19 Ağustos 2009

Başkentspor

Ankara'da garip işler oluyor. Ankaragücü ile Ankaraspor birleşiyor. Birleşme sonrasında takımın ismi Başkentspor mu olacak? Siyasetçi herşeyi yapar; futbolun ruhuna da işer. Ankaraspor'un ne ruhu; ne de taraftarı var. Ben, Ankaragücü taraftarının görüşünü, duruşunu merak ediyorum. Türkiye'de Futbol Federasyonu da ne işe yarar göreceğiz önümüzdeki günlerde. Özellikle de Başkan Mahmut Özgener! Sözü Öncelikle Ankaragücü taraftarına sonra tüm futbolseverlere bırakıyorum...

62 yorum:

Ayberk dedi ki...

Bu 2 takim bu ligde mucadele etmeyi surdurecekler mi bu sezon?
Dunyanin hicbir yerinde boyle birsey olamaz herhalde ama Turkiye'de bu bile mumkun sanirim...

aksilaz dedi ki...

Bari futbol rahat bırakılsın

Rory Breaker dedi ki...

Benim vergimle kurulmuş, babadan 3 kuşak pişmiş kelle gibi sırıtanlar tarafından yönetilen bir takımı nasıl destekleyebilirim ki? Düpedüz insanı enayi yerine koyuyorlar. Sahibi hakkında daha çok şey söylerim de yeri değil şimdi...

Unknown dedi ki...

Türk Dil Kurumu, 'saçmalık' kelimesinin tam karşısına eklemeli bu olayı.

tierra dedi ki...

boşver bülent abi! ankaragüçlüler çoktan kararlarını vermişler! başarıya hasretmişler! bizim naçizane, kendi halinde (trakyatesi)blogumuzda bile bu birleşmeyi savunan yorumlar yazıyorlar :@

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Kitlelerin afyonuuu oleeeeey...

ACY dedi ki...

ağlayan çocuk resmi cuk oturmuş bu habere futbol ağlıyor kimse dönüp bakmıyor rant maddiyat oy derken futbolun şeffaflığını yitiriyoruz iyice..üstat sen işemek eylemini kullansan da ben terbiyesiz bir okur olarak futbolun içine sıçıyorlar demek istiyorum kusura bakmazsanız...gecekondu bi ayaklansa da kendne getrse şunları, en büyük tokadı onlar vursa çünkü değil onların biz istanbul takımı taraftarlarının bile içten içe ankaragücümüze gidiyor bu adamların bilgisayar oyunu gibi oynamaları futbolumuzla..

Zenana dedi ki...

Sonraki seçimlere oğlunu hazırlayan bir belediye başkanı,bizim paralarımız ve Ankaragücü taraftarını bi potada eriterek hem saltanatını sürdürme hemde 100 yıllık efsaneyi tarumar etme peşinde.Kurucu ismi olarakta kendi ismini layık görecektir heralde. "Forza Gençlerbirliği!!"

n0s dedi ki...

"ya bırak şimdi ankaragücü taraftarını"

Erdal Güngör dedi ki...

Amaçları ticaret başka ne olabilir? Türkiyede Futbol aynı mahalle aralarında kurulan pazarlarda patates,soğan gibi pazarlanıyor çünkü futbolu yönetenlerin zihniyeti bu yönde onlar için paraya giden her yol mübah.

Arsen Wengerin bu gün yaptığı açıklamaya dikkat çekmek istiyorum.ŞL'de kazanılan paraları az buluyor bey efendi,kupayı kazanan takım sadece 70 milyoncuk kazanabiliyormuş,real gibi kulüpler 250 milyon transfer harcadığına dikkat çekiyor vah vah vah,Avrupa Süper Ligi kurulsun filan falan.Gökçeğin yaptığı açıklama pek farklı değil,sende belirtmişsin Ankarasporun ne taraftarı var nede ruhu,gel şu çocuğun adını koyalım Ankarasporun müşteri kitlesi yok,Ankaragücünün var ve gökçek gözünü bu kitleye dikti.

Şu kriz ortamında tüm dünyada tek para yapan futbol ve bu uzun süre böyle devam edecek.İnsanlar ap açık hotumlanıyor,90'lı yıllarda hoturmlanan bankalar şimdikilerin yanında devede kulak üstelik yapılanların hepsi yasal.

Ankaragücü Taraftarları ne gibi tepki verecek? Diğer Takım Taraftarları benzer durumlarda şimdiye kadar ne tepki verdilerse onlarda aynısını yapacaklar,hiç bir şey !(inşallah ben yanılırım).Birileri çıkıp 100. yıl diyecek,kulüp menfaatlerinden dem vuracaklar onlarda susacak,değerlerin kaybolması kimsenin umurunda değil.Tepki vermeye kalksalar medyayı üzerlerine salarak sonra terörist damgası yiyecekler.Mendil salladığımız yılları çabuk unuttuk,şimdi en Büyük Haldun Üstünel...

akakiyeviç dedi ki...

