10 Haziran 2008

Hizipçi Donadoni

Inno di Mameli'de pek fiyakalıydılar İtalyanlar. Güzel de marştır İtalyan marşı. Hepsi coşkuyla okudular, başta Materrazzi... 2006'da gelen kupanın sırrı da buydu. Millet olarak milli takımın arkasında durabilen, milli formayı hissedebilen bir ülkeydi İtalya. Boka batmış, skandallarla sarsılan Serie A'ya rağmen aldılar o kupayı. Ama nereye kadar? İşin sırrı biraz da Lippi idi. Kimbilir bu akşam maçı hangi koyda; hangi konyağı içerek izlemiştir. Donadoni farkı bu. Hizipçi Donadoni. 2006'da makul tercihti o orta saha. Gattuso-Pirlo-Ambrosini. Peki ya 2 yılda üstüne koyan, rüştünü ispat eden Roma orta sahası. 3'ünü birden yedek kulübesinde bırakmak ancak hizipçiliktir. Milan'ı kollamaktır. Belki birgün Ancelotti'nin koltuğuna yer yapmaktır. Biliyorum taa buralardan Donadoni'ye sallamak da ayrı komedi. Yarın İtalyan medyası üzerinden geçecek ya da en fazla Romanya maçını bekleyecek. Hollanda kazandı diye buna total futbol diyenler çıkacaktır; alakası yok. Fazla teknik geldiler İtalya'ya hücum hattında. Orta sahada bir adam fazla olmak yetti arttı bile. Gio maçın adamı oldu, bir al da at; bir de gol. Hollanda liginin gol kralı yedek kulübesinde oturuyor, öyle bir kadro. Hoş bizim gol kralı da yedek kulübesinde ya. Materazzi batırmaya devam ediyor. Pirlo 2 yıldır idare ediyor, Emre ne kadar oyun kuruyorsa o kadar kuruyor işte. Aslında kaderimiz aynı. Anlamsız stoper tercihleriyle diken üstünde maç seyreden iki milletiz İtalyanlar ve biz. Onlar pivotlarından vazgeçmemişler. Biz ise sadece ondan vazgeçebilmek adına bir tunuvadan vazgeçmişiz. Donadoni döneminin en farklı mağlubiyeti bu. İtalya 3-0 mağlubiyeti 25 yıl önce yaşadı. Napoli'de İsveç'e eleme grubunda 3-0 kaybetmişlerdi. Romanya-Fransa maçında mezelerdeydik. Güzeldiler. Kadıköy Gözde Şarküteri'den. Maç rezildi ama. Allah müstahakını versin Domenech. Git Sorbonne'da matematik profesörü ol o suratla...

69 yorum:

Adsız dedi ki...

döndün işte döndün.

Adsız dedi ki...

işte bu ya.. oh be..

juventino dedi ki...

abi bizi yalnız bırakmadığın için öncelikle teşekkür ediyorum. dediğin gibi nerde de rossi aquilani... defansta chiellini. buffon ne yapsın o defansa.ıslak değnekle dövse yeri.

Adsız dedi ki...

helal olsun şu hollandaya acetoyu bile döndürdü.
evet euro 2008 başladı artık.

Adsız dedi ki...

teşekkürler çok sağol

getabbaaww dedi ki...

valla tam profesör tipi var adamda...yedek kulübesinden dururken arkasından biri hocam hocam diye bağırcakmış gibi geliyor...

Ömer Şahin dedi ki...

Arkadaş, tek maçta sattınız İtalya'yı tamam da Pirlo'ya bu kadar giydirmeseydiniz bari. Pirlo'nun kartvizitinde dünya şampiyonu ve şampiyonlar ligi şampiyonu yazıyor, bugün de taş gibi oynadı milimetrik paslar attı.

Bir de Mehmet Topal on Pirlo eder deseymişiniz tam hah oldu evet.

Adsız dedi ki...

dondu efsane

Chloroform dedi ki...

