20 Ağustos 2009

Mehmet Çiftçi'nin Elano Haberi

"Elano bedavaydı" başlıklı bir haber çok konuşulur, muhtemelen de konuşalacak. Ben de konuşayım o zaman. Haber, Milliyet'in manşetinde. İspanya muhabiri Mehmet Çiftçi imzalı. Elano'nun bedava olduğunu, Galatasaray'ın 7 milyon euro bonservis ödediğini Santos Başkanı Marcelo Teixeira'ya dayandırarak veriyor. Habere geçmeden bir not düşeyim..
1-Bu haber 14 Ağustos tarihli, geçtiğimiz günlerde de Habertürk'te doğru çevirisiyle yer aldı. Mehmet Çiftçi'nin çevirisiyle haber 5 gün sonra "manşetlik" olmuş!.. Gelelim habere. Aynen alıntılıyorum:
Marcelo Teixeira, Galatasaray’ın, 7 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği sambacıyı sıfır maliyetle almak için Manchester City ile anlaştıklarını söyledi, “İmzalar atılacakken Türkler reddedilmesi güç bir teklif yaparak bizi resmenortada bıraktılar” dedi
"Teixeira, 2001-2005 yılları arasında Santos forması giyen Elano’nun transferini neden bitiremediklerini Brezilya’da yayın yapan Radyo Globo’ya anlattı. Brezilyalı yıldız ile görüşerek alacağı ücret için el sıkıştıklarını vurgulayan Başkan Teixeira, “Elano bize, ‘Kulübümle anlaşırsanız hemen Santos’a gelirim’ dedi. Ardından Manchester City ile masaya oturduk. İngilizler, Elano’yu sıfır maliyetle bize vermeyi kabul ettiler. Bu gelişme üzerine resmi evrakları hazırlamaya başladık. Ancak tam imzalar atılacakken devreye giren Galatasaray yaptığı reddedilemeyecek teklifle bizi ortada bıraktı” ifadelerini kullandı.
****
28 yaşındaki Elano için Manchester City’ye 7 milyon euro bonservis ödemeyi kabul eden Galatasaray’ın yaptığı teklifi geçmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Santos Başkanı Teixeira, büyük hayal kırıklığı yaşadığını sözlerine ekledi. Bu arada Tevez, Adebayor, Santa Cruz ve Kolo Toure gibi birçok yıldız oyuncuyu renklerine bağlayan Manchester City’nin, Elano’yu, Menajer Mark Hughes’le yaşadığı problemler yüzünden bedelsiz bırakmayı kabul ettiği iddia edildi. Santos Başkanı Teixeira’nın, forma bulma ihtimali iyice azalan Elano’nun takımdan ayrılmak istemesini de kullanarak, Manchester City’yi bedelsiz transfer konusunda ikna ettiği kaydedildi.


Şimdi de Brezilya basınında çıkan haberin orijinaline bakalım, Placar'dan:
"Tínhamos acertado tudo com o Elano, inclusive o salário e o empréstimo de graça com o Manchester (City). Mas surgiu a proposta do Galatasaray, que acabou sendo completamente irrecusável para o clube inglês. Estávamos com os documentos trocados, mas infelizmente ficamos sem o Elano", lamentou o presidente santista em entrevista à Rádio Globo. Apesar de perder o seu 'presente' para o futebol turco, Marcelo Teixeira reiterou que um grande nome desembarcará na Vila Belmiro, mas evitou criar especulações. "O Elano seria a nossa cereja do bolo. Mas como não veio, nós trocaremos a fruta e traremos uma mais adocicada", metaforizou.