Bülent abi sözü bana bırakırsan
ben buraya yazsam sığmaz abi benim görüşlerim.
Her şeyi benim blogda uzun uzun anlattım.Belki girersiniz.
Orada Gerçek Ankaragüçlülerin
bir kaç yazısı da var.

www.detrasdelcastillo.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Ankaragücü ve ankarasporun birleşecekleri geçen sezondan belli idi.Yalnız bu birleşme herkesin bildiği gibi sportif açıdan değil çıkar açısından gerçekleşen bir birleşme.Benim merak ettiğim durumlar şunlar birincisi, Ankaragücü asıl takım olacak ankarasporda yedek takım peki ikisi birlikte ligde kalacak mı çünkü ankarasporun önemli oyuncuları ankaragücüne gidecektir geri kalanlarlada averaj takımı olacaklar.İkincisi ve en önemlisi sevgili federasyonmuz(!) ne yapacak

Cimbakuka dedi ki...

Anlamadığım bu iş baştan olsaydıda Final oynayan paşa ile kaf kaf gelseydi.

Şimdi ne alaka Ankarapor'dan puan kaybeden gençler'in suçu ne burada?

Bu ne salak bir iş arkadaş.

akakiyeviç dedi ki...

Sadece ağlamak istiyorum.Sabaha kadar ağlamak.
Hiç birşey istemiyorum.
Bir zamanlar koskoca şanlı,şerefli
İmalat-ı Harbiyeydik,Kupa Beyiydik.

Şimdi benim çocukluk aşkım "Gökçekgiller"in oyuncağı oldu.

Neden hep Ankaragücü?Neden Siyasetle en çok benim takımım içiçe.

Kenan Evren yüzünden adımız şikeciye çıkmıştı.Peki şimdi neye çıkacak.

Bazıları yüzünden Ankaragüçlü olan herkes potansiyel suçlu sayılıyor.

Artık takımımı soranlara söyleyemez oldum.

Şimdi tek bir isteğim var.
Bizi düşürsünler bu ligden.
Evet,canım gibi sevdiğim kulübümü düşürsünler.Artık şanlı tarihimize
leke düşmesinden bıktım.

Takımımın Siyasetçilerin oyuncağı olmasından bıktım.

Yeter ulan çekin sevgilimden ellerinizi!

Sinan Yılmaz dedi ki...

Şu şerefli bilmem kaçıncılık konusu varya!

Adı şey olsun artık, şerefli küme düşme mücadelesi? yada Destekli şampiyonluk mücadesi?

Hepsini geçiyorum, iki klup şu dakika birleşse ne olur?
40 kişilik kadrosuyla ikinci Gençlerbirliği olur, Ankaraspor'da Hacettepe gibi pilot takım olur.

Ergün On Radar dedi ki...

Olay aslında Ankaragücü'yle Ankaraspor'un birleşmesi değil; melih gökçekin Ankaragücü'ne maddi destek vermesi olarak açıklanmış, Ankaraspor klübünün kapatılması ya da herhangi bir kulübün isminin değiştirilmesi söz konusu değil.(en azından bir ankaragüçlü olarak tek tesellim bu, ismimizin kalacak olması..)
İşin geride kalan kısmına gelecek olursak; tek kelime: vahim. 100 yıllık camia maalesef melih ve cemal aydın'ın oyuncağı oldu. melihin nerden geldiği belli olmayan(!) parasıyla ve belediyenin bütçesiyle kazanılan şampiyonluğu, kendi yağıyla kavrulan bir takımın küme düşmeme mücadelesine tercih ederim. Büyük ihtimal memleketime gidince muhakkak yaptığım ve en çok keyif aldığım ritüel olan ankaragücünü tribünden artık izlemeyeceğim. izlesem de pek gönüllü, eski tadını alarak izleyemem artık. Beni bu zevkten de alıkoydunuz ya, alacağınız olsun gökçek ve aydın...
Taraftar gruplarının çoğunun görüşü de ortada; başarıya hasretiz, birleşme olsun, güzel futbolcuları takımımızda görelim. E madem başarıya hasretsiniz, neden istanbul takımlarını tutmadınız? Anadolu takımı tutmanın gerekçesine; "Bizans köpekliği yapmayız" derken, bu yaptığınıza ne demeli?

gillerprensi dedi ki...

Ben o kadar da karamsar bakmıyorum bu tabloya. Ankaraspor taraftarı olan bir takım olsaydı bu birleşmeye karşı çıkabilirdim ancak rekabet adına hiçbir şey veremeyen bir Ankaraspor olacağına Ankara'nın tüm dinamikleri Gençler ve A.Gücü için uğraşsın dursun. Mesela İzmir'de Göztepe-Altay-KSK birleşmesi gündemdeydi bir zamanlar. İzmirgücü meselesi. Bu olamazdı. Altay hariç iki takımın büyük taraftar kitlesi vardı. Altay'ın da mazisi malumunuz. Ankara için aynısı geçerli değil bence uygundur...

