29 Ağustos 2009

Real Madrid:3 D. La Coruna:2

Önce bir kere ve de son kere şunu not düşmek lazım: Real Madrid çokça nefret edilen bir takımdır. Bu sezonki transfer politikasıyla bu nefret katlanarak büyüdü. Herkes yıldızlar topluluğu kadronun hüsrana uğramasını bekliyor. "Bak parayla saadet olmaz" demek için. Hatırlatırım; aynı muhabbet Chelsea için de dönmüştü erken Abramovich döneminde... Rakibin vurduğu gol olsun, Real Madrid 3 metreden auta atsın. Ya da Real Madrid'in her vurduğundan gol bekle, pas hatası yapınca yakıştırma... Bu yüzden Ronaldo'nun kale arkasının 2. katına attığı frikiklere gevrek gevrek gülen çok adam vardır. Dünyanın her yerinde de, eminim böyledir. Maça gidelim artık. Ramos'un olmadığı bir defans dörtlüsü her zaman eksik olacak bu takımda. Çok yaldızlı gibi görünse de sahaya çıktığında gayet mantıklı görünen bir onbir bu. Orta alanda Lass ve Xabi'yi kim istemez ki? Yalnız o canım 10 numara da Lass'a olmamış. Raul, ne yapar eder bu takıma 4-4-2 oynatır. Oynamaya da devam edecekler. İlk resmi maçtan görüldü k;i bu sezon Real Madrid'in şampiyonluğu Kaka'ya bağlı. Ronaldo hala Manchester United'de torunlarına hava basan terhisi gelmiş çavuş gibi. İlk yarı 2 pozisyonda "ben verdim pası sen anlamadın lan" hareketi yaptı takım arkadaşlarına. İki frikiği de memleketine attı. İlk goldeki muhabbet de komik. "Kaka kim attı?" diyor. Benzema'nın şutu filelerden geri sekti sandı demek ki. Raul, "kardeş direkten döndü ben tamamladım" diyor. Perez, takımdaki İspanyol sayısına dikkat ediyor. Bu kulüp geleneği adına bir adım mı; yoksa gelecekte olası 6+5 kuralı için bir hazırlık mı? La Coruna'nın ilk golünde hazırlık harika. Garay iyi adamdır; ama vurdurdu. Raul'un penaltısı büyük yalan. Nefis uçtu; hakeme de iyi yedirdi. Valeron (ligde 3 yıl sonra gol attı) gibi güzel bir adamın gol bulması insanı gençleştiriyor ekran başında (!) Lass'ın golüyle yani 10 numarayla (!) işi bitirdiler. Real Madrid çok atar ama çok yer de görüntüsü çizdi. Demek ki çözmeleri gereken tek problem var. Ramos döndüğünde onun da yarısını hallederler. Casillas da sakalı kessin arkadaşım. Milano derbisinin ikinci yarısı beni bekler...

26 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Zor dostum zor...Daha iyi olacaktır ama nereye kadar?Real için bir "Acaba?" vardı kafamdada,bir nebze rahatlattılar bu gece.Yine de ilk hafta,ilerleyen haftalarda göreceğiz,ama olurda Real şampiyon olursa bu şampiyonluğun hikayesi 2006-2007 sezonundakine fazlasıyla benzeyecektir diye tahmin ediyorum.Zor..

Inter'de Milan'ı çiziyor şaka maka.Beter olsun Milan'da...

cortez85 dedi ki...

Madrid será mejor con Ramos y sin Raúl. ))

cortez85 dedi ki...

Buen partido del Madrid. Manuel Pellegrini, todavía le queda por ordenar las piezas claves que haran al equipo más grande de lo que aún es y será en este campeonato. Destacó con brillantez a Kaka que ya empieza a dar insinuaciones de su forma de juego y C.Ronaldo también empieza a dar sus primeros pasitos. Golazo de Lass Diara. En esta ocasión, el Madrid ganó a un Depor que lo dio todo por los 3 puntos.

Madridistas!!! a celebrarlo a la cibeles que este año no vais a tener otra ocasion!

