18 Ağustos 2009

Galatasaray Notları

* Rijkaard geldiğinden beri karşısına geçmiş 4-3-3 oynayamazsın diyen bir kitle var. İddiaya girecekler neredeyse. Ne Galatasaray ilk kez 4-3-3 oynayacak ne de Rijkaard sözleşmesine sahaya başka dizilişle çıkmam diye yazdırmış. Adamın kendisi bu kadar rakamlara takılmıyorken bu heyecan niye, anlamıyorum. Bu iki/üç tire arasındaki 3/4 rakam yüzünden futboldan soğutuyorlar insanı.
* Futbol sahasındaki 4-3-3'ü, langırt sananlar var. Çubuğa dizili değil arkadaşım bu adamlar. Geziyorlar sahada. Kaç farklı 4-3-3, kaç farklı yorumu var tekrarına girmeyeceğim. Galatasaray için bu 4-1-4-1 de olur, 4-2-3-1 de... Defansın göbeğinde adamlar 60 metre uzun top atarsa, sen kalkıp oyunu şişirirsen; ne oynarsan oyna! Neye fayda...
* Rijkaard'ın bekleri top taşıyan adamlardır. Servet ve Gökhan Zan'ın topla çıkmak yerine aldıkları emir; oyunu beklere açıp orta üçlünün kısa üçgenden pas almasını sağlamak. Uğur ve Hakan Balta, göbekte Sarp ya da Ayhan/Topal'ın vakit kaybetmeden topu ikinci bölgeye tek pasla aktarması gerekiyor. İş ondan sonra Barcelona'daki gibi Fantastik Dörtlü'ye kalıyor.
* Forvet dörtlüsü Arda, Elano, Keita, Baros olan bir takımın arka taraftaki oyuncularla kalite farkı olmasından daha doğal olan nedir? Bu dörtlü kalibresinde hücum gücüne sahip kaç Avrupa takımı var ki; arkadaki adamlar sorgulanıyor. Haldun Üstünel, Ferdinand'ı alsın o zaman(!)
* Skibbe döneminin başlangıcından en önemli fark, takımın sezon başı kampında yatmak yerine çalışması. Rijkaard'ın ekibi 15 günde 4 gün izin verecek kadar yaymış bir ekip değil. Galatasaray, Gerets döneminden beri ilk kez doğru dürüst antrenman yiyiyor.
* İyi futbol, yetenekli futbolcularla oynanır. Galatasaray kadrosunda çıtası yükselen kaliteye ayak uyduramayanlar gitmek zorundaydı. Gittiler, gidiyorlar da. Yaser, Serkan Çalık, Volkan Yaman, Aykut gibi üstüne koyamayan isimlerle yolların ayrılacak olması beklenen gelişmeler.
* Kaliteli kadro; başında karizmatik, kariyeri sağlam teknik adam ister. Rijkaard fazlasıyla bu adam. Üstelik yanında Neeskens ile birlikte. Galatasaray, futbolcu kaprisi çekmeyecek, kapris yapmaya cesaret edilmeyecek bir teknik adamı takımın başına getirdi.
* Geçen sezon bir önceki sezonu şampiyon kapatmış olmanın rehavetiyle kredimiz var diye gevşeyen, kafasını futbola vermeyen tüm isimlerle yolları ayırdılar.
* Caner, Hakan Balta için iyi bir yedek olur. Sercan zor ancak nokta bir transfer. Kaleci Ufuk için 2 ay önce gelir demiştim, çok rötar yaptı.
* Rotasyon, Rijkaard'ın kadrosuna duyduğu güvendir. Puan kaybını ideal onbir de yaşayacak, rotasyona gidilen onbir de...
* Galatasaray onbirini; Barcelona onbiriyle karşılaştırıp, "bak işte Pique, Servet" diyenler bundan vazgeçsin. Pique, Rijkaard döneminde yoktu.
* Bir sezonda 6 kafa golü atabilen takımın, 6 resmi maçta 6 farklı adamla 8 kafa golü atması, 20 golün 9'unun duran toplardan gelmesi teknik adamın antrenmanda ne ezberlettiğini gösterir.
* İdeal onbiriyle daha sahaya çıkmayan Galatasaray'ın oynadığı futbolu değerlendirmek için 15 Eylül'ü beklemek lazım.
* Galatasaray'ın 2000 kadrosu; sahadaki futbolu yorumlasın. Kişisel hesapların, tükenmez ihtirasların, hesaplaşmaların 4-3-3'ü olmaz...