Şimdi iki haber arasındaki farkı bulalım: Mehmet Çiftçi'nin haberinde "sıfır maliyetle bize vermeyi kabul ettiler" cümlesi orijinalde "bedelsiz olarak kiralamak" olarak geçiyor. Santos Başkanı yani Elano'nun bonservisini bedavaya alacağından bahsetmiyor.
Bu futbol dünyasında benzerine çok rastladığımız bir transfer modeli. Oyuncuya ihtiyacın yoksa, yıllık ücretini ödemek istemiyorsan (bkz:Shevchenko/Milan, Cassano/Sampdoria) futbolcuyu bedelsiz kiralarsın. Bir kulüp gelip bonservisiyle almak isterse (bakınız aynı Cassano) oturur fiyatını belirlersin. Aynen Manchester City'nin yaptığı gibi. Galatasaray'da oyuncuyu satın almayı tercih etmiş. Brezilya Milli Takımı forması giyen 28 yaşında bir futbolcunun bonservisinin bedava olmadığını, Santos Başkanı'nın ne dediğini bence Mehmet Çiftçi de biliyor( ya da ben umut ediyorum) ama manşet sevdası işte! Mehmet Çiftçi'nin haberinin 2. paragrafının ise Brezilya'daki haberde bir karşılığı yok. O bölüm tamamen kendi yorumu ama o da Santos başkanına dayandırılmış...
Devir artık değişti. Ne oralarda yaşamaya gerek var; ne Brezilya radyosu dinlemek (ki yok öyle bir şey) ; ne de Portekizce'yi bilmek (!) bir mecburiyet.
Mehmet Çiftçi'nin "empréstimo de graça"yı "Bedava bonservis" olarak çevirdiği, çevirmeyi tercih ettiği "buralarda böyle diyorlar, siz de yiyin" tarzı gazetecilik ölmüştür. O, bu ölüm ilanını İspanya'da yaşadığından görememiş bizim gazetelerde... Biri bir zahmet "Güiza'ya karşılık Robinho" haberinin mürekkebi kurumadan fakslasın!..

58 yorum:

Spooky dedi ki...

Daha önce de "Barcelona-Arda-Rijkaard-Laporta-Telefon Görüşmesi" kelimeleriyle özetlenebilecek haberiyle ilgili de söylemiştim. Ben Mehmet Çiftçi'nin yaptığı haberlerin daha iyisi ve doğrusunu Ankara'nın göbeğinde Google Translate ile bedavaya yaparım Milliyet yetkililerine duyurulur.

julien sorel dedi ki...

milliyet ve mehmet çiftçi birbirleriyle o kadar uyumlu ki! muhabir uydursun gazete manşetten versin. maksat 'tık'ları artırmaksa amacına ulaşmıştır ama saygınlık, güvenilirlik gibi kavramlar ayaklar altında. işin bu raddeye gelmesinde internet gazeteciliğinin de çok büyük payı vardır. nasıl olsa millet meraktan ona buna tıklıyor, yapıştır gitsin. palavraymış ne gam!

mondo trasho dedi ki...

mehmet çitçi robinho&güiza takasını da yazan gazetecidir. "ismail air" ile birlikte muazzam bir yeri vardır balon haberlerle gündem yaratmak konusunda.

selo dedi ki...

Mehmet Çiftçi ismini görünce hiç ama hiç şaşırmadım yalan ve kafadan kendi yorumunu yapmasına.Gerçekten Türkiye'nin en eski gazetelerinden biri olan Milliyete Mehmet Çiftçi tarzında yalan haber yapan bir spor yazarı yakıştıramıyorum.Daha önce Delgado yazısı(Kafasını Türkiyede çekilmiş bir hastanede duvarda nazar boncukları olan duvar ile) yok delgado yönetime şöyle demiş böyle demiş diye tamamen sallama bir haber yapan bundan gazını alamayıp Nihat Kahvecinin futbol hayatı bitebilir gibi direk taraftarı rahatsız edici ve klübü zor duruma düşürücü haber yapan bir gazetecidir kendisi.Sırf yalan haber yapar.Size teşekkür ediyorum böyle bir haberi yayınladığınız için ne zamandır bu adama karşı doluydum biri dile getirdi çok ama çok saolun.

Adsız dedi ki...

Mehmet Çiftçi'nin yaptıklarına haber demek istemiyorum ben artık. Gerçekten spor basını ölmüş

Kalten dedi ki...

Özellikle Delgado haberinden sonra bu adamın kötü niyetli haberler yaptığı belliydi. Oh olsun.

Mete dedi ki...

ayıp ayıp vallahi ayıp yeter artık bırakın böyle işleri ya gazete okumaktan soğuttular adamı..

Unknown dedi ki...

