6 Mayıs 2009

Chelsea 1 - Barcelona 1

Hepimiz Katalanmışız haberimiz yokmuş...
Şampiyonlar Ligi'nde yarı final rövanşından çok kupanın Londra'da tek maç üzerinden oynanan ön finali diyordum ben bu maça. Seyirci, saha avantajı bir yere kadar. Barcelona'nun bu kadrosu Santiago Bernabeu gibi üstlerine nefret kusan bir stadyumdan bile güle oynaya çıkmışsa Stamford Bridge ne yazardı ki! Futbolun adaleti olsa, hak eden mi gitti finali, defans yapan takım, bugün kötü oynayan Barça. Hangi pencereden bakmak istiyorsan oradan bakarsın. Nereden bakarsan bak bu büyülü, güzel oyun insanı şaşırtmaya devam ediyor. Ne maç öncesi öngörüler, ne maçın gidişatı, istediğin kadar maç izle, olay gelip Ramon'un lafında kilitleniyor. Hayat varsa umut vardır.Chelsea'nın gol yemeden evine dönmesi bence Hiddink için bir doktora teziydi. Bu futbolu çirkinleştiriyor ile açıklamayacak kadar emek gerektiren bir taktikti. Açıkçası rövanşta ona yakın bir kurguyla oynamasını beklemiyordum. 180 dakika içinde kaç kez Ballack ve Lampard'ın adını duyduk ki! Eksikleri olan Barça'ydı. Yedek kulübesinin ideal onbirinin fiyakasından dolayı pek göze batmadığını yazmıştım bir zamanlar. Defans göbeğinde Puyol ve Marquez yokken iki ihtimal vardı. Elinde bol miktarda ön libero bulunan Guardiola, Yaya'yı stopere çekecekti. Ya da Cacares oynayacaktı. Uruguaylıya güvenemedi Guardiola geçmiş performansından dolayı. Henry'nin sakatlığı yüzünden de Valencia maçındaki kurguya dönmek zorunda kaldılar. Mestella'da da bu planla çok zorlanmışlardı bu kez karşılarında iki beden büyük bir takım vardı. A. Cole'un dönüşü ile ideal defansına kavuşan Chelsea iki kanadının ucunda oynayanlar Abidal ve Alves'e baskı yapınca Barça'nın kanatlardaki üçgenleri bozuldu. Messi ve Iniesta'nın al-verlerinde hep çıkan adamlar baskıyı görünce az adamla hücuma mahkum kaldılar.
Henry'nin yokluğu tıkır tıkır işleye mekanizmanın teklemesidir ve iki maddedir. Bir, onun oyun zekası, defansı taşıması ve son vuruşlarından mahkum kaldılar. İki, Iniesta pozisyonunu kaybedip Xavi'li Ying-Yang bozuldu orta sahada. Tabii Keita ve Busquets'nin düz adam olmaları da eksi olarak yazdı Katalanlara. Essien'in golü çıkmaz köşeye gitti. Barça'nın en çok eleştirilen adamı Valdes'in bile devleştiği maçtı. Drogba'nın topunu çıkartıp maçın bitmesini önledi. İngilizler, eksik Barça'dan bile gereğinden fazla korkmuşlar. Hiddink taktiği bir kenara uzun vurdukları kadar savurdular da topu. Barça golü bulana kadar turun hikayesi "Barça sahasında kazanacaktı kardeşim" ise, Chelsea için de özellikle ikinci yarıda rakip 10 kişi kaldıktan sonra "ikiyi atıp bitireceklerdi işi abicim"dir. Barça'da Dani Alves zaten 2-3 maçtır tekliyordu, bugün de kötü oynadı. Sarıyı da yiyip finalden oldu. Messi, Messi'dir. Iniesta'nın gol vuruşu öncesi topu veren kim verdi acaba? İlk maçta doktora tezini veren kendi evinde vizeyi veremedi. Drogba'yı oyundan almak intihardı, oyuncusu da biliyor ki dudağını ısıra ısıra kenara geldi. Guardiola'nın değişiklerine de pek manalı bulmak mümkün değil. Onu kurtaran o melek yüzlü Inıesta oldu. Hakemi sona sakladım. UEFA da tüm dünya gibi Man. United-Barça finalini istiyordu besbelli. Ya da hakem de bizim kadar Katalan'dı. Ben Chelsea lehine iki penaltı çalardım bu Iniesta'nın golünde koltuktan fırlayıp "goooolllllllll" diye bağıran Katalan halimle...Chelsea: Cech; Bosingwa, Alex, Terry, A. Cole, Ballack, Essien, Anelka, Lampard, Malouda y Drogba (Belletti, min.72).
Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Touré Yaya, Abidal, Busquets (Bojan, min.85), Xavi, Keita, Iniesta (Gudjohnsen, min.90+5), Messi y Eto''o (Sylvinho, min.90+7).
Gol: 1-0: m.9: Essien, 1-1: m.90+3: Iniesta

118 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Henry oynamıyormuymuş,yapma Hayrettin...

Tırsmaya başladım ama hadi bakalım.

Rory Breaker dedi ki...

2-3 yıl önce Ashley Cole'u Ronaldo oturtmuştu yere. Aynısını bu gece Messi'den bekliyorum...

bigboned dedi ki...

maluoda ve lampard'in yer degistirmesi gerekiyor bu dizili$te.. hatta anelka'yi sag acik essien'i de ucuncu bir on libero olarak gorecez duruma gore..

Öldürmeyen intihar dedi ki...

Messi Real madrid macindaki gibi saga degilde ice kayabilir zorlanirsa,o durumda Essien ve Lampard da orayi kapatmayi calisirsa barca nin kanatlari belirleyici faktor olur

Azgard dedi ki...

neden ilker yasin maç anlatır?

mrt dedi ki...

30. dakikadan belli ki ilker yasin maçı normalden de kötü sunuyor...
resmen zevkini kaçırıyor maçın off..

Unknown dedi ki...

ilk yarı bitti. gönlüm barcelona'dan yana. ama chelsea gol yemeyecek gibi. kahretsin.

HaCiTo dedi ki...

Futbol kulüp bazında İspanyolların hücum ettiği, İngilizlerin savunma yaptığı ve bilumum İtalyan, Alman, Fransız, Türk, Yunan, Portekiz vs takımlarının bunları uzaktan izledikleri; milli takım bazında da İspanyolların hücum ettiği ve İngilizlerin "Bana ne, bizim olmadığımız şampiyonanın şampiyonu saylanmaz" modunda takıldığı bir oyundur. "Zorlama Lineker"

PS: Arsenal'e İngiliz takımı diyenleri Joey Barton çarpıyomuş :)

MiyOzzy dedi ki...

Dakika 66...

Barcelona elerse, iki bek olmadan ManU'yu eleyemez. Yazık oldu ve bence nazar değdi.

Aceto, Cumartesi beddua ettinmi:)))

İsmail Şayan dedi ki...

Guardiola Daum'luk yapmaya kalkınca böyle oluyormuş. Olmayanın yerine Ümit'i, Ümit'in yerine Deniz'i, Deniz yoksa başka birini, onun yerine de başka birini kaydır ve takımın işleyen çarklarının hepsinin birden içine sıç, bravo.

