5 Mayıs 2009

Arsenal 1 - Manchester United 3

Oyun 0-2 iken Cristiano Ronaldo yine bir frikiğin başına geldiğinde şu geldi aklıma: Tavlada 3-0 mağlupsundur. Karşındaki marsa gidiyordur, beklemeden alır kapatırsın tavlayı, alırsın kolunun altına, yürür devam edersin. Belki de bunu birinci gol için düşünmek lazım. Oysa ki bir heves, fiyakalı başlamışlardı maça Arsenal'in gençleri. İstediğin kadar sistemlerden, gol silahlarından, hava-saha şartlarından, tribün etkisinden bahset... Bu oyun bazen bir hatayla açılır. Kimi kısmet, şans der buna, kimi de kader... Gibbs'in ayağı kaydığında bitti maç. Park da zor pozisyonda vurdu; Allah'ı var. İşi yazı-turaya (penaltı) götürmek için bir gole ihtiyacın varken bir anda 3 gol atman gerekiyorsa; başında da Henry gibi "hadi gençler toparlanın" diyecek bir ağabeyin yoksa sahada işte böyle kekeme kalır, iki kelam edemezsin... Porto rövanşında attığı golden sonra bu nedir ki? Bu adam vuruyor da; o gol sevinçleri yok mu? Tribünlerdeki adamların sabrına hayranım. Ekran başında "Alacaksın eline kızılcık sopasını. Eline, yüzüne ver Allah ver" dedirtiyor adama(!) O dudakları büzmeler, o aşağılayan surat ifadesi... Büyük topçu Cristiano Ronaldo ama aynı Henry'nin gol sevinçleri gibi onunkiler de inanılmaz antipatik. 0-2'den sonra Arsenal, başı kesik tavuk gibi dolandı sahada. Arshavin demek istemiyorum, geyiğe girer. Van Persie sakatlıktan dönmüştü, eksikti, Nasri için yeni Zidane diyen Fransız topu karakola götürmüştür illa ki. Yetmediler, o defans hattını aşmaları imkansıza yakındı. 0-3'e kadar da Van der Sar yere bile yatmadı. Alex Ferguson'un futbol aşkına hayranım. Hani doyar değil mi insan! Adam belki takla atmıyor ama oturduğu yerden -her ekrana geldiğinde görüyorsun ki- maçı yaşıyor. Taktikse taktik zaten... Berbatov'u kenarda bırakıp ekrandan 4-6-0 görünen, (Emirates'de belki 4-1-4-1 görünüyordur) bir kurguyla Arsene Wenger'i kıstırdı. Tandemi zaten en zor delinen bölgesiydi Man. United'ın, önlerindeki Carrick ve Anderson-Fletcher ile nefes alacak alan bırakmadılar. Bir ara Almunia, Casillas; Man. United da Barça havası vardı maçta. Ben 5 net pozisyon saydım İspanyolun çıkardığı. Gecenin safı elbette Fletcher. Elin İngiliz'i finalde yok diye biz de ekran başında hisleniyoruz. Az manyak değiliz. Lakin aynı Fletcher maç 0-2 iken tam saha pres yapan takımın en önde basan adamıydı. Arsenal altıpasında Almunia'yı sıkıştırıyordu ikinci yarının ilk 10'unda. Sözün kısası; sıkı bir Rock grubu gibi duran Manchester United karşısında Arsenal'in gençleri ziyadesiyle hiphopçu kaldılar. Fletcher finalde yok (1999'da ceza nedeniyle finali kaçırıp geçen sene Moskova'da oynayan Scholes'e kısmet oldu galiba Roma'da final)... Nasri de yok tabii finalde (!)
Gol: Park (M) all’8’, C.Ronaldo (M) all’11’ p.t.; C.Ronaldo (M) al 16’, Van Persie (A) su rigore al 31’ s.t.
ARSENAL (4-3-3): Almunia; Sagna, Kolo Touré, Djourou, Gibbs (Eboué 1’ s.t.); Song, Fabregas, Nasri; Walcott (Bendtner 17’ s.t.), Adebayor, Van Persie (Vela 34’ s.t.). (Fabianski, Silvestre, Diaby, Denilson.). All: Wenger
MANCHESTER UTD (4-3-3): Van der Sar; O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra (Rafael 20’ s.t.); Fletcher, Carrick, Anderson (Giggs 17’ s.t.); C. Ronaldo, Rooney (Berbatov 22’ s.t.), Park. (Kuszczak, Evans, Scholes, Tevez.). All: Ferguson


42 yorum:

Unknown dedi ki...

Star TV bu maçı uydulara şifresiz verdi. Yarın ki maçı da şifresiz verir mi? Nerden öğrenebileceğimi bilmiyorum.