61 yorum:

hattu dedi ki...

bülent abi, 4-3-3 ve basında medyada ahkam kesenlerle ilgili degerlendirmeler cok yerinde. hele de yıllardır "ileride sıkıntı çeker" diye diye kendini şekilden şekile sokan objektiflikten uzak "usta yorumcu" larımızı gördükçe daha da anlaşılıyor tepki duyduğun kesim. bir küçük düzeltmem olacak, yükselen kalite çizgisine ayak uyduramayanlar kısmında Yasin demişsin Yaser olacak.

Adsız dedi ki...

"Galatasaray'ın 2000 kadrosu; sahadaki futbolu yorumlasın. Kişisel hesapların, tükenmez ihtirasların, hesaplaşmaların 4-3-3'ü olmaz..."

hepsine eyvallah da bu nedir abi? tam uyumak üzereydim, zehir ettin uykuyu. yemek yediği kaba pisleyenlere yazıklar olsun.

Unknown dedi ki...

Bülent Bey çok güzel bir yazı, değerlendirmelerinizin hepsine katılıyorum ama en çok da son konuya katılıyorum, başına bir yıldız koymuşsunuz ben 4 yıldız daha ekleyeyim.

Adsız dedi ki...

Allah razı olsun resmen derdimize tercüman oldun

ACY dedi ki...

*"üzerine koyamayan" terimi geçince aklıma ilk mehmet güven geliyor, allahını seviyolarsa artık bi zahmet ya yok mu takas falan...

*sercan gerçekten nokta olur fakat mehmet topuza ödenen gibi çok yüksek bir para ödenir gibi geliyor ve baros'u yedekleyecek bir oyuncu için problem yaratablecek bir miktar, tribünden ahkam kesmek doğru değil ama gençlerbirliğindeki mustafa pektemek de 2 senedir iyi bir çıkış yakalayan bir oyuncu değerlendrileblr..

*galatasaray taraftarı uzun süredir ilk defa işler kötü gittiğinde de "bir bildiği vardır" diyeceği bir teknik ekibe kavuştu...

*hasan şaş çok konuşmasın, objektif olacağım o zaman futbolu bana bıraktıranların ezeli rakibini öveyim kulübüme salliyim yoluna girmesin, kendisinin de arda'ya tavsiye verirken dediği gibi yaptığı hataları daha da çoğaltmasın efendi olsun adana demirsporda oynasın gönüllerde bıraktığı o tadı ekşitmesin...

june.one dedi ki...

mükemmel bir son cümle !!!!!

sinem dedi ki...

altına imza atarım elimden gelse, ne kadar güzel bir yazı olmuş. biri bir laf ortaya atıyor, azıcık uzatılabilecek kapasitesi varsa insanlara medya yoluyla ulaşabilen herkes aynı şeyi söylüyor. söylediklerinin tersi çıkınca da ilk şakşakçı bunlar oluyor. nefret ediyorum böyle insanlardan.

ilkay dedi ki...

A'dan Z'ye katılıyorum. Harika bir yazı. Elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Son gunlerde Galatasaray hakkinda okudugum en guzel degerlendirme. Ozellikle son cumleye katilmamak elde degil.

mre dedi ki...

Herkes gibi ben de en çok son maddeye katılıyorum. Bir de Caner hücuma yönelik kanat oyuncusu gibi sanki sol bek için fazla ofansif kalır. Volkan'la kesin olmaz ama Alpaslan daha çok şans bulabilirdi. Sercan için ise keşkeeeeee.

Unknown dedi ki...

Uzun zamandır ilk defa maçları izlerken işler kötü gider diye korkmuyorum gerçekten.Galatasaray haftada 3-4 maç yapsın özleye özleye bir hal oldum.

