21 Ağustos 2009

Milan'ın Kaptanları

Şu ifadeyi bir kaç kez kullandım blogda. "Milan'da son 40 yılda 4 kaptan değişti." Detaya girmezsen aslında doğru bir ifade ama detayını yazıp, diğer isimleri de anmak lazım. Malum Maldini'nin futbolu bırakmasıyla Milan'da bir devir kapandı. Paolo'nun babası Cesare Maldini'den sonra efsane kaptan Gianni Rivera. 1979'da kaptanlığı bıraktı. Onunla Baresi arasında 3 isim var ki kısa dönem kaptanlık yaptıklarından işte yukardaki kalın hatlı ifadenin dışında kalıyorlar. Albertino Bigon, 79-80 sezonunda kaptandı. Ertesi sezon Milan, Serie B'yi boyladığında kaptanlığa Aldo Maldera'yı getirdiler ki kendisi bıyıklı santrfor Erdoğan'a benzer. 81-82 sezonunda ise kaptan Fulvio Collavati. Ondan sonra ise Baresi tarih yazıyor işte. Milan tarihinin en uzun kaptanlık pazubantını takan adamı. 1997'ye kadar 15 sezon! 97'de kaptanlığı devralan Maldini ise 12 yıl sonra kramponları asınca kaptanlık Ambrosini'ye verildi. Gönül o pazubandı Gattuso'da görmek isterdi ama...

9 yorum:

ACY dedi ki...

şimdi galatasarayda da bülent korkmazdan snra kaptanlığı arda turan devraldı diyebilir miyiz o zaman =) ben dmek istiyorum açıkçası çünkü bizde bu işlerin böyle yürümesini istiyor gönül..

Tansu Gürsel dedi ki...

İstikrarın özeti aslında bu. Bayrak adamlık dediğimiz olgu. Şimdilerde bu istikrarı yakalayabilecek bir kulüp yoktur herhalde. Buna Milan da dahil.

Bu arada Samsunsporun bıyıklı santrforu Erdoğan'dan kastınız Erdoğan Yılmaz ise; Erdoğan Yılmaz hiç oynamadı Samsunspor'da :)

Burak Eken dedi ki...

@Clean Shit

Hakan Şükür'ü unutamayız. Bence Arda, Hakan Şükür'den sonra kaptanlığı aldı.

Unknown dedi ki...

milan,juve ye duydugum sempatiden dolayı avrupa da nefret ettigim bir kulüp ama gönül su gattuso yu seviyor ya.
Konfederasyon kupasında brezilya italya yı 3-0 yeniyor,italya yedek kulübesinin hepsi oturmus,bir tek gattuso ayakta,top dısarı cıkıyor,top toplayıcı cocuktan önce kosup topu ouna sokuyor bu adam.
bi tuncay,bi mirsad,bi de bu.

ACY dedi ki...

@sportman

doğru söylüyorsun onun dönemi bülent kadar uzun olmadığı için bahsetmeyi unutmuşum ama o da büyük kaptanlarımızdan.. bülent - hakan - arda diye geçelim o zaman bu geçtiğimiz 15-20 senelik periyodu =)

Erk dedi ki...

Gattuso sevdiğimiz şekil futbol oynasada, Ambro Milan'ın çocuğudur. Tek bir sezon kirası dışında başka forma giymemiştir. Milan duruşuna daha yakındır. Sözleriyle ve davranışlarıyla Milan adını sansasyona itmemiştir. Önemlisi de başka takımların tekliflerini dinlemeksizin reddetmiştir. Ambro bayrak olamayı daha çok haketmiştir. Yine Gattuso candır.

joe kleine dedi ki...

Erdoğan'da Ian Rush'a benzerdi, hem stil hem tip itibariyle...

peralta dedi ki...

Karabükspor'lu Erdoğan'ı kim unutabilir :)

Murat dedi ki...

bi 10 yil daha kaptan kalicak bi mihenk italyan oyuncu olmamasi milan icin aci olsa gerek..ambrosini mi? guldurmeyin.. ek olarak zaten ne italyanin ne liginin merakla izlenicek bi yani kalmadi .. eskiden de mi boyleydi yoksa son 5 yilda mi bu hale geldi tam emin diilim :)