Programımı ona göre yapmam lazım. Barça maçını kaçırmak istemiyorum.

Kam dedi ki...

Çoluk çocukla buraya kadar geldiler yinede iyidir. Yalnız 4 yıldır takım oturdu oturacak 1 tane kupa alamamışlar.

aliriza dedi ki...

Senin Robinho takıntına paralel benimki de bu. Hem kendini yere at hem de o frikiği gol yap. Tiksinmek için bir neden daha.

BarFly dedi ki...

dualarımız gerçek oluyor barcelona-manchester finali yaklaşıyo

maç öncesi ronaldo nun sırıtışından belliydi böyle olucağı ama neyse

bu arada

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=609757&idseccio_PK=849


aceto bu haber nedir ne değildir sence varmıdır bir gerçekliği?

Protanopia dedi ki...

- Kardeşim hiç mi hücü varyasyonu olmaz bi takımda. Git ileri sola kaçan Adebayor'a ver. bişey yapamasın sonra geriye, oradan sağa ve kalitesiz bir orta. Wenger'e yakıştıramadım doğrusu.

-Lan Ronaldo o nasıl gol sevincidir, bu kadar iyi futbol oynayıp da kendini bu kadar futbolsevere niçin gıcık ediyorsun anlamış değilim.

-Wenger'in manevi oğlu Bendtner yine kurtarıcı olarak girdi sahaya :D

-Arşavin gibi futbolcuların önemini daha da iyi anlamıştır sanırım insanlar bu sıfır yaratıcılıklı(Arsenal tarafı) maçtan sonra.

alessandro del piero dedi ki...

ezmek diye buna diyolar işte.. hadi utd düşmanları sarılın klavyelere, çıkartın çamurlarınızı.. ama bu kupa ilk defa ikinci kez üst üste bir takıma gidecek, öyle ya da böyle.. bunu da aklınıza sokun derim..

twi dedi ki...

sinir oluyrm su adama ya tipe gel

MustafaAGCA dedi ki...

Manu her şeyi ile haketti. Arsenal'in gardı ilk 10 dkda düştü ve gongu bekleyen ve beklerken dayak yiyen boksöre döndü. Genç kadro ile ancak bu kadar.

Ocakçıyan dedi ki...

manchester united lıların dışında hiç kimsenin haz almadığı bir maç :S:S:S

İsmail Çatık dedi ki...

İnsan değilsin Ronaldo.....

Adsız dedi ki...

şunu hep merak etmişimdir:
sahada iki takım ikisi de kazanmak istiyor, takımlardan birinin oyuncuları kendini fazla kaptırıp her topa daha sert giriyor, her ikili mücadelede rakip yerde kalıyor. rakip de oyunu sertleştirmek zorunda mı? rakip sert oynamak istemiyor, saygılı, ama dayak da yemek istemiyor! hakem tek taraflı sertliğe müsade ederse adil davranmış olur mu ? hakemin oyuna etkisi ne olmalı?

bu maçta çoğu manchester maçında olduğu gibi hakem beni biraz rahatsız etti :/

(ikinci golde ronaldo nun faulü neydi öyle :s )

Lord Ricko Joel dedi ki...

henry nin hangi sevinci antipatik abi bilemedim. ben herşeyiyle sempatik bulurum kendisini. neredeyse canayakın.
bir de gecenin safı iskoç olmalı.
hiddink e saygı ve sevgim büyük ama final gerçekten manu - barça olmalı. umuyorum öyle olur.

Confeng dedi ki...

"sıkı bir Rock grubu gibi duran Manchester United karşısında Arsenal'in gençleri ziyadesiyle hiphopçu kaldılar. "
farkı burda ağzına sağlık Bülent usta...

ilnevyA dedi ki...

maç boyunca yakın çekimde her gösterdildiğinde ronaldo'ya sövdüm. azıcık adamlık yok herifte. sürekli ağız burun hareketleri. kameralar yakalasın gösteriş olsun. arsenal uşak beşik takımı fm2009da fırtınalar estiriyordu :) 3-4 sene sonra belki gerçekte de estirebilirler..

Adsız dedi ki...

yine aynı final demek ama bu sefer romada. haydi chelsea, göreyim seni... hehe

ACY dedi ki...

arsene wenger'in ben artik genclerden bir cekirdek kadro yaratip her gecen sene o oyuncular ustune koyarak sistemi oturtarak onlar tecrubeli ve olgun donemlerine geldiklerinde birbirlerini ezberlemi$ bir ruya takim olusturma amacinda oldugunu zanetmiyorum, yani bu dusunce kac yil once vardi ama bakiyorum bu takim hala genc hala genc cok genc. bundan bi 5 sene sonra da arsenalin sampiyonlar ligi yari finalinde sol bekinde 18 yasinda bir genc oynarsa sasirmam, artik bence biraz buralari oynamaya alismis tecrubeli yildizlara yonelmeliler. iki cift lafim da o artis gence, o frikige vurmadan once ole triplere girmesen agiz burun yapmasan gol olmuyo mu o toplar canim kardesim he de sen bakiym onu bana..