Dönüş için teşekkür ederiz:D Orlando Engelaar inanılmaz değil miydi bu arada? Vieira nın gençliği gibiydi. Huntelaar a da yazık , Van Nistelrooy, Hakan Şükür vari hareketlerle maçın 3 te 2 sini oynuyo sonra kanattan bozma van persie yerine giriyo :S Neyse görünüş o ki İtalyanlar 0 bile çekebilir.

Adsız dedi ki...

sneijder e hayran kalmamak mumkun degıldı bugun.

Adsız dedi ki...

hele şükür be üstad.
xaxaxaxaxa diyorum. ramonun kulakları çınlasın.

Adsız dedi ki...

bu gece barda gönlüm hovarda
çalsın aceto oynasın hollanda

Adsız dedi ki...

seni gördügüme sevindim

Unknown dedi ki...

hergün 176 kere yaptığım gibi gene girdim siteye uçan hollandalıları görünce kalbimle midem arasında olan bölgenin ısındığını hissetim. nasıl bişey bu ya. en son bunu yeşil gözlü bi dilbere aşık olduğumda hissetmiştim.

October Swimmer dedi ki...

Öncelikle dönüş,çok mutlu etti.

Akşam maçı izlerken,toni'nin her kafa topu alışında,sakladığı her topta,sırtını kaleye her dönüşünde aklıma maçları evinde izleyen,hakan şükür geliyor.

"1,70 lik santrfor nihata ileriye top şişirerek oynayacaksan neden kral,bu kadroya giremedi" diye sorası geliyor insanın.

Ama sonra düşününce o kadar çok yanlış,o kadar çok hatalı tercih var ki,bu soru sorulması gereken o kadar sorunun yanında kaybolur.

Adsız dedi ki...

@chloroform

engelaar bildiğim kadarıyla 28-29 yaşında.gerçi semih'e hala genç diyorsak engelaar2da vieira'nın gençliği olabilir:)

Unknown dedi ki...

her gün 176 kere yaptığım gibi gene girdiğimde buraya uçan hollandalıları gördüğümde kalbimle midem arasının ısındığını hissettim. nasıl bişey bu ya. en son yeşil gözlü bi dilbere aşık olduğumda hissetmiştim bunu. demekki dediğin yapamıyorum bi sevgiliyi futbolun önüne koyamıyorum yazık bana.

Adsız dedi ki...

tekrar yazilarini gorebilmek cok guzel.

Adsız dedi ki...

domenech bana dunku basin toplantisindaki tipiyle bizimkiler dizisindeki ressam ibrikci'yi cagristirdi vesselam.

Fuleli Adımlar dedi ki...

euro'88 den bu yana gönlüm hep Hollanda'dan yana bu futbol epey ümit verdi ama devamını sağlayabilecekler mi orası var. 6 şar defanslı fransa ve romanya ya hadlerini bildirir umarım.yunanistan'ın antreman maçını izliyomuş gibi hissettim kendimi.turnuvanın en kötü ve en iyi maçını aynı gün izlemekte acayip duygular yaşatıyomuş insana onu öğrenmiş olduk.

Bu arada dönmene çok sevindik üstad.

nwbrn dedi ki...

engelaar tipi orta saha kavramı oluşacak bence euro 2008 den sonra. hazırlık maçlarından beri seyrediyorum oldukça iyi bir oyuncu. nasıl oldu da bu zamana kadar adını duymadım bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

Ne gerek var böyle ayaklara, iki gram ilgi gören herkes illa şımarmak zorunda mı, yok "bırakıyorum" yok "artık aceto yok" falan, ohooo... Yazacaksın işte belli, takip edenlerin de var, küfreden eder, her zaman olacak küfreden kişilikler. Bunlara gerek yok.

revenant dedi ki...

hollandanın ikinci golu insana bu sporu sevdirir.almanya ile final iyi gider su futbolun uzerine

hulleci dedi ki...

RVN karaktersiz maraktersiz ama tek santrfor olayını bundan daha iyi becerecek adam yok bu turnuvada. İtalya defansına karşı oynadı adam, tınmadı bile. Sneijder'in doğal ayağı sağ mı sol mu, bilen var mı? Penaltı atmazsa anlamak imkansız gibi. Manyak.