Tartavuz dedi ki...

Ya içim ısınmıyor şu ronaldo denyosuna bir türlü... Ah REal ne yaptın

AAAA dedi ki...

iyi bir madrid, ekran başındaki biz barcelonalılar için de keyif demektir. biz 6 attığımız sürece :))

abi ayrıca milano derbisinin ikinci yarısını izlemesen de olur.

ahmet çakar çıkışı yapayım. bu ronaldinho adam değil.

cortez85 dedi ki...

real madrid played 4-2-3-1 not 4-4-2

arbeloa albiol garay marcelo
lass alonso
kaka raul (baul) CR9
benzema

attention please :))

mre dedi ki...

İspanya'nın Yusuf Şimşek'i Valeron'a saygılarımı iletiyorum candır kendisi :) Bir de o kafayı dışarı vurmasaydı...

Selocan dedi ki...

Ronaldo Zimbabwe'den alınmış bir genç yetenek değil bu adam kendini kanıtlamış biri zaten. Bir maça ve henüz ilk maça bakarak bir şey söylenemez, laf edecek olanlar, "alın işte Real'e ve Ronaldoya bakın hiçbir işe yaramayacak" diyenler sadece antipatilerinden dolayı bunu söyleyebilirler başka bir sebebi olamaz. Kaka ve Ronaldo coşacaklar bu sene çünkü normali bu zaten.

Garay ne kadar fena adam olmasa da Pepe gelince kulübeye döner ve Ramos da yerini alınca bugünkü goller de yenmez.

10 numara Lass'a yakışmamış bence de, Benzema almalıydı fakat 10 numaraya yakışacak bir gol attı orası ayrı.

Raul tamam hala bildiğimiz Raul bir söz söylenemez takıma kim ne derse desin çok katkısı var. Fakat ben açıkçası Robben'in kalıp onun uyacağı bir sistemi isterdim. Kimi zaman Barça taktiği Messi'nin olduğu yerde Robben solda Ronaldo önde Benzema, kimi zaman sol kanatta olacaktı Robben. Ama gitti artık yapacak bir şey yok.

Vallahi maçı izlerken yediği gollerden sonra hiç telaşlanmadım çünkü bu takım elbet atar orası belli. Dediğim gibi defans gelince zaten bu kadar da yemez.

Sonuçta Real Madrid gümbür gümbür gelecek.

Schumy dedi ki...

Bu sene ligin şampiyon adaylar 3-2' lik galibiyetle başlıyor lige demek ki. Raul için içi geçmiş 4 4 2 oynatan Pellegrini' ye de selamlar olsun. Adam olsa zaten hakedene forma verirdi. Bu takım 4 4 2 ile devam ederse çok komik sonuçlar alabilir. Umarım bu forma haksızlığı sona erer.

efet dedi ki...

2-2 iken Deportivo bos kaleye gol kacirmasa boyle olmazdi.

forzaMANU dedi ki...

Sana yakışmıyor o forma.değerini bilemedim kırmızı formanın.beter ol ronaldo:

Master dedi ki...

raul'la olmaz bu isler. ispanya ne zaman milli takima coreklenmis raul'u yolladi, sampiyonluk geldi. real'de aynisini yapmazsa sahadaki 4 generalle her mac 2-3 gol yer. en ofansif takim barca bile xavi-iniesta + yaya toure ile oynuyor.

ali dedi ki...

diarra 10 numara icin emanetci secilmis olabilir, onumuzdeki yil gelecek yildiz icin ondan formayi almak kolay.

alt + 168 dedi ki...

real'de orta sahanın ilerisinde herkesin mi numaraları yanlış olur arkadaşım.

diziliş şu şekildeydi:(xabi'yi 22 giydiği için ayırdım)

....lass(10)....
cr(9)..kaka(8)..raul(7)
....benzema(11)...

durduğu noktaya göre;
9 giyecek adam 11
11 giyecek adam 7
7 giyecek 9
en iyi ihtimal 8 giyecek adam 10
10 giyecek adam 8 giyiyor.

benzema ve lass aldıkları numaralarla belli ettiler ki hollandalıları onlar göndermişler.