Adsız dedi ki...

birleşme değil, yıllardır Ankaraspor'a saglanan destek, Bundan sonra Ankaragücü'ne sağlanacak, Ankaraspor'da daha önceki Ankaragücü konumunda olacak kendi başının çaresine bakacak ;)

hiç dedi ki...

rezaletin daniskasi...

belediye takimlarinin birinci ligte oynadigi baska bir ulke var midir? merak ettigim icin soruyorum. bilgisi olan paylasirsa cok sevinirim.

dunyanin neresinde aleni bicimde BELEDIYE parasiyla var olmaya calisan, transferler yapan takimlar var?

kimisi parayi basar sampiyonluga oynar, kimisi kalkip bizim gibi playoff'larda kacirdigi penlatilarla her sene geriye gider.

siyaset oznesi, bagira cagira futbolun hakimiyim diyor artik. bizler ise dolayli tumlecten oteye gidemiyoruz. taraftar nerede sorusunun cevabi; tribunde, televizyon basinda. o kadar. futbol endustrisinin figuranlariyiz sadece. yukarida oyunlar oynaniyor, biz de para verip seyrediyoruz.

anlatya'yi yerel secimlerde kaybedince 2010 dunya basketbol sampiyonasinin antalya ayagini kayseri'ye alan bir kurumun, ankara kolunun sovunu izliyoruz hep beraber.

bes sene sonra akp izmirden tulum cikartir, su anda profosyonel futbol subesi olmayan izmir belediye spor super lige cikar; altay, karsiyaka, goztepe hangisi varsa o donemde en formda, butun oyuncularini ona yigar. izmir'imizden de bir takim kafaya oynar. uyuyan izmir de uyanmis olur. ama bana dokunmayan yilan bin yil yasasin zihniyetindeki mahmut ozgener o zaman hala tff baskani olarak kalirsa bu olaya kesin tas koyar.

L.E.N. dedi ki...

Beşiktaş'ın şampiyonluk maçını oynadığı gün Kızılay'da bizim oturduğumuz bara dalıp tanımlayamadığım ve "künk!" sesi çıkaran bir cisimi sırtıma patlatmak suretiyle 24 saati dolmamış gömleğimi delip altını yara yaptılar. Önümüzdeki çocuğun suratta bardak patladı. Sakarya caddesi'nin içine ettiler.

Cehennemin dibi. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Tam Melih Gökçek'in iblisliğine yakışır bir birleşme.

Şuursuz sürüsü.

Buradan öyle bir günde Ankara'nın göbeğine iki ekip koymayan polise de selamlarımı iletiyorum. Bildiğin şans eseri gebermekten kurtulduktan sonra aldıkları önlemler kusursuzdu.

Not: Fenerbahçeliyim.

Utku Ozan ÇANKAYA dedi ki...

Otopark gibi halka sunulan temel hizmetlerden zorla kesilen haraçlarla beslenen ve halktan toplanan vergilerin yine halka dönmeMEsi ile beslenen, Gökçek Hanedanının hobisinin böyle zorla dayatılmasını ve Ankara şehrinin takımı Ankaragücü'nü sindirmesini hazmetmek çok güç. Keşke ülkeyi seven, futbolu seven, adaleti seven birileri çıksa da şu saçma oyuna bir son verse.

İsim dedi ki...

Melih bugün var yarın yok.AKP bugün var yarın yok.
Belediyenin Ankara'nın en büyük en eski kulübüne destek vermesi niye kötü olsun.

Unknown dedi ki...

Aslen Galatasaray taraftarıyım. Ancak bir Ankaralı olarak bugüne kadar hep Gençleri destekledim. Cavcav'ı da sevmem ama, Melih'ten ve Aydın' dan nefret ederim.

Melih yeter artık, çek elini Ankaramın üzerinden...

celine dedi ki...

biz ankaragücü'nü şehrimizin takımı olduğu için destekledik , ''istanbuk=bizans'' diye bir kaideye kendimizi gözyaşlarıyla adadığımız için değil,bu taraftar olma olayının klüp başkanının ahlaki öğretileriyle bir alakası yok çünkü biz ''futbol takımını'' destekliyoruz,orta tribündeki bordo koltuklardaki takım elbiselileri değil.
ki beni ilk kez maça götürdüklerinde ortada melih falan yoktu , sadece kendi halinde onurlu bir ankaragücü vardı ve işte ben o ankaragücü'ne aşık oldum.
abisi nikah masraflarını karşılayacak diye aileye rest çekerim böyle iş olmaz diye ama sevdiğim kızdan vazgeçmem ben , umarım anlatabilmişimdir :D

Adsız dedi ki...

dayanamıyorum artık, uzaktan sessiz bir şekilde herşeyi izleyen biri olarak 10 yıl sonra ilk kez bir maçta avazım geldiğince bağırıcam, melihi de cemali de cengizi de rantçıları da hepsine toptan küfretmek için.. varsın linç etmeye kalkışsınlar beni umrumda değil.. orada bana destek verecek 3 5 delikanlı çıkarsa mutlu olurum, vermezlerse canları saolsun..

hala anlayamıyor mu birileri.. bu takım cemalden bile kurtulamazken gökçeklerden nasıl kurtulacak.. sikerim başarısını da 100. yılını da.. hangi aldıkları takımı başarılı yapabilmişler ki ankaragücünü yapsınlar.. hem kimin parasını verecekler bize, halkın parasını mı, ihalelerden aldıkları komisyonları mı.. süperligde bi takıımı yönetmek artık çok kolay, niye görünmüyor bu, digiturk, iddaa vb gelirler 8-10 milyon dolar getiriyor zaten.. üstüne de akıllı bir ürün bilet satış stratejisi, sponsorlar falan orta-üst sıralara oynayabilecek bir takım çok rahat oluşturulur.. paralı yöneticilere bile çok gerek yok, akıllı olsun yeter..

artık bitti imalatı harbiye, ruhuna fatiha..