Mehmet Çiftçi'nin adının üzerine çizen çok arkadaşım var..
Milleti keriz sanıyorlar ama o eski günler bitti. Artık internet var, bilgiye kolay erişim var..
Sağol Aceto.. Bu yazını email listemdeki 129 arkadaşıma forward ettim az önce..
Direk art niyet var.. KÖTÜ BİR İNSANSIN DEMEK Kİ MEHMET ÇİFTÇİ..

rogg dedi ki...

Spor haberlerini basından değil de internetten takip etmemin yegane sebebi bu ve bunun gibi habercilere yer veren haber servisleri, gazeteler. Topunun köküne benzin dök yak!

Bu tarz haberleri afişe edip, haber yapan muhabir bozuntularını meydana çıkarmak sadece burayla sınırlı kalmamalı diye düşünüyorum. Ellerinize sağlık.

oyununherikiyonu dedi ki...

bu haberin elanonun galatasaray ile istanbulda çıkacağı ilk maça denk gelmesi olayın sadece manşet sevdası olmadığını gösteriyo bence.düşünün bugün elanonun çok kötü bir maç çıkarttığını...bu saçma sapan haberin türevleride yarın karşımıza gelecektir.

Unknown dedi ki...

mehmet ciftci nin gazeteciligi birakip ciftciligi ciddi ciddi dusunmesi gerekiyor bence.

onun maldonado haberini okumamis olanlar icin hatirlatayim.

"'Harikulade bir teknik

Fenerbahçe'nin renklerine kattığı Maldonado yaratıcılığı, sert futbolu ve gole dönük anlayışıyla tanınıyor

Şilili Maldonado'yu, Şilili ve Brezilyalı gazeteciler şu kelimelerle ifade ediyor: "Zarif, kendinden emin ve harikulade tekniğe sahip"

http://www.milliyet.com.tr/2008/01/19/son/songal101.asp

iste boyle bir adam, daha fazla yorum yapmak istemiyorum. sadece "yazik" demek istiyorum turkiyede boyle para kazaniliyor iste.

Brainfour dedi ki...

İddia edildi gazeteciliği diyoruz biz buna. ... iddia edildi, görenler ... dedi, ... kaydedildi. Kaynak nedir, kim söyledi bunları? Kaynak yok...
Hiç ciddiye almamak lazım bu adamları.

Unknown dedi ki...

Arabası neymiş?
Passat'a mı biniyormuş kendisi acaba?
Malum bu sene verilen "3 sene" sözünü gerçekleştirmek için tüm silahlara sarılıyor bazıları..Medya'nın tutumu özellikle bu sene anormal değişiklik gösteriyor. Passat'lar yeni modelleriyle yenilenmiş olabilir..

bacardi ve cola dedi ki...

haberin altında bir tek seksi fotoğrafları için tıklayınız yok nasıl unutmuş milliyet bunu

Unknown dedi ki...

Yazık gerçekten gazetecilik bu kadar ucuzlamamalı.

Akay dedi ki...

o değilde ben şunu anlamıyorum. iyi futbol blogu yazarı bir sürü adam var. gazeteler neden bu kişileri değerlendirmez anlaşılır gibi değil. yani bu gazetelerdeki imkanların 10'da biri olamayan yazarlar süper haberler çıkartıyorlar. artık efsane chichago bulls röportajı gibi haberler okunmuyor ne yazık ki. kaldı ki foyoları da çok çabuk çıkıyor meydana. bence gazetece yöneticilierinin blog yazarlarını dikkate alması lazım.

moroccom dedi ki...

ciddiyi almamak lazım ama hala istihdama devam :)

Marseille roulette dedi ki...

Galatasaray'ın maçlarını fenerli yazarların yorumladığı, bir tane bile Galatasaraylı yorumcu barındırmayan bir gazete sonuçta. Bu tür kötü niyetli yalan haberlerin hangi kaynaktan çıktığı belli aslında ama neyse...

Can dedi ki...

Daha önce de Flavio Conceiçao transferinde, Özhan Canaydın'ın Real Madrid'in kapısında yattığını söylemişti. Olayın sadece acil toplantı nedeniyle buluşma saatinin değiştiğinden ibaret olduğu söylenmişti sonra. Galatasaray, basını çok kızdırdı bu yıl.Taraftar gazetelere zaten inanmıyor. Yazacak haber bulamıyorlar. Ancak bunlar ucuz hareketlerdir. Zaten bu haberi alanların Galatasaray taraftarı olduğunu zannetmiyorum. Genel anlamda; bu ülkede gazete almam da okumamda. İşte en basit sebeplerinden biri...