L dedi ki...

abi eline sağlık da, son madde için daha bir eline sağlık. eyvallah.

thunderbird dedi ki...

Duran toplara yorum yapmak istiyorum. Duran toplardan gol olmasi takimin acik gozlulugunu gosterir. Bence Rijkard takima duran toplardan orda kesip kafa atmayi ogretmekten cok, takima duran toplardan faydalanmayi ogretmistir. Mac hazir sogumusken, karsi takim oyundan bi anlik bile koptugu anda, duran toplardan ileri, gole dogru kesilen bir ortaya, ancak canla basla savasacak bir forvet oyuncusu parcalarcasina kafaya cikip gol yapabilir. Burda butun takima bu mantalite veriliyor. Sut sekerse arkadan biri gelip onu gol yapiyor, yapmak icin can veriyor, ve her pozisyonun gol olabilecegi inancinda.

Guzel bi mantalite tabi, adam belliki iyi bir teknik direktor. Bu Rijkard dediginiz Barcelona vardi onun hocasi diilmiydi zaten?

Erdal Güngör dedi ki...

Ellerin dert görmesin,böyle bir yazıyı çoktan bekliyordum,itiraf et sende rötar yaptın. :)

Metin Türel bir keresinde şöyle demişti "Hagi 40 metreden doksana çaktımı tüm taktikler alt üst olur". Hele maç öncesi "olurmu böyle radikal rotasyon" geyiklerini anlamak mümkün değil,insan uzman olarak bu kadarmı futbola uzak kalır?

Yakında ideal 11 diye bir şey kalmayacak,hedef ideal kadro.Şimdi kalkıp burada futbolun geleceğine yönelik yazılar yazsak biraz Utopi,birazda blasphemy olur.Kimse gözünle görmediği şeye kolay inanmıyor normal karşıllamak lazım.İnsanlar henüz futbolun gelecekteki boyutlarına hazır değiller,gayem ukelalık yapmak değil ama en geç 5 sene sonra şimdikinden çok farklı oyun seyredeceğiz...

Gökhan dedi ki...

Son cümle için ayrı bir teşekkürü hak ediyorsunuz gerçekten..

Teşekkür ederim. .Elinize sağlık.

Başar Bölükbaş dedi ki...

galatasaray notlari yazilari hic bitmesin... her hafta yayinlansin...super oluyor...

moneywise dedi ki...

4-3-3 yorumuna katildim da oyle bir denilmis ki yazida hani bu fantastik 4'lu olduktan sonra geride sigir oynasa fark etmez.Avrupa'nin hangi kalbur ustu takiminda boyle bir fantastik 4'lu yok merak ettim ustune ne diye bu takimlar defanslarina milyon dolarlar pardon eurolar harciyorlar ki?kursunlar bir fantastik 4'lu zaten hemen barcelona oluversinler.Barcelona ile bile 6 ay almis bir duzeni sadece fantastik 4'luye atin topu gerisi tamamdira baglamak bu blogun bugune kadar okudugum derinlemesine futbol analizlerine uymamis.O sadece topu beklere atmakla yukumlu dediginiz stoperleriniz COK AMA COk onemli olan oyunun boyunu ayarlayacaklar.Arayi actiklarinda ne fantastik 4'lu ne de 8'li derman olur.

Saygilar

cenkcoskun dedi ki...

Sonrada derler ki bu adamlara niye jübile yapılmıyo, böyle karekterdeki insanlara bırak jübileyi klubün kapılarını kapıyacaksın.Allahın selameti başlarına olsun

sunshine dedi ki...

Bende yazının çoğuna katılıyorum ama canerin alparslandan fazlası olduğunu düşünmüyorum.Kırmızı kart gördüğü maçta sahanın en iyisiydi.Haksız yere atıldı düştüğü durumlara bak şimdi.Gökhan zanla da olmaz olursa emre güngörle olur.
Son olarak 2000 kadrosundan kim ne salladıda biz bişeyleri kaçırdık.Orayı biraz açarsanız sevinirim.Ben iki büyük ismi izledim ikiside övgüyle bahsediyordu.