Barzagli'ye İtalya'nın yeni dünya çapında stoper adayı gözüyle bakıyorduk, değil gibi duruyor. Esasen ilk golde hizalarını çok güzel aldılar Materazzi'yle ama çizginin dışında iki seksen yatan Panucci'yi hesaba katamadılar o karambolde. Orda ip koptu zaten. İlk golü yedikten sonra maç çevirmeye zaten müsait değil İtalyan'lar, Tottisiz hiç olacak iş değildi, olmadı da zaten.

Adsız dedi ki...

italya toparlancaktır her türlü bu gruptan çıkacaktır...donadoni'nin kadroda 2-3 değişiklik yapması lazım ortasaha ve hucüm hattında..

Thermo Rheumon dedi ki...

Perrotta ve De Rossi yedekte kazığa oturtulurken Donadoni'nin Ambrosini tercihi hakikaten komedyaydı. Ki yaratıcılık eksikliği sebebiyle(biraz Pirlo'yu bundan geri tutabiliriz sanırım) pozisyon yaratamama şeklinde bir geri dönüşü oldu seçilen ortasaha hattının. Kanatlardan Ofansif zenginliği artırmak ve Di Natale-Camoranesi'ye destek açısından hiç değilse bekte mesela Panucci yerine solda Grosso, sağda Zambrotta ile başlanamaz mıydı? Ki Donadoni sonradan onu yaptı zaten.

alico dedi ki...

Bu Turkuaz kimin rengi? Bizim diyorsak yazılışı bile türkçe değil. Turkuğaz falan olması lazım. Neyse, diyeceğim odur ki şu katılan takımların formalarının yorumları bekleniyor Abi senden haberin olsun.

Hollandalıya bile kakalamışşa Nike turkuazı, biz iyi bütün forma turku'ğ'az çıkmamışız maça..

Adsız dedi ki...

oh be aceto.. son bi kez daha bakiyim dedim, donmussun.

italya'yi tutuyordum, husran oldu. gattuso pirlo ambrosini bu sene milana ne yapti ki italya'ya napsin. ucu de eskisi gibi degil
de rossi aquilani felan olsaydi keske sahada..

Sheed dedi ki...

ambrosini tercihi, domenech'in göl gafı kadar komikti en az.. biz "de rossi-pirlo garanti de, acaba gattuso mu yoksa aquilani veya perrotta mı?" diye sorarken ambrosini'yi görmek güldürdü gerçekten.. donadoni'ye bu sonuç müstahak yani.. pirlo da son yıllarda gördüğüm en gamsız pirlo'ydu, başka bi sorunu da olabilir yüklenmemek lazım.. yalnız huntelaar'a şu hollanda'da yer yok bana kalırsa, fazlasıyla overrated bi arkadaş.. gio, büyüksün..

krAmer dedi ki...

ntvspor'da Güntekin Onay demişti galiba maçın ardından. Esas euro 08 bu maçla başladı diye. 1 bu maç , bi de sizin ilk turnuva maç yazınız olması sebebiyle hakkaten bu gece başlamış euro 2008 ..

haute_couture dedi ki...

sabahun 5i ve canım sıkkın bir şekilde oturuyordum,winampta l'appuntamento çalmaya başlayınca "aceto'ya bakiim orada vardı bunun sözleri" diyerek sıkkın sıkkın açtım sayfanı;bir de ne göriim,aceto dönmüş!!bütün sıkıntılarımı bitirdin,bu geceki hollanda hezimetini de unutturdun bu dönüşle :)
tekrar hoşgeldin!

Unknown dedi ki...

maçı boşver geri döndün yaa gerisi teferruat

Unknown dedi ki...

sen geri döndün yaa gerisi teferruat boşver maçı...

Adsız dedi ki...