AbSurDMaN dedi ki...

Futbolu seviyorum yaa :)

Sinan Çakmak dedi ki...

hayat varsa umut vardır :)

Unknown dedi ki...

Yazık oldu Chelsea'ya. Hakem maçı katletti.

Ege dedi ki...

Bilemiyorum nasıl bir etki yaptı Barca; gol attıklarında, herkes uyuyor iken ' GOOOLLLLL BEEEE GOOLLL İŞTE BU ASLANLARIMMM ' diye bağırdım.. Büyüksün Barca.

SkyCaptain dedi ki...

Hakem bir maçın içine nasıl eder en güzel örnek işte bu maç. Abidal'ın kırmızısı, Chelsea'nin ilk yarıda Malouda'nın içeride düşürülmesine, 2. yarıda Pique'nin bariz elle müdahelesine çalınmayan penaltılar ve bu hakem top class elit hakemler seviyesinde.

Bizim 3. sınıf hakemlerin gözünü seveyim be...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Heheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey!!!

PURPLE IS THE COLOUR!!!

Adsız dedi ki...

Haketmeyen turu geçti.. Fb bile geçen yıl Londra'da daha iyi oynamıştı..

Sonunda tüm dünyanın ve Uefa'nın istediği final oldu, hakem sayesinde.. Çok net 2 penaltısını vermedi Chelsea'nin..

Çok yazık oldu, Guardiola'yı da taktik dehası diye sunarlar şimdi ona yanıyorum..

M. Alper dedi ki...

Bu Daniel Alves de eğer sağ kanat topçusuysa ve orta yapmasını biliyorsa ben insan değilim. Nedir bu ya? Bir tane olumlu hareket yap. Roma'da olmaması da isabet oldu. Busquets ile Abidal oynasa oynasa Bank Asya'da oynar.

MustafaAGCA dedi ki...

Bu nasıl bir adalettir bu nasıl bir hesaptır asla anlayamayacağım. Sen o kadar iyi oyna, o kadar şeyleri "haket" ama gel gör ki bir türlü elde edeme. Gide gide bence rezalet oynadığın hiç "haketmediğin" bir maçta 90+3 te gol atıp kazan. Haketmek ne? Kazanmak nedir? Adalet neye göredir?
Futbol değil hayat bu.

Akay dedi ki...

barcelona'nın kaleyi tutturduğu ilk topun gol olması maçın detayıdır bence.

dmntd dedi ki...

Iniesta golu atinca yurtta arkadaslarla gol diye havalara firladik cidden hepimi katalanmi$iz haberimiz yokmu$ :D

İsmail Şayan dedi ki...

Süper final oldu, İniesta bambaşka bir adam, en büyük şanssızlığı Messi gibi odaklanılmış bir adam ile aynı takımda olması zannımca. Şu son vuruş bazında değil, son dönemde yaptıkları iledir bu fikrim. Seyretmekten çok büyük zevk alıyorum.

CL'yi üst üste iki kez kazanan ilk menejer(veya TD) olmak isteyen Sir Alex Ferguson da biraz ellerini oğuşturdu sanki Daniel Alvez'in sarısı ve kırmızıdan sonra :)

pierloti dedi ki...

İniesta çakınca bak neler olduuuuuu

gökhan dedi ki...

tuttuğum takım gol attığında nasıl tepki veriyorsam barca nın golünde de aynı tepkiyi verdim. barçalı olduğum için değil futbol içindi bu tepki. sıkışık, sıkıcı bir ingiliz finalden kurtardığı için iniesta ya sonsuz teşekkürler...

AAAA dedi ki...

dani alves'e rağmen, henry'mizin yokluğuna, pujol'suzluğa rağmen futbolun adaletinin olduğunu gördük. bu sezona yakışan iki takım finale kaldı ki henry'nin o kupayı alması için son şansı olacak. süper olduuuu

Braincaster dedi ki...

Ben üzüldüm chelsea ye açıkçası baştan söyliyeyim.

Barça hakederek turu geçti diyenlere katılmıyorum bunu demek Hiddink'e saygısızlık olur.Hiddinke olan saygım sonsuz arttı diyebilirim gerçekten bana göre turu hakeden chelseaydi.

hakemde kesinlik italyanlık var 2002 güney korenin hesabını kapattı resmen italyanlar adına.

Schumy dedi ki...

4 penaltısı verilmedi Chelsea' nin. Abramovic bu hakemin hakemlik hayatını bitirmezse bende birşey bilmiyorum. Zaten yapmalı da...

dmntd dedi ki...

Barcelona bu macta cok kotu oynadi ama Chelsea o kadar antipatik oynuyor ki herkes barcali oldu Hiddink bu ne korkakliktir ya 10 ki$i rakibe kar$i Drogbayi aldi Belleti yi soktu Yunanistan usulu futbola hayir

Mr.Eko dedi ki...

Bu hakem UEFA'nın bir oyunu mu? Chelsea'ye yazık oldu. Ben 2 net penaltı saydım ama?

mre dedi ki...

iniesta ayağına sağlık. keçiboynuzu tadında bir final olacaktı. chelsea o kadar içimi sıkmış ki maç boyu, golde fazla bağırdım bizim ufaklığı uyandırdım. sanırım en küçük türk-katalan o oldu :) şimdi zevkle oturup bir final izleyebileceğiz inşallah o güne kadar hiddink manu'nun başına geçmez :)

T. Egemen Gul dedi ki...

Hakemin afedersiniz ama kelimelerin tam anlamiyla "içine sıçtığı" maç oldu. Hakeden kesinlikle Hiddink ve cocuklariydi. Ustelik MANU manyagi ve Chelsea düsmani olan ben bile bunu soyluyorsam varin gerisini siz dusunun.

Real Madrid'in yenildigi 6-2'lik maç dahil Barcelona Barcelona diye inleyen Avrupa'cı bloggerlar ve sözüm ona spor yazarlarinin Chelsea karşısında ezim ezim ezilmiş bir takıma karşı ne söyleyeceklerini çok merak ediyorum.

Finalde ne olur bilemem ama Chelsea - Man U finali gerçek final olurdu. Barcelona - Man U finali "çakma" final gibi duruyor.

barSELOna dedi ki...

Roma'da bu takım B takımla oynasın yine alır o kupayı bu yürekle

mates dedi ki...

chelsea ye yazık oldu gerçekten.pique voleybol oynadı es geçti, maluda cezasahasında düşürüldü gene es geçti, drogbaya yapılan hareket tartışılır, ama barca gerçekten bu sezon hiç haketmediği bir maçı aldı..

june.one dedi ki...

St Iniesta!!!!!

FatihHayri dedi ki...

bu futbolu bir maç daha seyredecek olmaktan mutluyum. Chlesi de oynasın aynı futbolu onuda tutalım. Yok böyle bişey adamlar 180 dakika defans yaptı yau

erssre dedi ki...

şimdi ferguson düşünsün...

Hrngndz dedi ki...

sen 90 dakika sahana kapan 10 kişi kalmış takıma.. bi golün üstüne yat.... yok öyle şey!! adama 90 + da geçirirler böyle....gol olunca kalktım ayaga gol diye bagardım harbi katalanmıyım neyim..

helal iniesta!!!
helal barca !!!!