Marat dedi ki...

hücum hattından bahsederken kewell ın adının olmadığını farkettim. kewell ı unutmak olmaz diye düşünüyorum.

Oylum Tanış dedi ki...

Kabaca Galatasaray'ın önemli noktalarına parmak basmışsın. Dediğin gibi daha fazla detaysı yazıları 15 Eylül'den sonra okuruz umarım senin kaleminden.

ard dedi ki...

geçen sene galaktikos diye sayıklayanlar bunca madara oluştan ders almamış olacaklar ki bu sene de goygoya devam ediyorlar.rijkaard sezon sonunda tek başına yeşilköy havaalanından terk eder türkiye'yi.

ich dedi ki...

Hagi çaktı mı alt üst olan taktikler değil istatistikler. :)

yoney dedi ki...

Güzel ve gayet yerinde konulara temas edilmiş, ancak katılmadığım iki nokta var. İlki, Caner konusu. Caner'in milli takıma sol bek diye çağrılması onu sol bek yap(a)maz. Caner Manisa'da sol açıktı ve CSKA Moskova'ya da bir sol açık olarak alındı. Eğer bek oynatılacaksa Alparslan'dan daha verimli olabileceğine inanmıyorum. Zaten sağ bekte Sabri'nin birinci tercih olduğu bir takımda, sol bekin en az Hakan Balta kadar defans bilen bir adam olması lazım ve bence Caner kesinlikle bu adam değil. Volkan Yaman'ın vadesinin ise çoktan dolduğu zaten gayet aşikâr.

İkinci konu, @moneywise'ın da bahsettiği konu. Öndeki dörtlünün iyi olması, takımları Barcelona seviyesine çıkarmaz. Xavi'yi, Pique'yi, Dani Alves'i, Iniesta'yı yıldız yapan da bu durumdur zaten.

Erdal Güngör dedi ki...

@ich

egal :)))

GP dedi ki...

Pardon da madem Hasan şaş konuşmasın istiyosun, o zaman adamın geçen seneden alacağını geçen sene vereceksin. transfer yapmasan sıkı yönetim olsa anlarım, ama Milyon EUR ları saçarken, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama ?

Can dedi ki...

"sistemleri sayılardan ibaret zannedenler gitsin süpürge satsın"-Karl Heinz Feldkamp

Son cümle için zaten söylenecek laf yok. Lütfen Vefa İstanbul'da bir semt olarak kalsın böyle insanlar için.Kimin kime vefa göstermesi gerektiğini kavrayamamış olmaları üzüntü verici.

İsim dedi ki...

"Galatasaray'ın 2000 kadrosu; sahadaki futbolu yorumlasın. Kişisel hesapların, tükenmez ihtirasların, hesaplaşmaların 4-3-3'ü olmaz''

Ne güzel demişsin abi.
Hala bu paragraf ile ilgili açıklama bekleyenler var.
Yahu arkadaşlar siz uzaydamı yaşıyorsunuz?
2000 Kadrosundan artan 'papazlar'ın yerli yabancı demeden ne yıldızları ne hocaları yediğini bilmiyormusunuz?
Allah razı olsun Adnan Polat'dan güzel bir temizlik yaptı.
Ramazanda oruç tutmayan adamla kahvaltıya oturmadı Türkiyenin Batıya Açılan penceresinin futbol takımı.

Gala's dedi ki...

Daha söze gerek yok..


Nokta..

dogan pamuk dedi ki...

abi eline sağlık. galatasaray sever bir vatandaş bunu tüm yazar ve yorumculara göndersin. 4 3 3 ün e olduğunu anlamamış yorumcu ve yazarlar her maçı rakip takımın kalesini fethetmek için sahaya çıkan ve ciğeri patlayana kadar koşarak, savaşarak bu oyunun kazanılacağını düşünenlerdir. türkiye dervall den sonra farkında olmadan rijkaard ile çağ atlama eşiğine gelmiştir ama futbolu hala sokak oyunu gibi görenler bunu anlayamıyor. daha yazılacak çok şey var aslında. ben senin tepkilerini çok iyi anlıyorum abi. bu yazı için tekrar teşekkürler.bu kısa zaman diliminde galatasaraydaki değişimi göremeyenler ya çok kıskançlar ya da bu işi bilmiyorlar. oyuncular ilk defa 4 gözle fırsat kolluyor gibiler. arda ilk kez maçın içinde bu denli aktif. servet-gökhan da inanılmaz pas yapma çabası var bu da ilk kez.
adam(rijkaard) belki de bu ülkede çığır açıp gidecekken bunlar hala 4 3 3 ü tartışırlar.

cerkez1905 dedi ki...