Alper Öcal dedi ki...

Mehmet Çitçi yıllardır İspanya'da olmasına rağmen doğru dürüst İspanyolca konuşamayan, Türkiye orada gündem olduğunda radyolarda alay konusu olan bir adam.

Bizzat orada yaşayanlardan teyit ettirdiğim bilgidir.

Portekizce bildiğini de sanmıyorum ayrıca.

kscgl dedi ki...

Mehmet Çiftçi, piyasada adı en çok geçen isim heralde. Ama olumlu mu, olumsuz mu... Her şey ortada :)

wolken dedi ki...

bu yazıyı da bazı uyanıklar kendileri yazmış gibi kullanıyorlar

http://www.turkspor.net/?o=1&id=52317

mre dedi ki...

Futbolcunun, Teknik Direktörün, formu olduğu gibi gazetecinin, yazarın da formu var sanırım. Bülent Bey de bu aralar çok formda.Son cümle yine şahane. Bu arada Mehmet Çiftçi'nin radyo bağlantılarını dinleyenler kendisini yurtdışındaki futbol uzmanımız sanabilir öyle iddialı, öyle havalı konuşur.

Unknown dedi ki...

mehmet çiftçi efsaneleri bitmek bilmiyore...

judas dedi ki...

manşet sevdası değil bu . besbelli " way beceriksiz haldun üstünel,way savurgan galatasaray yönetimi beleş oyuncuya 7 mio bayılmış " diye düşünmemiz istenmiş . . dahası elano nun ıskartaya düşmüş bedavaya alınabilecek kalitede bir oyuncu olduğu vurgulanmak istenmiş.
internetin,bu blogların varlığına milyonuncu kez şükrediyorum.

-affferim çiftçi şimdi bir passat i hakettin . .

Sade dedi ki...

İşte yanlı yanlış spor haberi yapan sözde yazar gerçekte mesleğini beceriksizliği sebebi ile yapamayan ve provakatörlükten para kazananların haberleri... Kesinlikle yok canım abartma falan deme, zira bu kasıtlı bilinçli yapalan bir haber, ben bunlara prim veren gazete editör, müdürü neyse,... hepsinin küçük beyinli olması sebebi ile yanlarında çalıştırdıklarının da en fazla onlar kadar beyinli olduğunu düşünüyorum.

Bir irkilme bir silkelenme olsa da şu yıllardır çektiğimiz habercisiz habercilikten yalan yanlışı dandik dündik haberleri okumaktan kurtulabilsek. Bakın yüzlerce blog yazarı var sizin gibi bu işlerden anlayan saldırın hepsini yerinden edin de bizde kurtulalım siz de...

cerkez1905 dedi ki...

Galatasarayın iyi olduğunu her dönem çıkan haberlerdir bunlar..görünce sevindim demekki Galatasaray hakketen iyi bu sene..ben şampiyonluk turumu attım sadece nasıl şampiyon olduğumuzu izliyorum sizde onu deneyin...

birde guizanın 17 topuz hazretlerinin 9.5 olduğu ülkemde elano 7 değil 27 de olsa olağanüstü transferdir balonculara duyrulur NOKTA

Osman dedi ki...

Bilgilendirmeniz icin tesekkürler, Bülent Bey...

Ancak hepinizi adi gecen haberin okuyucu yorumlarina bir göz atmanizi tavsiye ediyorum.

Hem bu tarz haberlerin ic yüzünü gördükce, ve ayni zamanda da bu yorumlari okuyunca, kendimi futbol bloglarinin takipcisi oldugum icin gittikce daha elitist fubtol meraklisi gibi görmeye basliyorum.

Basin'in ve profesyonel gazeteciligin bu hali gercekten utanc verici!

Unknown dedi ki...