Azgard dedi ki...

Birleşse ne olur, 30 parçaya bölünse ne olur bu ülke takımları??

IBRAcadabra dedi ki...

ankara , i.b.b. fark yok..karsiyim belediye takimlarinin bu ligde olmasina ve siyasetle futbolun bu kadar vicik vicik hale gelmesine.zaten futbolun icinde bi dolu rant avcisi var , bide bunlarin atasi siyasetciler dahil olunca iyice cekilmez oluyor...sirf bu iliskiler yuzunden haluk ulusoy gelsin istiyorum.en azindan hukumete karsi bi durusu vardi adamin, onlarin adami degildi.oglu sikilmis , daha cafcafli oyuncak diye agliyor , i.melih'te onu pişpişliyo tamam evladim diye , bu ulkenin baskentinin en koklu takimi da figuran rolunde.islere bak...yok efendim melih bey maddi destek verecekmis.yok yaw, hangi parayla,baskanlik maasindan mi ?

Gerçek Sevgi dedi ki...

Telekom Galatasaray basketbol takımları birleşecegi dedikodusu cıktıgında demediğini bırakmayan Ankaragüclüleri göreceğiz şimdi...

matiasemilio dedi ki...

ibb ile de kasımpaşa birleşsin madem..böylelikle belediye takımlarını yavaş yavaş göndeririz amatör kümelere..
ayrıca hangi yol ankaragücünün kötülüğüne olacaksa o olsun inşallah..
92-93 sezonunda iki takım şampiyonluk yolunda...

euphrates dedi ki...

@I_f_celine;

Başımıza ne geldiyse bu ülkede,
"bir kereden bir şey olmaz" ile geldi...

Bir kereci de Gökçek familyası...

Vah ki ne vah...

Luscus dedi ki...

Ne güzel Ankara'dan da şampiyonluk için bir takım çıkacak.Bu kadar batıyor mu yani yarışa bir takımın daha eklenmesi?Batıyor mu yeni bir Antep yeni bir Kayseri'nin gelmesi?Batıyor mu Ankara'ya yeni bir stadın yapılması?Batıyor demek ki Ankaragücü taraftarı kendi futbolcusunu yuhalamaya başlamış...Biz Türkler çok severiz futbolu...

Selocan dedi ki...

Nasıl olacak bu iş. Şimdi mi sezon sonu mu ? Şimdi olmasına izin verilmez herhalde saçma olur. Sezon sonu olur ama o da risk ya biri bu arada düşerse :) Anlamadım nasıl yapacaklar çözümü ne olacak fazla takım mı çıkacak seneye ya da bu sene 17 takımla mı devam edeceğiz ?

Belediye'nin takımının olması çok saçma taraftarı bile yok zaten birleşeceklerine toptan kapatsınlar, fakat Ankaragücü'nün ismine renklerine dokunmasınlar. Taraftara büyük haksızlık olur. 100 yıllık kulüp bu

Gel Galatasaray ile İstanbul belediyeyi birleştir renkleri Turuncu Sarı yap ismi de yeditepespor olsun denmez olay çıkar. Hadi Galatasaray ekstrem örnek fakat Ankaragücünün neyi eksik bence yine olay çıkar.

kuzen larry dedi ki...

Ankara sanki bir krallık. Melih Gökçek de kral. Şimdi de oğlu prens Ahmet' i yetiştiriyor yerine. Ankaragücü başkanı olacakmış küçük prens. Şehzadelerin valilik yapmaları gibi bir şey işte. Ben bu kadar yüzsüzlük, pişkinlik görmedim.

Ankara zaten sürekli kötüye gidiyor. Memati olmanın, deli yürek olmanın bu kadar moda olduğu başka bir şehir görmedim ben.

FatihHayri dedi ki...

Belediye takımlarına bende karşıyım. Ama bunları görünce diğer takımların ne kadar kötü yönetildiğini daha iyi anlıyorum.

Yau adamın seyirci geliri sıfır yinede 1.lig de

Memlekette işler böyle oluyor. Herkesin karıştığı grup takım vb. işler yürümüyor. Seyirci yok, karışan yok, tepki yok oo süper takım orta halli gidiyor işte.

Bizim Trabzonda ise başkan çıkıp diyor ki taraftar baskısı yüzünden hocayı(Ersun Yanal) göndermek zorundaydık. Sen bunu söylersen belediye değil mahalle takımı bile olur bu ligde

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

şu ankara takımlarının hepsi birden yok olsa ya

vts dedi ki...

Yasal açıdan kılıfına uydurulur bu iş, kimsenin şüphesi olmasın.

Federasyon federasyon olsaydı bu kepazeliğe baştan el atardı. Durun bakalım arkadaş, lig başlamış, ne birleşmesinden ne desteğinden bahsediyorsunuz hala der, icabında 2 takımı birden küme düşürürdü. Ama puan cetvelinde küme düşüp yine de ligde tutulan bir kulüpten her şey beklenir. Alışmış kudurmuştan beterdir.