1 ay önce yetersiz yazdığınız kadroyu barcelona gibi anlatmak pek olmasa da yine de gerçekleri görmek en iyisidir her zaman.Galatasaray bu sene açık ara şampiyon olamazsa bunda Galatasarayı çekemeyenlerin payı çok yüksek olacaktır ki Galatasarayın bu sene şampiyon olamayacagına ihtimal dahi vermiyorum rakiplerini gördükten sonra.!!

birde önde ki (dörtlü değil )beşli avrupanın ünlü takımlarından da daha isim olarak daha iyi değil mi sizce_? ya da hangisine verseniz koymaz bu beşliyi_?

kewell , milan baros ; arda turan , elanoo , kader keita.....

bu beşkliye tek yorumum vur dedik öldürdün be Haldun üstünel :)))

cast dedi ki...

bu galarasaraya sallayan fenerlı yorumcularada bıseyler soylemek lazım aslında en son gozume carpan gurcan bılgıc derkı elano duran top ustası ama deıvıd ten kalıtelı dıye sorarsanız degıl derım keıta ıyı olsa lyon nıye bıraksın bole bı zıhnıyetede bıseyler solemek lazım kanımca

mustafa c. gurel dedi ki...

Gerçekten mukemmel bi yazı olmuş elinize sağlık. butun galatasaray taraftarının da sizinle bu görüşleri paylaştıgından eminim

sunshine dedi ki...

Herkeste son cümleyi alkışlamış.Kim ne demiş söyleyinde bilelim arkadaşlar.
Sen adamlara yapılabilecek tüm kötülükleri yap para yok deyip paralarını ödeme sonrada milyonlarca dolarlık transferler yap, muhatablarda iki laf söyleyince yada haklarını arayınca vurun abalıya.
Ne diyelim allah ardaların, uğurların sonunu benzetmesin.

yok artık leBron james dedi ki...

serkan çalıka bir süre daha bence sahip ckmak gerekir bence.cok uzun sakatlık donemi gecirdi

sembolist dedi ki...

Kelimesi kelimesine muhateşem bir yazı..
2000 kadrosundaki futbolcuların tamammı yorumlarına 'vefa' kelimesi ile başlayıp içlerindeki nefreti kusuyorlar.Hakan Şükür-Hakan Ünsal-Hasan şaş-Bülent Korkmaz vs vs..Sanki bedavaya oynadılar.Sanki 40 yaşına kadar GS da oynama şartları var.Peki bu 2000 kadrosu,tarihinin en kolay şampiyonluğunu elde edebileceği sezon olan 2000-2001 sezonunu Fenere niçin ikram ettiler?Jardel anlatsa keşek herşeyi..
sayılar..

tierra dedi ki...

eline sağlık bülent abi! bıktım ben bu sistem uzmanlarından! oldu olacak "türk futbolunda sistem mühendisliği" bölümü açsınlar, engin bilgilerini (artık o nasıl oluyorsa) orada konuştursunlar :)

liquefied dedi ki...

güzel şeyler yazılmış da takımın orta sahasına transfer şart. Barış veya Ayhan'ın oynadığı mevkiye bir oyuncu almalıyız. Ayhan iyi bir yedek. 30 dakika, 45 dakika faydalanılır. Temposuz maçlarda 90 dakikada oynar. Barış zaten ilk 11'i geçtim 25 kişilik karoda bulunması zarar bir adam.

bir orta saha transferi yapalım. keyfimize bakalım.

SINO dedi ki...