Türk halkının "akılsız" olan bir kısmını uyutmaya çalışan çok "akıllı" bir arkadaşmış bu.
Her aklına geleni yazan bu gibi arkadaşlara, sanata yönelme telkininde bulunuyorum ben; senaryo, roman, hikaye vs. yazarlarsa şimdi gördüklerinden daha fazla saygı görürler belki.

syd dedi ki...

Konuşuyoruz da, hiçbir şeyin değiştiği yok. Yine bu haberler satacak bu ülkede. Fakat doğru, dürüst, adam gibi haber yapan, en azından internetten yayın yapan bir platformun "artık" muhakkak oluşturulması lazım. Örneğin NTVspor'un "doğru transfer" hamlesi, bu konuda atılmış önemli bir adımdı diye düşünüyorum. Devamı gelmeli.

aşkın dedi ki...

İnanılmaz bir durum var:
3-4 sene önce Aziz Yıldırım ile ufak bir münakaşası oldu.
Azizyum kendisine tepki gösterdi.
Ve bomba: Yıldrım kendisine şöyle diyor:
- Hem sen İspanyolca da bilmiyormuşsun!
İspanya muhabiri İspanyolca bilmiyor!
Hatta Milliyet'in bir başka köşe yazarı bu olay üzerine ''Aziz Yıldırım ayıp etti'' minvalinde bir yazı yazarken şöyle yazdı:
- Evet İspanyolca bilmiyor ama öğrenmeye başladı

...

burak dedi ki...

teşekkür ederiz

Marseille roulette dedi ki...

Haberi kaldırmışlar. Anında bu yalanı ortaya çıkardığınız için teşekkürler.

Bu arada bu hafta basında çıkan Galatasaray haberleri:

Ptesi

M.Helvacı dan Haldun Üstinel'e Tepki

Salı

Yeni Şafak - Kewell'dan Ayrılık Sinyali

Çarşamba

Hurriyet - Keita Amcaya Emanet

Perşembe

Milliyet - Elano Bedavaydı

Teker teker gelin diyorum!

eşkenar kare dedi ki...

bir fenerbahceli olarak hiç sevmem mehmet çiftçi'yi. yolda gorsem tanımam ama yaptıgı haberlerin hepsi uydurma. ispanyolca, portekizce gectim ingilizce bildiginden bile şüpheliyim.

bu adam nasıl iş buluyor, hemde milliyet gibi gazetede ilginç.

Adsız dedi ki...

gürcan bilgiç in bugun kü yazısına bir göz atın arkadaşlar ... tamamen yazarların fenerbahçe nin maaşlı bir personeli gibi... yazık ya iyiki bole aceto gibi bloglar ve haber siteleri var . yoksa bu millet futboldan soğur

İsim dedi ki...

Bülent Abi,

Gerçekten çok teşekkürler.
Spor basının ta ciğerinde olduğun halde hiç çekinmeden ona,şuna,buna ayıp olur demeden bu adamların ipliğini pazara çıkarıyorsun.
Özellikle bu blogu yazmaya başladığın günden bu yana ilkelerin doğrultusunda meslek grubundan çok düşman kazandığına emininm ama bilki çok sevenin çok dostun var.
Olur da bir gün doğru söylediğin için 9 köyden kovulursan ve gidecek köyün kalmazsa bu bloga üyeliği paralı yapmakta tereddüt etme abi.

Adsız dedi ki...

Bu yil Galatasaray'in rahatca sampiyon olacagini anlayan medya, her gun baska bir asparagas haberle Galatasaray'a saldirmaya basladi. Allahtan bu camiada hala Bulent abi gibi durust insanlar var da, isin aslini ogrenebiliyoruz.

Flying Dutchman dedi ki...

ben dalga geçilemeyecek bir mehmet çiftçi haberine daha rastlamadım...en son rijkaard futbolculara pixies dinletecek haberi çıkmıştı şimdi de bu...sabah okudum...dedim tamam kesin bunda bir iş var city o kadar elanodan bıkmış olamaz....2 saat sonra foyası çıktı meydana

bir sonraki haberi bekliyorum...:))

tabi biz burada gerçeği biliyoruz ama o habere yorum gönderen 100 tane , göndermeyip inanan da 10.000 tane adam var...

gorgonzol4 dedi ki...