Fransa-Romanya maçı bu turnuvadaki en iğrenç maç olacaktır. Bundan daha rezili için Yunanistan zorlar belki. Hollanda da dünkü futbolla bu Fransa'yı rezil eder.Ne Fransa'dan haz ediyorum, ne İtalya'dan. Varsa yoksa Almanya-Hollanda-Portekiz...

del piero dedi ki...

hollanda hakikaten şık top oynadı yanına şansta eklenince (yada italyanların cömertliğide diebiliriz) kolay bi galibiyet oldu. iki kritik pozisyonun dönüşü gol olunca kazanmak imkansız oluo işte italya adına, kanımca italya gruptan çıkar zira puan için gerekli pozisyonları diğer maçlardada rahatça bulacaktır.
pirlo iyiydi ama de rossi şart orta alana ambrssiniyle olacak iş diil zira!!!

bide del pieroyu nie oturtursun kenarda a be donadoni...bende acetoya katılıorum sanırım milana yaranmaya çalışılıo...
bu stoperlerle nereye kadar giderler bilmiorum ama her daim favorim italyadır...nihayet turnuva başladı hadi hayırlı olsun :)

Adsız dedi ki...

donadoni beyinsizi bekledigim gibi cildirtti beni, neden bu Di Natale israri? Toni angut angut dolasti, tek top bile indiremedi. ulan lanet herif oyun kuran, top kapan, pas yapan, sut ceken, adam eksilten Del Piero simdi oynamayacak da ne zman oynayacak serefsiz!! Cannavaro'nun olmayisi ayrica cok fenaydi, Materazzi bitmis okeye donuyo..

Burak Doğan dedi ki...

Bi kere şu Hollandayla İspanya final oynasa da havayı yakalasak yahu..

Adsız dedi ki...

ACETO ACETO I LOVE YOU ACETO(MAKAMIYLA OKUYUN)

cisco dedi ki...

italyanın olayı defansıdır, eger bu maca iyi bi defansla cıksalar aynı oyuna ragmen macı 1-0 goturebilirlerdi. bu macta dagıldılar resmen. 2. ve 3. gol inanılmaz. ikisinde de 3 italyan bir hollandalı var adamı tutan yok. cannavaro olsa iki pozisyonda da gol yaptırmayabilirdi.

diger tarafta domenech ise macı izlerken ne dusunuyo bilmiyorum, aksam ne yesek, hangi sarabı içsem diye dusunuyomus gibi bi hali var. oyunu sıkıcı yapansa romanya degil fransaydı bence. bi takım defans digeri hucum yaparken de cok zevkli olabilir maclar. ama fransa hiç beceremedi hucum yapmayı. 6 kişi beklersen bi mutuyu yapamazsın tabi.

adler dedi ki...

şükürler olsun hem severek okuduğumuz aceto hem de hollanda geri döndü:)

tknycl dedi ki...

evine hoşgeldin aceto..
euro 2008 sensiz çekilmiyordu açıkçası..
belki bizimkilere bile uğur getirebilirsin..
benim dünkü en büyük korkum o uyuz fransız futbolunu gördükten sonra (bugünkü yunanistan-isveç maçını hayal bile edemiyorum)
portekiz ve hollanda'nın bize güzel maçlar seyrettirip finalde iki defans takımının karşılaşması..
dualar edeceğim gol yememeyi düşünüp bi şekilde 1-0'la maçı geçerim diye düşünen zihniyetlerin gruplardan çıkmaması için..

Adsız dedi ki...

sneijder için dicek kelime yok gerçekten...bence takimin saha içi kaptanidir kendisi..bi de vaart'ın ruud'a attiiği pas war ki..tarifi imkansiz...

ama esas bi diceem war ki...hollandanin golünde o ofsayt diilmiş bok püsür...öle kural olmazz arkadaşm..millet özellikle bozmamak için ofsayti saha dişina atardi kendini..olmamş o kural...

pirlo'ya laf yok..ambrosini de iiydi bnce...gattuso'nun çapi belli de okdr bile olamadi...bi de fransa'dan nasi bi tiksindim arkadaş...0 çeksinler ziktrsin gitsinler göz zewki denen bişi war be...

Blood RED dedi ki...

Foto 2 deki çakma Gullit'in hastası oldum, tabi Hollanda'nın da:-) Yok abi kesinlikle olay portakal renginde bitiyor. Bu yıl turuncu formayı bol bol görürüz inşallah aslanların üzerinde...

