28 Ocak 2009

Lugano ve Edu

"Lugano kaç para alıyor ?" diye sormuştu arkadaşım. Bizim ligde bu rakamlar biraz sır olduğundan cevap genelde kulaktan dolma oluyor. 1.5 milyon euro civarı demiştim. Bence "6.5" dedi Barış. 7'de Büyükada vapuru var; Heybeli'ye uğramaz demedim nedense. Arkasını getirdi. "Sezon başında satmadık, Juventus talipti, (foto: arşiv) 5 milyon euro kazanabilirdik. Adam sözleşmesinin son sezonuna girdi, imzayı attırmadık ve şimdi bedava gidebilir." Fenerbahçe'nin son yıllardaki en büyük sıkıntısı bu zaten. Gerçekten de Lugano'nun bu sezonki maliyeti sadece aldığı ücret değil. Juventus'un scout'unun çok savruk raporu vardı onun hakkında. Şimdi Roma, Lazio, Genoa'nın ismi geçiyor. Yeni sözleşme öncesinde menajerler Avrupa basınında özellikle internet sitelerinde böyle haberler çıkartıp kulübü baskı altına almayı çok severler. Lugano ve Edu için de Alex ve Roberto Carlos'un imzasının ardından bu türden haberler yağmur gibi gelmeye başladı. Roma, Şampiyonlar Ligi'ne gidemezse Mexes'i yüksek ihtimalle satar... Lazio defansı dökülüyor, Genoa, Güney Amerikalıları seviyor. Üstelik Lugano'nun İtalyan pasaportu var. Ortada taliplisi olmayan iki futbolcunun imzası öncesinde Edu ve Lugano'nun kontratını uzatmamak büyük hata. Şimdi bu ikisi de Alex ve Carlos'un aldıkları rakamlara göre pozisyon belirliyorlar takım içinde. Volkan-Olympiakos haberlerinin arkası gelmedi. Bir de Juventus, Semih'i istiyor haberi var ki ondan hiçbir şey anlamadım...

13 yorum:

SAFÆ dedi ki...

Semih bu sezon oynadı da mı ? Juve onu istiyor..Daha öncede Bülent abininde belirttiği gibi Aziz Yıldırım yemez bunları..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Juve scout'u iyi demiş tebrikler...

raa dedi ki...

bu bosman kanunu denen hadiseden herhalde ajax ın ardından en çok üç büyükler çekmiştir.

şu an hatırladığım emre, okan, tuncay, aurelio, ibrahim kaş dışarı gidenler.

onun dışında fenerden beşiktaşa beşiktaştan fenere galatasaraydan trabzona gidip gelenlerin haddi hesabı yok zaten...

ulen bosman yatacak yerin yok valla :)

sMAnia dedi ki...

galatasarayda maymun gözünü acti... en son bülent akindi - onunda yatacak yeri yok zaten - bizimkiler artik 1,5 sene öncesinden atmaya basladilar... ayhan derseniz: avrupada piyasasi yok, varsa bile SL oynayan takimlar degildir, olsalar bile bizde aldigi paralari alamaz! tr liginde kalan 2 takim. BJKyi gec, fener var, bu saaten sonrada oraya idip ugrasmaya degmez, benzer bir vaka tümer, lakin ayhan ilk onbir oyuncusu bizde! ve 3 sezonluk atti, derken servet, balta 2010 kadardi simdiden attilar!

fenerin basina bu bicim gelmemisti daha Tuncaya- Kezban kadar vermeyiz dediler: gitti
Aurelioda neymis- Alonso/ Senna gelecek dediler: gitti!
Carlos uzatmadi- opsyonunu cekti! Cekti diyorum cunki hatirladigim kadar onun mukavelesi Stuttdartdaki Balakovinkine benziyor, balakaov bir daha oynarim diyordu ve uzuyordu... sanirim buna benzer bir aciklamasi vardi Carlosun!
Alexi bekleteceklerdi gibime geliyor bana, ama nezaman zico CSKA imza atti korktular, hani taraftara ne anlatacaklardi, 3 senede ilk 11in degizmez üc adami kacti! 3 sene = 10,5 milyon € INSAF yani... acetonunda dedigi gibi bu adam bir yere kacmaz! 3,5 buna verme tuncayi, aurelioyu tut- hani aragonesin sisteminede uymuyor!

derken Lugano - edu...
eduyu bilmem ama bence Lugano imzayi buz gibi atti bir yere... cunki gecen seneki tüm avrupa maclarinda bir degisik oynadi ve bonservis bedeli yok! birde öylemedyadi ciktigi gibi ve benim nefret ettigim laf var: bekle gör taktigi!!! evet beklede gör ozaman!!!

semihi gecen sezonun sonuna kadar beklettiler, semihin kendiside Kupayi bekleseydi Juve degil ama lazio gibi birsey yapablirdi! ama bence ne kendi o performansi bekledi ondan ne biz... Fb yönetimin isine geldi iste!

uzun lafin kisasi Lugano kacarsa cok kötü olur

ama sanki Hakan bilal kutlualp varken fenerdeki transfer isleri daha iyi gidiyordu- aziz bey onu yollamakla sadece kendinedegil fenerbahceye cok büyük kötülük etti.