Manchester tir tir titresin şimdi...

serhat dedi ki...

Fener atsa son dakikada anca bu kadar sevinirdim. Ayrıca final oynamak istiyorsan cuper'i yarı final istiyorsan hiddink'i takımın başına getireceksin :)

nwbrn dedi ki...

arka arkaya 3 pas yapamayan chelsea mi haketti turu. barça %70e yakın oranda topla oynadı. anti-futbola karşı güzel futbol (bu gece chelsea yüzünden yeterince güzel olmasa da) kazandı. güzel futbol her zaman hakedendir, bunu unutmayın...

HaCiTo dedi ki...

az evvel ankara'da bağlar caddesinde arabayla bi konvoy geçti, abartmıyorum! ama şu ballack, şu lampard, hele hele kolpacı forvet hattı anelka-drogba adamı en kral katalan yapar valla!

bsrcnzyrt dedi ki...

yemin ederim mac bitince dışarda kursun sesleri bekledim

Fitah Tencur dedi ki...

hakem çok iyiydi..

EsEs dedi ki...

iniesta koydu bi zıplamışım :))) ne sevindim yaa beter olsun o abramovich o hiddink ve o futbolcu müsvettesi sahadaki kasap 11 i :))))

ilkay dedi ki...

sabri'nin bordo'ya attığı gol kadar bağırdım resmen.

viva iniesta, viva barça!!!

eskiunited dedi ki...

iniesta'ya ayrı bi parantez açmak gerekli. adam çıldırıyor bu yıl. artık günümüz futbolundaki ilahlar arasında cristiano ve messi'nin yanında adı geçmesi farz.

Utku dedi ki...

Futbol kazandı,Chelseanin iyi kapanması pres yapması futbol olarak değerlendiren arkadaşlar varsa onlara da saygı duyarım,Pique'nin pozisyonu kesin penaltıydı ama bu olmalıydı,bunu da 10 kişiyle dünya üzerinde başka hiçbir takım gerçekleştiremez,golde nasıl bağırdım ben bilirim sanki aslan Kewell çaktı 90da...

MustafaAGCA dedi ki...

İlk defa bu maçta "hikayeden pas yapıyor" söylemleri yerini buldu. Daha önceki maçlarda yapılan bu değerlendirme benim için sadece karşı tarafta olan birinin yorumu olarak değer bulmuştu. Ama bu maçta bırakın ceza sahası içinde paslaşmayı 3 metre yakınan kadar bile giremediler. İçeri giriyormuş gibi yapıp durdular. Tam anlamıyla "hikayeden paslaştırlar". Chelsea ise bir çok net gol pozisyonunu harcadı. Messi ise beni tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattı. Bence Barçada sadece Iniesta ve Yaya Toure işini yaptı.

T. Egemen Gul dedi ki...

Manchester titresin, Ferguson düşünsün diyenlere çok gülüyorum ben yaa..

xaropinho dedi ki...

bu takım bu sene fantastik la liga performansını şampiyonlar ligi kupasıyla taçlandırmalıydı ve bu son dk golü mucizenin habercisi sanırım...yoksa çok yazık olacaktı.

aşkın dedi ki...

İlk tartışmalı pozisyon göğüs göğüse birşey anlamadım.
İkincisinde taciz var, penaltı verilseydi itiraz olmazdı (her penaltı bodoslama faulle olacak değil)
Üçüncüsü kimse kusura bakmasın, zerre alakası yok.Yakın çekimde Drogba'ya temas olmadığı görülüyor.
Ya ayağı kaydı ya da attı kendini.
Dördüncüsü, Pique'nin pozisyonu (son dakikadaki değil) göğüsle temas.
Beşincisi, Abidal'in kırmızı kartı, Anelka ilk anda düşseydi net.Sonradan kendini bıraktı.
Altıncısı, son saniyeler, Pique'nin sırtı dönük olduğu için bence değil.
Hal böyleyken ''net 4949505 penaltı verilmedi'' diyenler internet kullanıcısı Türk gençliğinin profilidir.Akım olan herşeye illa muhalefet olacaklar.
Gol gelince çıldırdım.
Maalesef Pep güvenimi zedeledi.Busquets yerine ileriye Gudjohnsen'i koysa defansif olarak bile daha iyi sonuç alırdı.
Ayrıca Caceres oynasaydı daha kötüsü olmazdı sanırım.
En merak ettiğim, tek maçlık bir Barcelona - İngiltere eşleşmesiyidi, o da oldu.
Ha burada, ''Dream Team'' son dakika mucizesi gerçekleştirebilendir.Haydi hayırlı traşlar.

gica dedi ki...

açıkcası bi unitedlı olarak chelsea'nin çıkmasını istemiyordum. geçen seneden dolayı çok hırslı çıkacaklarını düşündüğüm için çekiniyordum.şimdi nedense biraz daha rahatım...

ayrıca messi de beklenmeyecek derecede sindi şu iki maçta. ronaldo'ya her fırsatta "küçük maçların topcusu" yorumunu yapanlara veya gol sevincinden karakter tahlili yapanlara cevabı roma'da verecek koçum :)

viva ronaldoooooo viva ronaldoooo vivaa ronaldoooo running down the wing hear united sing viva ronaldooooo

gica dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Potporicaz dedi ki...

arkadaşımın üstüne atlayacak kadar katalanmışım onu anladım. hiddink'e bir yandan sevgilerimizi yollayıp bir yandan saydırırken iniesta uykumuzu açtı. guardiola da yıllar önce mourinho'nun old trafford'da yaptığı gibi depar atmış sonradan gördük. sevindik vesselam.

darkhorse dedi ki...

Bugün maç chelsea nin hakkıydı kesinlikle sayısı az da olsa çok tehlikeli ataklar yaptılar ve orta sahada da çok adamla barçayı yıldırdılar ama 2 takımın finale gelirken oynadıkları futbolda barcelona bence finale yakışıyordu ve nitekimde final biletini kaptılar.Kendi takımım tur atlasa hiç bu kadar sevinmezdim.Finalde messi ve ronaldo'nun düllesonu izlemek çok keyifli olacak :)

Buraksem dedi ki...

şahsen 2 senedir chelsea nin hakettiğini düşünüyordum, bu seneki görüşüm de şuydu ki, chelsea efsanesinin selameti için bu sene sondu..bu sne alamazsa bir daha da alamaz kanaatindeydim ki öyle de olacağa benziyor, zira rus un hevesi iyice kaçtı, yakında satar da zaten..ayrıca hiddink bu sene kupayı alsaydı dünya tarihine geçerdi bence..
bir de iniesta >> kaka bence...

Unknown dedi ki...

Chelsea'den ilk maçta nefret etmiştim. Bu maçta da nefret ettim. Ama nefret ettiğim kadar da üzüldüm. Bi o kadar da Barcelona için sevindim.

kerem ce dedi ki...

nasil bagirmisim öyle gooollll diye. ama büyük takimin büyük kapagi oldu. güzel oldu. futbol adina.!

morientes dedi ki...

bülent abi yine tek cümlede özetlemişsin işi. Hakikaten uzun zaman sonra ilk kez bir maçta gol diye bağırarak ayağa fırladım. Hatta tam olarak sabrinin bordeux'a attığı golden sonra ilk defa oldu... Ama finalde abidal ve alves olmadan guardiola artık kendi mi çıkıp oynayacak merak konusu:)

-EagLe- dedi ki...