Adsız dedi ki...

her sene 40'tan fazla maç yapmak oyuncuları çok zorluyor.sakatlıklar bir yana isteksizlik yani motivasyon büyük bir problem.
bu noktada işte milli takımlara istekli ve hırslı gençleri gözeterek kadroları yenilemek önemli.örneğin dün iyi oynayan engellar 28 yaşında ama yeni olduğu için oldukça motive oynadı.
italya hem yeni yetenekler konusunda fransa kadar "şanslı" değil.hem de antrenörleri önyargılı.
çift önlibero takıntılı domenech'i de takdir etmek lazım.dakika 75 takım pozisyona giremiyor makalele-toulalan sahadalar hala.ilginç bir inat.
anelka tercihini sözkonusu bile etmiyorum.

dolab dedi ki...

artık o eski italyan asma kiliti defansı gitmiş. cannavaro kenardan izlerken ah ben olaydım diye çok içinden geçirmiş olmalı. toni her top kaybettiğinde şükürden daha acıklı baktı arkadaşlarına. camaronesi tuncaydan berbattı. buffonun büyüklüğüne rağmen üç gol yedirmeyi başardı italyan ortasaha-defansı. tottinin şimdi niye milli takımı bıraktığı daha bi belli bence. 05-06 sezonunda da demişti zaten milan-juve için bir sorun yok fakat diğer takımlar için 3.lükten yukarısı hayal, bu işte bişey var diye. nitekim varmış. ve milli takımı bırakması da heralde milanın içi geçmiş armut orta sahasının halen milli takımda korunması sanki. çok sevdiğim italya yenildi, romanyanın altında, bizden daha kötü averajla turnuvanın en sonuncu takımı -şimdilik-

Adsız dedi ki...

bu arada hiçbiyerde okumadm adamın adını ama benim izlediğim boulahrouz denen adam hollanda'nın en iyilerinden biriydi...ulan o nasi bi kademe o nasi bi kesicilik...tmm belki yok okdr ofansif bi tarafi ama bence o da gerek kalmadiğindandı...zaten dc'den dewşirme...

sevilla arada kiralamiş bu herifi...zamaninda jose de bu adamı nerde oynaticani sorduklarinda "ingiltere'de 16 futbolcuyu sahaya ve kenarinda yanınıza alabiliosnz...böle düşününce bi çok pozisyon içn bi yedek plani olmasi gerekio..msela defansın ortasi için ricardo ve boulahrouz, solu için wayne ve boulahrouz, sağ için de yine paolo ve boulahrouz alternatiflerim oluyo.." diye cewap wermiş...

defans içn süper swingman...sağ sol orta farketmio...hepsini de ii yapio...

Beercholic dedi ki...

aslında pek hazzetmem böyle bol gol atan, açık oynayan takımlardan, defansif oynayan, kapanan takımları daha çok severim. Lakin Hollanda'nın yeri çok ayrı, TR hariç her turnuvada onları tutarım, hollandalıymışım gibi tutarım ama, maçlarda hırs yaparım sinir stres olurum.. Euro 2000 zamanı babam hollanda forması almıştı, 8 yıldır benim sevgim. Neyse dün güzel bir oyun oynayarak euro 2000in rövanşını aldı Hollanda, helal olsun! ne demiştik?
samen zijn we oranje!
bu arada iyi ki döndün be abi :D

a.c. sedef dedi ki...

İtalya'nın defansta değil orta sahada sorunu vardı.Ne Sneijder'i ne Van der Vaart durdurabildiler ne geriden oyun kurabildiler.Orta sahada Sneijder ile Vaart'ı durduramazsan adın İtalya sistemin catenaccio olsa da galibiyet bekleyemezsin.Bu arada Gio hayatının topunu oynadı belki de...Bir asist yaptı bir gol attı ve daha önemlisi maçı 1-1 yapacak pozisyonda topu çizgiden çıkarttı.Eğer orda Gio olmasaydı Portakallar o moral bozukluğuyla maçı 1-1'den 1-3 bile kaybedebilirdi.Yine de Hollanda orta sahası bu sene cidden çok korkutucu.Hem ofansta hem defansta.

dolab dedi ki...