Ankaraspor ayrı bir saçmalık. Olmuyor işte. Kayseri ve İbb de yapamıyor siz de yapamıyorsunuz. İstediğiniz kadar para harcayın lobi yapın. Bir yere kadar. En fazla orta sıra takımı oluyorsunuz işte...

Değil 2 Ankara takımı, saydığım bütün belediye destekli takımlar birleşse yine de şampiyon olamazlar. Yanından bile geçemezler.

painkiller dedi ki...

insanın Liverpool lu, Barça lı olası geliyor.
"turkcell İĞRENÇ lig"

jamiro dedi ki...

melih gökçekin içinde olduğu her organizasyon benim için küme düşmeye, başarısız olmaya layıktır.

Adsız dedi ki...

yok artık LeBron James **

Erdal Güngör dedi ki...

@Luscus

Biz Türkler bir zamanlar futbolu çok seviyorduk senin gibiler bizi bu güzel spordan soğuttular.....

Vdt dedi ki...

bursa'nin me$rebi iyice geni$leyecek desenize

Unknown dedi ki...

AKP'nin atanmış federasyon başkanı Özgener bu konuda hiçbirşey yapamaz, çapı yetmez, sadece sahte gülümsemesi ile alkışlar.

Lupo Mannaro dedi ki...

Sırf malum parti belediye başkanı olduğu için bu yaygaralar.İktidar dışında bir parti nin adamı yapsa bu işi pofpoflanırdı.Futbolun ruhunada işeseler yine pofpoflanırdı.Bunları artık aşmamız lazım.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

ne ankaraspor'un ne de ankaragucu'nun bu lıgde yerı yok. 5 yıl once gokcek ankaraspor 5 yıl ıcınde sampıyon olacak diye zırvalıyordu, sımdı de ankaragucu ıcın aynı seyı dıyorlar.

ankaragucu maclarına bır bakın. her mac kavga,gurultu. 32.haftada besıktas macında saygı durusunda bıle butun maraton kavga ettı. stada gelen ambulansları ben saymaktan bıktım. sanarsın acıl servıs.bırakın macları sezon acılısında mac olmayan yerde bıle kavga ettıler. ıssız,gucsuz,serserılerden olusan bı kalabalık.

sırf uzerınde besıktas poları var dıye 15 yasındakı kardesım 3 tane serserı ıt tarafından dovuldu. elmacık kemıgını catlatacak kadar hayvanlar. olumden dondu. neden? ankara'da besıktas tutulmazmıs. kım yuzunden? bu serserı topluluk yuzunden.

eskıden ulkucu gencler kavgalarda arkamız olsun dıye hepsı ulkucu olurdu. sımdı ankarada kızılay'da, ulus'ta, her tarafta bu serserıler toplanmıslar. ne o! guc gosterısı.

trıbunlerın bır dınamıgı olur. savundukları bır dusunce, bır olgu. bunların ıclerınde unıversıte okuyan 10 kısı yoktur.bu yuzden turk futbolu ıcın kara bır leke, ankara ıcın de patlamaya hazır bombadır. gecen sene gıdemedıklerı alt lıge bu sene gıder ve bır daha gerı gelmezler.

konuyla alakası pek olmadı ama yasattıkları acı yuzunden bunları yazdım. umarım anlayısla karsılarsınız.

maraques dedi ki...

belediyenin paralarını kimden izin alarak bi kulübe veriyorlarmış. yıllarca belediye takımlarının o paraları sömürdüğü yetmezmiş gibi şimdi ankaragücü'ne mi geldi?

Thiam Jaba dedi ki...

Belediyelerin amatör sporlara yönelmesi gerekli. Ankara'nın zaten Ankaragücü ve Gençlerbirliği olmak üzere 2 takımı var. İstanbul için de zaten 3 büyükler var, belediyespor neden var anlamıyorum. Taraftarı olmayan takımlar yaratıyorlar. Hala İzmir'den takım yok. İstanbul'dan, Ankara'dan belediye takımları var. Anlayamıyorum...

vence dedi ki...

Elbette birleşme çirkin fakat bu film yeni değil. Aynı filmi birkaç senedir yine Süperlig'de yine Ankara'da Gençlerbirliği-Hacettepe ile izlemiyor muyuz zaten?

Bir belediye takımı eksilecekse güzel olacak. Yine bu yeni takım belediye desteğiyle de olsa yeni bir stad yapacaksa güzel olacak. Yine bu iki takımın birleşmesi zirveye oynayacaksa güzel olacak ama birleşme tamamen siyasi ranta dayandığı için altından her daim pis kokular gelecek.

Ankaragücü'nin gerçek taraftarı önce tribünlerine sahip çıkamadı; it, kopuk, işsiz güçsüz çakal yuvası oldu Ankaragücü tribünleri. Şimdi yönetime sahip çıkamıyor, Gökçeklerin elinde oyuncak olmak üzere Kurtuluş Savaşı silahçılarının kulübü. Biraz da gerçek taraftarın dönüp "biz ne yaptık"ın muhasebesini yapmaları lazım.