Nefis :)

zachpaulsen dedi ki...

galatasaray'ın stoper dışındaki her pozisyonu yedekleri ile birlikte gayet yeterlidir. bir tek defanstan topun ileriye dan dun vurulmadan çıkması hadisesini çözmek gibi bir sorun var. orta sahada oynayan çapa çıpaların öğrenmesi gereken topu eveleyip gevelemeden dolaşmasını sağlamak. topal bunu öğrenir. aynen arda'nın öğrendiği gibi. sırf bunun için bir adam almak haksızlık olur.

galatasaray takımının bu teknik kapasitesi ile birlikte kondüsyonu yeterli olsun sezonu rahatlıkla önde bitirir. özellikle skoru istediği anlarda her türlü bunaltıp golü çıkarabilecek bir kalite var sahada.

Unknown dedi ki...

son cümlenin altına imzamı atarım, kalemine sağlık abi...

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Bülent Bey ben sizi artık anlayamıyorum.Siz değil miydiniz bu kadroyu eleştiren yetersiz bulan.Skibbe gidip Bülent gelince mucize olabilir diyen.Tüm bu yazdıklarınız arşivde hala dururken sadece Keita ve daha hala oyuna girmemiş Elano ile birden Galatasaray nasıl bu denli 2000li yıllara döndü ben anlamadım.Objektif bakarsak galatasaray arkasına Heldun ve Rijk. rüzgarını alıp koşturuyor.Ben geçen seneden FARKLI BİRŞEY göremedim.Gören varsa aydınlatsın beni!!!

Yine Arda Kewell ikilisi katıkılı kişisel beceriye dönük klasik 4-4-2 oynayan bir Cimbom var sahada 2 galibiyet aldı lakin ben sizin gözlüğünüzle izlemiyorum sanırım o 2000li yılların Cimbomunun 5/1 i yok sahadaki oyunda kusura bakmayın!!

Ayrıca jübileleri yapılmayan ödemeleri yapılmayan 2000li yıllarda (ki hala övünülen başarılar) ki futbolcular konuşmasında BEN mi konuşayım???

The Grand Turk dedi ki...

galatasaray taraftarı neden kendini zora sokuyor.
neden 1-0'lık fb macını hatırlamıyor.
neden luce'nin ilk senesini, neden atina yolları taştanı duymazdan geliyor.
galatasaraylızı, sapına kadar, ama bırakın baskaları övsün, baskaları atsın tutsun,
takımı şimdiden şişirmenin, çekirdekci tayfayı beklentiye sokup, bir iki farklı maclarda dahi mutsuz etmenin, uefa'da son dakikalarda ecel terleri dökmenin kime ne faydası var.
masallah denizli macı öncesi öyle bir ortam vardı ki, iki farkla bitse millet mutsuz olacaktı yani. bu takımın maalesef ve maalesef henüz hucum hattı oturmus değil, defans elinde bomba dolasır vaziyetteyken ucup kacmanın, sonra büyük hayalkırıklıklarının faydası yok.

cakarkeyf dedi ki...

@GUTG

4-4-2 imis, muhahhahahahaahah, oynanan futbolu yorumlamayi spor gazetelerinden Bilgic ailesinden ogrenince boyle oluyor demekki.

okuma yazmayi ogrenmeden once dusunmeyi ogrenmek lazim.

mre dedi ki...

Yorumları okudukça şaşırıp kalıyorum. Bu takımın geçen seneden farklarını Bülent Bey gayet güzel yazmış bunu tekrar tekrar sormanın manası var mı? Geçen yıl her kornerde eyvah kontra yiyeceğiz diye düşünürken bu sene kim atacak diye tahmin yapıyoruz. Takım 90 dakika koşuyor. Zorda kalmadıkça dan dun oynamıyor (hakkını yemeyelim skibbe de bunu yapmaya çalışıyordu ama 60 da bitiyordu takım çekiliyordu geriye) ki bu gelişmeler hepi topu 2 aya sığan şeyler. Hele bir soluklanın bir aralık ocak olsun daha neler göreceğiz.
Uefa kupasını alan takıma gelince. o takımın oynadığı oyunu bu takımdan bekleyemeyiz. Tıpkı o takımın bu kadar yaratıcı olamayacağı gibi. Çok sağlam bir omurga çevresinde yetenekli, aç, ve genç futbolculardan kurulu önce bozup sonra oynamayı düşünen bir takımdı. Misal mallorca deplasmanının ilk yarısı kabus gibidir hatırlayanlar bilir. Bu takımın rakibi bozmak gibi bir derdi yok. Top bende kalsın bende kaldığı mddetçe tehlike de olmaz mantığıyla oyunuyor galatasaray. Şu anda mükemmel mi tabiki değil belki bu sene hiç mükemmel olmayacak belki seneye de olmayacak. Ama sabredilirse olacak. 4 yılın sonunda gelen kupa gibi.
Son olarak hepsini geçtim de kimse bana Hakan Ünsal'ı savunmasın gördüğüm her yerde tüylerim diken diken oluyor. Gözümde Emre Belezoğlu'ndan daha değersiz biridir nokta.