Bülent abi yine harika bir yazı..Ellerine sağlık..

arkadaşlar, lütfen bu haber için milliyet'in sitesinde yapılan yorumlara bir göz atın işte o zaman anlarsınız bu "akıllı"ların neden böyle haber yaptıklarını..

http://yorum.milliyet.com.tr/Yorumlar.aspx?HaberKod=G_1130174

ACY dedi ki...

ah bunlar blogda değil de gazetede yazılacak bu insanların aptallıkları yada kendilerini çok akıllı zannedipbaşkalarını aptal yerine koymaları isim verilerek ifşa edilecek işte o zaman yüreyiğim yağları tam erimiş olacak ah.. eline sağlık üstat hep sen bize birşeyler hediye ediyosun ama blog ahalisi olarak bu çalışmalarından dolayı bi kerede bizim toplaşıp sana bi galon acetobalsamico almamız lazım sanırım =)))

Yako Igual dedi ki...

Şimdi bu Mehmet Çiftçi meselesini hiç girmeyeyim, çok kırıcı olabilirim çünkü... Ama isteyene Brezilya'nın yerel radyoları da dahil onlmak üzere binlerce radyoyu dinleyebildiğim bir kanal var mı, var... İyidir.
http://www.surfmusik.de/brasil.htm

hiç dedi ki...

eyyamcı medya

şişedibi dedi ki...

mehmet çiftçinin yalan dolan haber yaptığını sağır sultan duymuş sığır sultan anlamış iken milliyetin sayfasındaki habere yorum yapanlar nasıl kavrayamıyor. adam boş teneke.. kuru gürültü.

ben iddalıyım ki mehmet çiftçiden daha gerçekçi ve daha sansasyonel yalanlar söyleyebilirim. milliyet beni işe alsın.

bu adamın haberlerinin gerçeklerini vermen beni nedensizce mutlu kılıo bülent abi.

euphrates dedi ki...

@Yako Igual
aaa Yako Abi...

Unknown dedi ki...

Hadi gazetede yazdınız neyse. Az önce Elano'nun maç sonrası röportajında bir gazeteci ciddi ciddi sordu bu soruyu Elano'ya. Ne desek boş anlamıyorum ki.

Adsız dedi ki...

Biz nekadar kicimizi yirtarsak yirtarim bu habere inanan bir milyon tane adam var. Daha bu aksam elanonun mac sonu ropartajinda adama sordular bu soruyu daha ne diyeyim. Ayrica transfer olmus topcuya bonservis soran basin mensuplarinida gordukya daha birsey demiyorum

Unknown dedi ki...

@AKAY: İnan sermayem olsa, en azından online olarak o dediğin işi yapacagım bir sekilde. Sadece futbol'da degil. Hentbol basta olmak uzere (en azından eskiden trt 3 vardı şimdi o da yok)nasıl bir eksikliktir kaliteli (spor) medyası.
Odun gibi yetisen nesillerin en buyuk sorumlularından biridir bu çarpık düzeni devam ettirerek para kazananlar.

Yalan bile denmeyecek masa başı (ki o masa da muhtemelen ofiste bile değildir) haberlerle "para" kazanıyorlar.

Allah bilir bu Çiftçi sşahsiyeti gerçek bile değildir.

roupertOne dedi ki...

...ifadelerini kullandı, sözlerine ekledi, iddia edildi, kaydedildi...

pink dedi ki...

Elano da kerizdi zaten o gazeteciye cevap verecek kadar.

lewoxx dedi ki...

Allah tan dün sabah ''spor servisi''nde mehmet demirkol ile fuat akdağ bizzat bülent abinin yorumuyla aceto böle böle demiş bu habere diyerek yorumladılar da; haberin yalanlığı tv den de ortaya çıktı bi şekilde.

ok dedi ki...

Böyle konular çıkınca istemdışı antu.com'a giriyorum, bakıyorum neler yazılmış diye. Bir kez daha görüyorum ki, insanlar hiç çekinmeden, konu hakkında hiç bilgileri olmadan rahatça atıp tutabiliyorlar, hatta insanlara hakaret edebiliyorlar. Elano konusunda 2. kez "gaza getirilmiş" bu "taraftar grubu"nu bir kez daha seviyeli olmaya davet etmekten başka çaremiz yok. İyi ki bu işin doğrusunu ortaya çıkartacak donanıma sahip insanlar var da kimin ne olduğu, ne için çalıştığı rahatça görülebiliyor.

mbelge dedi ki...