Luganoda kacarsa... vede bu TDle bence bu yönetimde gider kesin!


NOT: anlamadigim BJKde neden böyle hic olmuyor, hani olsa onlain kötülügünedegil iyiligine olur! Zan, toroman, delgado, Üzülmez...

IsteK: Abi su Nobre transfer olayi bir acarmisin? uzatirsa Figer 2 milyon verilecekmis, kendiside 100% zam istiyormus... hani göktug abinin dedigi gibi... YUH

jose dedi ki...

Juve,Trezeguet,Amauri,Iaquinta,Alessandro varken Semihi ne yapakcaksa?

SkyCaptain dedi ki...

Edu'nun 1 senelik daha sözleşmesi var. Lugano ise kim ne derse desin bu ligdeki en iyi ve sağlam stoper oyuncusu. Bence Fenerbahçe yönetimi Alex ve Carlos'la sözleşme yenilemeden çok önce Tota'ya 5 yıllık anlaşma imzalatmalıydı. Biz Fenerbahçe taraftarları artık eskisi gibi yıldız sevdalısı değil, Appiah gibi, Lugano gibi, Tuncay gibi savaşan oyuncu sevdalısıyız. ;)

Koray dedi ki...

Juventus Semih'i Euro 2008'den sonra istemiş, Semih kendisi söylüyor. Ama şimdi tekrar istiyormuş haberleri sıkma olabilir pek tabi...

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

Fenerbahçe düşmanlığına devam Semih'i Juve'nin istemesi insanın içine bu kadar mı dert olur arkadaş.Semih Türkiye'nin en iyi santrforudur.Euro 2008 performansı ortada.Semih oynadımı ki Juve istesin diyenler Euro 2008 de mucizeler yaratan Semih değil David Coperfield'dı size göre heralde.

natura horror vacui dedi ki...

fenerbahçe düşmanlığa devam diyerek dünyanın en sığ yorumlarını yapmaya devam. anlamak istemeyince anlaşılmıyor tabi. ya da gerçekten anlayamıyorsun. euro 2008'de mucizeler yaratan semih değil, türk milli takımıdır, bu bir. kimse semih'in iyi bir forvet olmadığını söylemiyor, bu iki. yazıda semih düşünülerek son cümle söyleniyor, bu üç. eğer senin kadronda trezeguet, amauri, iaquinta, del piero varken semih'i alıp oynatırsan buyur. o zaman ben de fenerbahçe fetişistliğine devam diye dünyanın en sığ ikinci cümlesini kurarım. esenlikler dilerim...

jose dedi ki...

Fenerbahce dusmanlıgı denıyor ya komik cidden:)

Hayır saydıgım ısımlere karsılık ızah edılse Semıhın su yonlerı bunlardan ustun dıye anlayacagım.Olayı fenerbahce dusmanlıgına cekmek tamamıyle sığlıktır.Yukardakı arkadasımızda gereken cevabı vermıs zaten.

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

Trezeguet ve Del Piero'nun yaşları malum artık bir iki sene daha oynar ya da oynamazlar.iaquinta ise hayatımda gördüğüm en kazma en düz adamlardan biri.Semih seneye bu Juventus'da Amauri'yle yanyana oynayamaz diyorsanız sadece gülerim size.

IBRAcadabra dedi ki...

@Çubuklu Sevdalısı

kardesim düşmanlık olarak algılama ltf,semih bencede tsl'de oyanayan en iyi yerli golcü ama bu sene sakat olmadıgı zamanda dahil kadroya giremiyor.semih ve del piero'nun bu seneki performanslarını kıyaslayınca semih amauri'nin yanında değil kumda oynar ancak.

EH dedi ki...

Semih Juventus'ta rahatlıkla oynayabilecek kapasitede. Bence Trezeguet den aşağı kalır bir tarafı da yok. Ayrıca gitmesini de çok isterim. Türkiyede bizim iyi oyuncular kendilerine pek bişey katamıorlar ne yazık ki, bunun farklı nedenleri olabilir ama avrupada daha iyi bir ortam oldugunu düşünüyorum. Semih son vuruşları harika ve ayrıca futbol zekası çok yüksek. fenerde doğru dürüst şans bulamıyor hala, çok ilginç...Dede sağolsun ve onu getiren diktator...
Zaten fener bu diktator başkanıyla başarılı olmaz da. Aziz Yıldırım ın yaptıgı tek dogru iş, Zico yu getirmek oldu(Futbol anlamında, tesisleşme bir yana) ki bu dogrusundan da döndü. Tuncay, Aurelo takımda tutulamadı hem de bedava gitmeleri izlendi, Nobre beğenilmedi gönderildi yerine sırasıyla gelen Kezman ve Küçük Emrah bakışlı Guiza ortada.
Bırakın da gitsin semih...Semih, Arda, Topal gibi oyuncular gitsin, görürsünüz nasıl konuşulacaklar...