Cihan dedi ki...

Arsenal belki süper gençlere sahip ama olmuyor, yine olmadı. Karşılarına Chelsea'den sonra yine üst düzey bir takım çıktı, yine yenildiler, futbol sıfır. Arsene Wenger bunca zamandır tesisleşmeye, altyapıya, gençlere önem vererek futbol bazında yıllardır herkesi uyutuyormuş gibi geldi bu akşam. Belki kulüp için yarı final makul başarıdır ama Arsenal dışardan bakıldığında gitgide Ingiltere'nin Avrupa arenasında en zayıf büyük kulübü çehresine bürünüyor.

giggle loop dedi ki...

Fletcher elin ingilizi değil yalnız, elin iskocu belki!

mre dedi ki...

yıllardır söylüyorum nasri yeni zidane'sa arda yeni maradona. adam fransız olunca olunca hemen zidane mı oluyor? açıkçası arsen wenger fena kazıklanmış nasri'de.

arsenal sever olarak üzülerek ve sıkılarak izledim. yani henry'li viera'lı kadro da gençti ama başlarında aceto'nun da yazdığı gibi abiler vardı ve bu abiler gerçekten çok yetenkliydiler. bugünkü takım başsız tavuk gibiydi. hele fabregas da formsuzken hiç çekilmedi orta saha. manchester hakkıyla tur atladı. yarınki maçın sonucu inşallah barca olur da hayal gibi bir final izleriz. çünkü manchester'da gerçekten çok formda ve taş gibi takım.
son olarak henry ve sevinçleri konusunda hiç katılmıyorum aceto'ya. aksine çok sevimli bence. ama çevremde aceto gibi düşünen insanlar da çok, belirteyim.

Daçe dedi ki...

manu düşmanları, çekememezliğe girdiler her zaman olduğu gibi. çok komik lan:D ronaldo'ya kendini attı filan diyorlar. değişik. zaten o frikik golünü de hakem attı değil mi? ahah.

ayrıca sevgili aceto, sıkı bir rock grubu, sıkı bir rap grubunun karşısında uzun süre duramaz. benzetme yaparken biraz daha düşünelim. lütfen..:D

manchester - barça finali önsezilerinin yarısı doğrulandı. herkes yarın barçanın 2-3 farkla finale adını yazmasını bekliyor. finalde manu-barça'dan ziyade, messi-ronaldo izleyeceğimiz kesin.

ronaldo artisttir, doğrudur. lakin senden benden iyi oyuncudur. hakkını veriniz.

daçe.

MustafaAGCA dedi ki...

Benim özel sevdsiğim bir futbolcudur Henry ama ben de bazı gol sevinçlerini antipatik buluyorum. Christianoya gelince zaten adamın hemen hemen her şeyi antipatik geliyor.Hiç sevemedim. Aynı Manu gibi. Sebebsiz gıcık kapıyorum.

Protanopia dedi ki...

Final maçlarında cezalar kalkmamış mıydı Platini geldik ten sonra???? S

Sadece Avrupa Şampiyonası için değildi sanki.........

Ku.Ba dedi ki...

Fabregas, Walcott, Adebayor... insan bu kadar mi dökülür be kardesim?

mrt dedi ki...

barca manch chelsea arsenal arasında en zayıf kadro sizce kimde?

ilnevyA dedi ki...

ronaldo-messi geçen seneden sonra yeniden karşı karşıya gelsin. messi ezsin geçsin bu kez. henry'nin sevinçleri ronaldo'nun sevinçlerinin yanında hiçbişey. geçen sene bi maçta top taça çıkınca kollarını filan bağlamıştı bi ronaldo denen artist. gördükçe sinirlerinm bozuluyo.
real'e gitse de daha yakıştığı kulüpte oynasa bari biraz.

blitz dedi ki...

oh be rahatladım. henry'ye benden başka gıcık olan futbolseverler de varmış. adamın yüz ifadesi, faul sonrası hareketleri, gol sevinçleri öyle böyle değil. takım arkadaşlarını bile eziyor adam maç içinde azarlıyor. ronaldo en azından sadece rakip takıma ve taraftarına ters harekette bulunuyor :D

bc6 dedi ki...

üst oynayacakken, kuzenimin gazına gelip alt oynadığım kalan son paramın da gittiği maç olarak hafızalarımda olacaktır. ne olurdu 2-0'dan sonra çekseniz ayağınızı gazdan.