İki takım birleşir, Ankaragücü geçmiş senelerde Ankaraspor'un oynadığı rolü oynayıp ligde büyükleri takip eden takımlardan biri olur. Er geç Gökçek sülalesi Ankara'dan temizlenir, Ankaragücü'nden ellerini çekmek durumunda kalırlar. O zaman Ankaragücü yine gerçek Ankaragüçlülere kalır. Bu nedenle naçizane tavsiyem kulübü bırakmaları değil, aksine daha sıkı sarılmalarıdır. Bu güne kadar sahip çıkamadınız, kulübün geldiği duruma bakın. Bari bundan sonra dört elle sarılın, sahip çıkın takımınıza..

celine dedi ki...

vence son paragrafta zaten anlatmış güzel güzel...biz ''bir kereden ne çıkar kızlar yüreğim sızlar'' demiyoruzki, yorumlarımızı adam gibi okuyun.

sadece melih gökçek gibi üçkağıtçılık konusunda doktora yapmış bir adamın oğlu yönetime geldi diye yüz yıllık takıma küsülmez , gider aslanlar gibi destekleriz takımımızı yine.

herkes müsterih olsun , o ''gerçek ankaragüçlüler'' bu takımın yüzüncü yılında bir tane küçük boy şehir dayısına rant kapısı olarak peşkeş çekilmesine izin vermeyecektir!!!

Unknown dedi ki...

Yıllardır siyasetçilerin elinde oyuncak olan bir takım Ankaragucu o zaman kusmemişler de şimdi mi kusecekler takıma.Alan memnun satan memnun gibi gorunuyor ki zaten geçen sene Melih Gokcek başkan Ankaragucu sampiyon tezahuratları vardı zaten tribunlerde.
Böyle peşkeş çekilmesine izin vermezler filan demagojiden başka bir şey değil.Kim izin vermeyecek maçtan önce gençlik parkında esrar,tiner içen ona buna saldıran taraftar mı?guldurmeyin beni allaşkına.
Umarım bu sene kumeye duşer Ankaragucu.

celine dedi ki...

evet ısrarla yazdığımız yorumları arkadaşlar başka bi taraflarıyla okuyorlar...

ben bu klübe sahip çıkacak kitle bu takıma yıllarını adamış gerçek ankaragüçlülerdir dedim , o senin bahsettiğin saldırgan esrarkeşler kendileri eğlendirmek için gelir maçlara, sorsan ilk 11i sayamazlar.

ama sizin kafanıza çimento gibi işlemiş ankaragücü=çirkeflik düşüncesi onun için kendimi yormam nafile , laftan anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

biz bize yeteriz,sizin klavye başından yazdığınız o enfes temennilerinizle yürüseydi bu işler...

hadi canım sağdan sağdan...

euphrates dedi ki...

"Melih ve şurekası kaynağı "belli" olmayan paralarla Ankaragücü'nü sınıf atlatır, sonra gerçek Ankaralı'lara kalır takım.

Hikaye de mutlu sonla biter."

Pragmatizmin dik alası.

Delikanlı adam, adam gibi taraftar çıkar tribüne derki;

"Gençler bu adam içimizden bazılarına seçim öncesi basın toplantısında şakşakçılık yaptırdı mı? Yaptırdı.

Kovaladığımız "onursal" bununla pozlar veriyor mu ? Veriyor.

Kızılırmak suyunu dayayıp milyonları düşünmeyen bu adam Ankaragücümüzü mü düşünüyor? Hayır.

En borçlu belediyelerden birinin başkanının çömezi bu kulübü ne hale getirir? Bilinmez.

Onu da geçtim; gururlu olmak güçlü olmak Ankarangüçlü olmak şiar olmaya devam edecek mi? Evet."

Ha etmezse bilinsin ki sadece güçlü olunur.

Biz şehir takımlarının bu ülke futbolunda varlığının birinci şartının gururlu ve güçlü taraftar toplulukları olduğunu düşündüğümüz
için yazıyoruz bunları.

Ve var olmaya devam etsin diye...

Adam gibi dik durulsun diye...

painkiller dedi ki...

@KEEPCOOL
ne alaka ya

celine dedi ki...

alıntı : Biz şehir takımlarının bu ülke futbolunda varlığının birinci şartının gururlu ve güçlü taraftar toplulukları olduğunu düşündüğümüz
için yazıyoruz bunları.

kimseyi inandıramıyorum ama bu saydığın nitelikler ne olursa olsun eksilmeyecek hocam emin olun...görüşleriniz için teşekkürler...

Unknown dedi ki...

kenan evrenin birinci lige çıkardığı takım ankaragücü. bu rahatsız etmiyor, çok anlı şanlısınız da gökçek'in takımıyla birleşmek gururunuzu yaralıyor. yapmayın etmeyin.


Başkentspor filan adını da takan çıkmaz. Gökçekin gözü zaten A.gücü taraftarında. Ne diye ayağına kurşun sıksın?


ankarasporun oyuncularının değeri ortada. sattıkları ettikleri de ortada. yaptığı yatırımdan fazlasını şu gün oyuncularını satsa çıkarır gökçek. i.b.b de hakeza öyledir.


belediye takımlarının tek dezavantajı taraftar. ama iyi yönetiliyorlar. ben her türlü birleşmeye karşıyım. geçiçi çözüm olur. psg gibi çözülürler.

