26 Ocak 2009

Gascoigne ve Cryotherapy

"Sporting Chance" Klinik, 2000 yılında kendisi de bir dönem alkolik olan Arsenal kaptanı Tony Adams tarafından kuruldu. Amaç benzer bağımlılık problemleri yaşayan sporcuları hayata döndürmek. Elbette ilk akla gelen isim de Paul Gascoinge. O da burada tedavi görüyor. Yöntem ise Cryotherapy. Gazza, 3 dakika boyunca likit nitrojenle soğutulan (eksi 135 derece) bir odada tutulacak. Blogu takip eden ve cryotherapy hakkında yorum bölümünde bilgi verecek bir doktor arkadaş mutlaka vardır.

10 yorum:

Kerem dedi ki...

Konuyla alakasız olduğu için öncelikle özür dilerim, ancak bunu duyurmadan edemedim. Aşağıda bu gün Milliyet Gazetesi'nde çıkan haber yer alıyor;

"Nisan 2008 tarihinde Hollanda'nın AZ Almaar Kulübü'nün alt yapısından İngiltere'nin ünlü kulüplerinden Arsenal'a transfer olan 16 yaşındaki Oğuzhan Özyakup, İngiltere'de oynadığı futbolla harikalar yaratmaya devam ediyor.

Arsenal'in genç takımında 10 numaralı formasıyla İngiltere'nin yeşil sahalarında top koşturan genç yetenek Özyakup, hafta sonunda Southampton - Arsenal genç takımları arasında oynanan maçta, takımının 5-3'lük bir skorla galip gelmesinde büyük bir rol oynadı.

71'inci dakikada takımının beraberlik golüne (2-2) imza atan genç yetenek, 82'inci dakikada takımının dördüncü golüne imza atarak (2-4) oynadığı futbolla alkış aldı.

Attığı goller ve yaptığı asistlerle dikkatleri üzerine çeken genç yetenek aynı zamanda Hollanda 17 yaş grubu milli takımının da kaptanlığını yapıyor.

Hollanda'da ikamet eden gurbetçi Trabzonlu ailenin tek erkek çocuğu olan Oğuzhan Özyakup, İngiltere'nin başkenti Londra da bir İngiliz ailenin yanında kalıp, futbol yaşamını ailesinden uzakta sürdürüyor."

mre dedi ki...

tedaviden çok dondurmak gibi geldi bana. ölmesin adam :)

tknycl dedi ki...

google'dan aratıp ahkam keseyim dedim ilk sırada aceto balsamico'yu gördüm ve güzel kapak oldu bana :]

Riggs dedi ki...

Buna benzer bir denemeyi, insanoglunun dayanma gucu ve sinirlarini inceleme amaciyla BBC gerceklestirmisti. Ic camasirina dek soyundurulmus bir adam, aynen bu sekilde sogutulmus ( lakin -135 degil kutuplara yakin bir soguk -35 ila -50 arasinda ) bir odaya alinir ve vucuduna yerlestirilmis elektrodlar vasitasiyla kalp ritmi, kan basinci gibi degelerleri an be an izlenirken, denegin suurunu kaybettigi noktaya dek gozlemlenir. Vucudun soguga verdigi savas denemez zira vucut kendini kapatmaya basliyor, savunmayi bu sekilde yapiyor. Yavas bir olum diyebiliriz. Haberi gorunce ister istemez bu deney geldi aklima. Mevzubahis terapinin genel amacinin tumor tedavisi oldugunu su siteden okuyabilirsiniz ; http://www.radiologyinfo.org/en/info.cfm?pg=cryo

Hasarli dokunun soklama yontemiyle yokedilmesi. Cilt sorunlari icin de kullaniliyormus. Alkol ile iliskisini cozemedim, bu baglamda Cazza nin basina yansimayan baska bir sorunu olabilir.

Unknown dedi ki...

Normalde cryo'yu çeşitli tümörlerin ve siğillerin tedavisinde, hasta dokuya uyguluyoruz ama alkolizmin böyle bir tedavi seçeneği olduğunu yeni öğrendim ve açıkçası aklıma çok yatmadı.

October Swimmer dedi ki...

kryoterapi Ali'nin de dediği gibi bazı jinekolojik tümörler ve siğillerde kulanılıyor.
Lakin yeni mezun bir doktorum bilgilerim de tazedir, buna rağmen ne böyle birşey okudum ne de bize bağımlılık tedavisinde kryoterapi öğretildi.
Ziyadesiyle meşgul olmasam literatür tarayıp öğrenir yazardım da gascoigne'e geçmiş olsun diyebilirim sadece:)

Seçkin dedi ki...

Cryotherapy cry-o-therapy şeklinde yazının başında adamı ağlatarak bıraktıracaklar diye düşünen benden başkası yoktur heralde. :)

Ama bağımlılık hakikaten kurtulunması zor olan bişey ve bence toptan hayatın değişmesi farklı uğraşlar ile hayatı doldurmak çözüm olur. Sadece Cryotherapy uygulayıp adamı soğutmak etki eder mi bilmiyom.

Yetkin dedi ki...

Gazza is said to be making "amazing" progress in his battle against his booze addiction and now medics at his rehab clinic now plan to give him ground-breaking "Kriotherapy" in a bid to boost his recovery.

He is to be placed in a special chamber that uses liquid nitrogen to plunge the temperature to -135C. Participants spend just three minutes inside it. Their blood rushes to the centre of the body and stimulates its natural defences.

Medics reckon the treatment, popular with top athletes, helps beat conditions like depression, stress and osteoporosis.

Since Christmas, Gazza's pals say he has stunned medics with his progress at former England teammate Tony Adams's Sporting Chance clinic. He has been working out in the gym three times a day and now boasts a six-pack.

Serhad dedi ki...

doktor değilim, ama bağımlılık hakkında genel olarak bilinen kronik bir hastalık olmasındır.

tahminimce bağımlılık tedavisi değil, yoksunluk semptomlarını gidermek için bir yöntem olabilir bu.

Pyogenes dedi ki...

Şimdilik etkinliği kanıtlanmış bir yöntem gibi durmuyor. Tıbbi metinlerde geçmiyor alternatif tedavi yöntemi demek daha doğru olur. Yaşlanınca ingilterenin Yılmaz Vural'ı olması lazımdı, ne hallere düştü adam, umarım düzelir.