stadların özellikle kapalı tirbünlerin kapalı mekandan farkı yok.Esmiyor.Nadiren estimi de zaten benim ciğerime saçıma,kıyafetime esiyor sağımdakinin veya solumdakinin dumanı.Herkes yakıyor çünkü.
Benim sağlığımı 1/10000000 oranında bile etkileyecekse çok affedersiniz tükürürüm ben öyle keyfe.
Ellerinde sigar ile hoplayıp zıplayanlardan da kurtulacağız inşallah.
Sigara içilmediği için hooliganizm olur demiş bir arkadaşımız.
Yerler sopayı polisten,alırlar kombinelerini de ellerinden tedavi edilir hooliganlıkları güzel kardeşim.

kedimikimyediki dedi ki...

ben kapalı alanlarda kesinlikle destekliyorum kışı yazı farketmez ,içen biri olarak diğer insanların havasını kirletmeye hakkım olmadığını düşünüyorum ve bir ortamda içmeyen rahatsız olan biri varsa zaten içmiyorum fakat içen düşüncesiz davrananlar o kadar çok ki kimisi cahil,kimisi de artık duramayacak kadar tiryaki olmuş insanlar.Fakat statlarda bu olay çok ağır ki 2-3 saat boyunca aynı yerde aynı ortamda bulunmak insana (hele yeniliyorsa takımın) çok zor geliyor çıkmak istesen çıkamıyorsun bi geziyim desen o kadar insan arasında napıcaksın ? zaten açık hava olduğu için (tamam insanlar rahatsız olabilir tabi ki ama duman altı oluncak bi yer değil maçlar zaten (istanbulu baz alırsak)genelde akşamları oynanıyor yani kış zamanı rüzgarlı oluyor duman altı olunacak bir durum olduğunu da sanmıyorum bu yüzden.Kısacası bu yasak yüzünden statlarda insan bile ölebilir önümüzdeki aylarda eğer gerçekten uygulanırsa,ki ben tam olarak uygulanacağına inanmıyorum..

İsim dedi ki...

Bir ekleme daha yapmak istiyorum.
Ankette yasağı destekliyorum diyenler açık ara önde.
Stadlarda olacakları biliyorum ama.
İçeiz yakarız kardeşim diyenlerin sesleri daha çok çıkacak.
Onlar bağıracaklar onlar diş gösterecekler.Hatta sigaralarını yakacaklar.
İsmet İnönü'yü hatırlayın lütfen.

rahmievinc@gmail.com dedi ki...

geçen macabi gs maçına gittim ali sami yen de nefes alamıyorum önüm arkam sağım solum sigara içiyor kapalı da değil yeni açık üst tribünde en kısa sürede katı bir şekilde uygulanması gerekir bence

iorfa dedi ki...

önce cigarayı yasaklasınlar, sonra sigarayı...

ayrıca maç saatinde açılcak orucun akabinde yakılacak sigara engellenirse nezaretteyiz =)

iorfa dedi ki...

saçmalık kan gövdeyi götürür...
aziz mübarek Ramazan'da oruç açtıktan sonra, maç saatine denk gelicek illa ki, sigara içilmezse nezarette içeriz artık.

alicansolak dedi ki...

@can
'essek gibi acik alan, hangi dumanin altinda kaliyosunuz?'

önündeki adamın dumanı esintiyle ciğerine kadar gidiyor kardeşim, kahvede bile daha iyi durum, orada en azından duman yükseliyor, direkt burnunun içine gitmiyor

herkeste bir 'yemişim yasağı' mantığı var, bana hiç bir şey sökmez deyip en kral siz oluyorsunuz değil mi yasağı delince

Adam dedi ki...

Ben de sigara tiryakisiyim ama böyle ortamlarda yasaklanmalı kesinlikle. Özellikle de stadyumda. Sigara sporun ruhuna ters bir olay zaten. Ayrıca millet çoluğuyla çocuğuyla gidiyor oraya. Düşüncesizce vay efendim ozon delik, hava kirli zaten ben de gencecik insanları biraz daha zehirlesem ne olur mantığını anlamış değilim.
Sigara içenler için 1 metrekare kabinler yapsınlar havalandırmalı. İsteyen girsin orda içip çıksın. Stadda içenler kameralarla yakalıp polis zoruyla çıkarılsın ve para cezası verilsin. Çok delikanlı olduğunu düşünenler 1 geceliğine karakola alınsın. Görelim ne kadar delikanlılarmış :)

tofi dedi ki...

icmeyen biri olarak, dumansız hava sahası cok guzel oldu, ancak fenerbahce stadın maraton altta ilk sirada ve hemen onun önunde ayakta fosur fosur iciyorlardı, ama cogu sigaraya ilk baslayanlar gibi, sigarayı elinde saklar sekildeydi:) bu gunlere de şükür

Dung Beetle dedi ki...