çeşit iyidir. yerellik te iyidir. ibb filan model olmalı. öyle de zaten. kasımpaşa, eyüp gayet iyi gidiyolar. darısı sarıyerin zeytinburnunun var sa ankaradakilerin başına.


yok i.b.b olmasın yok hacettepe olmasın. yok yaa. bırakın 10 küsür milyonluk istanbuldan 10 tane adam gibi takım çıksın millet te desteklesin. bu üç büyük manyaklığına gem vurulsun artık.


anadolu mesihlerini çok beklersiniz daha. bu işler istanbul çekişmesine bakar. yoksa şişirirsiniz mafya destekli türbülentlerinizi alırsınız da havanızı.

Unknown dedi ki...

ilahi adalet tecelli etti ve hacettepe denen garip oluşum düştü.sıra inşallah ankaraspor denen garip yaratıkta.ankara dediğin zaman ankaragücü ve gençlerbirliği vardır.ötesi yoktur.

Unknown dedi ki...

@l_f_celine
Peki bahsettiğin "gerçek Ankaraguculu" nerede.benim gorduğum tek ankaragucu taraftarı onlar.Maçlarda olay çıkarırlar,deplasmanda olay çıkarırlar,Sampiyonluk kutlaması yapan tarftara saldırılar,maça gelen kızlara inanılmaz laflar atarlar.Benim gorduğum taraftar karakteri bu.Bu adamlar tribunleri ele geçirirken nerdeydi "gerçek ankaraguclu".Daha tribunune sahip çıkamayanlar kulubun peşkeş çekilmesine karşı çıkacak öyle mi?
Hayat ne guzel çiçekler,böcekler fln...

vence dedi ki...

"İki takım birleşir, Ankaragücü geçmiş senelerde Ankaraspor'un oynadığı rolü oynayıp ligde büyükleri takip eden takımlardan biri olur. Er geç Gökçek sülalesi Ankara'dan temizlenir, Ankaragücü'nden ellerini çekmek durumunda kalırlar. O zaman Ankaragücü yine gerçek Ankaragüçlülere kalır."

Bu yazdıklarımdan anladığınız;

"Melih ve şurekası kaynağı "belli" olmayan paralarla Ankaragücü'nü sınıf atlatır, sonra gerçek Ankaralı'lara kalır takım.

Hikaye de mutlu sonla biter."

ise yazık ki ne yazık..

Anlatmak istediğim çıkar amaçlı takımın başına geçen Gökçek ve ailesi bir şekilde koltuklarından inince kulübün yine Ankaragücü taraftarına kalacağıydı. Anladığınız gibi "oh ne ala, adam gelip parayı basacak sonra gittiğinde cillop gibi takım kalacak" değil, bir şekilde gittiğinde geriye kalanlara-ki büyük ihtimalle bir enkaz bırakıp gidecektir- yine gerçek Ankaragüçlüler sahip çıkacaktır ya da çıkmalıdır idi.

Bunun yanında şayet herhangi bir kulübün birkaç sene paralı idareciler tarafından ya da bir kurum himayesinde yönetildikten sonra kaderine terk edildiğinde geriye çok matah şeyler kaldığı düşüncesindeyseniz demek ki türk futbolunu takip etmiyorsunuz. Vestel Manisa örneği çok yakında.

Bakış açım pragmatik değil, tam tersine yazdıklarım Ankaragücü Manisa'yı bırakan Vestel gibi Gökçekler tarafından kaderine terk edilince çakalların eline düşmesin, gerçek Ankaragücü taraftarı takımına sahip çıksın diye. En azından dileklerim bu yönde..

Adsız dedi ki...

@ramon sanchez
@tom
seninki benden kara hala ankaragücüne bi yerden giydirmeye çalışıyorsunuz.. bana türkiyede bir tane taraftarı olan kulüp söyleyin ki taraftar grupları içinde rantın en dik alasının dönmediği.. hanginiz o grupların bu faaliyetlerini engelleyebildiniz.. ha bir tek fenerbahçeyi biraz örnek verebiliriz, o da taraftarın rantçıları engelleme çabasından değil aziz yıldırım faktörü yüzünden.. son 12 yıl çektiğimiz cemal aydın illetini sizler çekseniz inanın değil maçlara gelen, tvden izleyen kalmazdı.. bu 12 yılın bilançosu 6 ayrı tribün grubu (herbiri ayrı zamanda mamalanan) ve müthiş bir küskünler ordusu.. bi de cemalin üstüne melihin eklenmesine isyanımız, kene sayısının artması..

şu anda süper ligde dolaylı veya doğrudan belediyelerden devletten destek almayan 2 kulüp vardı.. biri gençlerbirliği diğeri de ankaragücü.. maalesef bir kale daha düştü.. yapılacak doğru şey tüm bu destekleri kaldırmak, taahhuk etmiş vergi borçlarının silinmesi, dar gelirliye konut yapan kuruluşun şehrin en güzel yerinde stad yaptırması, olması gerekenden çok daha fazla verilen yayın haklarının dengelenmesi vs vs..

herkes kendi önünü süpürecek ki sonra başkalarını eleştirebilsin..

celine dedi ki...