abi bide ortadaki fotograftaki siyahi abimiz var ya. efsane hollanda deyince aklıma gelen ilk figür. saçlar forma süper. foto için helal olsun tebrikler. sneijderin 10numara giymesini van der vaart varken garip karşılamıştım ama adam d.günü çocuğu mutluluğuyla coştu. solda bronckhorst maçın adamı seçildi ama sağda ilk11 heitinga olmalıydı hücum için. adamların orta saha yaş ortalaması parmak ısırtır bu oyunları ile.

dolab dedi ki...

abi bide ortadaki fotograftaki siyahi abimiz var ya. efsane hollanda deyince aklıma gelen ilk figür. saçlar forma süper. foto için helal olsun tebrikler. sneijderin 10numara giymesini van der vaart varken garip karşılamıştım ama adam d.günü çocuğu mutluluğuyla coştu. solda bronckhorst maçın adamı seçildi ama sağda ilk11 heitinga olmalıydı hücum için. adamların orta saha yaş ortalaması parmak ısırtır bu oyunları ile.

iktisadiajan dedi ki...

nesta ve cannavaronun yerini barzagli ve materazziyle doldurmaya calısıp aceto'nun da dedigi gibi butun sezon sürünen pirlo gattuso ambrossiniyle baslayıp roma orta sahasını oynatmayan bi hocayla romanyayı yeneceklerinden süpeliyim.Yenmelerini de istemiyorum zaten.3 dmc ile oynayan antipatik takımları izlemekten bıkmış bir taraftar olarak hücum istiyoruz kardeşimmm

maria lopez garcia dedi ki...

@alico
turkuaz Türk'ün Fransızca'daki karşılığı olan Turquoisedan gelir
kaynak olarak wikipedia'ya veya online etymology dictionary'ye bakılabilir. ayrıca "ğ" aslen türkçe değildir.araştırmadan bilmeden sallamayalım. ve de su saatte takım bu haldeyken en son konuşulması gereken şey de budur kanımca.

Adsız dedi ki...

"Allah müstahakını versin Domenech. Git Sorbonne'da matematik profesörü ol o suratla..."

işte budur:))

Katirtirnagi dedi ki...

Hosgeldin aceto....hosgeldin sefalar getirdin..

Adsız dedi ki...

Hollanda mükemmel bir takım final oynayacaktır kesinlikle..

Bu arada Aceto hoşgeldin..Portekiz maçınıda yazarsan tam olur :)

fataliyev dedi ki...

fransa resmen kafa yapıcı bir takım. izlerken gözlerim dalıyor. uyuşuyorum. o sırada ne yaptığımı unutuyorum. güzel oluyorum.

böyle oyunculardan böyle berbat bir futbol çıkarmak büyük hüner ister.

bravo domenech...

Thermo Rheumon dedi ki...

@iktisadiajan

Nesta kendi kendine milli takıma çağrılmak istemediğini açıkladı 2007'de, sanırım evlilik nedeniyle. Resmen milli takımı bırakmış falan değil ancak ya Donadoni, "haa madem öyle gel böyle" diyor, ya da Nesta toptan çağrılmak istemiyor.

L dedi ki...

abi total futbol meselesi konusunda haklısın(maalesef). alakası yok oyunun total futbolla. hollanda da kapılmış 4-2-3-1 e. bok var sanki.
iyice defansif futbola sardı herkes, hollanda'nın o ilerdeki elemanlarının kalitesi farkı belirledi sadece. romanya-fransa maçını izleyenler, bu 4-2-3-1 in ne menem bişey olduğunu anlamıştır. allah belasını versin defansif futbolun, 4 kişiyle gol atılır mı ulan.

pirlo konusunda ben de nickfallin'e katılıyorum. o kadar kötü değildi be abi...

orta saha kurgusu gerçekten, direkt milan'a oynuyor. yani ne bileyim, perrotta-de rossi-aquilani üçlüsünün üçü de kenarda olmaz ki, ayıp.

tyaniklar dedi ki...

italyanlar 3 yemelerine rağmen gruptan portakallarla birlikte çıkacak gibi. daha önce yolları kesişmezse finali almanya - hollanda oynar bence ve almanya alır (hollanda alsın isterim o ayrı) almanya - italya oynarsa da italya kupaya uzanır gibi uzaktan bakınca. tezat gibi gözükse de hollandanın defansif zaaflarını almanya iyi kullanacaktır dün italyanlarının kullanamadığının aksine.