Tek deli biz değilmişiz. İnan Beşiktaşım gol atsa son dakikada gecenin bir vakti mahalleyi ayağa kaldıracak şekilde bağırmazdık...

Chelsea yı sırf katı defans anlayışı yüzünden SEVMİYORUM NEFRET Ediyorum !!! Abi futbol bu. oynarken zevk alacaksın , izlerkende bizler zevk alacağız. Nedir bu bir kere gel gol at daha sonra geriye çekil 90 dakika. Kontraları değerlendireme vs...
Hakkı yendimi Chelsea nın , yendi. Onu 90 dakika 1 - 0 a yatan oyuncular düşünsün :))...
+
En komiğime gidende bir abimizin burada masaya çıkarak -kuponun yatmasına rağmen- ALDINMI Hiddink heee aldınmııı demesiydi :) gece gece... bu kadar sevineceğimi bilmiyordum :D

Katalanmıyız yoksa Bülent abi :)

Anıl dedi ki...

Koçum Iniesta! Bu gece huzurlu bir uyku çekeceksem, senin sayende :) Hakemin dağıtamadığı adaleti futbol tanrısı dağıttı, hepsi bu!

Atakan dedi ki...

şebelek savunma futboluna son dakika golu.

barça barça barça.

serdark dedi ki...

buskets kim yaa, dani sabri nin ispanya versiyonu, yaya bizim diatta dan hallice..her takimin kanseri kendine demek ki..

İsmail Şayan dedi ki...

Futbolun adaleti var mı yok mu kafanı duvarlara vur sorunun yanıtını bulamazsın, öyle acaip bir oyun oldu. Maça bakarsan Chelsea'ye yazık oldu, sezona bakarsan Barcelona'ya yazık olurdu. Chelsea bu turda gösterdiği performansla, Barcelona bu sezon gösterdiği performansla finali haketti sanki. İkisine de teşekkür edelim derim. Güzel oyunsun lan futbol, seviyorum seni! Öyle sorular ve öyle yanıtlar sokuyorsun ki hayatıma.

Bu arada, aylar sonra bira içerek maç izlerken buraya yorum yazmak çok zevkli imiş, sürç-i lisan ettiysek affola.

@ aceto, ich, varol

Gelin, öyle bir yere gideceğiz ki "lala, lala; çeşm-i cihan dedikleri bu m'ola" diyeceksiniz bana :)

(Fatih'in Amasra'yı gördüğünde ağzından dökülenler olarak geçer tarihte, kusur ettiysem özür dilerim)

mrt dedi ki...

daniel alves bana sabriyi hatırlattı =)

Kartal Bafiler dedi ki...

Hala İniesta'nın golünde neden "Koydu be" diye anırdığımı anlayamıyorum,şaka gibi...

father vic dedi ki...

defansif futbolu her zaman hücum futboluna tercih etmişimdir..çzellikle mourinho döneminin chelsea sinin hayranıydım ama gerek barcelonanın artık hücumdan da öte oynadığı futbol luis enrique nin de dediği gibi futbol orgazmı olması ve chelsea nin oyunu da defansın da ötesinde 'leş' futbol anlayışına kayması iniestanın golüne neredeyse popescunun penaltısı kadar sevinmeme neden oldu..ayrıca manu dan nefret eden biri olarak onları eleyebilcek tek takımın barca olduğunu düşünmem de bu gole ayrıca sewindirdi beni

Cihan dedi ki...

Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasız sıra takımları gibi iki maçta, yarı final olmasına rağmen kale önüne 10 kişi koyup bütün zevki yokeden AntiFutbol 1-1 Barcelona.

Drogba'dan da ayrı nefret ettim, bu kadar mı sahtekar olunur. Bu adamın yanında C.Ronaldo aziz kalır.

varol döken dedi ki...

hazır yarım şişe viski içmişken yazayım, daha sonra yazacak cesareti bulurum da yiyeceğim küfürleri ve damgaları koyacak yer bulamam...

barcelona zavallı bir futbol oynadı! hepsi birer dilenci gibi ağladı bütün maç boyu... çünkü chelsea'den tek tek daha iyi oyuncular olsalar bile daha iyi bir takım olmadıklarını ilk maç anlamışlardı...

messi asla bir maradona olamayacak, buna ayakları yetse de karakteri yetmez... bu maradona'nın karakterini sevdiğim anlamına da gelmez, sadece saygı duyarım o büyük güce...

guardiola asla bir hiddink olamayacak, buna kariyeri yetse de zekası yetmez... 87. dakikada her şeyi kabullenip yalandan tebrik seramonisine girişen çaylak, 90 + 3 te slaven bilic koşusu yapıyorsa ben ona sadece finişi görünce koşu bitti sanma, hayat bir çemberdir derim...

maçlar oynanır, maçlar biter... hayat gibi... geriye son kalan, mezartaşında silinmeye mahkum bir yazı ve herkesin hatırlayacağı karakterinizdir... eğer dünyanın % 90 ı gibi çok iyi bir adamdı be'den ötesini söylemeye cesaretiniz varsa barcelona'nın chelsea'nin gücü karşısında gerçek karakterini bir yana bırakıp, bütün sene asla oynamadığı bir futbolla dilencilik yaptığını itiraf edersiniz...

gerisi de zaten sponsorluk, ertem şener, ehven-i şer...

not: hiddink'in yeni lakabı, 70. dakikadan sonra spider man'di benim için... etoo'yu, messi'yi, iniesta'yı ağına düşürdü, sardı sarmaladı, tam afiyetle yiyeceksen, bir can havliyle kurbanın kanadı kıpırdadı!

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bir Barcelona taraftarı için akıllara zarar bir haftaydı.Çakması olarak ben kendimden geçmiş vaziyetteyim,orjinallerinin şerefine kadehler dolsun şimdi...

ukkan dedi ki...

http://zip.4chan.org/sp/src/1241643930844.gif

cobija dedi ki...

Hiddink için üzüldüm, Guardiola için sevindim. Ayrıca Ballack ve hakem arasındaki duygusal bağı da görmezden gelmeyelim.

http://3.bp.blogspot.com/_FqVjKm_VxX0/SgIAGmqY0cI/AAAAAAAAAPY/rhErh_skwdA/s400/ballack+referee.jpg

Uğur dedi ki...

maç çok zevkli değildi belki ama son dakikaya kadar sanki barça atıcak gibi rahattım gol gelince de futbolun adaletine bir kez daha inandım... Dikkatimi çeken nokta, dani alves sabri sarıoğlu kıvamındaydı. dağlara taşlara vurması, hakeme itirazları, bal yapmayan arı olarak sağ kanatta koşturması... bildiğimiz sabri sarıoğlu... frikik de kullandı ya, heh dedim tam sabri...

n0s dedi ki...

barcelonanın kapanan sert ve tempolu takımları açmak için 2-3 fırın daha ekmek yemesi gerektiğini gördük tamam, bi kanattan diğerine daha hızlı top çevirmek, göbekte seri olmak vs vs. peki ya rakip? onların ya 10 fırına ihtiyacı var ya da mucizevi kaçan gollere, ilk maçta bojan'ın kaçırdığı gibi. evet futbolda o goller kaçıyo bazen de kaleyi tutan ilk ciddi top gol oluyo. ama kaleyi tutturmak için, 2-3 ingiliz futbol klasigi topu saymıyorum aynısının ispanyol versiyonunu barca ilk maçta kaçırdı, chelski naptı? ne yapabildi? top mu oynadı? işte bu yüzden anti futbol dedik. yoksa işin katalanlıkla alakası hiç olmadı. amaaaaaaaaa katalunya ispanya değildir o ayrııııııııııııııııı

L dedi ki...

insanların barça sempatisini anlayabiliyorum evet, o güzel futbolun finalde izlenmesini istemelerini de anlıyorum ama, o sempatiyle, 40 yıllık barcelonalı tavırlarını da çok ince bir çizgi ayırıyor ve bu çizginin farkında bile değiller.