McDennis dedi ki...

Fletcher Iskoc...

EsEs dedi ki...

ronaldoya benden daha sinir olan biri varsa çıksın karşıma ,dua etsin kalede almunia vardı 40 metreden gol yedi yoksa attıgı gol beceri vs vs değil tamamen almunianın salaklığı.
neyse inşallah finalde messi gelir karşısına da bütün alem görür kral kimmiş :)))
MESSİ nin yanında ronaldo top toplayıcı bile olamaz

varol döken dedi ki...

ayva çiçek açmış
yaz mı gelecek
ronaldo natürel park'a
nasıl gelecek

BİY armalı beyzbol sopalarımız satışa çıkmıştır, boş t.ş.ş.k tartan bakkallardan itinayla isteyiniz!

gunahkargecelerintovbekarcocugu dedi ki...

O değil de, çekik gözlülerden bizde de Inamoto ve Lee Yong vardı bir zamanlar, bir de Park var, ancak Allah'ları bir sanırsam... Oynanan top itibariyle...

Raziel dedi ki...

Ronaldo'nun gol sevinçleriyle Henry'ninkileri karşılaştırmak biraz abes kaçmış sanki. Henry'nin mizacında rakibi küçümsemek gibi bişey yok benim gözlemlediğim kadarıyla. Belki de çok az golde delicesine sevindiği için böyle bir izlenim bırakmış olabilir..

tolga dedi ki...

o değilde CR ''Çocukluğumu Haminin frikik gollerini izleyerek geçirdim hep onun gibi vurmak istedim'' diye bi açıklama yapsa ya:)
valla aynı golleri hami de atıyordu:)

berserk dedi ki...

maci izlemedim son resimdeki olay nedir ?
domuz gribiyle alakali birseymi vardi macta (cok mu uctum?)

beckham07 dedi ki...

@ pardonan
yarı final ilk maçlarınıda şifresiz vermişti. yine şifresiz olacak.

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

O gol sevincini o yakınlıkta bizim tribünlere yapsa o tribün ne hale gelirdi tahmin edemiyorum. Adamlar kılını kıpırdatmadı yahu.

Büyük Kaptan dedi ki...

"Bu adam vuruyor da; o gol sevinçleri yok mu? Tribünlerdeki adamların sabrına hayranım. Ekran başında "Alacaksın eline kızılcık sopasını. Eline, yüzüne ver Allah ver" dedirtiyor adama(!) O dudakları büzmeler, o aşağılayan surat ifadesi... Büyük topçu Cristiano Ronaldo ama aynı Henry'nin gol sevinçleri gibi onunkiler de inanılmaz antipatik."

kelimesi kelimesine katılıyorum.. sırf bu özellikleri yüzünden bahsi geçen 2 futbolcuyu sevmeyen bir sürü insan var..

EnisteKolaKoy dedi ki...

Gibbs'in adına çok üzüldüm, talihsiz bir poziyon yaşadı. Zaten duran toptan da bir gol gelince oyundan tamamen düştü Arsenal. Bugünkü maç bu kadar erken kopmaz umarım.

beckham07 dedi ki...

büyük çoğunluk aksine seviyorum ronaldo'yu. hatta özellikle vurduğu şuttan sonra kameranın onu göstermesini bekliyorum ne yapıcak diye. tek ben mi seviyorum bu adamı?

rahmievinc@gmail.com dedi ki...

ronaldo meselesine yüzde bin katılıyorum ya insan bu kadar mı kendini beğenmiş olur anlamıyorum yılların birikimiyle oluşturulmuş man u yu sanki kendi yaratmış defolsa gitse de man u yu eskisi gibi saygı duyarak seyretsek

tofi dedi ki...

almunia saolsun, 12 dk icinde futbol gecemi peach etti. yani tamam adam iyi vuruyor da, o kadar uzaktan yeme şu golü, böyle sacma golleri volkan da yiyor malesef, mesela gecen yil ki sevilla macı. finale umarim barça cıkar, ve bu manchesteri normal sartlarda yener, birinde sadece ronaldo varken, digerindekilerin karsisnda durmak zor gibi.

anarchist dedi ki...

henüz 8.dk da turu gecmesi imkansıza yakın oranda zora girmiş bir takım için nasıl oluyorda böyle atıp tutabiliyorsunuz anlamış değilim. merak ediyorum arsenalin yerinde barcelona olsaydı ne yapardı. ksımetsiz bir gol yemişsiniz. iki dk sonra bir sütü bozuk kendini yere bırakmış kaleciniz o an kırk yılda yemeyeceği golu yemiş.. neymiş manu rackçıymışta arsenal hiphopçu. boyle saçmalık olmaz. 8. dkk da bitmiş bir maçta arsenali değerlendiremezsiniz..