Adsız dedi ki...

hollanda ligine uzak olduğum için kadrolar açıklandığında engelaar'ı çok merak etmiştim.

schalke'ye 8 milyon avro'ya transfer olmuş. yaşı biraz fazla (28) ama cidden dün çok iyiydi.

Adsız dedi ki...

Aceto,

Donmene cok sevindim.

Ben bu Van Basten e de kilim bu arada.

Fotografta Hollandali sevinen arkadas Gullit in hala oglu mudur? (daha once deginen olmussa affola, 60 yorum var, nasil okuyayim ben hepsini)

Ali Erdogan

Adsız dedi ki...

3-4 pasta gol nasıl atılır Hollanda bunu dersini verdi. 2. golde Gio v.B. önce çizgiden çıkardı, van der Vaart aldı, arkadan gelen Gio'ya verdi, O ortaladı, Kuyt indirdi Sneijder Attı. 3 golde Pirlo'nun serbest vuruşunda van der Sar kurtardı top Sneijdere geldi, o ileri koşu yapan Gio'a verdi, o Kuyt'a verdi, Kuyt vurdu Buffon'dan döndü, Kuyt ortaladı Gio kafayla golü attı.

Adsız dedi ki...

Abi iyi ki döndün.

Maça gelince bence buffon maçı kurtabilirdi. İlk golde çok zayıfça tokatlamak yerine topu kornere atsaydı, ikincide 1-2 saniye erken çıksaydı, üçüncüde de kaleye biraz daha erken dönseydi girmezdi o toplar, tabi ki onun suçu değil bu hezimet ama bunlardan nicelerini defalarca çok rahat çıkarmış bir kaleci buffon, birçok kişiye göre dünyanın en iyisi.

Mesela ilk dakikalarda, bütün defans duraksamış, nistelrooyla karşı karşıya dünyada kaç kaleci penaltı, faul yapmadan öyle pozisyonu kurtarabilir?

Ama güzel maçtı, yine de dünkü gibi futbolu unutmuş bir fransa varken çok rahat çıkar italya.

Chloroform dedi ki...

Cümleyi yanlış kurdum sanırım ama dünkü oyunu vieira nın gençliği gibiydi ama ewet kendisi ağustos ta 29 olacak maduro yu da merak etmiyor değilim sakat mıydı neden kadroya çağrılmadı diyecektim ki soruların gereksiz olduğunu engelaar de jong ikilisi anlattı. gerçi gördüğüm en kötü italya ydı bu

Chloroform dedi ki...

Huntelaar ın van nistelrooy kazması yerine tek forvet olması ilginç olabilir. Dün van nisterooy u anlamak imkansızdı 2 tane 1e1 kaçırdı. bi çok pozisyonda bencildi hessellink de denenebilir tabi orada her neyse bu takıma daha robben katılacak. De Jong un da ekstra bi katkısını göremedim Robben i oynatmak için onu mu keser acaba fikri olan war mı?

lyktm dedi ki...

holland'yla ispanya'nın final oynaması ya da almanya'yla hollanda'nın finalden önce karşılaşması imkansız..

http://www.euro2008.uefa.com/tournament/matches/index.html

Adsız dedi ki...

Şu ana kadar turnuvada ön libero mevkiindeki yaratıcı oyuncuların etkinliğini kullanan takımlar bir adım önde. Sadece top kesmekle olmuyor, Xavi, Deco, Engelaard(yanlış yazmamışımdır umarım)diğerlerine fark attı.

MİYOZZY

Adsız dedi ki...

''Allah müstahakını versin Domenech. Git Sorbonne'da matematik profesörü ol o suratla...''

abi, 10 numarasın. bu nasıl bir teşbihtir yahu. dönüp dönüp gülüyorum. ahahahaha..

NYG dedi ki...

oh be aceto varmış...