Raul'un sırtında 7 numarayı alacak adam yaşamıyor o ayrı konu...

Beercholic dedi ki...

depor'un formalar güzelmiş :)

jugador dedi ki...

sen 300 milyon öyro harca transfere anca raul kendini yer atsın maçı öyle kazan. pehhh!!?

Adsız dedi ki...

real madrid'in şampiyonluğu xavi ve iniesta'ya bağlı bence. kaka en iyi döneminde bile her maça ağırlığını koymaz.

devletli dedi ki...

ileride hala bir akışkanlık yok, bir arada oynamaya hala alışamamışlar gibi geldi bana. pek çok pozisyonda kimin nereye kaçacağı, topu alanın nereye hareketlenip kiminle verkaç yapacağı vs. belli değildi, epey de pozisyon harcadılar bu yüzden. ilk maçında kendisini ispat etme baskısı da eklenince çok kopuk ataklar izledik. ama baskıyı iyi kuruyorlar, ceza sahasının önüne kabus gibi çöküyorlar. misal rijkaard olayı oturttu. pellegrini oturtamamış :)

kaka da olsa benzema da olsa bu takımda topu kaleye raul dürter abicim! bu da böyledir!

casillas gattuso'ya benzemiş. biraz da "this is sparta" şekli olmuş.

bu takımda robinho, robben ve ronaldo oynadı ama iki "world class winger" aynı anda izleyemedik beckham & figo'dan sonra. o da olmamıştı ya, neyse.

MONJOA dedi ki...

o kadar yildiz al...dunya para harca sonra adamin adini degistir 10 numarayi LASS diye isim ver..sovunu yapiyorsun, ortaya bir sey koyuyorsan.. bari tam yap!!

Emre Kılıç dedi ki...

bizde aşırı real madrid antipatisi varsa sende de aşırı sempatisi var bence.bir galatasaraylı olarak o 3-2lik mactan sonra real madride nasıl antipati duyulmaz ki?

yyyyyyyy dedi ki...

Real madrid'i ispanyanın Fenerbahçesi olarak gördüğümden midir nedir, acayip bi nefretlik var.. Aynı Aceto'nun yazdığı gibi.. Umarım Barça'yı iki maçta da yenemezler.

yyyyyyyy dedi ki...

Ve birde karşısındaki Türk hayranı Deportivo olunca hiç yenmesini istemedim Madrid'in.. Bilindiği gibi Deportivo bir maçtan sonra onlara Türkler gibi barbarsınız denildikten sonra, deportivo taraftarı koskoca Türk bayrağı açıyor ve bununla gurur duyuyorlar :)

dogan pamuk dedi ki...

bu takım ne yaparsayapsın barca nın oynadığı topu oynayamaz. her maçı bir yıldızı alır mı alır o ayrı konu.
şamp. liginde çeyrek finalde ya da yarı finalde ingilizlere karşı izlemek gerek önce.

Unknown dedi ki...

Adı yeter derler ya işte öyle bir şey bu tutku...

varol döken dedi ki...

aceto'nun tam da bahsettiği adam oldum, riki beraberlik golünü çakınca... demek ki böyle bir gen var kanda... oysa real madrid'den hiç de nefret etmem... ama biz tsubasa kuşağıyız abicim, her takımda iki yıldız olur (bknz. tsubasa-taro, kojiro-vakaşimazu, vakabayaşi-hiro) fazlası bizi bozar:)

ha bir de ondan sonra raul'u niye sevmiyorsun? cehenneme giden yol cennet taşlarıyla bezelidir, işte budur raul un o sempatik gözüken yüzündeki ifade benim için!

not: fener şu guardado yu alsaymış be!

csyasoo dedi ki...

10 numarayı seneye Arda'ya vereceklermiş :D ondan Lass'da şiimdilik :D

Bence Lass'a yakışmış 10 numara.Gayetde iyi bir oyuncu.Alanso ve Lass sağlam gözüktü bana.