@isim

Ismet Inonu ile ne alakasi var merak ettim.

Ayrica diger yasak uygulanacak tabii diyen arkadaslara ufak bir not; bu ulkede disarida acik alanda(muessese disi) alkollu icki tuketmek te yasak. Tavsiyem Ali Sami Yen'deki bir mactan evvel Mesale ve etrafinda, Altin Fici onunde bir inceleme gezisinde bulunun. Yillardan beri gecerli bu yasak ne kadar uygulaniyor. 10mt otedeki polis ne yapiyor(yapabiliyor) Yani marifet degil de gercekci ve gercekci olmayan yasaklar var. Bu pek gercekci degil, en azindan ben Ali Sami Yen icin soyluyorum. Duyduguma gore millet suyun karsi yakasinda tribunden arka koridordaki yere inip orada iciyormus. Ben Sami Yen'de asagiya su icmeye inemiyorum.
Inonu icin ise bir fikrim yok, gorecegiz Carsi nelere ne kadar karsi.

Ayrica buyuk soktayim, Sigara yasak diye Cigara da mi yasak oluyor? :) Hani tutun urunu yasakti?

Selocan dedi ki...

2'ye ayrılacağız biz Galatasaraylılar

1- Takım muhteşem, ASY'de efkarlanıp sigara yakmaya gerek kalmayacak sinir stres olmayacağız.

2- Bu sefer de keyiften sigara yakmak isteyenler olacak.

Ben içmiyorum karşıyım ama keyiften yakanlar bu sene çok olur :)

Rory Breaker dedi ki...

Yani şu yasağa faşizm dendiğini de gördüm ya artık ölsem de gam yemem... Ah be güzel kardeşim, peki sormazlar mı sana o sigara içmeyen insanların günahı ne diye? Bir de sigara içilebilen bölüm geyikleri pelesenk olmuş dillere.. E tamam olsun hadi. Eşinle dostunla bir bara gittiğinde amacın kimse rahatsız olmadan sigaramı içeryim mi, yoksa nasıl olsa eşi dostu da çekeriz yanımıza mı? E şimdi bu bencillik değil mi? Herneyse fazla uzattık. Tamamen destekliyorum stadyumlarda sigara yasağını...

Ayberk dedi ki...

Stadyum gibi acik bir alanda dahi sigara yasagini destekleyenler. Elbet gun gelecek bu yasakci zihniyet sizin de bir sekilde bir yerinize dokunacak. Sigara bahane, zihniyet sahane. Bunu goremiyor musunuz? Bu arada hayatimda agzima sigara koymadim bunu da belirteyim...

erol1903 dedi ki...

özellikle devre aralarında öndekinin arkadakinin içmesinden nefret ediyorum ve sonuna kadar destekliyorum. aramızda 10 cm var, açık olsa ne olur kapalı olsa ne olur. duman ağızdan çıkınca 20-30 cm yayılıyor zaten her yöne doğru.

sinem dedi ki...

hiç kullanmamış biri olarak tabi ki destekliyorum yasağı. tamam, anlıyorum tiryakilik kavramını, çünkü benim de tiryakisi olduğum başka şeyler var. ama içmediğim halde içen biri kadar duman solumam adil de, bu meretin yasaklanması mı adil değil?

hadi stadyum, tepesi açık, biz kullanmayanlar da razı olduk için dedik diyelim ki, eyvallah; ama içilmezse kavga çıkar diyip insanlıktan çıkmaya saçma sapan bahaneler bulan insanlara gülmeden edemiyorum.

bRn dedi ki...

Hükümetin yaptığı en olumlu, en çok tartışılan, ses getiren, konuşulan ne bileyim en fazla arkasında durulan eylemi oldu ''dumansız hava sahası'' ... Yasaksa yasak, zihniyet bu oldukça, denetleyen biz oldukça illa ki delinecek, illa ki içilecek.

