5 Mayıs 2009

Deschamps Marsilya'da


Diyoruz ki bizim kulüp yöneticileri işi bilmiyor. Buyrun işte Fransız olanı biliyor mı işte? Marsilya şampiyonluğa gidiyor, O.Lyon yarıştan kopmuş, Gerets ile sözleşme yenilemiyorlar, geçen hafta içi hep bu polemiklerle geçti. Ardından Marsilya sahasında Toulouse'a takıldı. Bordeaux da kazanıp puanları eşitledi. Takım istim üzerindeyken, 7 yıllık O.Lyon hakimiyetini kırmak üzereyken teknik adam bunalımı yapıp işin içine etti Marsilya yönetimi. Gelecek sezon için Didier Deschamps ile anlaştılar. İyi hocadır, akıllı adamdır da şimdi mi açıklanır bu. Marsilya iki hafta sonra sahasında O.Lyon ile oynayacak. Bu hafta da Nice deplasmanına gidiyorlar. Bordeaux da O.Lyon'u yıkan Valenciennes deplasmanına gidecek. Gerets'in yeni sezonda gideceği yer belli değil. Paris Saint Germain de Paul Le Guen'i kapının önüne koyuyor. Hafta sonunda kendi sahalarında kaybetmeseler O.Lyon'un üstüne 3. sıraya çıkacaklardı.

13 yorum:

cisco dedi ki...

gerets gs'ye doner mi acaba?

mre dedi ki...

marsilya taaa bernard tapie zamanından beri dengesiz yönetimler tarafından yönetilir. faruk süren dönemi hariç galatasaray yönetimlerine benzetiyorum. gerets delikanlı adamdır, şampiyon yapıp öyle gidecek efsane olacak. marsilyalılar da adını duyduğunda buruklaşacaklar biz galatasaraylılar gibi.

EsEs dedi ki...

geretsin de kaderi bu olsa gerek herhalde abi, adam ne yapsa kimseye yaranamıyor

Sade dedi ki...

Oysaki, Galatasaray'da hazır sistem vardı! Böyle evirip çevirip sistemin içine edilir mi?

mondo trasho dedi ki...

ben suçu biraz da gerets'de buluyorum. zira kendi açıkladı "sezon sonu yokum" diye. seninle anlaşmayacaklarını hissetsen de sezon sonu şampiyon yap takımı öyle söyle. karizmana karizma katarsın. emin olsan bile takımın başında kalmayacağından, susarsın. şampiyon olur öyle söylersin istifa lafını. hem de seninle anlaşmayan yöneticileri "şampiyon hoca" sıfatıyla taraftara havale edersin.

ssim dedi ki...

gelsin gs'ye. bu kadroyla başarılı olur diye düşünüyorum.

devletli dedi ki...

gerets tabi ki de dönmez, ayrıca marsilya beter olsun.

ACY dedi ki...

o pape diouf baskan oldugu surece cacik olmaz o marsilyadan basarili dahi olsalar once insan olsunlar hieyt..gerets'te yuvaya (!) geri donsun bagrimiza basalim..

jose dedi ki...

Deschamps'ın önümüzdeki sezon Galatasaray'ın başına gelmesını cok ıstıyordum.Marsılya'nın neden Gerets'ı bıraktıgını anlayamadım.Ayrıca Gerets'ın Adnan Polat ve Adnan Sezgın oradayken gerı donecegını dusunmuyorum.Bulent Tulun olsaydı belki..Birde bize artık bu saatten sonra gelecek Co Adriaanse gibi bir isim gelmeli.

Cihan dedi ki...

Bence iş bu adamların talep ettikleri parada bitmiyor; eminim Türk kulüpleri daha fazla ödüyordur Avrupa'dan; adamların kafasında bir sistem var, genç oyuncuları adapte etmekten oyuncu yönetimine, transfer politikalarına. Kendini aşmış bir t.direktör bunları bizim yöneticilere anlattığında bizimkiler 100% aşağılık kompleksine girip medya maymunu olacaklarını anlıyorlar ve istedikleri gibi davranacakları daha aç antrenörlere yöneliyorlar. Nasılsa bu yaz bolca yazacak gazeteler, önden ben yazayım: "Van Gaal tamam!"

sMAnia dedi ki...

okuduklarima göre gerets uzatmamis ...
chelseaye giderse sasmam...

tühhh bu ara deschampsi ben bize düsünüyordum ...


le gueni yazar ozaman pasfotomac ...


abi güzel yaziyorsunda su galatasaray adnan sezgin durumunu bir yazsan veya ... genel bir bülent KAPTAN olayini ...

mavibenim dedi ki...

marsilya yönetimini suçlarken sanki gerets sözleşme için can atıyor ama marsilya yönetimi yanaşmıyor gibi düşünüyoruz, bu böyle olmayabilir, hatta tersi olabilir. bence burada marsilya yönetiminin hiçbir suçu yok, gerets kendi uzatmak istememiş olabilir sözleşmeyi. bayern münih için adı geçiyor gerets'in. Ayrıca 7 yıllık Lyon hakimiyetini yıkmış bir teknik direktörü yönetim neden bıraksın, büyük ihtimalle gerets aldığı daha iyi teklifler nedeniyle sözleşmeye yanaşmamıştır. seneye gerets'i 3 büyül ligden birinde görürsek şaşırmayalım.

Fart Maul dedi ki...

Deschamps takip ettiğim kadarıyla kısa vedeli projelerin (Juventus'u ikinci ligten çıkarma gibi) altından kalkabilecek bir antrenör...Bu bakımdan cennet sayılabilecek Türkiye ve özellikle GS'de iş yapardı.