Koyu Çay dedi ki...

kimle konuşsam gol diye bağırdığını söylüyo ben artı olarak bide odada tur attım neden böyle olduk biz :D

ygtylmz dedi ki...

O golde zıplayan sayısı türkiyede milyonu bulur herhalde :) Bende zıpladım yerimden :) Barcelona kötü oynamasına rağmen bütün sezon bize yaşattıkları için finali hakettiler . Tebrik ediyorum . Hakem berbat , İlker Yasin ultra berbattı !!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

i'm very pleased with barcelona's win. i want to see manchester-barsa final.. it will be good. manchester will win easily. everyone will see that ronaldo is better than messi..

also barcelona is easier for manchester : manchester will winn premiere and champions cup 2 years in order. then ronaldo will come to madrid. 5 years more i will go to every real madrid games in bernabeu. after 50 i won't go..
and i want to see ronaldo in white.

ronaldo > messi
manchester > barça
real madrid > world.

we are bad this year but not important.

in 3 years we will win another champions. 10th champions league..

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

2008-2009 is very good.

MustafaAGCA dedi ki...

Dani Alves benim bu takımda en sevmediğim futbolcu. Sürekli hakemle ve karşıu takımın futbolcuları ile oynaması, kendisine yapılan her faulde ayağı kopmuşçasına yere yatmasına, hatırladığım kadarıyla firikikten hiç gol atmamasına hatta yaklaşamamasına rağmen her serbest vuruşu kulanmasına dayanamıyorum. İyi ki finalde cezalı. Barçada bunca emeğe rağmen "bir uğursuzluk var üzerimizde" dediğinde bence akla gelmesi gereken olumsuz enerji kaynağıdır kendisi.

aşkın dedi ki...

@varol döken
Yeni hedefimiz trollük sanırım
Bunun için viskiye ihtiyaç yoktu!
Bir de katılıyorum, Messi Maradona değil, C.Ronaldo Maradona'dır!!!

lyotard dedi ki...

@ 31 ligas y 11
i'm agree with you, 2008-2009 is an unforgetable season for the football! i don't remember how many historical games we saw this year! (including the historical 2-6 score in madrid)
i hope it will be an amazing final in rome!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

pep is a coward man !!!!!!!!!!

minute 90 " ooohhh senor hiddink congratulations. good luck in rome "

minute 93 " yessssssssss. i knew . i knew we are the best"

mourinho is the best trainer..
hiddink is the best tactician..

venezia dedi ki...

o golde goooooool diye hönkürmeyeni '' yıkarlar '' usta :))

bu arada hepimiz katalanmışız diyoruz ama ben de hayatımda görmediğim kadar chelsea taraftarı gördüm bu akşam orda burda her yerde(özellikle sözlükte)..ee bi gün de oluşmayacağına göre bu taraftar profili .?
hani biz de bi tanım vardır ya, '' x örgütün siyası kanadı '' diye heh işte ben de o arkadaşları '' MADRİD'İN LONDRA KANADI '' olarak nitelendiriyorum,bilmem anlatabildim mi .?

biz buna el bilmemnesiyle bilmem nereye girme diyoruz yaa neyse..hiç kasmayalım kendimizi bu gecenin keyfini çıkartalım :)

mes que un club ;)

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

yes homer simpson.. very good. but not for me. good for football. real madrid is bad.

if real madrid was good this season would be the best season of football history.

world of football always needs real madrid !!!!

where is ajax now ? where is nottingham forest Leeds ? juventus parma ?
where is galatasaray ? where are you aceto bulent ? jejejejeje

these clubs periodical good and bad. but madrid is always top club.

kim bu adam? dedi ki...

yerinde çakılı kalan, üzülen, lanet okuyan bi ben vardım sanıyorum. olacak iş değil.

AbSurDMaN dedi ki...

ManU-Barça finail izleyecek olmaktan dolayı sevinçliyim fakat futbolu beğenilsin beğenilmesin turu hakeden Chelsea idi. Yani bir takım attığı gole yatınca neden kaybetmeyi haketmiş oluyor ? Adamlar Barça'yı en güzel şekilde oynatmadılar bence bu takdir edilmeli. Bu turu futbolun adaleti sağladıysa kupa Manu'ya gidecektir diyorum :)

Barça'nın finale as bekleri yok, Marquez'in ortada olmaması da pek eksik sayılmaz Pique sağlam oynuyor bugün tek hatası topa elle müdahalesiydi onu da hakem es geçti zaten. Tabi o maç kadar sakatlık yaşar mı bilemem. ManU kanatlardan geldikçe Barça bunalacaktır CR7'ye büyük iş düşecek bu maçta Barça'yı yıksa yıksa o yıkar. Sylvinho-Puyol-Pique- diğer bek kim olur ?

SLaSH dedi ki...

Drogba'nın karşı karşıyasını Valdes'in çıkartması olarak vermemelisin abi,direk Drogba'nın mallığıdır,öküzlüğüdür.Bu kadar zayıf halka bir kaleciye ancak üstüne vurarak çıkarttırabilirdi.

Uhur dedi ki...

barcelona'yı tutuyorum normalde ama hiç sevinmedim. dakika 90 , kaleye çekilen şut barcelona 13 kaleyi tutan 0 , son dakika gelen gol falan yazık oldu chelsea'ya

tolga dedi ki...

38 yaşındaki adamın heyecanına(bknz.oyuncu değiştirmeye çalışırken eli nerde çalışıyordu. evet o da heyecandır içeri kaçanı dışarı çıkarmaya çalışıyordu)(özür ama öyle:) bilmem kaçbin km.den ortak olmak nasıl birşeydir ve spor dışında ne bunu yaşattırabilir.
soru: ben o golden sonra bloga girip neden önce schuster postuna yorum yazıyorum.
Cevap: Çünkü takımıma ihanet etmişim gibi geliyor başka bir takımın golüne bu kadar sevinmek aidiyette bu olsa gerek heralde.

jose dedi ki...

ramon,adamımızı övmüş.sevgiler:)

venezia dedi ki...

