30 Ocak 2009

Hamburg 1 - Bayern Munih 0

Naklen yayına santra düdüğünden birkaç dakika önce giren kanalları seviyorum. Bundesliga'nın ihtişamını seyrediyorsun. Maç öncesi tünelden görüntüler, tribünler... Sezon sonunda Bayern Munih'e gidecek olan Olic'in kadroda olmaması Hamburg'un tasaruffu mu yoksa federasyonun bir kuralı mı bilmiyorum. Onsuz harika oldu; o da olsa nasıl bir maç olurdu acaba? Bayern Munih devreyi 35, Hamburg 33 puanda kapatmıştı. Almanca bilmediğimden bu ligin arka planını takip edemiyorum yeri gelmişken işin ustasını işaret edeyim. Bundesliga'yı Borges'ten okuyun, eminim bu maçı da yazacaktır. Hamburg ilk yarının büyük bölümünde boğdu rakibini. Petric ile devrenin bitimine bir kala golü buldular. İkinci yarı doğal olarak çekildiler ve Bayern Munih'in gelmesine izin verdiler. B. Munih'e karşı kapanmak da herkesin harcı değil. Toni-Klose gibi iki kafa topu canavarının indirdiği toplar, Ribery'nin serseri mayınlığı savunmada konsantrasyondan çok daha fazlasını gerektiriyor. İlk yarıda Toni'nin verilmeyen golüne ne düdük çaldılar, ben anlamadım, spiker de anlamadı. İkinci yarı topun Bayern Munih'i sevmediği ilk çeyrekte çıktı ortaya. Neler kaçtı neler! Çizgiden çıkartılan toplar, kaleciden sekenler, iki metreden auta vurulanlar. Hamburg okutmuştu kaleyi. Güzel oldu, sevdiğim takım kazandı. 36 puan yapıp liderlik koltuğuna oturdular...
Borges'in Ernst analizi

8 yorum:

Borges dedi ki...

OLic, Eduardo ile hazirlik macinda agiz burun kavga etti, fedarasyon ikisi bundesliga ücü hazirlik maci olmak üzere bes mac her iki futbolcuya da ceza kesti. Ben simdi Fabian Ernst'i(pek cok besiktaslinin ricasi) yazip yola cikiyorum, geldigimde bu macin da yer aldigi toplam bundesliga özetlerini bu haftanin sonunda postlarim ama diyecegim sudur ki müthis bir mac oldu.. Hamburg, Arena'da Bayern Munihe yenilmemis tek takim.. Son zamanlarda Bayerne karsi inanilmaz bir üstünlük kurdular, bu da onun bir baska sonucu. Ilk yari da ayni sekilde berabere de bitse Hamburg'un üstünlugu vardi, Bayern bugun oldugu kadar dahi atak olamamisti..

Sinan Kolat dedi ki...

hoffenheim noldu bu arada? cahilliğimiz mazur görün

GSveFutbol dedi ki...

Olic'i anlaşması nedeniyle tribünde bilgilendirmesi yapan spikere de selam olsun..
Toni top ayaktan çıktığında itiyor diye rakibini faul verdi yardımcı ama kale arkası kameradan hakemin önce golü verdiği belli oluyor.. Saçma karardı..

15 ay'da 30bin kişilik stad inşaa eden Hoffenheim yarın oynuyor.. Türkiye sınırlarına sığmadığını iddia eden Sivas ve Bisiklet sporunun tek savunucusu Konya şu staddan örnek alsa keşke

june.one dedi ki...

bayern ikinci devre mükemmel hücum etti ama çok kaçırdı.hamgurg gelecek yıl şampiyonlar liginde neler yapacak çok merak ediyorum .büyük beklentilerim var bu takımdan.umarım atletico madrid gibi hayal kırıklığı olmaz benim için.

revenant dedi ki...

vaart gibi teknigi yuksek, hucumlara yon verebilen ama cok da on plana cıkmayan bir orta saha ile 2 kaliteli forvet transferi ile hamburg sampiyonlar liginde mthis isler yapar. podolski diyorlar insallah gelir ama o tek yetmez.

dunku mac muazzamdı. o seyirci ile evinde hamburgu yenmek hemen hemen imkansız.dun bakmayın bayern in ikinci yarı ustunlugune kontrol hep hamburgtaydı..

Fuzzy Logic dedi ki...

Hamburg sezon basindan beri beni yaptigi akilli transferlerle heyecanlandirmaya baslamisti, bence bu sene herkez hoffenheim'e dikkatleri cevirmisken Hamburg aradan cikacak gibi.
Nevesden cok umutluydum ama olmadi Hamburg'da su ana kadar. O da devreye girebilse cok iyi olacak.

Kisisel olarak sezon boyunca alakasiz takimlar gozume carpar, isteyerek ya da istemeyerek bu takimlari sezon boyunca takib ederim, o takimlar da mutlaka (eger avrupada oynuyorsa) galatasaray'a rakip olurlar. Bu sene Hamburg'du dikkatimi ceken takim, mart ayinda yolumuz Hamburg'a düsecek gibi geliyor

Fuzzy Logic dedi ki...

Bu arada Neves ile ilgili yorum yazdik ama elemani suudi arabistana göndermisler, durumun o kadar vahim oldugunu bilmiyordum acikcasi

hta1905 dedi ki...

Bayern Münih'in yenilmesine sevindim.Hep onlar kazanınca ligin tadı olmaz.