antti_sumiala dedi ki...

@anamteramco

son cümleyi ben de alkışlıyorum.. sebebine gelirsek..

hasan şaş a antep maçını yorumla diyorlar.. çok kısa bir yorumdan sonra başlıyor galatasaray yönetimine saydırmaya.. florya da petrol mü bulundu.. işte çok emek verdim, hakkım yenildi vs vs..

keza hakan şükür.. maç yorumu soruyorlar.. başlıyor ben olsaydım şöyle olurdu.. oynardım ben bu kadroda.. gönderilmem hataydı, hala bu kadroda olmam lazımdı diyor yani..

hakan ünsal ın ntv den ayrılması mükemmel oldu.. o da her fırsatta camiaya giydirenlerdendi..

bence bülent abinin yazdığı buydu.. birçok galatasaraylı ben de bu olaylardan memnun değilim.. ayrıca spor programları galatasaray a atıp tutma yeri değildir..

bombe_ekran dedi ki...

Hakan Ünsal NTV'den kovulduktan sonra eski bir blackburnlü olarak spormaxte karşımıza cıktı bu hafta :)) ama onlara sallamadı :)) bakalım ne zaman başlıcak :)

maraques dedi ki...

@Ghetto Ultras Tribune Group

evet futboldan ne kadar anladığını belli etmişsin profesör.. :D

ayrıca bu ülkede son 10 yılda kime jübile yapılmışta bu olayda sadece galatasaray yönetimi suçlu bulunuyor bende bunu merak ediyorum..

Mustafa Karakuş dedi ki...

hehehe GUTG nin yorumunu okuyunca gülesim geldi birden.. Öncelikle Geçensene den farklı birşey görememişsin.. evet göremezsin çünkü daha geçen seneyi bilmiyorsun..Geçen sene 4-4-2 değil 4-2-3-1 4-1-3-2 varyasyonlarıyla oynanıyordu. bu sene de bu varyasyonlar ve türevleri oynanıyor bu 1.

2. si ise 2000 li yıllarda bu başarıyı elde edip bi yerlere isim taşıdılarsa bu GALATASARAY iledir.Kimse yemek yediği kaba pislemez.Şuan bu konuşanların büyük futbolcu olarak yorumlandığı zamanlar tek gerçek GALATASARAY dır. onlar konuşmacakta ben mi konuşacağım diyorsun da. Bana son 7-8 hadi 10 yıldır Fenerbahçenin ya da Beşiktaşın yaptığı bir Jubile göstersene.Niye vefasız sıfatı galatasaray da oluyor?Biz vefasız isek FB ve BJK Vefasız ötesidir.Şuan 10 yıl öncenin futbolcuları hala galatasaray sayesinde ekmek yiyorsa ve ilk fırsatta çamur atıyorsa bunu bi düşünmek gerekir.

Bu arada fazla Bilgic ailesinin yazılarını okuma çağdışı futbol bilgin gelişir birazcık olsun..

siñañ dedi ki...

gerçekten çok iyi bir değerlendirme olmuş, tebrik etmek istedim. Sene içinde çok fazla örneğini görüp baygınlık geçirtecek karşılaştırmanın değerlendirmesi ise beni gerçekten güldürdü.