Bu konuyla ilgili söylenecek tek söz bile o kadar anlamsız geliyor ki... Bırakalım eskisin, unutulsun, kendi boşluğunda yok olsun.

kedimikimyediki dedi ki...

dumandan bu kadar rahatsız olunduğunu bilmiyordum yaptığım yorumda ,6-7 senedir içen biriyim samiyene de uzun süre giderim bu kadar rahatsız olunduğunu bilmiyordum belki ben içtiğim için fazla etkilemiyordu.özür dilerim arkadaşlardan ama hala şu zihniyet oldukça bu yasak çok koymaz türke : biri yakınca ben de yakıyım demek..en büyük sorun bu biri yakıyor ardından diğerleri ondan görüp yakmaya başlıyor bir bir ,ben de bir kaç kere bu yasaktan tırsıp içmemiştim -ki tiryaki de değilim açıkcası- baktım ki biri yaktı abartısız 40 kişi etrafımdaki yakmıştır ardından zincirleme reaksiyon şeklinde yayıldı bulunduğum bölümde..demem o ki belki o ilk yakan tiryaki bile değildi ,tiryaki olanlar kendini zor da olsa tutuyordu fakat bir kişinin yakması tüm bölüme etki edebiliyor sonuçta kimisi işten çıkıp maça geliyor kimisi maç yüzünden dertleniyor/keyifleniyor kendilerini tutabilecek durumları olsa bile biri yakınca dayanamıyorlar...

Adsız dedi ki...

stadlardan kufuru yasaklayalim sonra herkes yerine oturmaya baslasin, antrenor ve futbolculara akreditasyon soranlar rambolar'in sahaya dalmasina engel olsun, kavga&dovus olmasin, silah sikilmasin, yabanci madde atilmasin, stada giris yasagi aldi denilenler stada giremesin, beles biletlerin onu kesilsin, mesale sokulmasin, reis denilenlerin onu kesilsin, bilet ve kombine fiyatlari da bir zahmet AB normlarina uysun (malum bizim kombine ve TV yayinlari Milan'dan pahali) vs vs vs icap ederse sigarayi da birakiriz be canim kardesim. Maksat bir is yapilacaksa adam gibi yapilsin. Sirf yasakci zihniyete canak tutulacak diye degil. Bugun sigara yasagi koyanlar yarin obur gun mekanlar icin fahis fiyata "sigara ruhsati" cikarirlarsa da sasirmayalim...

joe kleine dedi ki...

Bağırırken sigara feci boğaz ağrısı yapıyor bence bu yasaktan sonra tribünlerin sesi daha gür çıkar.

o s dedi ki...

insan oldurmekten hoslanan, destekleyen ne kadar cok kisi var!

A dedi ki...

Beklenen haber. Güzel olay.

Robaggio dedi ki...

kişisel düşündüğümde serbest olsun rahat rahat içelim diyorum ama kim bilir yasak olsa farklı bir bilinç içinde olacağım için canım istemez belki de...Hem içmeyenler de rahatsız olmaz artı en büyük korkum günün birinde sigaralar yüzünden tribünde yangın çıkma ihtimali..Hiç şakası yok...günde en az 1-1,5 paket içen ağır bir tiryakiyim bu arada...

Unknown dedi ki...

Esasında hükümetin de eli kolu bağlı bu konuda. Avrupa Birliği'ne uyum adı altında böyle olması gerekiyordu yasanın. Değilse eski yasa tiryakiler için çok da güzeldi. 1996'dan 2009'a Avrupa da çok değişti. Artık sigaradan gelecek rantı isteyen pek bir kesim yok. Çünkü ülkeler uzun zamanda sigaradan gelen ranttan daha fazlasını sağlığa harcamak zorunda kalıyorlar.
Ben sigara içen bir sağlık çalışanıyım. İronik olsa da özellikle benim meslek grubum da böylesi çok var. Yasağı destekliyorum ama benim gibi sigaraya dair totemi olan insanları da düşünmek lazım.

matiasemilio dedi ki...

içmiyorum ama içsin kardeşlerim,abilerim..hem akşam maçlarında bizim kapalıdan yükselen dumanın görüntüsünü çok seviyorum ben,,özletmesinler o görüntüleri..

gameover dedi ki...

Sigara yasağını her yerde destekliyorum. Aslında toplumda bir bilinç oluşması ve kendi istekleriyle içmemeleri gerekir ancak bunun olma ihtimali yok. Ohalde benim "sağlığım" başkalarının tiryakiliğinden önce geleceği için tabiki yasaklanmalı.

Stad açık alan diyenler de bir zahmet stada gidip maç izlesinler.

lion's advocate dedi ki...

stadlardaki sigara yasağını özellikle destekliyorum, asy kapalı'da çok rahatsız edici oluyordu. üstü açık olan yeni açıkta bile içenlere sinir oluyordum. maçlar stresli, belki içenler için "en içilecek zaman" maç izlerken ama bizler de düşünülsün...

Unknown dedi ki...

Türkiye'de sigara bağımlıları büyük bir kesim.
Sigara içen kişiler için sigara içilebilir bölüm oluşturulabilir bence.

bağımlılar 2 saatin üzerindeki otobüs uçak yolculuklarında nasıl dayanabiliyorlar?

aşkın dedi ki...