@ ramon

is pep coward man ? I don't really think as your said because he plays with 4-3-3 tactical system(especially also in camp nou) all the time.his first preference brave games and we watched eight goals in madrid for that,But you're right for this match,He couldn't manage the team against to chelsea in London.
I'm sure,he was so thankful referee and lucky angels :))

Unknown dedi ki...

kimse uzay futbol su bu diye aglayip kahvehane,kenar mahalle minibus söförü yorumlari yapmasin.para babasi sponsorlar ve rekmlam verenler ile paragöz uefa görevlilerinin messi vs.ronaldo filmini sahneye koyabilmek için.cheselanin hakki olan finali elinden caldiklari mactir.kimse kusura bakmasin barcelona tur fln haketmedi,final chelseanin hakkiydi.öle en güzel topuk pasinin yapanin en cok akrobatik calim atanin kupayi aldigi mahalle maclari degil bunlar.

Chevic dedi ki...

Sabri'nin Bordeux'a attığı golden beri ''GOOOOOOOLLL'' diye böyle bağırmamıştım sanırsam...

lionel dedi ki...

180 dakikaya bakıldığında hakedenin chelsea oldugunu kabul etmiyorum.bu son 90 dk iyi olmaları birşeyi değiştirmez.

barcelona zorlu lig maratonunda ideal 11 le oynuyor haftalardır.rotasyon şansı olmadı pep in.chelsea için aynı şeyleri söyleyebilirmiyiz bilmiyorum takip etmedim.

puyol ve marquez in eksikliği çok sağlam hissedildi bu maç.

bu memlekette herkesin bir ikinci takımı vardır avrupada.evet iflah olmaz bir barça taraftarıyım.ama gönül ister ki bu kimselere batmasın fakat batıyor.o batan insanlara diyecek çok birşeyim yok ne yazık ki.

insivible dedi ki...

saat 3. kornalar yeni bitti, butun gece kafam sisti, ben de bu kornalari bize ozgu bi sey zannederdim

Thermo Rheumon dedi ki...

Hakem iyi dalgasını geçti.4 penaltı da rahat çıkardı biraz zorlasan. Kırmızı kart da var tabi. Bu ayarda bir üst tur maçında gelmiş geçmiş en kötü Şampiyonlar Ligi hakemi olabilir.

Maçlar bayık olsa da, Barcelona bu seride iyi top oynadı, Chelsea tu kaka etti futbolu diyenler de dalga geçiyor.

Topla oynama oranı, ortasaha civarında top dolaştırdıktan sonra hiçbir anlam ifade etmiyor. Chelsea daha olumlu fırsatlar bulan takımdı.

Bugünkü maçın hakkı kesinlikle Chelsea'nin. Ama malum, hepimiz Katalan'ız ya, hakem de öyle.

rahmievinc@gmail.com dedi ki...

barçanın hastasıyım ama hakem resmen chelsea nin hakkını yedi penaltı buz gibi penaltıydı. neyse bu oyun hiç adil olmadı zaten

bjkmad dedi ki...

puyol ve henry'nin yokluğu takımın kimyasını bozdu.
2 maçın toplamına ve takımların şu ana kadar ki performansına bakarsak hakeden sapına kadar barca idi.futbolun adeleti varmış gerçekten.
penaltılara gelince, alves'nin maluda'yı düşürdüğü pozisyonda ilk faul dışardaydı,sanırım o yüzden dışarda dedi.pique'nin eline penaltı verilmeliydi.onu da nou camp'daki henry'nin verilmeyen penaltısına saysınlar.
ayrıca abidal'in neden atıldığını anlayan da beri gelsin.gerçi çıktığı bile belli olmadı adamın,gereksiz yere dolaşıyordu ortalıkta.

adamımsın iniesta.o nasıl vuruşta be kardeşim.

mavibenim dedi ki...

"Chelsea çok iyi oynadı yazık oldu" diyenlere şaşıyorum!! Futbol 9 kişiyle kendi yarı sahana kapanıp, 1 kişiyle kontra atak yapmaya çalışmak mıdır? Kendi evinde rakip takıma %35'e %65 topla oynama üstünlüğü vermek midir? Barça 10 kişiyle bile Chelsea'den daha iyi top çevirdi, Hiddink'miş taktikmiş, taktik şu "olm deli gibi koşup adamlara basmaya çalışın yoksa ağzımıza .ıçarlar". Ballack'ı, Lampard'ı kaç kere Barça ceza sahasında gördünüz!
Barça sonuna kadar haketti, kırmızı kart yanlıştı.

Ben buna kısaca "ilahi adalet" diyorum

alkiza dedi ki...

şu uefa-hakem barçaya finali oynatmak için herşeyi yaptı geyiklerini bırakın artık yav komik oluyosunuz hakkaten, gol 90+2'de atıldı yahu!!

anti futbola karşı duyulan tepkidir ben de dahil gecenin o saatinde alakamız olmayan bir takımın attığı gol sonrası havalara zıplamalar...

Fart Maul dedi ki...

Chelsea'ye yazık mazık olmadı..Adına ister taktik , ister hedef , ister negatif futbol deyin ne derseniz deyin bana böyle futbol izlettiren bir anlayışı-sadece Chelsea değil yani- kabul etmiyor futbolu arayan gözlerim..Sahada Chelsea tarafından ne kadar başarılı uygulandığı umurumda değil..Ben bu işi sadece bana yaşattığı ''zevk'' için seviyorum(belki de bu yüzdendir Barcelona gol atınca bir sürü kişinin sevinmesi ya da içimizde babadan oğula geçen genel Brezilya sevgisi)..Hikayeleri için seviyorum..Maalesef bu iki maçta Chelsea'nin yaptığı seçim sadece Barça taraftarlarının ağzında güzel bir tat bırakacak bir hikaye çıkardı..Yapılan seçim ortada idi..Eğer sizi hedefinize götürecek en net şey (yani gol) peşinde koşmazsanız -bir tanesini erken bulup üzerine yatarsanız-, bahaneleriniz ne olursa olsun dramatik bir sona da hazır olmalısınız..Yeryüzünün bence futbol zekası en gelişmiş oyuncularını kadronuzda barındırıp , o zekayı sadece rakibin pas ve koşu yollarına ayak koymakta kullanıyorsanız yine böyle bir sona hazır olmalısınız..Top bu , bir yerden kaçar ve çizgiden geçer..(Son olarak Chelsea'ye yazık oldu diyebilmem için sahada her iki maçta da korakor bir mücadele beklerim.İlk maçın tümü ve ikinci maçta erken gelen golden sonra 80 dk. boyunca gol yememek için verilen direnci-direnç demek de yanlış olur ama- mücadele olarak algılamam..)

Hamza dedi ki...

Dün gece maç bittiği an tek söylediğim şey ''Futbolun adaleti var'' oldu.
Chelsea 2 maçta da Barca'yı bozdu evet ama kendileride uzun attıkları topları Barca defansının sektirmesi ve Drogba'nın şahsi pozisyon bulma çabaları dışında hiç bir üretkenlik içinde olmadılar.
Essien'in Arif'in M.U attığı gol gibi 100 kere vursa sadece 1 tanesinin o şekilde olacağı gol sonrası Barça golünde Eto'nun kaçırdığı topu yarı ıska ile Messi'nin önüne atması ve o dakikaya kadar 9-0 şut performansı olan bir takımın 90+2 de mükemmel bir şut ile golü bulması.
Şimdi finali gönül rahatlığı ile seyredebilirm.
Bu arada dün gece Guardiola'nın gol sevincini görünce Fatih Terim'i Galatasaray'da görmek istediğimi anladım.

sunshine dedi ki...

