8 Mayıs 2009

İskandinav Hakemler ve Chelsea

Anders Frisk Barcelona-Chelsea maçından sonra Chelsea taraftarından ölüm tehditleri almış, hakemliği bırakmıştı. İsveçli'den 4 yıl sonra bir başka İskandinav, Norveç'li Henning Ovrebo da hayatını zorlaştırdı İngilizler. Pique de kabul ediyor, bir penaltı vermemiş olabilir... Yazık, adama ölüm tehditleri yağıyor. Oslo'daki evinin önü gazeteci kaynıyor.

13 yorum:

minæ dedi ki...

uefa akıllı olsun, chelsea-barca maçlarına .ötü sağlam hakemler atasın.(!)

milletin işi gücü yok yemin ediyorum...

Metonet dedi ki...

2005te ilk barcelona-chelsea eşleşmesinde ilk maç nou campta idi.hakem de anders friskti.ilk yarı barca 0 chelsea 1 bitmiş devre arasında rijkaard anders friskin odasına girmiş 2.devre,chelsealilere göre taraflı davranmış ve maç 2-1 barcelona galibiyeti ile bitmişti.maçtan sonra mourinho bu olayı medyaya söylemiş,rijkaard yalanlamıştı ancak daha sonra bu olayın doğru olduğu ortaya çıkmıştı.anders frisk ise olayın ortaya çıkmasından önce ve sonrasında kendisi ve ailesine gelen tehditler sebebiyle hakemliği bırakıyorum demişti.Rövanşta ronaldinhonun tarihi golüne rağmen chelsea 4-2 kazanmış ve turu geçmişti.

AbSurDMaN dedi ki...

E gördüğün penaltıyı çalmazsan böyle yaparlar, meslekdaşlarının başlarına gelenleri hiç mi görmüyorlar/duymuyorlar ? Sen ver penaltıyı vebali senden çıksın, adamlar atar ya da kaçırır bırak kendilerini yesinler sen doğru olanı yap. Yani misal Pique'nin pozisyonuna penaltı versen bu kez de Barçalılardan mı ölüm tehtidi alacaktın ? Sanmıyorum. (hoş o zaman da kırmızı kartın haksızlığından dem vurulurdu o da ayrı konu :)

jose dedi ki...

olan adama oldu.

cisco dedi ki...

iste o hakem ! :)

mute dedi ki...

O harfin karşılığı bizde var. "Henning Övrebö" yazarsak doğru okuruz.

Hata yapmıştır, ilk değil. Ölüm tehditleri abartı olmuş. Bir penaltı kaçırdı bence, o da Pique'nin eli. Yeterli mi? Yeterli. Ama art niyet yok bence. Norveç'te yaşıyor, sakin ülkedir burası, birşey olmaz. Evi güzelmiş ama zaten bütün Norveç aynı evlerden oluşuyor.

aşkın dedi ki...

Kendileri Valdes'e yapılan faulle
4-2 kazanırken iyiydi.
Ayrıyetten Anders Frisk'i de aleyhlerine çalışmış gibi göstermek komedi ötesi.

Juan y Fer dedi ki...

Hello
if chelsea did not win the game was because it showed a poor performance during the last 30 minutes when FC Barcelona played with 10 men
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Schumy dedi ki...

yazık mı ?? futbolcuların yazık olan emeklerine ne olacak ?

delgado dedi ki...

anders frisk futbol dünyasının görüp görebileceği en iyi hakemdi. yazık ettiler ona pislik herifler.

nestavarro dedi ki...

gördüğünü çalar artık, bundan sonra maç yönetirse dua etsin ballack ısırmadı:))

Unknown dedi ki...

Barcelona bu kadar popüler iken UEFA onların finale çıkmasını pek tabii ki istiyor, Arsenal'le finale çıkarken de Markus Merk & Terji Hauge sırtlamıştı, hatta final maçı öncesi yan hakemlerden birinin Barça formalı fotosu ortaya çıkmıştı. Sonraki sene gruplarda Barça-Chelsea eşleşince Markus Merk hakemliğe geri dönmüştü!

Houston dedi ki...

Pique'nin kabul etmesini anlayamadım, adam eurosport'taki röportajda "bana göre penaltı değil çünkü topa dokunmak istememiştim, ama elime değdi. Amacım dokunmak olmadığından penaltı değildi." türünden bir şey söyledi.