@selçuk:
ellerine sağlık dostum süper yazı , 100 yıllık bir klübü sportif başarılarla alakası olmayan beleşçi tribün gruplarıyla özdeşleştiriyorlar ne diyelim , onların gözünde biz hep ''çapulcu'' ve ''naylon ankaragüçlü'' olduk zaten , bu olay da vesile oldu içlerindeki nefreti kusmak için.lakin benim onlardan artık tek bir ricam olacak : gölge etmeyin yeter...

burak dedi ki...

Mevlam Birçok Dert Vermiş,
Beraber Derman Vermiş.
Bu Gökçek* Derdine,
Neden İlâç Vermemiş.

Kazancı Bedih

*orijinali öldürücü**'dür.

**Kinaye tarz.

Ergün On Radar dedi ki...

açıkçası ilk yazdığım yorumu şimdi okuyunca; bazı noktalarına katılmadığımı anladım; haberi öğrenmemin tazeliğinde, bi anlık sinirle yazdığımı farkettim; hani sevgili bi hata işler de bi anlık sinirle sövüp sayarsınız, sakinleşince kıyamayıp affedersiniz ya; öyle düşünüverin...
hepimiz bir takım destekliyoruz, bir formaya, bir armaya bağlılığımız var ve hepimiz tuttuğumuz takımın en güzel yerlere gelmesini isteriz. fakat istemediğimiz, razı görmediğimiz bir oluşum takımıza musallat olduysa, taraftar olarak elbet tepkimizi göstermek en doğal hakkımız, birleşmeye olur diyenlere de saygılarımı sunarım; onların da haklı olduğu dinamikler var.
benim fikrime göre, bir belediyenin spora vereceği destek; amatör sporlara ya da izmir b.ş.b'nin yaptığı gibi, kentin dar boğazdaki kulüplerine yaptığı gibi para yardımıyla sınırlı kalmasını isterim.(altay'ın oyuncuların maaşlarını veremediğinde ve oyuncuların antremanları boykot etmeye başlamasından sonra, belediyenin ödemesi gibi bir örnek var) olayın siyasi boyutu da umrumda değil; ankara bşb başkanı mansur yavaş ya da karayalçın seçilseydi de birleşme gerçekleşseydi yine tepkim aynı olurdu, belediyelerin, kulüp takımlarında destekten öte emellerinin olması (hadi ele geçirmesi diyelim) ucuz siyasi popülizmden başka birşey değil benim gözümde. Ya da akp ile yakınlığıyla bilinen, paralı bir iş adamın kulübü satın almasına tepki göstermez, "oh be kasamıza para girebilecek sonunda" derdim. "endüstriyel futbol ühühü..." diye ağlayacak kadar romantik değilim maalesef.
yine de bu birleşmenin artıları da mevcut; ankaraspor çoğu kulüpten daha iyi yönetilen bir ekip. kadro kalitesi ve tesisleşme açısından ankaragücünün çok ilerisinde olmaları da bunu ispatı. başkan olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan ahmet gökçek hırslı bir yönetici, fakat korkum odur ki; gökçek saltanatı gittiğinde; şanlı camiamızdan geriye bir enkaz kalacak; aklıma istanbulspor ve adanaspor örnekleri geliyor hemen, korkuyorum...
ve bir de değinmeden edemeyeceğim; allah aşkına türk futbolseveri bu sakız niyetine cak cak çiğnenen iki klişeden kurtulsun; 1. ankaragücü kenan evren'in 1. lige çıkardığı takımdır, siyasi rantın takımıdır. Ulan madem kenan evren çıkardı takımı birinci lige, kenan evren siyasi sahneden çekileli yıllar oldu, (kara gölgesi hala üzerimizde olsa da) gebermek için gün sayıyor, şu ana kadar çoktan düşmesi gerekmez miydi? 2. altay'ın taraftarı yok ki, olsa da çekirdek çitlerler... konuyla tamamen alakasız bu postun yorumlarında bile değinilmiş, acaba bunu diyenler alsancak stadında altay'ın tek bir maçını izlemişler midir?memleketim ankara ve yaşadığım kent izmir'in tuttuğum iki takımının da bu klişelere maruz kalması vallahi kanıma dokunuyor. varsa yoksa sağdan soldan duydukları ezberler, böyle taraftar profili oldukça müstehak bize bu siyasi, popülist oyunlar (levent kırca tarzı "başımızdakiler böyle oldukça, biz daha çoook..." şeklinde sosyal mesajlı bitiriş oldu bu, pek sevmedim)

ALPER dedi ki...

Bir Ankaragücü taraftarı olarak 28 yıllık takımımı bırakıp bırakmamakta kendime sorduğum soruyu sormuşsunuz.
Gururumuz gitti gücümüz nereden geldiği belli olmayan! maddiyatla arttı. Mütevazi bir kadroyla bizans takımlarına kafa tutmak şampiyonluktan daha büyük gurur bence. (Ersun Yanallı dönemdeki takım gibi). Üzüldüğüm nokta klasspor.com (Cengiz'in büyük ihtimalle) ve sporyolu.com'da (İ.Melih'in) taraftarların yorumları çok üzücü. Diğer taraftan G.Birliği'de bozuldu. Hiçbir tesellimiz kalmadı.
Kombine almak için bu kongreyi beklediğime ve almadığıma seviniyorum sadece. Uzun vadede hiç bir şey düşünmek istemiyorum.