İlk maçta barcelonanın penaltısı verilmiş olsaydı acaba nasıl bir maç izlerdik.gol atmak için hafiftende olsa hücum oynmaya çalışan chelsea karşısında barcelona ne yapardı bir düşünün ondan sonra uefaya mı yüklenirsiniz bilemem.
en zayıf halka guardioladır.Busquets necidir hleb varken, caseres varken toure neden defanstadır.Sylvinho varken abidale katlanmak niçindir.
85 e kadar oyuna müdahale etmemek çok garip çok.

Tartavuz dedi ki...

hakemi görmezden gelmek olur mu Allah aşkına, adamların kaç penaltısı verilmedi.. Anti futbol falan diyenler boşa sallıyor. Aceto nun dediği gibi bu onlardan başka birşey, öyle yada böyle bu seviyede tur kim tarafından hakedilmişse o geçmeliydi(öyle barça süperdi falan değil reel olarak verilmeyen fauller, penaltılarla) son olarak Liverpool'um olsaydı da barça karşısında paçavraya çevirseydik ingiltere :)

scugnizzi dedi ki...

http://www.scugnizzi.org/2009/05/yazk-oldu.html

hakikaten yazık oldu :(

vino alla fine dedi ki...

barca turu gectiyse en büyük pay ovrebonundur

varol döken dedi ki...

@aşkın
ekşi'nin yazarı da sürekli okuyucusu da değilim... trollük falan gibi ezbere lafların benim lugatımda yeri yok... ama kast ettiğin anladığım şey yani ortalığı karıştırmaksa onun da hayatımda yeri yok...

oturdum maçı izledim... sadece gözlerle veya baba ne top oynuyorlar ya, messi var ya hormon bozukluğu yaşıyormuş, ayağına bir yapışıyor top sorma ki engelleriyle değil...

her şeyde olduğu gibi, futbolda da total olarak sonucu zeka belirler... benim izlediğim taraftan sonuç 90+2 de gelen gol değildir, ben barcelona ya da chelsea taraftarı değilim çünkü...

bazen hayat size aklınızın taşıyamayacağından büyük bir yetenek verir... bazen bir kullanım kılavuzu bazen de yeteneğinizi ne kadar doğru kullanacağınızı gösteren kılavuz gibi bir adam... hiddink chelseali oyunculara kılavuzluk etmiş ve onların da en az barcelona kadar yetenekli olduklarını göstermiştir...

makinelerin ekrana yazdığı istatistiklerden fazlasını görebilecek kadar anlarsan hayatı, dünkü maçta chelsea'nin barcelona'dan çok daha büyük bir futbol oynadığını da görürsün... çünkü makine 90 dakika boyunca aranda paslaşırsan % 100 top senin takımında yazar sadece...

hiddink, 2 maçı tek maç olarak görmüş, takımını iyi tanımış, neyi yapıp neyi yapamayacağını anlamıştır... ne korkaklıkla ne anti-futbolla işi yoktur, onun tek işi takımına başarı kazandırmak veya takımına başarı kazandıracak bileşenleri en üst seviyede tutmaktır... bunu başarmıştır...

guardiola ise heyecanını yönetebilecek tecrübeye daha sahip olmadığı için bu zekanın altında kalmıştır... ve onunla birlikte takımı da... (bu arada ya ramon türkçe biliyor ya da hayat beni fena halde yiyor, basbayağı adamla aynı şeyi düşünmüş ve yazmışız:)

ve evet bütün bunları yazmak için viskiye ihtiyaç yoktu, ben zaten içiyordum, geçerken uğradım...

tknycl dedi ki...

katalan değiliz aslında...

hiçbir filmin devamı güzel olmamıştır.sıkıcı final istemiyoruz ki.şahsen ben sevgilimle 2. sınıf romantik komedi seyretmeyi bir chelsea-manu finaline tercih ederdim açıkçası.

ben rooney'nin ayakiçi pasıyla c. ronaldo'nun çektiği füzenin direkte patlayıp, dönen topta xavi iniesta messi'nin üçgen yapıp henry'e çıkarmasını, onun plasesinde van der sar'dan dönen topu eto'o'nun doksana çakmasını görmek istiyorum...
berbatov'Un ayaklarına bakarken vidic'İn kafasından çıkan gole şaşırmak istiyorum..

geleneksel hislerimizle daha mütevazi olan messi'yi destekleyelim c.ronaldo karşısında.
bu güzel futbol yılının finalini yapalım 4 birayla...

yeter ki barca'Nın forması şu fosforlu olmasın :]

Travis dedi ki...

verilen taktiksel direktifler sonucunda istediği gibi oynayan ve oyun kontrolünü elinde bulunduran takım Chelsea idi. topun barcada oluşunu bi kenara bırakalım, aynı durum fener-chelsea maçında da yok muydu? top rakipte de olsa bu tür maçlarda kontrol hep chelsea de oluyor.
ve barçayı tutan türk medyasına inat, chelsea turu haketmişti diyorum...
her iki takımın tura kadar nasıl geldiklerini umursamadan hem de...

papaz dedi ki...

Messi vs Ronaldo

yaşatmak için çok uğraştı Ovrebo. Finalde Barcalıyım artık ancak İngilizler hala en az 1 beden büyük Avrupa'nın geri kalanına, Barca'ya bile.

Sir, Guardiola'ya elini öptürür geri yollar Roma'dan bu kafayla.

bc6 dedi ki...

90+1'e geldikten sonra ulan bitti bu iş bütün bu sefer kendileri Barcalandı diye pis bir espiri yaptım ve tv'den playstation'a geçiş yaptım. Kuzenimle birlikte pes'in büyülü dünyasına yol açacakken bir arkadaşım msn den maçın 1-1 bittiğini söyledi ve şok olduk. Ve için için de sevindik. Meğersem biz de Katalanmışız da haberimiz yokmuş :D

josemarcelosalas dedi ki...

Söylenecek pek bişey yok. Drogba'nın kaçırdığı 2.gol ve oyundan alınışı oyunun kırılma noktalarıdır benim için. Chelsea'da Malouda, Barça'da Abidal o takımlara yakışmıyorlar.

Erdi Arslan dedi ki...

Gerçekten de herkes Katalanmış sanki çok çıkarları var!

Futbol zevkiymiş futboldan anladıkları şey çalım atmak demekki!

Bu ayrı bir şey bu Anti-Chelsea'lilik bu! Neymiş paranın takımıymış! Ulan bu takım Cardiff City miydi ya da Brighton Town muydu ya da Siirt Köy Hizmetleri miydi de sadece para sayesinde bu hale geldi!? Ne bu antipatizanlık ya böyle? Bu takım yıllardır İngiltere'nin 4 büyüklerinden biri olarak anılır (bunu da ben demedim İngilizler diyor) ve geçmişlerinde başarıları da (az da olsa) vardır ve bu takım yıllardır çıkardığı yıldızlarla meşhurdu satın aldıklarıyla değil! Abramovich'in gelişi bu takıma maddi destek tabiki yapmıştır ama bu takım önceden de TAKIMDI! Dikkat edin Abramovich geldikten sonra yaptığı yatırımlar kulüp içindeki yatırımlardı, özellikle de antrenman sahaları ve diğer imkanlarda büyük devrimler yapıldı.