Çözüm: Sigara içilebilen tribün.
İçenler çoğunlukta? O zaman sigara içilemeyen tribün!

cakarkeyf dedi ki...

cimlere basma yassagh :) basanin cezalandirildigini ne zaman gorduk.

Kim denetleyecek, kim engelleyecek. insanlar o paketi donuna sokar da gecer aramadan, 3-5 kisilik security nin ozellikle grupca izleyen adamlara yassagh kardesim diyebilecegine cidden inaniyormusunuz :)

tunchay dedi ki...

bu ankette bile aslında icmeyenlerin cogunlukta oldugu görülüyor. sadece icenlerin sesi fazla cıkıyor :) yıllardır ipler icenlerdeydi, simdi biraz da icmeyenlerin eline geçsin bakalım..

ön sıramdaki adamın dumanının mac boyu butun nefes alma sistemimi etkilemesi pek tercih edilecek bir sey degil acikcasi.

Hannibalal dedi ki...

hem sigara kullanan hem de kombine kart sahibi birisi olarak sigarayla alakalı her türlü yasağı destekliyorum. Zira hayat bizi bırakmadan biz sigarayı bırakmalıyız.
Saygılarımla...

Major dedi ki...

maç günleri her yerde sigara serbest olsun..

celly aydebre dedi ki...

Yedek klubesinde ya da soyunma odasında yasaklasınlar sigarayı önce....

Albiceleste dedi ki...

kardeşim zaten hadi lig tv neyse de, o kadar parayı verip eurofutbollu d-smart falan alamayacağım. tek çare dışarıda seyretmek veya maça gitmek. eh fenerbahçeli olduğumdan illa ki bir arıza çıkar her maçta. kahvede - barda sigara içemedim takım gol yediğinde, tribünde içemedim. evde içsem maç izleyemiyorum. ne yapayım söyleyin bana?

ps : "sigarayı bırak o zaman zaten zararlı o pis kaka" cevap sayılmıyor.

bacardi ve cola dedi ki...

son derece modern ve üst düzey stadlarımızda arkadaşlar biliyosunuz ki küfürlü tezahurat, merdiven boşluklarına oturmak,meşale yakmak, bıçak vs. sokmak, sahaya dalmak, içki içmek, koltukları parçalayıp rakip takım taraftarına atmak, adam dövmek bıçaklamak hatta öldürmek, hakemdin cinsel tercihi hakkında yorumda bulunmak ( .bne hakem... )vs... vs... vs... bunların hepsine harfiyen uyan ne güzide bi taraftar gurubumuz var ki tek eksik sigaramız kaldı ona karışıyolar ya sabır

firsez dedi ki...

Öncelikle Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamaya başlasın sonra yasa çıkmadan da bırakmasını biliriz :)

montana dedi ki...

Sigara içmeden İnönü'de Beşiktaş maçı izlemekten daha zararlı bir şey var mı? Önce sağlık, veririm 60 küsür lira, içerim paşalar gibi

Adsız dedi ki...

stadlarda sigara yasağı 19 Temmuz'da başladı zaten. evvelsi günki toplantı bunun uygulaması üzerineydi.
ben destekliyorum. bazen rüzgarın da yardımıyla yanınızdakinin tüm dumanı size geliyor.

nestavarro dedi ki...

kimse kusura bakmasın ama burda gerçekten sigara yasağı bahanesi ile insan sabrı sınırları test ediliyor kanımca bu gizli bir araştırma ve daha ne kadar zorlarız sorusuna yanıt aranıyor.fevri bir ses tonundan çok uzak şekilde diyorum ki ben içerim söndür diyenede atarım burdan çıkıcak bir tartışmada arbede yada kavgada rahatlıkla boy gösterir elimden geleni yaparım maganda değilim hemde hiç değilim AMAA sen insanların stres attıkları tüm derdinden sıkıntısından uzaklaşıp bazı bazıda asıl derde gömüldükleri bir ortamda böyle bir uygulamaya kalkışırsan sanada yuh derim.sigara yasağı gelsin içmeyin kardeşim diyen arkadaşlara gayet basit bir soru soruyorum''sağında oturan ve stada girmeden 20 dakika önce 2 meşe kubarı(esrar)çarşaflayıp ciğerine gömmüş maçtada tribe girip sağa sola saran futbolcu hakem hoca seyirci demeden sıradan geçiren zatı muhteremin yaptıklarımı yoksa 45 dakika susmadan tezahuratını yapmış hop oturmuş hop kalkmış devredede başı biraz öne eğilmiş benim dumanımmı daha rahatsızlık verici''? işin özü bu iş sigaraya gelmeden önce stadlarda yada stadlara girmeden önce tüketilen onca mamüle bir çare aranmalı ..sevgiler saygılar hayırlı ramazanlar :)