''Galatasaray onbirini; Barcelona onbiriyle karşılaştırıp, "bak işte Pique, Servet" diyenler bundan vazgeçsin. Pique, Rijkaard döneminde yoktu''

Marseille roulette dedi ki...

@Mustafa,
Çok haklısın benim de uzun zamandır heryerde dile getirdiğim şey budur. Son 10 yılda Fb ve Bjk'de efsane olmuş bir futbolcu söyleyin bana, bir de ardından jübile yapılmış bir futbolcu söyleyin. Biz futbolcularımıza değer verip, senelerce takımda tutarız, emeklilik vakitleri gelince kimisine heykelini dikmeyi bile teklif ederiz ama onlar ille de oynayacağım diye tutturur. Fb ve Bjk'nin farkıysa futbolcunun emeklilik yaşını beklemeden, formdan düşer düşmez yollaması. Aykut diyorum, Oğuz diyorum ama hala Galatasaray vefasız öyle mi?

Ha bir de birkaç ay sakat diye sözleşmesi fesh edilenler var ki hiç açmayayım o konuyu (bkz. Appiah, Edu, Delgado). Biz Linderoth'u, Serkan'ı, Uğur' 2 senedir bekliyoruz ama vefasız olan biz oluyoruz.

Şaka gibi!

Unknown dedi ki...

Eline sağlık Bülent Timurlenk, yürüyedur.

ssim dedi ki...

bir de şu galatasaray barcelona değil, sen de eto, messi falan yok geyikleri türedi. rijkaard bilmiyor tabii bunu. doğru galatasaray barcelona değil ama fenerbahçe ya da beşiktaş da real madrid, valencia değil. galatasaray'da messi yok ama rakiplerde de raul, david villa yok.

4numara dedi ki...

ne dersek diyelim bunlar yakında başlayacaklar "böyle rotasyon mu olur rijkaard efendi... ey rijkaard... sen gaassaray'ın büyüklüğünü anlamamışsın... deplasmanda beraberliğe razı oyun mu olur..." ve döngü devam edecek (döngü dedim de hadi artık 6. sezon)...

DenizEr dedi ki...

Vefasizlik konusunda GS kesinlikle kendi liginde bence, kimse kivirtmaya calismasin. meshur 2000 ruhu deniyor ama o takimdan kim ile duzgun ayrilmis GS? bu futbolcularin hepsi mi kotu insanlar da hepsiyle sorun yasanmis? Ates olmayan yerden duman cikmaz...

alkiza dedi ki...

son cümle için çok teşekkür ederim Bülent Abi, sadece uA forumunda dile getirilen bir şeydi bu ama burada da pek çok Gs'lının böyle düşündüğünü görmek sevindirdi beni.. hala bu konuyu anlamamakta ısrar edenler ise Bilgiç familyasını okumaya devam etsinler diyorum!

lewoxx dedi ki...

yıllar önce emre, okan, suat 3 lüsü ile çözdüğümüz futbolu niye şimdilerde birileri illa ki barça, rijkaard, iniesta xavi messi die tekrardan sorguluyo anlamıyom. mre nin dediğine hele kesinlikle katılmıyorum ne mallorca ya ne arsenale boyun eğmeden eze eze yendi tüm maçlarda o kadro. yani demek istediğim ne geride ne ileride olay orta sahada bitiyo bence. ayrıca kişisel hesaplaşma içindekilere (hakan ünsal hariç) çok da kızmamak lazım. 4 sene şampiyonluk + uefa süper kupa var. gerçi o kadar sene ağız tadıyla bi fb galibiyeti yaşatmadılar ama olsun:)

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

Bravo Bülent abi bütün Galatasaray'lılara tercüman oldun.Umarım son maddeni hitap ettiğin kişiler de okur.

eskiacık dedi ki...

Azına saglık,
Süper etüd,Galatasaray yorumlarını kesme devam..

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

güzel bir yazı abi



http://yetenekavcisi.blogspot.com/2009/08/elanonun-galatasaraydaki-ilk-frikik.html

Elano'nun Galatasaray'daki ilk golü...

Unknown dedi ki...

Gerçekten bravo, harika bir yazı olmuş. Tüm maddelere ve her kelimesine katılıyorum.