Peki bana Abramovich geldiğinden beri büyük bir takımdan inanılmaz yüksek miktarlar karşılığında SATIN ALINMIŞ oyuncuları sayın!? Vereceğiniz tek örnek Shevchenko olacaktır ki ona da ahınız tuttu herhalde ki maya tutmadı adam! Hadi sayın bana! Terry altyapıdan geldi, Lampard West Ham United'dan geldiğinde onu sadece CM oynayanlarınız biliyordu! Aynı şekilde o zamanlar transfer edilen Joe Cole, Robben...Bunlar hep yıldız adayı genç oyunculardı. Drogba Marsilya'da oynuyordu adını kaçınız biliyordunuz bu adam Marsilya'dayken? Ballack mı dediniz? Bedavaya geldi o! Ashley Cole da Gallas takası ile geldi. Essien'i belki örnek verebilirsiniz. Bu takıma bu kadar b.k atıyorsunuz "Parayla bu günlere geldi!" diye e hadi buradan yakın? Yüksek maaş mı veriyor muşuz? E kulübün KENDİ gelirleri de arttı buna da dikkat edin!

Anti Futbol diyorsunuz neymiş Chelsea 10 kişi savunma yapıyormuş! Rakibin Barcelona bir tarafın yiyorsa 10 değil de 9 kişi savunma yap bakayım ne oluyor? Oyunu kuralına göre oynayacaksın! Rakibin iyiyse kapanacaksın bu kadar basit! Senin hücumun ne kadar iyi olursa olsun defans yapamazsan hiçbir şey yapamazsın! Bir maçta gol yemediğin anda 1 puanın garantidir atarsan 3 olur sen önce yememeye bak da sonra atarsın. Bu anti futbol mu? Yoksa mantıklı düşünmek mi?

Keçiboynuzu tadında finalmiş!? Geçen sene böyle demiyordunuz ama!?

%70 topla oynama oranı varmış Barca'nın!? Dikkat edin bir ligin en isabetli pas yapan oyuncuları stoperlerdir çünkü yan pas yaparlar Barca da dün yan pas yaparak topla oynadı. Adamlar yan pas yaparken aptal gibi açılıp alan verip gol yemek daha mı mantıklı!? Haa ama futbolu siz Messi'nin 3 adam geçmesi olarak algılıyorsanız orasını bilemem!

Futbolcu müsvettesi 11'miş!! O 11'in 6 tanesini kendi takımında istemiyorsan ben adam değilim!

Futbolmuş oynarken zevk almalıymışsın! Zevk alacağını bile bile tecavüze razı mısın?

Leş futbolmuş! Açıl 2 metre ileriye de leşini çıkartsın adam senin!

Yeni Chelsea'liler varmış Madridlilermiş elalemin şeyiyle şeye giriyorlarmış! İnsanlarını sevdalarını sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın! O insanların istediği şeye gönül verme serbestliği var ben sana "Neden Barca'lısın?" diyor muyum?

Barca sevdası birine batıyormuş! Asıl da benim Chelsea sevdam batıyor millete! Etrafımda herkes Barcalı!

Barca eksikmiş! İlk maçta Messi'yle bu takımda kapışabilecek tek insan olan Ashley Cole yoktu gıkınız çıkmadı?

İlahi adaletmiş! 1 kırmızının 3 penaltıya eşit olduğu hangi hukuk kitabında yazıyor?

Birileri yazmış "Ronaldo'nun şutu direkte patlasın dönüşüne Barca üçgen yapsın Henry'nin plasesini van der Sar çıkarsın ortadaki topu Eto'o 90'a çaksın sonrasında Vidic çıksın kafayı çaksın" demiş. Çok PES oynuyorsun!

Artık bırakın şu anti-Chelsea'liliği de saygı duyun ayıptır yazıktır ya! Onlar da insan onlar da emek harcıyor onlar da kazanmak istiyor!

Kraldan çok kralcısınız!!

karaf dedi ki...

"Ama ben hiç taraf tutmuyorum, çok objektifim" diyerek bu maç farklı o maç farklı konuşup önyargı kusmalardan gına geldi."
Hiddink'in oyun-taktik zekasına ve tabii oyuncularının üstün fizik kondisyonuna İniesta 90+2'de üfürdü.
Zekaymış alın size zeka...
Biz zekayla futbol oynamıyoruz, topla oynuyoruz.
Yok kaç penaltı, yok hakem, yok uefa, yok tezgah...
Aaa evet evet tezgah var.
Sonuç: Barça finalde, futbol zekisi çelsililerde gitsin IQ testine girsin.

antistar dedi ki...

vallaha maçı izlediğim mekan, Barcelona gol attığı zaman resmen yıkıldı. "içimizdeki katalanlar" yine kendini gösterdi :)

mavibenim dedi ki...

@Erdi Arslan

Sıkı savunmuşsun Chelsea'yi.. ama savunmaya çalışırken söylediğin şeyler zaten milletin Chelsea'yi sevmeme nedenleri..

"Rakibin Barcelona bir tarafın yiyorsa 10 değil de 9 kişi savunma yap bakayım ne oluyor?" demişsin..
maç izleyen herhangi bir erkeğe sorsan "tüm maç boyunca bir takım atak yapıyor, %65'e yakın topa sahip oluyor, diğeri sadece savunma yapıp kontra oynuyor, üstelik kendi sahasında.. sence hangi takım daha güçlüdür" diye.. ne cevap alırsın, elbetteki atak yapan daha güçlüdür, daha iyi futbol oynuyor ve futbol zekası daha kuvvetli ki eziyor karşısındaki takımı, ee biz de sonuçta bu işi görsel zevk için izliyoruz (en azından kendim öyleyim), dolayısıyla bana bana keyif veren takımın turu atlamasını isterim.

Tiyatrolarda neden komedi oyunlarının ortalama seyircisi dramaların 4 katıdır bilir misin? Neden komedi ya da macera filmleri gişe rekorlarının en üst basamlarındadır. Sebep aynı: İnsanlar keyif veren şeyleri seçerler.

İşte bu yüzden insanlar o golle beraber havalara zıpladı ve işte bu yüzden futbolu sevenler anti-chealsea'ci..

Fart Maul dedi ki...

@erdi aslan
Evet Chelsea eze eze (tecavüz ede ede) Barcelona'yı eleyebilseydi ondan da zevk alırdım merak etme..

Erdi Arslan dedi ki...

@mavibenim
Ben Chelsea Barca'dan güçlü demedim farkındaysan benim karşı çıktığım şey insanların Chelsea antipatisi. Barca sempatisini anlarım tamam adamlar gerçekten sezonun takımı bunu ben de inkar etmiyorum ama Chelsea oyuncularının da verdiği emeklere "çöp" muamelesi yapmak sence de ayıp değil mi? Görsel zevk isteriz tabiki ben de isterim Chelsea'nin 5-6 atmasını ama oyunu da kuralına göre oynamalısın bu da yeterince bariz.

Mesajımın bir kısmında yine yazmıştım size "Chelsea'yi sevin!" demiyorum ama saygı duymalısınız!