Mehmet Çiftçi beyefendi bir açıklama yapmış Bülent Abi'nin yazısına cevaben. Ataryemez.com'da var açıklamanın tamamı.

Diyor ki, ben bonservis veya kiralık demedim. Sadece sıfır maliyet şeklinde bahsettim vs.vs. Ee sıfır maliyetle almak demek ne demek oluyor? Kiralık diye belirtmezsen o cümlede anlaşılan şey bonservisiyle almaktır. Özrü kabahatinden büyük yani.

İsmail Şayan dedi ki...

Kendisi habire yazar. Ben o kadar çok kıza yazmamıştım.Bunun bir de yarı abzürd türküsü vardır:

Elano bedavaydı
Servet de çok hastaydı
Bizde para yoktuydu
Oy yahu yaman gelin

Saat dünden durmuştu
Para kime ödenmişti
Bugün aldım dediğim
Elano yaman gelin

Zaman yerinde okşanır
Taraftar yer bunu sanır
Daha dün para aldıydık
Elano nerde sayın abim

Şimdi sahura kalkmıştım
Gece gemileri yakmıştım
Ramazan da başlamışken
Elano sarı gelin

Oy anam oy oy anam
Sensin Mars’ta oturan
Bu topçu pek bir yaman
Yol parası çok çekiyo

Kızılcıklar bi olsun
Selelere bi dolsun
Gönderdiği çoraplar
Tanesi on lira yuh

İspanya’da yaşarım
Kıçımdan çok atarım
Yarın gerçek ne dersen
Ben yokum be abicim

Matrix ne düşün ulan
Kim zararım dokunan
Yalan haber uydurmam
Beni kimler uydurdu

Yarın sabah ayaktayım
Kİmlerden kaçmaktayım
Hayat beni çok baydı
Fener Raul'u aldı

Ama sizin haberiniz yok(serbest dize)

Kepazelik kısmıyla sonra ilgileneceğim. Gerçi ben çok uğraştım, kendisini hâlâ o kepazelik kısmına bile sokamadım. Mehmet Çiftçi sen bizim herşeyimizsin. Tüm stadlar bağırsın bunu hafta sonu. Sen haklısın sayın gelin.

fyckreth® dedi ki...

Haberde zaten BT nin yazdigi gibi `bedava bonservis` yazmiyor ki.. `sifir maliyet` yada `bedelsiz transfer` yaziyor.. Neresi yanlis? burada sanki BT Mehmet Ciftci lik yapiyor.

Pads dedi ki...

Mehmet Çiftçi kusura bakmasın ama cevabı tam anlamıyla lafı çevirmek. "28 yaşındaki Elano için Manchester City’ye 7 milyon euro bonservis ödemeyi kabul eden Galatasaray’ın yaptığı teklifi geçmelerinin mümkün olmadığını ifade eden... " demiş kendisi. Elma ile armut karşılaştırılmayacağı gibi bonservis bedeli de bedelsiz kiralıkla karşılaştırılamaz değil mi? Büyük bir gazetenin muhabirinin faka basınca bu tarz ucuz hareketlerde bulunması çok yazık.

Ben de bu pazar bedava Passat alacağım. Yani 1 saatlik ücretsiz test sürüşü hakkım var. Aynı şey zaten değil mi Mehmet Bey?

zachpaulsen dedi ki...

bunun bir ileri versiyonu esat yılmaer'ın chicago bulls takımı ile yaptığı kahvehane muhabbetidir. mehmet çiftçi henüz o seviyeye gelemedi ama yakındır.

ssim dedi ki...

@fyckreth

haberde diyor ki; galatasaray'ın 7 milyon euro'ya aldığı elano'yu bedava alcaklardı. biraz düşünebilirsek ne demek istediğini anlamak çok zor olmaz sanırım.

adsumcu dedi ki...

habertürk bugünki spor gazetesinde galata kulesini mö2000lere taşımış.iddialarına göre galatlar denen kavim galata kulesini mö bir tarihte yapmış.

türk basınını gerçekten çok seviyorum!